Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katulka3010 píše:
@MartinaCV vsetky IVF v iscare. Bez IUI, hned IVF a az po neuspesnom pokuse nam bolo povedane, ze spermie ziskane z MESA/TESE boli nekvalitne. 2× som otehotnela. 1× biochemko, druhy krat zamlkle v 8 tt.
To je děsnej přístup! Ale znám to.. to je prostě Iscare. Bych po nich chtěla náhradu škody na zdraví a materiální újmu za ty zbytečné IVF, jestliže věděli, že spermie nelze použít a přesto je použili.
@katulka3010 píše:
@MartinaCV mozes mi o nej nieco napisat? Myslis, ze by bolo vhodnejsie prejst k Brandejskej?
To rozhodně! Rožníčková má velmi špatnou pověst. Nevím, jak si vede u tebe, ale pokud je někdo slabý, já mu šanci nedávám. Toto je vážná věc na to, abych to brala jako hop nebo trop. Dárcovský program ale funguje více v Gennetu na Arše, než na Letné, to ti neříkala? Každopádně můžeš do Gennetu zavolat a vše probrat se sestřičkou.
@alenka10 píše:
Holky, tak jdu od doktors. A nesu si zadanku do CARu. Už jsem komunikovala s Gennetem a čekám jen na termín
@MartinaCV dnesnym dnom som presla k Jarosovej, pretoze podla nej moznosti su a aj na nativ sa moze stimulovat malymi davkami, kedze mam anovulacne cykly. Dokonca aj k IUI sa da stymulovat gonadotropinami( gonal a podobne),aby sa vytvorili aspon 3 folikuly a tym padom je vecsia pravdepodobnost, ze sa to podari. Injekce su hradene pojistovnou!!! Nechapem preco mi to neponukla Roznickova. U nej mam pocit, ze chce pre gennet ryzovat prachy. Z dnesnej kontroly mam radost.
@katulka3010 píše:
@MartinaCV dnesnym dnom som presla k Jarosovej, pretoze podla nej moznosti su a aj na nativ sa moze stimulovat malymi davkami, kedze mam anovulacne cykly. Dokonca aj k IUI sa da stymulovat gonadotropinami( gonal a podobne),aby sa vytvorili aspon 3 folikuly a tym padom je vecsia pravdepodobnost, ze sa to podari. Injekce su hradene pojistovnou!!! Nechapem preco mi to neponukla Roznickova. U nej mam pocit, ze chce pre gennet ryzovat prachy. Z dnesnej kontroly mam radost.
Rožníčková toho holkám neřekla víc.. ani mně, když jsem u ní byla poprvé. Hned jsem přešla k Jarošové. Tak vidíš, držím pěsti! ![]()
Ehm jak tak tady na to koukám, tak až budu mít imuno v pořádku, tak se asi taky přihlásím k jiné lékařce, když to Roníčková takhle hromadně kazí…
Jinak já už jsem jen na půlce Prednisonu a čekám 4 týdny na kontrolu krevních testů.. takže se nic neděje, už ani nevím kolikárý jsem DC, vím jen, že tak nějak zhruba uprostřed, nějak na to peču, mám dnes kocoura na vaterině s retení moči, má písek v moč. měchýři. Bylo mu chudákovi dneska moc zle, byl uplně apatický… ![]()
Holky, prosím - jak probíhá návštěva u Dr. Malíčkové? (co se tam bude dít - odběry krve…? na co se mě bude ptát? jak dlouho to potrvá? do kdy budou cca. výsledky? apod.) Díky.
Mam prvni informace z Gennetu. Zatím prý nemají ještě vypsané nové termíny na konzultace, ale zapsali si mě do pořadníku a až je vypisou (prý v průběhu května), tak se mi ozvou s termínem. Mám počítat, že volno bude cca srpen, září. Je tohle normální čekací lhůta?
Ahoj @alenka10 - ano, toto je více méně normální - já čekala na 1. termín necelé 3 měsíce (ale neměli volno na Letné, tak jsem brala termín v Arše)… navíc budou prázdniny ![]()
@alenka10 píše:
Mam prvni informace z Gennetu. Zatím prý nemají ještě vypsané nové termíny na konzultace, ale zapsali si mě do pořadníku a až je vypisou (prý v průběhu května), tak se mi ozvou s termínem. Mám počítat, že volno bude cca srpen, září. Je tohle normální čekací lhůta?
@alenka10 píše:
Ahoj, já myslím, že jo, ale je fakt, že člověk by čekal, že to půjde rychleji s nově otevřenou budovou. Každému tady píšeme, aby si pospíšil s prvním kontaktem, že to potom nějakou dobu trvá a také trvají všechna vyšetření, než se jde „na věc“. Nicméně dnes jsem mluvila u nás v Chomutově s imunoložkou, která říkala, že mluvila s imunoložkou spolupracující s Gennetem a říkala, že imuno vyšetření pacientek budou dělat v Gennetu opravdu komplexně a bude to i nadále prim. Malíčková a prof. Ulčová Gallová z Plzně. Moje imunoložka mi slíbila půjčit knížku o reprodukční imunologii, kterou napsala prim Malíčková, jen tak pro zajímavost, teď jí sama čte. Na kvalitu se vyplatí počkat. ![]()
@alenka10 Ještě doplním, že říkala, že budou brát hodně pacientek a že se postupně vše urychlí.
Příspěvek upraven 25.04.16 v 13:40
@LuciisPuciis píše:
Holky, prosím - jak probíhá návštěva u Dr. Malíčkové? (co se tam bude dít - odběry krve…? na co se mě bude ptát? jak dlouho to potrvá? do kdy budou cca. výsledky? apod.) Díky.
Odběry, pohovor. Cca hodinu? Odhad… Výsledky až za pár dní.
@MartinaCV píše:
Odběry, pohovor. Cca hodinu? Odhad… Výsledky až za pár dní.
Děkujuuuu Martí! ![]()
@MartinaCV Děkuji za vyčerpávající odpověď. Budu doufat, že by se to mohlo urychlit a půjdu tam dříve než koncem prázdnin.
@LuciisPuciis píše:
ja byla hotova za 15 minut max., mela jsem s sebou vsechny zpravy. ale faktem je, ze u me se ty testy budou opakovat. stale jsem nemocna, takze cekam, az se uzdravim, abych mohla na testy. vysledky pak do 10 dni.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.