Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@belladonna píše:
Ale kdo jiný, než politik s tím může něco dělat? Jednotlivec nic. Já bych osobně byla pro omezení, když se nezmění nic, tak to stejně dopadne strašně. Jinak já třeba nechápu, proč se tu lidi těch, co by byli pro změny, ptají, co by se jako mělo dělat. To je snad dotaz na ty vědce. Ne např. na mě, jako zdravotní sestru, nebo tamhle na Maruš, prodavačku apod. A vědci různá řešení, aby se oteplování zpomalilo, aby se zadrzovala voda, nabízí.
Jak co můžeš změnit??? Nebudeš zbytečně plýtvat(jídlo, oblečení atd…). Jestli máš barák a zahradu, tak na ni budeš pěstovat, mít stromy, aby zadržely trochu vody. Podporuj místní farmáře a ne supermarkety, kteří zeleninu a ovoce vozí přes půl světa.
@Konnny píše:
@LaPaloma myslela jsem na exaltovanost jejího projevu.
No, to bych právě na základě dědičného talentu po rodičích čekala výrazně lepší. Ona jen potvrdila svoje diagnozy.
A bez připravenosti na papíře VŮBEC neodpoví na otázku, zeptá se, co byla první otázka a nakonec řekne, že by měl odpovědět někdo jiný. Minimálně bych čekala, že přepapouškuje to, co četla někde předtím z papíru. Jenomže ani to ne. Talent žádný po rodičích nemá. Je to uzel nervů.
Je to hrůza, čemu jí vlastní rodina vystavuje, když ví, jak je nemocná. Potrestala bych rodiče.
@Pidulka1991 píše:
Jak co můžeš změnit??? Nebudeš zbytečně plýtvat(jídlo, oblečení atd…). Jestli máš barák a zahradu, tak na ni budeš pěstovat, mít stromy, aby zadržely trochu vody. Podporuj místní farmáře a ne supermarkety, kteří zeleninu a ovoce vozí přes půl světa.
Tak toto je skoro samozřejmost lidí, bydlících na vesnicích
.
Jeremy Clarkson: „Jak si to dovolujeme? Ne, jak vy si dovolujete plavit se do Ameriky na karbonové jachtě za 15 milionů liber, které jste nevydělala a která má záložní naftový motor, o kterém jste se nezmínila?
Je mi líto, slečno Thunberg, ale když jste se opřela do mé generace, musíte přijmout, když se já opřu do té vaší. Co pilulky, které berete, když vás bolí hlava? Co čistá voda, která teče z vašeho kohoutku? Co jídlo, které si můžete koupit v jakoukoli denní a noční dobu? Žádný 16letý člověk se o to nezasloužil.
A pak se na chvíli zastavte a zamyslete nad tím, jak klidně spíte v noci vědouc, že dospělí staví, udržují a létají se švédskými stíhačkami, aby vás udrželi v bezpečí. Dali jsme vám mobily, laptopy a internet. Vytvořili jsme sociální média, která tak rádi používáte a provozujeme banky, které tohle všechno platí. Tak jak si dovolujete stát tam a poučovat nás, vy rozmazlený fracku?
A ano, jste rozmazlený fracek, protože když jste řekla svým rodičům, aby přestali používat letadla a jíst maso, nechovali se jako zdraví rodiče a neignorovali vás. Místo toho řekli: ‚Ano, drahá.‘ A udělali to.
Co měli ve skutečnosti udělat, je říct vám, že život je tragický. Někteří lidé se rodí chytří a jiní hloupí. Někteří se rodí krásní a jiní ne. Někteří mají bohaté rodiče, kteří jim dají vše, krom lásky. Jiní mají chudé rodiče, kteří jim nemohou dát nic než lásku. A teď zmlkněte a nechte je s tím se vypořádat. Takto svět ve skutečnosti funguje, vždy tak fungoval. Mlácení pěstí do stolu nic nezmění a uvědomíte si to hned, jakmile budete o pár let starší.
Vraťte se do školy, jak rychle jen dovedete a tvrdě pracujte při hodinách vědy. Protože věda ten problém nakonec vyřeší, ne mračení se a křičení každých pět minut. Tisíce lidí, které jste si troufla z něčeho obviňovat, se pokouší dělat přesně to, co chcete. Tak buďte hodná dívka, buďte zticha a nechte je se s tím vypořádat."
@Makca87 píše:
Tak toto je skoro samozřejmost lidí, bydlících na vesnicích.
To by ses divila… Jsem z vesnice a naprostý minimum lidi pěstuje. Nejčastěji mají okrasné zahrádky bez užitku.
@free333 Tak hlavně lidstvo se začalo pořádně vyvíjet až s potravinovým nadbytkem a dostatkem výživově hodnotných potravin, které umožnily rozvoj našeho největšího spotřebitele energie, mozku. Protože život už nebyl jenom o přežití a rozmnožení se, ale najednou se našlo místo a čas pro rituály, od nich je krůček k umění a vědě.
@belladonna každý má začít u sebe. A jaké navrhuješ plošné řešení? jen v ČR nebo celosvětově? Jen ČR je málo. je to malá zem ![]()
@LaPaloma že je to uzel nervů a obeť svých rodičů, s tím plně souhlasím.
@KalamityJohn píše:
Jeremy Clarkson: „Jak si to dovolujeme? Ne, jak vy si dovolujete plavit se do Ameriky na karbonové jachtě za 15 milionů liber, které jste nevydělala a která má záložní naftový motor, o kterém jste se nezmínila?
Je mi líto, slečno Thunberg, ale když jste se opřela do mé generace, musíte přijmout, když se já opřu do té vaší. Co pilulky, které berete, když vás bolí hlava? Co čistá voda, která teče z vašeho kohoutku? Co jídlo, které si můžete koupit v jakoukoli denní a noční dobu? Žádný 16letý člověk se o to nezasloužil.
A pak se na chvíli zastavte a zamyslete nad tím, jak klidně spíte v noci vědouc, že dospělí staví, udržují a létají se švédskými stíhačkami, aby vás udrželi v bezpečí. Dali jsme vám mobily, laptopy a internet. Vytvořili jsme sociální média, která tak rádi používáte a provozujeme banky, které tohle všechno platí. Tak jak si dovolujete stát tam a poučovat nás, vy rozmazlený fracku?
A ano, jste rozmazlený fracek, protože když jste řekla svým rodičům, aby přestali používat letadla a jíst maso, nechovali se jako zdraví rodiče a neignorovali vás. Místo toho řekli: ‚Ano, drahá.‘ A udělali to.
Co měli ve skutečnosti udělat, je říct vám, že život je tragický. Někteří lidé se rodí chytří a jiní hloupí. Někteří se rodí krásní a jiní ne. Někteří mají bohaté rodiče, kteří jim dají vše, krom lásky. Jiní mají chudé rodiče, kteří jim nemohou dát nic než lásku. A teď zmlkněte a nechte je s tím se vypořádat. Takto svět ve skutečnosti funguje, vždy tak fungoval. Mlácení pěstí do stolu nic nezmění a uvědomíte si to hned, jakmile budete o pár let starší.
Vraťte se do školy, jak rychle jen dovedete a tvrdě pracujte při hodinách vědy. Protože věda ten problém nakonec vyřeší, ne mračení se a křičení každých pět minut. Tisíce lidí, které jste si troufla z něčeho obviňovat, se pokouší dělat přesně to, co chcete. Tak buďte hodná dívka, buďte zticha a nechte je se s tím vypořádat."
Jo, Jezzu jsem četl a vystihl myšlenky nejen moje, ale spousty dalších lidí. ![]()
@inkakřivák píše:
@Mango_Lassi Dobře, máš automatku? Máš pomocníky na elektřinu, v kuchyni, na úklid? Jezdíte/ letate na dovolenou? Vozis deti do skoly nebo školky autem? Máš jedno nebo dvě auta? Jak napsala @Markéta80 čeho se dobrovolně vzdáme?
Nemám auto, nikdy jsme ho neměli. Školku máme 150 metrů od bytu, tvl. Na dovolenou nelitame
@Pidulka1991 píše:
A co tím jeden člověk změní? Když se podívám kolem, tak jednotlivec nezmůže nic, i kdyby se odstěhoval do chatrče do lesa. Jen uleví svému svědomi, ale oteplování nezastaví, prirodu nepromeni, zemědělství, lesy, co změním. Jak pisu, ja jsem pro změny větší skupiny lidí. Včetně naší rodiny.
@belladonna píše:
A co tím jeden člověk změní? Když se podívám kolem, tak jednotlivec nezmůže nic, i kdyby se odstěhoval do chatrče do lesa. Jen uleví svému svědomi, ale oteplování nezastaví, prirodu nepromeni, zemědělství, lesy, co změním. Jak pisu, ja jsem pro změny větší skupiny lidí. Včetně naší rodiny.
Ale toto snad není o prikazovani… Politici budou omezovat a o tom to taky není. Když si kazdej řekne, že jako jedinec nemůže nic zmenit
… Osobně si myslím, že jsou problémy jinde než u aut, letadel a elektráren… Dělám co můžu, ale zároveň se nevzdávám benefitů dnešní doby.
@Prof. Farnsworth píše:
K přírodě se snažím chovat zodpovědně, ekologicky, zbytečně nezatěžovat prostředí… Ale když slyším tuhle kr.vu, tak mám chuť minimálně tůrovat motor, spálit hromadu pet lahví a vysypat koš do řeky.
Asi tak. Amen ![]()
@Markéta80 píše:
@belladonna každý má začít u sebe. A jaké navrhuješ plošné řešení? jen v ČR nebo celosvětově? Jen ČR je málo. je to malá zem
Ano, v ČR je to málo, ale lepší, aby se něco změnilo, než to celé tímto tempem vydrancovat. V ČR zdržovat vodu, vyřešit lesy po kůrovci, celkově bych více poslouchala vědce, kteří už desítky let pisou to samé. Pěstování řepky, co mě ještě napadá. Jak už jsem psala, já jsem zdravotní sestra. Nemám přeci znalosti, abych vymyslela, co a jak s ekologii, ale změny bych přijala. Jsme rozezrani až až.
@Prof. Farnsworth píše:
Na mě ty projevy působí jako hysterické výlevy. Navíc nenabízí žádná řešení, neříká, dejme prostor vědcům a poslouchejme co nám říkají, ale hystericky křičí o tom, jak ji všichni zničili život.
Pokud na tebe takhle působí holka, kterou jsi v životě neviděl, bude nějaký problém u tebe, pane.