Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Prof. Farnsworth píše:
A co bitcoin? Kupuješ? Těžíš? Víš, že na těžbu jednoho bitcoinu se spotřebuje 35 MWh elektřiny?
Vím.
Netezime a nekupujeme. Chvíli jsme to sledovali a zřejmě to velký smysl nedává.
@g.sandova píše:
Ale tak to úplně není. Naopak. Měla doba ledová a potom přijde oteplení. Velké. Tento lidé na někteří vědci taje očekávají. A také to nebude sranda.
Tak tohle bych potřebovala s prominutím přeložit.
@Mango_Lassi jistě jdou, ale kolik lidí to udělá? Nejde ovto jak lehce nahradím, jde o to chtít. Zatim jsou tohoto chemickeho svonstva plné skladky.
Jo a myčka - šetří vodu oproti mytí pod kohoutkem, ovšem ve srovnání se dřezem už to taková sláva není. A na rozdíl od škopku potrebuje elektřinu a její vyroba taky není samá ekologie.
@lucenka píše:
Bavlněné oblečení používáš? To je totiž všechno taky dovoz. To samé elektronika.
Tak ještě jednou. Nejsem apriori proti autům, vlhčeným ubrouskům ani myčkám, konzumaci kávy ani banánů. Jde pouze o míru a přijde mi, že lidé to strašně přehánějí.
Jinak jsem již vše řekla, co jsem potřebovala, takže ahoj.
@Mango_Lassi píše:
Tak ještě jednou. Nejsem apriori proti autům, vlhčeným ubrouskům ani myčkám, konzumaci kávy ani banánů. Jde pouze o míru a přijde mi, že lidé to strašně přehánějí.
Jinak jsem již vše řekla, co jsem potřebovala, takže ahoj.
Takže by ti nevadilo, kdyby se ty věci několikanásobně zdražily, aby se co nejvíc omezil dovoz?
@lucenka píše:
Takže by ti nevadilo, kdyby se ty věci několikanásobně zdražily, aby se co nejvíc omezil dovoz?
Ano. Nevadilo by mi to. Nejsem na oblečení závislá, mně stačí dvoje rifle do roka a dvě mikiny. Rifle nosím dokud se mi nepodřou mezi nohama.
@Mango_Lassi píše:
Ano. Nevadilo by mi to. Nejsem na oblečení závislá, mně stačí dvoje rifle do roka a dvě mikiny. Rifle nosím dokud se mi nepodřou mezi nohama.
Avi ty další věci, elektronika, koření, rýže, čaj, léky?
@Mango_Lassi Prostě každý máme ty hranice nastavené nějak. Pro mě je přes čáru i ta myčka, pro dva lidi, ale pračky a kafe bych se nevzdala. To zase vocud pocud, jo? Oblečení nosím, dokud se nerozpadne nebo z něj nevyrostu, a pak jen počkám, co holky vyřadí a zase mám trika i rifle.
@Mango_Lassi píše:
Proč, proboha? Bez kafe ještě nikdo neumřel
Primární problém je prelidnenost. A ani tak tady jako třeba v Africe, až budou pak migrovat za „lepším“ sem a Evropa to nemá šanci uzivit. Každopádně až jsem půjdou opravdu desítky milionů migrantů z Evropy, tak se budeme plácat na prsou, protože máme kafe za 800.
@lucenka píše:
Avi ty další věci, elektronika, koření, rýže, čaj, léky?
Fakt nevim, co přesně chceš číst. Omezení spotřeby je podle mě nutné a je to spíš námět na polemiku, co přesne jak omezit a do jaké míry. A upřímně nechci to tady řešit, přijde mi to k ničemu. Když tak se o tom raději pobavím s někym ze zastupitelstva a politiků.
@Mango_Lassi píše:
Fakt nevim, co přesně chceš číst. Omezení spotřeby je podle mě nutné a je to spíš námět na polemiku, co přesne jak omezit a do jaké míry. A upřímně nechci to tady řešit, přijde mi to k ničemu. Když tak se o tom raději pobavím s někym ze zastupitelstva a politiků.
Jen se ti snažím ukázat, že omezit bys musela téměř vše a celosvětově. To je nereálné. Jediné, co má smysl omezit, tak je porodnost. A to především v rozvojových zemích.
@lucenka píše:
Jen se ti snažím ukázat, že omezit bys musela téměř vše a celosvětově. To je nereálné. Jediné, co má smysl omezit, tak je porodnost. A to především v rozvojových zemích.
Ano, omezit by se mělo vše a celosvětově, proto Greta taky jela na valné shromáždění OSN a neměla projev v českém parlamentu. Týká se to nás všech.
S tím, že je to nejspíš nereálné taky souhlasím, proto půjdem jako druh do perdele. Ještě nějaké revoluční myšlenky máš?
@Mango_Lassi resp. plula, aby byla eko ![]()
Šestnáctiletá Thunbergová se odmítá do USA přepravit letadlem, které produkuje obrovské množství emisí. Proto se rozhodla plout na jachtě. „Přes Atlantik lítá spousta lidí ročně a kdyby všichni jeli na té lodi, na které jede ona, zničili by tisíckrát víc přírody než když letí letadlem. Kdyby sedla do dřevěné veslice a plula na druhou stranu, tak ještě budiž,“ kritizuje Krautschneider.
Zdroj: https://www.idnes.cz/…hranicni_klf
@Mango_Lassi píše:
Ano, omezit by se mělo vše a celosvětově, proto Greta taky jela na valné shromáždění OSN a neměla projev v českém parlamentu. Týká se to nás všech.
S tím, že je to nejspíš nereálné taky souhlasím, proto půjdem jako druh do perdele. Ještě nějaké revoluční myšlenky máš?
A OSN už někdy něco vyřešilo? Co na to Čína, Rusko nebo třeba arabské státy?
Čína určitě už reagovala a dali ji na blacklist, takže pro Čínu tahle holka neexistuje. V Rusku zase bude dekadentní ukázka prohnilého západu se všemi těmi homosexuály co znásilňují děti a snaží se vyhladit mírumilovné Rusko. A v arabských státech ji jako bezcenného tvora (ženu) nebude nikdo poslouchat.
Bavlněné oblečení používáš? To je totiž všechno taky dovoz. To samé elektronika.