Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Angel01 ahojky,jsem ráda, že u tebe vše pokračuje dobře
Já jsem dneska 7 den po KET a mám u sebe 2 embryjka. S testováním ale nechci tentokrát spěchat. Snad to pokušení o víkendu zmáknu ![]()
@TerkaBaterka Jako by jsi to neznala. Když chceš aby MS dorazila včas, tak se naschvál někde zapomene a dá si na čas. mě je moc fajn po psychické stránce. Teď mě 2 dny píchalo břicho a mám bolavý prsa. Ale to nic neznamená i když já věřím, že znamená. Ale uvidíme.
@Zoran
ahojky. Jo to ti řekl správně, že metoda je to lepší v tom že máš jistotu, že to zavedou zdravé embryjko bez genetických vad. Ale tím že ti je šoupnou do mrazáčku se to procento úspěchu malinko snižuje tak proto jsem to nechtěla. My oba máme genetiku v pořádku, tak proč to dělat.
Ale to je prostě můj názor, tak se tim nenech ovlivnit.
@Danny001 Každopádně to vypadá moc nadějně. Mě tehdy prsa bolely, takže snad to značí těhu
Držím palce. No joo, já jí nikdy nemám a neměla jsem pod 30 dní. Holt čekám ![]()
@Danny001
No zaručí ti, že ti zavedo zdravé embyjko jak píšeš tohle řekla i nám. A taky říkala že je to drahý, ale že od nového roku to dělala dvoum ženskejm a zatim prý nic neplatili. Jako že to zkusí pojištovně sepsat jaké výkony té dotyčné dělali a třeba že to ani hrdit nebude vůbec. To jsem jako nechápala že to ještě neví jístě. No prej že je to novinka a zkusí to s pojištovnou nějak uhrát. Tak asi tak.
My máme oba genetiku v pořádku, tak i proto jsem to odmítla.
A ty se holka, drž a opatruj!!
@TerkaBaterka Angel
Holky díky moc za podporu!
Se stimulací začínám podle toho kdy to dostanu
![]()
Teď jsem to dostala o 10 dní dřív tak snad se mi to nějak nerozharašilo a dostanu to toho cca 27 ledna.
Holky nás IVF vyšlo celkem na 17500,–,takže si myslím že dobrý:-) a to jsme měli ještě PICSI což je dražší:-)
@Mončina píše:
@Danny001
Ahoj holka
Včéra jsem z Liberce jela s miláčkem na hospodu tak jsem se tu ani neukázala. Nebála ses o mě?
No dr. mi nově dala Menopur 3 balení(předtím jsem měla Merional) a zvýšila dávky. Budu si ředit 5 ampulek místo 4 v předešlém IVF. Takže jsem také doplácela kolem 1200Kč.
Ptala jsem se jí jestli jsme udělaly všechna vyšetření a jestli jsme na ni nezapoměly, že chci jít do dalšího pokusu s maximem co jsme pro to mohly udělat!
Jen mi nabízela zkusit tu novou metodu, genetického vyšetření embryí, ale to jsme po dohodě s miláčkem nechtěli. Vyšetření jednoho embryja stojí 9000Kč! A je tam právě to co se mi nelíbilo, že musí embrya zamrazit a zavádí se až s dalším cyklusem a tím se snižuje procento úspěchu.
Ahoj holky, moc nestíhám teď přispívat, ale po očku nakukuju. Monči, mně zřejmě obdobnou metodu taky nabídla mudr v car, ale teda ne v Lbc a řekla mi, že od podzimu to hradí pojišťovna a to mi je přes 40, tak za co chtějí 9tisíc? ![]()
My se zatím snažíme přirozeně, ale kdyby to nešlo, tak musím našetřit na ivf, dali bychom větší dávky (minule jsem dobře reagovala) a nabídla mi právě tohle vyšetření „nějaký screening“, přesně si název nepamatuju a taky že se to vezme, prozkoumá a zavede až další cyklus ![]()
@TerkaBaterka jo já dobře reaguju na léky, takže mi stačí nejnižší dávky, takže dobrý
čekala jsem, že to bude horší
a 1.IVF(2008) nás vyšlo na 111Kč
do dneška si to pamatuju, měla jsem tenkrát taky jen léky co hradí pojišťovna a oplodnili se nám přirozeně
pak jen 2000Kč za zamražení ![]()
@Angel01 Tak to je hustý!! Jakto, že v roce 2008 to bylo tak levné?
@TerkaBaterka léky mi hradila pojišťovna a neměli jsme žádný nadstandarty, tak proto ![]()
Ahoj holky,
tak u mě se zázrak nekoná. Dneska na testu sněhobílo.
Budu se muset smířit s 3 IVF…
@Danny001 Ahoj, to mě moc mrzí, ale není ještě brzo na závěr? Třeba se ještě objeví. Kolikátý si dnes den po KET?
@lillan Ahojky, dneska 9 den. ALe vždycky jsem měla ducha už 7 den. Mám 2 blastocysty, tak si myslím, že už bych minimálně ducha měla. Já už se spíš nechci utěšovat planýma nadějema. Přemýšlím co dál a jaké ještě vyšetření podstopit. ![]()
@Danny001 To by hlavně měli vědět v Gennetu, co ještě nechat vyšetřit. Doufala jsem, že ti to tentokrát už vyjde, když jsi měla ukázkové blastocysty. Ale ještě bych to určitě nevzdávala, až po krvi. Kdy na ní jdeš? Moc ti držím palce, aby se nakonec // ukázaly a opravdu to vyšlo.
Já ted bojuju se špiněním. Přesně po 14 dnech, co jsem začla brát antikoncepci, tak jsem měla nafouklý břicho a sem tam bolest, tak jsem si říkala, že to bude ovulka. No a za těch 4 dny se k tomu přidaly křeče a špinění a pořád chodím na záchod. Ale včera jsem na netu četla, že to je normální u prvního plata antikoncepce. Tak snad nebude chtít Mokrá nic posouvat. Ve čtvrtek k ní jedu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.