Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše byla až do 6m v lehátku, kde měla rozhled, ale byla natolik chtivá sezení, že jsme přes den několikrát posadili u stolu na klín aby mohla řádit na stole -děti prostě moc moc chtějí sedět ( je to pro ně větší zábava) , ale bohužel to není zdravé.
určitě využít lehátko - ale jinak pást, ležet, nosit, plazit .
bára sedí asi od 8 až 9 měsíce sama..(ale je fakt, že se o to hooodně snažila asi už od 5 měsíce)..
Dajina píše:
Pěkné ráno,
a co říkate na sedačky a lehačky? Tam také není dítě v rovině. A jak přikrmujete, když dítě už v půl roce dostáva jídlo žličkou a u toho by nemělo ležet? Není to tak že občasná vyvýšená poloha u dítěte je akceptovatelná, pokud je podpora zad zajištěná a není tedý celá váha na zádech a kyčlích?
já ze začátku krmila v leže na zem i.jina stejne všechno bylo venku.
Ted je v zidlicce, a ta jde polohovat tez skoro do lehu
asha píše:
Tak ja moc nechapu, proc by se dite nedalo jinak nakrmitJa krmila vzdycky bud v autosedacce, nebo v lehatku a slo to. Ted mame polohovaci zidlicku. Dite nemusi uplne sedet, staci pololeh jako v tom vajicku.
No ja mam hodne akcni dite, stoji a tapka u nabytku a chvili se nezastavi, ale furt nesedi…takze jsi mne Miko potesilaOn se tim fakt nezdrzuje.
A v sedačce, nebo v lehátku prcek leží?
Jen pro vysvětlení: v obou případech je páteř, jak říkají rehabilky, v zátěžové poloze, proto píšu, že jinak se nakrmit nedají…:-D Já krmila také přesně tak, jak popisuješ.
jo jo, u nas je to taktez. Na sezeni mladej proste nema cas, leze, stoupa si…A kdyz uz se nahodou sedne, nebo spis do toho sedu nejak repadne, tak se hned otoci na kolena a je tatam.
Krmim taky v lehatku, a v kocare vozim v pololehu, tak abybyl cely opreny, nekdy vozim i na brisku - libi se mu to. Ale ted mi zacal delat prave to, ze se z toho pololehu pritahuje pomoci brisaku do sedu. Pry to neni dobre, tak nevim co s tim. Asi bude chvili jezdit jenom na brisku. A dobre reseni je nositko. Mame Ergo, maly je tam spokojeny a vidi kolem dokola. Takze doporucuju pro nesedici ditka ![]()
Dajina píše:asha píše:A v sedačce, nebo v lehátku prcek leží?
Tak ja moc nechapu, proc by se dite nedalo jinak nakrmitJa krmila vzdycky bud v autosedacce, nebo v lehatku a slo to. Ted mame polohovaci zidlicku. Dite nemusi uplne sedet, staci pololeh jako v tom vajicku.
No ja mam hodne akcni dite, stoji a tapka u nabytku a chvili se nezastavi, ale furt nesedi…takze jsi mne Miko potesilaOn se tim fakt nezdrzuje.
Jen pro vysvětlení: v obou případech je páteř, jak říkají rehabilky, v zátěžové poloze, proto píšu, že jinak se nakrmit nedají…:-D Já krmila také přesně tak, jak popisuješ.
Moc ti nerozumim, ja reagovala na to (ale necetla jsem vsechno), ze dite bud sedi, nebo lezi, jinak se nakrmit neda. Tak da ![]()
susacek píše:
jo jo, u nas je to taktez. Na sezeni mladej proste nema cas, leze, stoupa si…A kdyz uz se nahodou sedne, nebo spis do toho sedu nejak repadne, tak se hned otoci na kolena a je tatam.Krmim taky v lehatku, a v kocare vozim v pololehu, tak abybyl cely opreny, nekdy vozim i na brisku - libi se mu to. Ale ted mi zacal delat prave to, ze se z toho pololehu pritahuje pomoci brisaku do sedu. Pry to neni dobre, tak nevim co s tim. Asi bude chvili jezdit jenom na brisku. A dobre reseni je nositko. Mame Ergo, maly je tam spokojeny a vidi kolem dokola. Takze doporucuju pro nesedici ditka
Da se to v kocaru vyresit tak, ze ho prikurtujes. A odstranis madlo
Takze zadny volny ksiry jako ma treba Pliko.
asha píše:susacek píše:
jo jo, u nas je to taktez. Na sezeni mladej proste nema cas, leze, stoupa si…A kdyz uz se nahodou sedne, nebo spis do toho sedu nejak repadne, tak se hned otoci na kolena a je tatam.Krmim taky v lehatku, a v kocare vozim v pololehu, tak abybyl cely opreny, nekdy vozim i na brisku - libi se mu to. Ale ted mi zacal delat prave to, ze se z toho pololehu pritahuje pomoci brisaku do sedu. Pry to neni dobre, tak nevim co s tim. Asi bude chvili jezdit jenom na brisku. A dobre reseni je nositko. Mame Ergo, maly je tam spokojeny a vidi kolem dokola. Takze doporucuju pro nesedici ditka
Da se to v kocaru vyresit tak, ze ho prikurtujes. A odstranis madlo
Pliko má volný kšíry?????Takze zadny volny ksiry jako ma treba Pliko.
asha píše:Dajina píše:Moc ti nerozumim, ja reagovala na to (ale necetla jsem vsechno), ze dite bud sedi, nebo lezi, jinak se nakrmit neda. Tak daasha píše:A v sedačce, nebo v lehátku prcek leží?
Tak, OK ![]()
Ono je ma upevneny v pase (normalni 5ti bodaky), takze dite nevypadne, ale zaroven neni prikurtovany k operce, coz mi vzdycky dost vadilo (a vlastne jsem tak zadny dite nepoutala…jen ted, takze si nemuze kecnout bez podpery
)
No nevim mam plika a prcek je normalne pripoutany k operce. ksiry zacinaji nad rameny a kolem pasu .klasika jako ma kazdy kocar.
Vojta si sám sedl v 8,5 měsících, Šárka si asi ještě dlouho sama nesedne - je to nesmírná pohodářka
Ani jednoho jsem nikdy neposazovala, ničím neobkládala, ani to nehodlám dělat, dokud si Š. sama nesedne.
Na krmení máme doma vyrobenou téměř 30 let starou (po bratranci) sedačko-lehačku (je v ní v poloze cca 30°, stejně tak ji vozím ve sporťáku. Z hluboké korby už vyrostla. Myslím, že když má ta záda MÍRNĚ zvýšená, aby viděla ven a je CELÁ opřená, tak to nemůže ničemu vadit. Madlo jsem zatím na sporťák nepřidělávala (X-lander XA), takže se nemá za co přitahovat. Ale jak vidí ven, tak je spokojená a o víc se nesnaží ![]()
Raakosnicek píše:
No nevim mam plika a prcek je normalne pripoutany k operce. ksiry zacinaji nad rameny a kolem pasu .klasika jako ma kazdy kocar.
Ja tam mam jeste hacek a na operce poutko, takze se to taky da dat napevno, ale pro deti, co uz sedi v pohode, je tahle poloha dost neprijemna (aspon pro ty moje zivejsi). Mam PP Pliko P3 a i starsi i novejsi typy to tak maji, takze nevim, co mas ty?
asha píše:Raakosnicek píše:Ja tam mam jeste hacek a na operce poutko, takze se to taky da dat napevno, ale pro deti, co uz sedi v pohode, je tahle poloha dost neprijemna (aspon pro ty moje zivejsi). Mam PP Pliko P3 a i starsi i novejsi typy to tak maji, takze nevim, co mas ty?
ja mam 08. a je tam jak píšeš háček. starsi jsem vetsinou poutala pak uz stejne jen kolem pasu,ne rameny.
Raakosnicek píše:asha píše:ja mam 08. a je tam jak píšeš háček. starsi jsem vetsinou poutala pak uz stejne jen kolem pasu,ne rameny.Raakosnicek píše:Ja tam mam jeste hacek a na operce poutko, takze se to taky da dat napevno, ale pro deti, co uz sedi v pohode, je tahle poloha dost neprijemna (aspon pro ty moje zivejsi). Mam PP Pliko P3 a i starsi i novejsi typy to tak maji, takze nevim, co mas ty?
No tak kdyz vyhaknes ten hacek, mas dite pevne pripoutany a zaroven se muze pohnout
Je to bezpecnejsi, nez poutani jen kolem pasu, to tak potom delam ve sportaku.
Ted nejak nechapu.kdyz vyhaknu hacek co je uprostred ksiru na ramena,tak nebude pripoutany k ty podlozce.ale jen kolem pasu.
prcek ma pul roku,tak poutam celyho