Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mončina jo tak to jsi ty toho 9.1. Vím, že to někd psal, ale už se mi to zase pomotalo
Takže únor to jistí. Jasně, že teĎ to musí vyjít ![]()
To já moc práce doma neudělala. Stromek a vánoční výzdobu uklidíme až za týden. Ještě si to chvilku užijem. A hlavně jsem se tento víkend chtěla hýčkat. Škoda, že nemůžu do vany dát relax.
@Danny001
Taky jsem si vánoce chtěla ještě užít, ale stromeček co jsme letos koupily v květináči tak opadával už první týdem. Dnes jsem zametala plnou lopatku jehličí a zdobí nám aspon balkon.
Jo jo jsem to já. Taky se mi občas stane, že se mi to tu pomotá tak se musim vracek k starším příspěvkům.
Vanu si nemůžeš dát kvůli potratu nebo co tam ještě hrozí?
@Mončina po transferu si nemáš dávat horkou koupel. Takže jen sprcha, ale tak si říkám, že sprchovat se 9 měsíců bych brala hned i když horkou koupel miluju
To mi máme umělý stromek, vytáhneme z krabice, oprášíme a zase zabalíme. Živý je samozřejmě jedinečný, ale když nemáme dítě, tak to neřeším. A navíc já mám stromek tak měsíc. Dělám ho v půlce prosince a odstrojuju v půlce ledna.
@Danny001
Jo jo vadí horká voda. Já zas mám raději sprchování a byli časy kdy jsem se i otužovala a to musim zas vrátit protože to ti tak roztáhne cevy a prokrví až až a cítíš se dobře.
Umělý stromek je kvůli tomu že ho můžeš mít dlouho super ale není nad živý i když je mi líto když je pak vidim poházené u popelnic, tak taky zvažuju koupi umělého ale vždy další rok si to zas rozmyslim ![]()
@Mončina na roztažení cév teď beru Pentomer. Já jsem vůbec teď taková chodící lékárna
Někde jsem slyšela, že se vyhozené stromky vozí do zoo zvířatům na krmení. Což je dobrý nápad. Akorát nevím podrobnosti.Ale u vás zoo není, tak je pro lidi jednodušší to hdit z okna.
Dávám kvůli vůni alespoň větvičky dovázy.
@Danny001
Neboj, taky si připadám jak feťák! Já která jsem neměla za život prášek v hubě jak se říká.
Do Zoo fakt strom nepovezu. Většinou ho mám na balkoně až úplně neopadá a pak už bohužel je jeho ortel jasný.
@Mončina To mi povídej z prášků jsem znala jenom brufen a to jen když mě bolela hlava. Teď jsem si to tady zrovna kupičkovala. Koupila jsem si krabičku pro důchodce. Takovou tu jak jí máš na celý týden a ještě rozdělený přihrádky na ráno, v poledne a večer. Akorát Utrogestan mám zvlášť abych ho náhodou nespokla. ![]()
@Danny001 Jo jo tu máme taky ale já ji npoužívám. Teda zatim ![]()
Jo jo s Utrogestanem jsem měla problém. Jsem si ho zavedla a odpoledne už jsem nevěděla jestli to bylo toho rána nebo ráno před. Jsem měla destičku a tám napsáno R a V a tu jsem si otáčela ![]()
@Mončina no s tím zaváděním, to jsem zatím nezapomněla ale je to někdy fuška. Teď jsme zrovna píchali Clexan fuj. To se mi jednou stalo, že jsem koukala na film a tak jsem do toho byla zažraná, že jsem si vzpomněla až ve 23.30h, má se píchat taky v 21 h. Ale prý i toho Clexanu to zpoždění nevadí. Je to jen prevence na ředění krve aby se lépe prokrvila děloha kvůli zahnízdění.
@Danny001
Zrovna mi psala kámoška jestli si ní zítra nepůjdu plavat. No docela šok, protože od doby co jsem dost přibrala jsem v bazénu nebyla. A byli časy co jsme s přítelem chodili 2 týdně někdy i 3×. Se těšim i když si vedle kámošky budu připadat jak vorvaň! Ona totiž váží 50 kilo a já mám o 40 víc!!
Jo jo Clexan ten ještě doma mám tak se musim podívat jak je to s jeho použitelností, snad nebud prošlý! Utroše mám taky dostatek z minule.
@Mončina Vždyť nejsi tlustá, co blbneš. Jsi ženská krev a mlíko. Tak si plavčo užij. Clexan vydrží dlouho tak určitě prošlý nebude. Ještě, že mi jich zbylo od minula 19,protože mi v pátek Petr nemohl napsat na sále recept, protože tam nešli počítače. Chtěl jít dolu do ordinace, tak jsem mu říkala ať nikam nechodí, že když to bude za 14 dní o. k.,tak si recept nechám napsat až půjdu na krev.
@Danny001 KOukám, že jsme si tu dnes večer vystačily samy a nikdo se tu od odpoledne neukázal. Holky asi koukaj na romantiku
4
Já jedním okem koukám na Primu, ale už jsem to viděla, takže tv mám dnes spíš jakou zvukovou kulisu.
Miláček přišel pozdě z hospůdky takže už hajá vedle v ložnici.
Ale jo, těšim se do bazénu ![]()
@Mončina ten můj kouká na Fandu, nějaký western nebo co. To mě nebere. Tak si tu čtu a žvaním s tebou. Ale už půjdu do hajan, ráno zase budíček v 6 a mažu do práce
Tak dík za pokec. Dobrou noc ![]()
Ahojky holky tak jak tady pokračujeme.-)?
Já jsem pořád ok, nic mi není, jen to motání hlavy a tedka mě pár dní bolelo břicho jak na ms, ale jinak tuk tuk jsem ok.-)) Jsme zvěavá na 14.1. na utz.-) To budu 8tt, tak snad se něco už ukáže:-)
@vamp81 Ahojky, a to motání hlavy máš jako kdy? Když vstáváš nebo jen tak? Mě se totiž taky nějakou dobu motá hlava
Ale stává se mi to spíš když ležím a otočím hlavu na jednu stranu tak se mi točí. Ale to je asi od páteře.
Jinak jsem dnes volala Mokré a řekla jí o tom dlouhém špinění, co jsem měla tento cyklus. Může to mít několik důvodů, tak uvidíme. Řekla mi, že jestli chci další cyklus udělat IUI tak se mám rozmyslet, jestli s nebo bez stimulace Merionalem. Tak opět řeším a nevím, jak to vymyslet. Už několikrát jsem si říkala, že by mě zajímalo jestli moje tělo, samo o sobě, dokáže vytvořit nějaká vajíčka, ale zase se mi nechce propásnout cyklus kvůli pokusu! Na druhou stranu, manžel prodělal ted jednodenní horečku a tak si myslí, že to spermouše mohlo taky trochu ovlivnit. Tím pádem by se mohlo stát, že do sebe budu rvát hormony, pak spermio dopadne kvůli horečce špatně a bude to vše uplně zbytečné. Co si o tom myslíte?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.