Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mončina Děkuju. Snažím se být v pohodě. KEt by měl být hned začátkem ledna. Nemá cenu to o měsíc protahovat. Buď a nebo. Pak už v mrazáku nic nezbude a musela bych na 3 IVF. Pořád přemýšlím jaká vyšetření ještě udělat. Jestli fakt máme všechno. Medrol jsem nikdy neužívala dlouhodobě, vždy jen před IVF a KET. Teď už ho teda beru 3 měsíc. Ale pokud to nevyjde tak ho vysadím. Kdy jdeš na nějakou konzultaci?
@lillan
To jsem u ní zrovna také byla když byla po té konferenci ale řekla mi to co jsem psala. U mě ta hodnota je hodně vysoká, tak asi to vliv mít bude, jelikož jsem jinak v pořádku.
@Danny001
No na další konzultaci půjdu až v lednu když teď v prosinci mají omezený provoz tak mě nikam necpala a domluvily jsme se na ten leden. Tento týden ovuluju, tak to aspoň zkusíme doma. Ty alergické příznaky co jsem měla tak už úplně ustaly, tak co kdyby…
Ti dělaj ještě pěkný nervy, viď! Jako kdyby jsme toho měly málo! Ale je dobře že vše klaplo.
@Danny001 Ahoj Danny, také mám z dnešního rána podobnou zkušenost jako Ty. Minule mi sestřička po telefonu přesně řekla kdy mám přijít na krev a rovnou objednala UTZ a dnes mi kdosi řekl ať si teda přijdu na krev a ať si pak domluvím screening. Docela rozdílné jednání.
Je fajn že to bereš jako buď a nebo. Aspoň se nebudeš zbytečně stresovat a větší pohoda bude mít určitě kladný vliv na další pokus. Hlavně že ses nenechala odbýt, to bys pak zas musela čekat další cyklus. Je to koza.
@Mončina To je fajn, že to můžete zkusit přirozeně. Třeba se zrovna zadaří. Hlavně na to nemyslet a užít si to. Včera jsem večer ještě hledala hodně o zvýšených NK buňkách co mám já. A tak jsem četla, že některé holky berou Medrol nebo Prednison i rok.Tak ti držím palce ať už do Gennetu nemusíš jezdit
@Pajule1 říkala jsem si, že kdyby mi to nepovolili, tak bych asi zavolala přímo Petrovi a řekla bych mu že jako soukromá klinika by si tohle dovolovat neměli. A vážně bych přemýšlela o změně CAR. Pochopila bych to kdyby mi Mokrá v pátek řekla, že mám vysadit všechny léky a další cyklus to nepůjde, protože mají omezenou otvíračku. Ale jasně řekla nevysazujte pokud chcete hned další cyklus a příští týden se objednejte na UTZ. A i nepříjemný zprávy by měla sestra do telefonu říkat s citem, tak jako to bylo doposud. Možná to byla nějaká brigádnice na výpomoc ![]()
Opravdu jsem došla k tomu, že stresem si nepomůžu. Jsou jen 2 varianty- buď vyjde KEt a nebo mě čeká 3 IVF. Tak co nadělám. Ty se opatruj a hlaď bříško ![]()
@Danny001 @Pajule1 přesně vím, která sestra to je…taková vysoká na krátko ostříhaná blondýna, tuším že má i brýle…to je hrozná koza, já s ní bojuju pořád, u všeho má miloin řečí a všechno je pro ní hroznej probblém ![]()
@Angel01 Tak to vůbec nevím…Jedna vysoká blndýna na krátko, možná s brýlemi, má velký oči ta byla u KET, brala mi krev a byla moc příjemná. Ta má i jiný hlas, takový něžný. Takhle skřehotalka po telefonu - za rok co tam chodím jsem s ní nikdy nemluvila. Škoda že si nepamatuju jméno. Je pravda, že když volala pak ona mě, že teda mám přijít tak už byla v pohodě… ![]()
@Danny001 píše:
@Angel01 Tak to vůbec nevím…Jedna vysoká blndýna na krátko, možná s brýlemi, má velký oči ta byla u KET, brala mi krev a byla moc příjemná. Ta má i jiný hlas, takový něžný. Takhle skřehotalka po telefonu - za rok co tam chodím jsem s ní nikdy nemluvila. Škoda že si nepamatuju jméno. Je pravda, že když volala pak ona mě, že teda mám přijít tak už byla v pohodě…
Vím kterou myslíš, ta je moc hodná i moje jméno si pamatuje, doprovázela mě na ET
@Pajule1 @Danny001 taky jsem jí měla jednou na sále…tak my jsme si zřejmě nepadli do oka, protože komunikace s ní je opravdu za trest ![]()
@Angel01 třeba je tam ještě jiná blondýna kterou jsem doteď neviděla. Ale co však už tam dlouho chodit nebudeš. Kdy tě budou předávat tvému obv.gyn.?
@Pajule1 vždycka se někde najde někdo s kým si nemusíme padnout do noty. Mě se tam pořád pletou ty dlouhovlasý tmavovlásky. Jednou jsem se po narkoze po OPU tý jedný ptala jestli nejsou ségry ![]()
@Danny001 a jsou ségry?? my se taky pořád s manželem dohadujeme
jsou si hrozně podobný
nevím kdy mě předají, jdu na první ultrazvuk až 27.12. včera jsem byla u svý doktorky ![]()
@Angel01 nejsou
Taky jste si to mysleli, jo? Já jsem nedávno byla nakupovat v Nise a tam ta jedna šla, tak jsme se pozdravily a pak jí to v Gennetu říkám a ona na mě kouká jak na blázna. No jasně, že jsem to říkala té druhé
Už mě tam mají asi za blázna. To tě asi předají teď po tom UTZ. Mineme se tam o jeden den, já jdu toho 28.12. ![]()
Ahoj holky, tak jsem vás dočetla.
Danny, jsem ráda, že jsi nakonec nemusela na revizi, ale mrzí mě, že to nedopadlo lépe. Moc ti budu držet palce při dalším KET a věřím, že to tentokrát dopadne dobře.
Já jsem to v neděli dostala. Ale mám to nějaké divné.. strašně slabé a skoro vůbec… tak jsem si myslela, že zavolám Mokré a zkusím se objednat na příští pátek na UTZ, ale když to tu tak čtu, tak si říkám, že to asi nemá smysl. Mají omezený provoz, já ted ničím nestimuluji a ani bych nešla na IVF čči KET, jen na IUI, tak by mě asi stejně nevzala. Tak to asi nemá smysl lámat přes koleno. Ted jsem jí zkoušela na pevnou zavolat, ale nebere mi to. Tak to zkusíme v lednu a třeba zase s nějakou stimulací.
@Angel01 Moc gratuluju k
. Hlavně se opatruj a at pěkně rostete ![]()
@Mončina My jsme na tom ted asi stejně vid. Taky ti IUI nevyšlo a rozhodla ses, že to ted necháš být a zkusíte až leden
´
My jsme se včera vrátili z Rakouska a dnes jsme měli jet na hory do Jánek, ale vzhledem k tomu, jaké tu vládne počasí jsme se rozhodli, že to zrušíme a max. pojedeme na jednodenní lyžování, když se nám bude chtít. Manžel musel dnes do práce, tak mám alespon čas si tu uklidit a užít si doma volno a pohodu.
@TerkaBaterka Děkuju, Jsi moc hodná. Za zvednutí telefonu nic nedáš, ale buď raději připravená na tu jezinku.
Ale třeba ti to vezme jiná příjemná sestra. Nejsem si jistá, ale myslím že někdo psal, že tam Mokrá teď nějak není. Včera tam teda nebyla, protože se ta sestra šla ptát Petra na to jestli mě vezmou. To je skvělí, že jste si byli odpočinout na lyžovačce. Alespoň máš jiné myšlenky. Tady to s počasím bude o ničem.
@Danny001 Já volám Mokré přímo k ní na stůl, takže nevolám přes sestřičky
ALe nezvedá to. Tak na to kašlu a lámat to přes koleno nebudu. Ale u tebe to chápu.. když už jsi ty léky začala brát a máš možnost jít na další KET hned další cyklus, tak proč ne. U mě o nic nejde, takže si holt užiju Silvestra a na IUI se objednám další cyklus
Ale víš jak, hlodá to ve mě, jestli to není škoda, že nám tento cyklus uteče. Pak se to ve mě zase zlomí a říkám si, proč to hrotit, když o tolik zase nejde…
Moc ti držím palce, opravdu ![]()
@TerkaBaterka on se ten měsíc zdá nekonečný, ale třeba se vám to zrovna zadaří přirozeně. Já mám vizitku na Mokorou, ale ty telefony co tam jsou jsou jen ty centrální přes sestry. Na ní mám pak jen mobil, ale ten se má používat když není pracovní den v mimořádných případech.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.