GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3308
5.1.13 20:09

@Danny001 To by byla :) Holky já to cítím, že to letos vyjde.. prostě už musí ;)
Danny kolik ty jsi platila za IVF? A jak to u tebe probíhalo. jaká metoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
5.1.13 20:12

@lillan já měla krátký protokol a dala mi k těm všem lékům prášek Siofor. Myslím, že budeš mít to samé. Rozdíl mezi mými IVF byl zančný. U mě je problém udržet mimčo. Ptala jsem se jí i na PGD. Tak mi na to řekla, že mi stejně nikdo nezaručí, že kdyby to udělali, že se to udrží. Ta kinezioložka mi řekla, že mám problém v psychice, protože se moc bojím aby se mi neopakovalo to co v minulosti. Tak snad mi pomohla se toho zbavit. Mluvím pořád na mimča jak prdlouš a říkám jim jak moc je chci a že se o ně budeme s tatínkem starat a milovat je :mrgreen: Třeba to pomůže :)
Kéž by ti ten horoskop vyšel. Pro mě je 13 šťastné číslo, tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
5.1.13 20:17

@TerkaBaterka 1.IVF 3000,– ale to bylo jen dopletek za léky a benzín do Prahy a zpět na OPU a ET. Tam mi totiž chytrák embryolog poradil, že mi oplodní vajíčka přirozeně. Sice se to povedlo oplodnilo se jich všech 7,ale druhý den odpadli a 3 den jsem si jela pro jedno dvojkové asi 8 buněčné.
2.IVF-tam jsem platila něco kolem 25-26 tisíc. Měli jsme PISCI, PK, zmaražení a pak jsem hodně doplácela za Menopur, měla jsem vysoké dávky. Ale opplodnilo se všech 8 vajíček a do 5 dne jich vydrželo 5. Což je prý krásný. První transfer mi dali blastocystu, pak 2 morule a včera 2 blastocysty. Kety mě sotjí 5330,– i s poplatkama a pak doplatky za léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.13 08:08

Ahojky, mám dotaz zda někdo nemáte zkušenosti. Můj přítel byl půl roku bez práce, kdy každý den se válel doma, ovoce a zelenina mu nic neříkají a to i pravidelná strava. Když může, tak nosí třeba dvoje kalhoty na sobě. Spermiogram mu vyšel špatná pohyblivost a konzistence. Když by ted začal vše dodržovat, je šance zlepšení spermii. Můj gynekolog řekl, že ne, ale četla jsem články, kde píšou pravý opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
6.1.13 12:04

@Danny001
Určitě je fajn že myslíš pozitivně a s mimískama si povídáš. A to že se koupíš drobné roadosti je taky fajn.
Teď jsem si všimla v popiscích, že poslední těhu bylo biochemické? Nějak jsem propásla co to znamená?
Jinak jdem každopádně do IVF. U IUI když to nevyšlo tak nechci ztrácet další cykly nervama. Takhle to bude teď v lednu a musí to vyjít!! Jinak už bych musela nastoupit do práce! Před 2 rokama jsem poprvé v životě marodila s rukou 2. měsíce a od té doby ji nemám v pořádku a i když jsem doma tak mě dost bolí. Karpály to nejsou je to něco ve svalech a nějak nic mi na to nepomohlo. Jsem levačka a bolavá ruka je levá, takže mě to docela omezuje a nedokážu si představit, nastoupit zas na ten dril v rachotě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
6.1.13 12:14

@janinakopretina
Ahoj Jani, vítej mezi náma! Ptej na na vše co tě napadne, je nás tu docela dost a určitě ti poradíme a pomůžeme. A taky je fajn, že se máš s kým poradit z laického hlediska :mrgreen:
Reakce tvého gynekologa byla myslím mylná, jelikož správnou stravou, nekouřením, nepitím alkoholu, pohybem, vhodnými spodky jdou jeho spermie pořádně změnit k lepšímu!! A taky hodně pomáhá když si muž otužuje spodek. Spermie nejsou potom tak líné. A určitě konzumace vitamínů i prášků od lékaře k lepším výsledkům také pomohou.
Co se týká doktorky, tak jak tu psaly holky, je to super ženská, která jedná na rovinu a nemaže ti med kolem pusy a mě osobně to taky vyhovuje. Jo a taková pomůcka. Já když byla na první konzultaci, tak jsme se pomalu na nic nezeptali, jak jsme z toho byli s přítelem vyplesklý, tak ti radim, všechny otázky na dr. si sepiš na papapír! Já si píšu poznánky i přimo při konzultaci, abych pak nic nepopletla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
6.1.13 12:22

@lillan
Ahojky. Já taky do sebe láduju listovku o 106 a vit. E.
Letošek bude ve znamení dobrých zpráv pro nás pro všechny a ta 13 v roce nám přinese štěstí!
Taky jsi neměla žádné mrazáčky z první stimulace jako já a celý kolotoč injekcí nás čeká celý od znovu. Já jsem rozhodnutá, že se pokusim si injekce píchat sama. Takhle jsem musela jezdit za švagrovou do nemocnice a jednou se mi stalo, že v tom stresu mi vystříkla celá dávka a náhradní jsem měla doma! Takže si dokážeš představit ten stres! Takhle to bude pěkně doma a v klídku, žádnej spěch.
Ta masáž to je dobrej nápad, taky bych mohla zajít. Je to relax a zároveň se tělo uvolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
6.1.13 12:28

Ahojky Janinakopretina :mavam:. My také s partnerem jezdíme do Gennetu Liberec. Já jsem o. k. ale partner při prvním spermiu měl čistou nulu. A to jsem ho už 3/4 roku cpala VitE a selenem a zinkem. Byl to strašný šok. Ihned jsme mu vyhodila všechny slipy a nakoupila trenýrky od Andrie :) A v listopadu jsme byli na 2 spermiu (máme za sebou už genetiku a kompetní andrologické vyš.) a má tam 7,5mil z toho 1,5mil naprosto zdravých. Sice Mudr. Vik říkal že vitamíny moc nepomohou, ale u nás se to trošku zlepšilo. A také partner přestal pít alkohol, jen příležitostně. 14.1. jdme na první konzultaci s MUDr. Mokrou. Už se těším. Půjdeme na IVF metodou ICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
6.1.13 13:28

@Mončina Ahoj, tak snažím se dodržovat přípravu na těhu tak jak píšou i na stránkách Gennetu a zároveň mi to sama dr. doporučila při poslední konzultaci. Navíc jsem zase nasadila větší množství tekutin za den, občas je to teda problém, ale fakt se snažím vypít aspon 3 litry.
Bohužel, žádné mrazáčky jsem neměla, byla jsem ráda ta to jedno oplodněné embrijko. Sice bylo oznámkováno 1 ale bohužel nechytlo se, tak pevně věřím, že tentokrát to vyjde. Už vím do čeho jdu a nebudu mít zbytečné obavy.
Já si injekce píchala sama a opravdu se to dá zvládnout. Jde o to píchnout první a pak už ti to nepřijde. A ted po vánocích to bude ještě lepší neboť mi přibily špeky na břiše, tak budu mít do čeho píchat :mrgreen:
Já chodila před 1.ivf na mojžíšovku, ale spíš jsme pak přešli na reflexní masáž chodidel. Pak mi terapeutka ukázala, jak nadále masírovat chodidla pro lepší přípravu na další ivf, takže ted každý večer mačkám na chodidle body a masíruju. Ale i tak chci jít na ty masáže, jednak aby mi rozmasírovali krční páteř, na kterou trpím a taky je důležitá pro vyrovnanost a zároveň mě to uvolní a zrelaxuju se. Mojžíšové cviky jsem tentokrát nedělala, tak uvidíme jak se zadaří. Přítel taky do sebe cpe vitamíny o stošest.
A taky plánuju, že po ET zůstanu těch 14 dní doma v klídku a budu odpočívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
6.1.13 13:31

@janinakopretina Ahoj, rozhodně to pomůže, když manžel bude dodržovat zásady pro zlepšení kvality a pohybu spermií. Jednak zobat vitamíny, dodržovat zdravý životní styl, s minimem alkoholu, hodně ovoce zeleniny. Nenosit těsné věci a při sprchování skončit studenou vodou. Na stránkách gennetu jsou vyjmenovaný všechny činnosti, které doporučují chlapům pro lepší kvalitu spermií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.13 14:15

Moc a moc všem děkuji všem za odpověd, mám lepší náladu. Děkuji a všem držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
6.1.13 18:00

Ahoj holky, tak jsme dneska zašli s přítelem na skvělí oběd a pak jsem ho ukecala a prošli jsme pár obchodů s nábytkem. Koupili jsme stůl a židle do kuchyně :dance: Začala jsem se o to zajímat včera abych myslela na něco jiného a netušila jsem, že už dneska objednáme. Tak musím vymyslet něco jiného co teď budu řešit. :mrgreen:

@Mončina biochemické těhotenství znamená, že na testu objevíš //. Máš radost, ale najednou zjistíš po pár dnech že čárka nesílí a pak mi začala slábout. Miminko se uchytilo na chvíli a pak hned pustilo. Takže HCG jsem sice v krvi měla, ale jen 38 a za týden už jen 4,2. Ale můžu být ráda, že jsem nemusela na revizi, že to odešlo samo. To bych asi znova nedala.Ale jsem tím ponaučená, že nebudu tentokrát s testem spěchat.
Doufám, že s rukou už nebudeš mít problémy a že budeš řešit veselejší záležitosti jako je těhotenské oblečení a chutě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
6.1.13 18:47

@Danny001
Jo jo to jsem věděla že ti HCG klesalo a mimí se chytilo. Ale netušila jsem že se tomu říká biochemické těhu. No budem se bavit o veselejší věcech :))
Já to mám taky tak, že se raději zaměřim myšlenkama na něco jiného a bud tvořim nebo maluju, projíždím indpirace o bydlení. Můj sen je mít baráček, tak snad se dočkáme miminka a posléze i baráčku :) No dobrou večeři spojenou s nakupováním bych si taky nechala líbit :lol: Se nedivim, žes byla spokojená a v pohodě. Jen tak dál holka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
6.1.13 18:58

@Mončina To byl oběd a pak celé odpoledne nákupy. K večeři doma jen chleba s paštikou. :lol: Já mám problém dostat toho mýho chlapa do krámu. Děsně ho to nebaví a tak jsem dneska u oběda hodila oko a se slovy, že bych se teď měla rozmazlovat a dělat to co mi přináší radost…a že velikou radost by mi udělalo když by jsme konečně začali řešit ten stůl. Tak teda souhlasil, ale netvářil se. Ale pak byl v pohodě. Říkám si co nepořídím teď tak pak na mateřský už vůbec ne.
Ale na co se budu soustředit teĎ -asi na práci. Malovat a vytvářet nic neumím :mrgreen: A kdy máš konzultaci v Gennetu a od kdy stimulku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
6.1.13 19:15

@Danny001
Chtěla jsem napsat oběd ale překlepla jsem se, protože miláček zrovna připravoval večeři :)
Dnes jsem pomalu celý den sklízela vánoční výzdobu, takže jsem se nenudila. včéra jsem uklízela kuchyň a vytírala celý byt, takže práce zatim až až a do rachoty nespěchám.
Do Gennetu jdem toho 9. ledna jak jsem už psala. Tuším že na půl jedenáctou jsem to nakonec objednala. Stimulka by měla být druhý den MS a tu bych teoretiky měla dostat 27. ledna. Teď se mi to nějak rozharašilo a dostala jsem to o 10 dní dří a stimulaci jsem propásla proto až toho cca 27.ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.