Greta Thunberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14751
6.10.19 17:40
@Mango_Lassi píše:
Proč, proboha? Bez kafe ještě nikdo neumřel

Vláda co zavede podobné daně nevydrží ani do konce volebního období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
6.10.19 17:42
@Prof. Farnsworth píše:

Já myslím, že to všichni víme a jednou na to prave dojedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
6.10.19 17:42

@lucenka Je to prostě blbost, tudy cesta nevede. Nehledě k tomu, že by rozkvetl černý trh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
6.10.19 17:44
@Prof. Farnsworth píše:

Ježíši, to jsou mi novinky, miláčku! Samozřejmě jsou to nepopulární kroky a jak říkám, lidstvo radši chcipne na GW, než se vzdá banánů a ranní kavičky.

Příspěvek upraven 06.10.19 v 17:48

• Citovat
  • Upravit
59396
6.10.19 17:44

Tak vzhledem k tomu že se tady pěstuje všeho mnohem méně než dřív tak by lidi na výběr ani neměli. To by musel každý stát být samostatný. I mrkev základní plodina se dováží z Itálie, Holandska :?. nevadlo y mne platit víc za dovozové suroviny, ale ne že to napálí na základní potraviny jen pro to že z EU přišel příkaz vše omezit :? Mléko se vyváží a pak se sem vozí z německa sýry, máslo? Normální to není, ale realita to je. Klidně at napálí za ovoce z dovozu, ananas kupuji max 2 na Vánoce a když nebude tak nebude. Stačí se podívat kolik ted stojí cibule. Omezili nás tak že vše bereme od cizích :? A ted by přišli že vše z dovozu budeme platit x krát dráž? Paráda, v době když nejsme samostatní si vyprodukovat sami :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
6.10.19 18:07

Ono obecně lidstvo dost zlenivělo a mám pocit, že se i zjednodušilo jejich myšlení. Dřív si každej u sebe na zahradě pěstoval ovoce a zeleninu, protože v obchodech toho moc nebylo. Dneska není důvod proč by to kdo dělal, když si skočí naproti do Albertu a má to bez práce (to, že se to nedá žrát je věc druhá). Zkuste vzít někomu banány a pomeranče, nejzprofanovanější argument škodlivosti komunismu a vyspělosti demokracie. Zkuste někomu vzít kafe. Dozvíte se akorát „že proste ty vole já bez kafe fakt jako ráno neexistuju“ :D. Ona se ekologie dělá docela dobře, ale pokud se proto obětuje ten druhej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
6.10.19 18:18

A navíc Evropa se zdaleka na tom znečištění nepodílí tolik jako treba Čína, Indie, Rusko nebo rozvojové země. Ony i USA mají nezanedbatelný podíl, stejně jako Střední nebo Jižní Amerika. Na tom naše konzumace jahod nezmění ani zblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
6.10.19 18:22

@Mango_Lassi jenom vysvetluju realitu. Taky vím, že to tak je a za vaechno se platí. A co ty, mycku máš? Nebo papírové pleny a vlhčené ubrousky jsi používala? Umyvas nádobí pod tekoucí vodou? To je totiž jenom jiná podoba toho meho kafe třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
6.10.19 18:24
@Prof. Farnsworth píše:
Netřeba zakazovat, to se vyřeší samo. Oteplováním planety tu v ČR budeme brzy pěstovat mango, banány i pomeranče a nebude třeba je dovážet :mrgreen: Tím se sníží emise a za pár let se teplota zase sníží a pojedeme na novo :mrgreen:

Máš pravdu, po oteplení zatim pokaždé přišla malá doba ledová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
6.10.19 18:29
@inkakřivák píše:
@Mango_Lassi jenom vysvetluju realitu. Taky vím, že to tak je a za vaechno se platí. A co ty, mycku máš? Nebo papírové pleny a vlhčené ubrousky jsi používala? Umyvas nádobí pod tekoucí vodou? To je totiž jenom jiná podoba toho meho kafe třeba.

Myčku mám, ale ta šetří vodu oproti ručním umývání nádobí. Pleny máme látkové, používám i látkové vložky na menses. Vlhčené ubrousky ne, mám hadříky na utření.
Není to ale žádná soutěž, já jen na spoustě věcí nelpím

• Citovat
  • Upravit
9243
6.10.19 18:34

@inkakřivák určitě i splachuje pitnou vodou. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
6.10.19 18:35
@inkakřivák píše:
A navíc Evropa se zdaleka na tom znečištění nepodílí tolik jako treba Čína, Indie, Rusko nebo rozvojové země. Ony i USA mají nezanedbatelný podíl, stejně jako Střední nebo Jižní Amerika. Na tom naše konzumace jahod nezmění ani zblo.

Proto je důležité, aby to bylo celosvětově, o to se chudák greta snaží. Ale samozřejmě neúspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.10.19 18:39
@inkakřivák píše:
Máš pravdu, po oteplení zatim pokaždé přišla malá doba ledová.

Ale tak to úplně není. Naopak. Měla doba ledová a potom přijde oteplení. Velké. Tento lidé na někteří vědci taje očekávají. A také to nebude sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
6.10.19 18:43
@Mango_Lassi píše:
Myčku mám, ale ta šetří vodu oproti ručním umývání nádobí. Pleny máme látkové, používám i látkové vložky na menses. Vlhčené ubrousky ne, mám hadříky na utření.
Není to ale žádná soutěž, já jen na spoustě věcí nelpím

A co bitcoin? Kupuješ? Těžíš? Víš, že na těžbu jednoho bitcoinu se spotřebuje 35 MWh elektřiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
6.10.19 18:43
@Konnny píše:
@inkakřivák určitě i splachuje pitnou vodou. 8o

Tak zrovna blbosti typu vlhčené ubrousky a pleny se nahrazují nejsnáze. Je vidět, že se o to příliš nezajímáte

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová