Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001 To je mi moc líto, doufala jsem, že to vyjde. Ale je dobře, že to chcete zkusit jinde, přístupem zde v Lbc jsem dost zaskočená.
@Pajule1 Děkuju. A upřímně já taky jsem zaskočená. Jsme objednaný na odběry - znovu imunologie, A přítel celý balíšek vyšetření spermií včetně toho DNA. To teda budeme platit a sotjí to 3800,–. Ale to PGD a screening embryí AGH proplácí celé pojišťovna. Tak jsem zvědavá, jestli nám něco zjistí nebo to byla všechno jen náhoda. Kdyby se mi podařilo otěhotnět v Gennetu, tak na ně nedám dopustit, do teď bylo všechno o. k. Ale je logické, že před 3 IVF po neúspěšných 4 transferech chceme další vyšetření…
@Danny001 to je mi moc líto
dnes jsem 11. den po KET a nervy pracují
@Danny001 Já to nechápu, že o tolika neúspěších je ani nepadne pátrat po příčině. A že to máte dál zkoušet? Vždyť už máte poslední hrazený pokus, pokud to nepletu a toho času, nervů a pro tělo to taky žádná lahoda nebude. A že řeší peníze, které by jste si stejně museli zaplatit sami a jak je možné, že jinde je to na pojišťovnu? Jsem z toho hotová. Tak moc jsem Ti to přála.
@Lela13 Ty nervy znám. Teď už by ale na testu mohlo něco být, kdy budeš testovat?
@Pajule1 Oni by mi to PGD tady určitě udělali, ale mě jde o to, že to nejdříve zavrhla. Tak jsem si to našla sama jinde. To záleží na jednotlivých CAR jestli si tyhle úkony nasmlouvají s pojišťovnou. V Brně to platí jen 4 pojišťovny. A taky tam rovnou dělají to DNA spermií, což tady vLiberci ani nedělají. Museli by jsme jet jinam. Když je špatná DNA tak se dělá metoda PISCI a tu my jsme měli. Takže chybu tady neudělali. ALe tím, že to nevyšlo, tak chci vědět, jestli je opravdu ta chyba v DNA nebo je to příroda. Je blbost ty vyšetření neudělat. Navíc jsem tam zažádala znovu o imunologii, kterou už máme ale za ten 1,5 roku se to molo změnit. Pořád jsem do sebe cpala nějaký léky, hlavně ten Medrol. Jelikož jsem si u prvních 2 pokusů nechala zavést po jednom embryu, tak mám naštěstí placený 4 pokusy. Takže mi ještě zbývají 2. Tak alespoň že tak.
@Lela13 to vydržíš? To já jsme šla na krev už s vědomím, že tuším…Byla bych na nervy až bych tam odpoledne volala. Takže půjdeš na krev v úterý? Dej určitě vědět, moc bych ti to přála aby ti to vyšlo. ![]()
@Danny001 ano, půjdu až v úterý, ale dnes mám nervy na dranc… Pro bolest hlavy jsem nemohla spát, bolí mě břicho, a když jsem si dávala utrouš, zdálo se mi, že jsem našla kapku krve ![]()
Termín MS mám dnes, při předchozích pokusech jsem to vždycky dostala i přes prášky ![]()
@Lela13 snad to nebude znamenat nic špatného, ale třeba jen to, že se mimča zavrtávají. Podle těch příznaků se to nedá vůbec poznat. Já bych řekla, že největší těhu příznaky jsem měla teď když sjem těhotná vůbec nebyla. Obdivuju, že to vydržíš, já už bych dávno testla. Alespoň bych věděla na čem jsem. Ale udělej to tak jak to sama cítíš. Každá to máme jinak. Držím moc palce ![]()
@Danny001 dík, teď už ani kapka, zatím čisto, tak do úterka to už vydržím… Nejsem holt tak statečná…
@Lela13 Tak jak dopadl dnešní odběr krve? Doufám, že dobře a že nám tu prolomíš smůlu, která tu nějak panuje.
@Danny001 Jak se daří? Nevíš co je s Vamp? Vůbec se neozvala a měla jít na KO se srdíčkem.. snad je vše v pořádku…
Já jsem dnes už 38DC.. včera jsem volala Mokré, co mám dělat.. Tak prý 6 týdnů po poslední MS se dává vyvolávačka.. tak jsem se dnes domluvila s mým dr. a v pátek ráno tam jdu na utz a asi mi to píchne… no a pak jen čekat kdy mrcha dorazí a nějak naplánovat další pokus IUI. Mokrá mě uklidnila, že dle AMH to vypadá na anovulák, který by se neměl opakovat.. je to prostě náhoda.. Měla jsem strach, aby se mi to ještě víc nerohodilo než doposud.. Už se těším na další snaženíčko ![]()
@TerkaBaterka Děkuju, výsledky budu mít kolem druhé odpoledne… strachy ani nedýchám ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.