Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravim vás všechny v novém roce a přeju jen to nejlepší!!
Měla jsem jít teď hned začátkem ledna do dalšího cyklu IVF ale dostala jsem to o 10 dní dříve a už jsem se nestihla objednat na konzultaci, takže sestra mě objednala na 9.1. MS byla strašně divná a krátká. Už tři dny než jsem to dostala mě šíleně bolela hlava až mi bylo na zvracení. Tak jsem si v koutku přála aby to byly těhu příznaky, když jsme se snažili doma, ale zase nic
.
Jdete některá do Gennetu toho 9.1.?
Danny, ať ti KET dopadne dobře! Moc držim palečky!
@Izzz
Ahojky.
Kde jsi byla na imunologii? V Imunu v Praze v ul. Křížíkova? Já jsem byla tam tak to by jsme pak ty výsledky té alergie mohly porovnat. Píšeš že do Gennetu v Lbc to máš nejblíž, to sem chceš přejít nebo zůstaneš v Praze?
Jinak přeju vše nejlepší do nového roku!
Ahoj holky, moc Vám všem děkuju za podporu. Už jsem doma po KET. Včera mi rozmrazili moje posledná 2 sněhuláčky a do rána se z toho staly blastocysty - jedna té nejlepší kvality nějaké označení BL3aa a ta druhá prý má známku 1 a označení BL1q1.Cítím se moc dobře a věřím, že letos se nám všem konečně zadaří.
Jinak kinezka mě tak zklidnila až se mi tomu nechce věřit ale hlavně nemyslím na to zlé co bylo, ae těším se z toho co je teď. ![]()
@Danny001
Jééé Dany tak to je faktu super, že seš v klidu a to se to pak hned líp usíná a nemyslíš na nic špatného a uvidíš, teď to výjde určitě!!! Tfuj tfuj tfuj!!
Už se těšim na dvojčátka ![]()
Ahojky, mám dotaz. Mám doporučení do Gennetu do Liberce. Z mé strany je problém s nedozráváním vajíček a můj přítel nesplnuje pohyblivost spermii a ani normu, kdy umělé oplodnění nebylo doporučeno a doporučeno byla metoda ICSI. Objednala jsem se k nějaké doktorce. Nemáte nikdo s tím zkušenosti, nevím co mě čeká a jsem z toho všeho hodně špatná. Děkuji za radu ![]()
@Mončina Dvojčátka
no neumím si to představit, ale zase bych to měla při jednom
Je mi to teď uplně jedno jestli jedno nebo 2. Hlavně ať to konečně vyjde. Dneska jsem byla s mamkou v Nise. Daly jsme si oběd a pak jsem si koupila spoustu blbostí pro radost. Snažím se hýčkat. ![]()
Mrzí mě, že vám to nevyšlo přirozeně. Budete se domlouvat na IUI, nebo už půjdete do IVF?
@janinakopretina Ahoj,vítej mezi námi. Zřejmě jsi objednaná k doktorce Mokré. K té chodím taky. Je to moc fajn ženská. Ale nikomu nemaže med kolem pusy. Řekne na rovinu co si myslí a jaké jsou šance. Což mě osobně naprosto vyhovuje. Sestřičky jsou tam moc milé. Kdy jsi objednaná na konzultaci? Klidně se ptej na cokoli co tě zajímá. Tady na diskuzi ti určitě poradíme. Jsou tu moc fajn holky ![]()
Ahoj, moc a moc děkuji že jsi napsala. Ano, jsem objednaná k doktorce Mokré, doporučil jí můj gynekolog. Na první konzultaci jdeme 22.01.2013. Nečekala jsem že partner bude mít špatný spermiogram. Jak dlouho trvá než provedou metodu ICSI, slyšela jsem různé názory že prví tři platí poj. a poté sám pacient. Mám se něčeho bát. Nevím co mě čeká a jsme z toto špatná a hlavně toto je první o co se snažíme a je my 33 let.
@janinakopretina Rozumím ti také jsem se ze začátku moc bála. Záleží jestli Vás Mudr. pošle ještě na nějaká vyšetření - imunologie, genetika. Pokud půjdete do IVF, tak je lepší mít tato vyšetření hotová. Sice to chvíli trvá, než vás objednají, pak vezmou krev a nejdelší je čekání na konzultaci výsledků. Jakmile jste připraveni pro IVF, tak si domluvíte stimulaci - píchání injekcí s hormony, chodí se na kontrolu na ultrazvuk. Pak t objednají na OPU to je odsátí oocytů/vajíček). A v ten samý den odevzdá manžel(partner) vzorek spermatu. Záleží jak moc špatné má spermio, ale chlapům se různě mění. Určitě doktorka doporučí aby bral nějaké vitamíny. A možná vám místo ISCI doporučí PICSI. O těchto oplodňovacích metodách se píše na stránkách Gennetu. No a pak se čeká
jestli se oplodnía jak se vyvíjejí embrya. Ty pak zavádějí od 3 do 5 dne. A pak se čeká na test a na krev jestli to bylo úspěšné.
Co se týká placení, tak pojišťovna ti přizpívá na 3-4 pokusy, podle toho kolik zavedeš embryí. Ale ty si platíš sama ty metody oplodnění ISCI, PISCI, pokud budete mít prodlouženou kultivaci, něco na zamražení a doplatky za léky. Takže jeden pokus vás může stát třeba 15-30 tisíc. Je to individuální.
@Danny001 Ahoj, moc gratuluji k prckům v bříšku, a jsem moc ráda, že jsi v pohodě a pozitivně naladěná. Moc držím palce. Ale ta pohoda je základ k brzké radostné zprávě.
Já si jedu 17.1. pro léky na další stimulaci a v únoru po MS začínáme znovu.
@janinakopretina Ahoj a vítej mezi námi. Opravdu se není čeho bát. Ale taky jsem na tom byla stejně, bála jsem se a nevěděla co vše nás čeká. Všichni v Gennetu jsou opravdu suproví, MUDr. Mokrá je opravdu, tak jak psala Danny, taky si na ní nemůžu stěžovat. Určitě se nemusíš ničeho bát, pokud budeš mít jakékoli dotazy, vše ti v Gennetu vysvětlí. Nejdůležitější je pro úspěšný výsledek s // být v pohodě, což jde občas dost těžko. Každý to tu už poznal.
@lillan Ahojky, děkuji ale sama víš, že jsem teprve na startovní čáře. Zatím se snažím na to nemyslet, ale 99% mých myšlenek je u embryjek
Snažím se držet stále pozitivní myšlenky, ale je to opravdu moc těžký. Ale veřím, že to zvládnu. Musím!!!
Do února ti to uteče jako voda. Už víš jaké ti dá léky?
Ahoj holky, Danny moc držím palečky, aby to konečně vyšlo a rok 2013 byl pro nás všechny ten nejplodnější.
Holky dnes jsem 21DC, myslíte že mám příští týden zavolat Mokré abych se s ní domluvila na IUI na další cyklus.. nepočítám s tím, že bych otěhotněla přirozeně tento cyklus..ale přeci jen… zase nevím kdy to dostanu a když se má píchat od 3DC tak abych to pak zvládla tam dojet.. no jsem na vážkách.
@Danny001 Já vím, ani // není nic vyhráno. Já se minulý týden po hodně dlouhé době přečetla horoskop - na letošní rok a pak ještě jeden a u obou se shodovali, že letošek bude pro mě ve znamení dobrých zpráv, očekávání, změny v bydlení,.. prostě vše, co bych si moc letos přála. Tak uvidíme, jak moc se ten horoskop mílí nebo mluví pravdu.
S doktorkou jsme se domlouvali, že mi tentokrát dá krátký protokol, neboť prý minule při tom dlouhým jsem nereagovala, jak by si představovala na dlouhý protokol. Ve zprávě mám napsáno DR HAK new protokol, mluvila o nějakém léku před samotnou stimulací, co má ještě víc vylepšit vyvíjení folikulů a zároven dostanu vyšší dávku injekcí. Ted do sebe pořád cpu listovku, zinek, občas vit E a wobenzyn. A taky jsem si řekla, že půjdu párkrát na relaxační masáž na záda a reflexní masáž na nohy. Abych byla opravdu uvolněná před samotnou stimulkou.
@TerkaBaterka Ahojky
,jasně zavolej jí. Za to nic nedáš. Ať nepřijdeš o další cyklus, to by byla škoda. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.