Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV Díky moc.
Na poslední fázi jsme mooooc zvědavá, už teď mám docela velkej pupík, nechci se vidět za 3 měsíce, to asi prasknu. ![]()
Taky jsem byla v Lidlu na nákupu dětského oblečení + pár těhotenských, ale nakoupila jsem jen zlehla oproti vám.
Já to mám dobrý, protože mám komplet oblečení od ségry po dvou dětech, takže nemusím kupovat skoro nic, ale zase mi to nedá, občas něco nekoupit. Čekám, až bude konečně hezky a začnu prát, ať to mám připravené, nechci to nechávat na poslední chvíli. A dneska mi přijde kojící polštář a mraky dalších věcí, tak se těším. ![]()
Tak ať se ti daří a pupíček hezky roste. ![]()
@veveruse78 ahoj
je super, že máš těhotentství bezproblémové, moc ti to přeju, zasloužíš si to. Tak ať bez potíží zvládneš i ten zbytek a přeju také hladký průběh porodu a krásného, zdravého chlapečka.
Už máš připravenou výbavičku?
@lachi píše:
@MartinaCV Díky moc.Na poslední fázi jsme mooooc zvědavá, už teď mám docela velkej pupík, nechci se vidět za 3 měsíce, to asi prasknu.
Taky jsem byla v Lidlu na nákupu dětského oblečení + pár těhotenských, ale nakoupila jsem jen zlehla oproti vám.Já to mám dobrý, protože mám komplet oblečení od ségry po dvou dětech, takže nemusím kupovat skoro nic, ale zase mi to nedá, občas něco nekoupit. Čekám, až bude konečně hezky a začnu prát, ať to mám připravené, nechci to nechávat na poslední chvíli. A dneska mi přijde kojící polštář a mraky dalších věcí, tak se těším.
Tak ať se ti daří a pupíček hezky roste.
Děkuji
Kojící polštář už taky řeším, příští týden má dorazit, potřebuji ho na vypodložení sebe na noc..
Jinak už mám taky hezkej pupík, tipujou mi, že jsem ve vyšším stupni, než jsem
Jen ať roste, když už mi není špatně, tak si to člověk hezky užije ![]()
@Božská dakujem. zaver z dnesnej kontroly : ceeeleeeee zleeeee. vraj maju nove vedenie a kedze uz mam vacerpane vsetky pokusy IVF a aby som vobec mala ovulaciu, tak som uzivala tamoxifen, tak nativ byt nemoze. jedine IUI, alebo plne hradene IVF, co je financne nad nase moznosti. Dalsia moznost je darovane embryo, lae to je este drazsie ako cele IVF. takze s CAR koncime a neostava nam nic ine ako sa zmierit s tým, ze ziadne dite nebude.
Ahoj, rozhodli jsme se s doktorem, že mám jít do CAR, kde mi udělají kompletní vyšetření a případně budou řešit co dál. Snažíme se cca rok a půl a pořád nic. Chtěla bych do Gennetu. Doctu se na jejich stránkách kolik se doplácí za léky atd? Jen abych +- věděla kolik si připravit penízku.
@alenka10 píše:
Ahoj, rozhodli jsme se s doktorem, že mám jít do CAR, kde mi udělají kompletní vyšetření a případně budou řešit co dál. Snažíme se cca rok a půl a pořád nic. Chtěla bych do Gennetu. Doctu se na jejich stránkách kolik se doplácí za léky atd? Jen abych +- věděla kolik si připravit penízku.
Ahoj, ono záleží na hodně věcech.. kolik ti je, kolik ti toho uhradí pojišťovna.. cca 20 tisíc počítej určitě. Nejdřív ale budeš mít všechna možná vyšetření a tam doplácíš jen minimálně - 700,– Kč zjištění AMH (kolik máš ve vaječnících vajíček).. takové menší částky.
@MartinaCV Je mi 29. Počítám s tím, že nejdříve budou vyšetření a ty jsou teda hrazeny pojišťovnou? To sem nevěděla. Doufám, že ivf bude až ta poslední varianta a nejraději bych aby na ní ani dojít nemuselo ![]()
@MartinaCV Ještě jeden dotaz. Jak je to pak se zákroky, kolik toho platí pojišťovna? Dá se to někde najít?
@alenka10 píše:
@MartinaCV Ještě jeden dotaz. Jak je to pak se zákroky, kolik toho platí pojišťovna? Dá se to někde najít?
Na stránkách Gennetu určitě ceník bude. Jestli bys šla na IVF poprvé, tak ti bude pojišťovna přispívat na stimulační injekce. Mrkni na ten ceník. Všechno ti i vysvětlí lékař a cena závisí opravdu od zvolených metod oplodnění a co dalšího budete na cestě za miminkem chtít.
@lachi Ahojky, moc dekuju
A trilogii Milenium mam taky rada ![]()
@Marcella01 Majovy kote to bude
Dekuju.
@katulka3010 píše:
@Božská dakujem. zaver z dnesnej kontroly : ceeeleeeee zleeeee. vraj maju nove vedenie a kedze uz mam vacerpane vsetky pokusy IVF a aby som vobec mala ovulaciu, tak som uzivala tamoxifen, tak nativ byt nemoze. jedine IUI, alebo plne hradene IVF, co je financne nad nase moznosti. Dalsia moznost je darovane embryo, lae to je este drazsie ako cele IVF. takze s CAR koncime a neostava nam nic ine ako sa zmierit s tým, ze ziadne dite nebude.
No nestras… az takhle? To me mrzi. A pujdete aspon do toho IUI?
@alenka10 Vysetreni jsou vesmes hrazena pojistovnou, jen to amh ne, ale jak psala Martinka, je to radove nekolik set korun. Pak pokud te poslou na zjisteni pruchodnosti, plati se 1500, o nicem jinem nevim, to uz bylo bezplatne. Po roce a pul snazeni bych do ivf nesla taky, ale to je vec nazoru. Asi budou prvni 2 cykly hlidat, kdy mas ovulaci a budou planovat styk. Pak se zkousi IUI (inseminace) treba 2×-3× a pak teprve IVF. Preju hodne stesti.
@katulka3010 píše:
ahoj, u koho jsi byla? Nic o tobě nevíme, tak člověk ani nemůže přijít s nějakým nápadem.. zkus se rozepsat ![]()
@MartinaCV ahoj. Chodim k Roznickovej. Samozrejme, ze podla nej moznosti su. Ja mam anovulacne cykly, manzel je neplodny ( suhlasi s darovanymi spermiami). Aby som mala ovulku, uzivam bud clostil, alebo tamoxifen. Preto podla novych pravidiel nie je mozny nativ, ale mozem ist na IUI. (Manzel ma presvedcil, aby som este skusila IUI) Dalsia moznost je IVF, ale v nasom pripade uz plne hradene, kedze mame vycerpane 3 pokusy. ( pri 1 ET boli vlozene 2 embrya), alebo este jedna moznost su darovane embya. To je ta najdrahsia varianta.
Pri kazdom IVF som mala aj 2-3 na zamrazenie. Ak by to bolo takto aj s darovanymi embyami a za vsetky zrele vajicka od jednej darkyne v jednom cykle by sme zaplatili cca 30 000,tak este mozno by sme o tom uvazovali, ale dat za 1 embryo nejakych 30 000 mi pride vela.
Holky rozmýšlim se mezi Gennetem a Iscare. Nemáte někdo s Iscare zkušenosti?
@alenka10 z iscare som presla do gennetu. mozno to nebolo to naj rozhodnutie, ale do iscare by som sa uz nevratila. Znam osobne par holek, ktore maju deti vdaka iscare, ale tam som mala dojem, ze je to tom ako v nejakej fabrike. Nase snazeni bolo pokus/omyl. Manzel tam bol na MESA/TESE- odber spermii z nadvarlat. Az po neuspesnom IVF pri ktorom boli pouzite ziskane spermie nam bolo povedane, ze neboli kvalitne a preto to nevyslo. Preco nam nepovedali hned, ze nie su pouzitelne? Zeby kvoli prachom? Nechali sme tam cca 100 000 a sme bez ditete.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.