Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4106
5.6.18 14:52

Tak něco ke mrazení bylo ale oni to neudělali že to nestačilo jen v papírech ale mělo to být sociálně objednaný a to nám nikdo neřekl..no comment Takže muz jde 29 na spg znovu snad tam něco bude a jeste se počká a tak srpen září max se jde do stimulace Snad ty spemrie budou a budou lepší I macs by šlo ale Langerová že by prvně raději jen insci že ti zbytečně ten spermiogram zatíží Co si o tom myslíte. Jako že toho asi není až tak moc a kvalitní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
5.6.18 14:56

To je zajímavé, já právě myslela, že MACS se dělá při špatném spermiu, tak tomu už nerozumín. Já právě pořád přemýšlím, jestli do MACS jít nebo ne…spermio máme v normě, ale našli vyšší podíl těch apoptických.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
5.6.18 15:23

@Synekdoche7 v tom případě bych do toho určitě sla
Pokud máte jinak hodně. My právě máme málo spemrii a proto se i asi bojí aby to nenadělali víc škody než užitku :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
5.6.18 20:12

@Synekdoche7 macs se dělá když je právě ta apoptoza… Ale musí být určitý počet spermií myslím min. 1,5mil.aby to mělo smysl… :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.18 22:28

@Virgina123 ahoj, tak aspoň to Imsi, to je Icsi taky, ale vybírají ty spermie při zvětšení - líp vidí, která je opravdu dobrá.
Jinak můj manžel měl mnohem horší spermio, ale začal brát na doporučení Repromen, Gynex a chodí 1× denně běhat. Fakt má teď po 3 měsících lepší spermiogram. Repromen doporučila Jarošová a Gynex je na srovníní hormonálních hladin atd. Pokud půjdeš na IVF až v září, tak by to mělo smysl začít ještě užívat. Říká se, že se spermie tvoří 3 měsíce než je zralá… Krabička stojí 4 stovky, najdi si, kde na netu se prodává nejlevněji. V lékárně u nás jsem ho neviděla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
6.6.18 05:48

@barevnakvetinka děkuji za doporučení. Na řadu androloga jsme ještě koupili profertyl ale teda na tři měsíce stal 4500 hrůza tak doufám že pomůže
Langerova o imsi též říkala ale přišlo mi že se ani na to moc netvari že vy věřila oku embriologs když jde u mne o první ivf. No ale po pravdě i tak mne to přijde zbytečné to zkoušet a něco za lepší metody nepriplatit
Dost se těch hormonu bojím s ohledem na to že se mi různé dělají v prsou útvary a chodím na kontroly. Samozřejmě bych ráda aby to bylo na co nejméně pokusu. Ale to asi každá z nás. Kazdopande to imsi mi taky přijde dobrý… Alespoň něco
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.6.18 12:19

@kakaramelka partner ma prave 67% apoptotickych spermii a doktorka mi rekla, ze staci ISCI + PISCI, což se mi teda vubec nelibi. Řekla ze ty mrtvé uz vidí uz pri ISCI, takze MACS neni potreba, ale me se to pocitově teda nelíbí. Jdeme k andrologovi a pak uvidíme jestli zahájit lecbu nebo jit rovnou do IVF s MACS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.6.18 12:57

@ejbinka dr. Burgetova z iscaru, proto se snazim i usilovne dostat do gennetu, ale nenabiraji nove pacienty :( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.6.18 13:06

@ejbinka ne, pry maji stop stav.. Teprve pristi tyden se pry budou vypisovat termíny a to na ZÁŘÍ!! :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.6.18 13:14

@ejbinka to jsem říkala, ale rekli mi, ze si mám v lete opětovně volat a zkoušet volne misto.. :( a s Iscarem uz do IVF nechci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
6.6.18 13:21
@Lucie58 píše:
@ejbinka ne, pry maji stop stav.. Teprve pristi tyden se pry budou vypisovat termíny a to na ZÁŘÍ!! :,( :,(

Já když se tam hlásila tak stopstav nebyl a taky byl termín až za tři měsíce to jsem tam volala konec ledna a šla konec dubna

Holky, myslite, že na první ivf opravdu nedávat macs jak radi Langerová a nebo to zkusit? Nebo dat imsi? Spg dost hrozný ale oba by byla jen pro isci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.6.18 13:44

@Virgina123 me to primo nazvali stop stavem a proto mi ani nedali termin a rekli at si zavolám v terminu příštího tydne, ze termíny pro nove pacienty na zari vypisou.. Jinak bych si nechala dat termin uz dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
6.6.18 13:44

@ejbinka je to zvětšení pod mikroskopem. Ne jen okem embryologa ale hodně velký zvětšení spermií
No mne ten masc tvrdi že když je spg blbej že může více uškodit než pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.6.18 13:56

@Virgina123 a proč muze spis uškodit nez pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
6.6.18 14:08

@Lucie58 nvn mne řekla že pokud ten spermiogram je hodně špatný a málo pochopila jsem že to může semlít i ty dobré spermie.
Hele fakt nvm prej že by na první ivf tohohle nedělala a příp ti nechala na další pokusy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.