Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lachi píše:
@Petruš Z. Tak snad jsi to nezakřikla a bude už jen dobře.Na zítra držím pěsti, ale určitě bude všechno v pořádku, ale nervy chápu, taky jsem byla pěkně nervózní. Ale je to krásný zážitek, vidět toho mrňouska, co už vypadá jako človíček.
Děkuji ![]()
@Božská píše:
@Petruš Z. Hodne stesti. Neboj, dopadne to vyborne.@Petruš Z. Cim se stimuluje pred KET? Ja mivam dobrou ovulaci a vzdy mi na utz chvali vysku sliznice. Tak to asi nebude nutne. Ten estrahexal se uziva uz od 2DC vid? A pichala jsi po KET clexane?
Děkuji ![]()
Jinak já totiž pod nezdařeném 1. KET byla objednaná hned další cyklus 10 DC a to dr. byla nadšená, jak je krásná sliznice a folík už byl veliký a že budu mít brzy ovulaci. Cca za 2 dny, takže jsem vyfasovala injekci, kterou jsem si ještě ten den píchla, aby ovu opravdu proběhla a pak jsem si začala lepit náplasti a 4 dny před KET zavádět Utrogestan. Já si nepíchám. Užívám již hodně dlouho Godasal na ředění. Asi to stačí. Teď už ho beru v kuse pomalu rok.
A omlouvám se, nejde o žádnou stimulaci před KET, ale jak píše Marťa je to hormonálně řízený cyklus
No jo, už to míchám všechno dohromady. Ale myslím, že jsme se pochopily
Já měla ten druhý KET prý v nativu.
@Božská stimulujem tamoxifenom v davakach 1-1-1 a z imuna mam predpisany medrol, tak ten. Okrem roho, ze som od poslednej stimulacie pribrala, tak to vedlajsie ucinky pre mna nema. 3 mesiace som mala pauzu. V dobe, ked by som mala ist na kontroly s folikmi, tak sme boli na Slovensku u mojich rodicov ( mama mala narozky) a po navrate som zacala neschopenku, kedze uz zas sa o mna snazila angina. V poslednej dobe som mala casto anginu, ale kvoli praci som ju stale prechodila. ( robim vo vyrobe, kratky/ dlhy tyzden a od ledna mam zmluvu na dobu neurcitu) kvoli antibiotikam som zas musela stimulku posunut. Za chvilku pojdem na kontrolu k obvodakovi, tak dufam, ze ma este aspon do vysledkov tohto pokusu necha doma.
@MartinaCV píše:
Vím o nich, soustředí se na ženy nad 40 let a mají mít nějakého super embryologa, který byl u samého vzniku IVF v ČR. Říkala mi to Dr. Jarošová.
Specializuji se na ženy přes 40. Má to cenu abych to tam zkoušela, když mi bude teprve příští rok 30?
Aby ke mě měli správný přístup atd
@MartinaCV píše:
A jak jsi otěhotněla poprvé? Každopádně držím moc pěsti!
Děkujeme, jsem z toho už někdy zoufalá
.Napoprvé to bylo na jeden jediný nástřel, vůbec jsem s tím nepočítala, že by to vyšlo, sice plánovaně, ale jen opravdu na jedno jediný milování
a teď už na tom pracujeme rok a nic, přitom dle prozatimních výsledků jsme oba OK, tak ti nevím co je lepší
, jestli zjistit příčinu a řešit to, nebo to že jsme vlastně v pohodě, což je samo fajn, ale neví se proč to nejde ![]()
@Petruš Z. píše:.
Ahoj, děkuju.
Estrahexal jsem začala lepit až 12 DC a ten den jsem měla i ovulaci. Píchala jsem si injekci, abych ovulace opravdu proběhla. A 4 dny před KET jsem začala zavádět Utrogestan. Takhle jsem to měla já. Tak nevím. Ale ovulace byla nutná.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:09
@Petra Vlad píše:.
Děkujeme, jsem z toho už někdy zoufalá.Napoprvé to bylo na jeden jediný nástřel, vůbec jsem s tím nepočítala, že by to vyšlo, sice plánovaně, ale jen opravdu na jedno jediný milování
a teď už na tom pracujeme rok a nic, přitom dle prozatimních výsledků jsme oba OK, tak ti nevím co je lepší
, jestli zjistit příčinu a řešit to, nebo to že jsme vlastně v pohodě, což je samo fajn, ale neví se proč to nejde
@alenka10 píše:.
Specializuji se na ženy přes 40. Má to cenu abych to tam zkoušela, když mi bude teprve příští rok 30?Aby ke mě měli správný přístup atd
Holky, nevite jestli je rozdil, jestli se zavadi expandujici blastocysta nebo hatchujici blastocysta?
@Ploutvik píše:.
Holky, nevite jestli je rozdil, jestli se zavadi expandujici blastocysta nebo hatchujici blastocysta?
Příspěvek upraven 05.06.18 v 13:30
@MartinaCV Rozdil to prave je.. oboje je ale petidenni blastocysta. Me dvakrat zavadeli tu expandujici a v pondeli poprve hatchujici. Tak me zajimalo jestli je treba vetsi sance na uchyceni.. Tady je krasny obrazek.. https://www.gest.cz/…_ivf_ivf.php?pg=5
Ale vsude vetsinou jen pisou ze se vklada blastocysta.. ale jaka to babo rad ![]()
Příspěvek upraven 28.04.16 v 13:49
@MartinaCV 32 do 35 jeste daleko
ja krava to co mi dr rikala jsem v tu chvili nepobrala, v hlave mi kolovalo spousty veci co musim hned co vyjdu z ordinace pracovne zaridit a taky jsem s primarkou probirala veci ohledne syna a mezi tim mluvila i o tom ketu. Takze ve finale sileny gulas..O utrogestanu vim, to asi jediny jsem si zapamatovala..vím ze rikala neco o injekcich-hormonech a pak setrnejsi volbe. Takze az ms v pristim mesici dorazi tak na 20den se obj.
Ja doufam ze to bylo nejake znameni ![]()
Jo a chodim k prim. Brandejske.
@MartinaCV píše:
Ahojky, před KET je to ten Estrahexal nebo Estrofem a s ním pokračuješ ještě několik týdnů. Taky jsem měla vždy vysokou sliznici a velké folikuly, ale stejně byl nasazen Estrofem (poté změněn na Estrahexal), aby nebyly výkyvy v hormonální hladině. Nešlo jen o výšku sliznice, krom toho Estrofemem se vyřadí ovulace a nemáš žluté tělísko, takže ty hormony zajistí pro mimčo i tuto výživu a nesmí se vysadit dokud tuto funkci plně nepřevezme placenta.
Děkuji za objasnění ![]()
A k těm vlasům - ehm, v těhotenství super, po porodu padání a tak nějak za pár týdnů (možná měsíců) normální stav. Ani super, ani out. ![]()
@Ploutvik píše:.
@MartinaCV Rozdil to prave je.. oboje je ale petidenni blastocysta. Me dvakrat zavadeli tu expandujici a v pondeli poprve hatchujici. Tak me zajimalo jestli je treba vetsi sance na uchyceni.. Tady je krasny obrazek.. https://www.gest.cz/…_ivf_ivf.php?pg=5Ale vsude vetsinou jen pisou ze se vklada blastocysta.. ale jaka to babo rad
Příspěvek upraven 05.06.18 v 13:29
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.