Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, v utery jsem zacala krvacet, dnes trochu vic, vlozku tedy nepotrebuju, ale vzdy na male nekolik kapek krve ze me vyllitne
ale o hematomu nikdo nemluvil… spis me strasi zacinajicim potratem, dle UZ jsem v 6+3 ale kdo vi, HCG mi roste hodne pomalu. a k tomu krvaceni me boli v podbrisku.holky, bolelo vás bricho pro krvaceni z hematomu?
Jitulkaaa píše:
ahoj holky, v utery jsem zacala krvacet, dnes trochu vic, vlozku tedy nepotrebuju, ale vzdy na male nekolik kapek krve ze me vyllitneale o hematomu nikdo nemluvil… spis me strasi zacinajicim potratem, dle UZ jsem v 6+3 ale kdo vi, HCG mi roste hodne pomalu. a k tomu krvaceni me boli v podbrisku.holky, bolelo vás bricho pro krvaceni z hematomu?
Může to být jen nějaká praslá žilka, ja se roztahuje děloha.
Mě při prvním krvácení z hematomu nebolelo břicho, při dalším krvácení ano. jak moc tě bolí?
lekarnicka28 píše:
Ahojte holky,
vy co jste spinily dlouhodobe pri hematomu v prvnim trimestru, dostaly jste nektera antibiotika, ze by tam mohl byt zanet? Nebo, mely jste pri pomalu odchazejicim a resorbujicim se hematomu z neho zanet?
Diky moc za radu.
Ahoj, já jsem nešpinila, hematom se ale vstřebával velmi pomalu, pravděpodobně se zanítilo místo, kde byl v kontaktu s placentou a ta selhala - rodila jsem 19tt. Jak doktor přišel na to, že se to zanítilo? Já mám informaci, že se to dá poznat jen z plodovky (kultivace z pochvy byla naprosto v pořádku, v době selhání už tam vlastní hematom nebyl, zda byly bakterie v děloze se prý nedá poznat, protože jsou anaerobní)
bolí to jak když jsem mívala MS jeste nekdy na stredni, docela i víc a k tomu i jako pri MS krvácím, už to není jen spineni. Bojím se bojím, že mi asi važně začíná potrat. Vzala jsem si ascorutin, Sumivý hořčík a paralen. Ulevilo se mi to jo, ale hlidam se a jakmile zacnu krvácet víc, volám kamarádce a odveze me na pohotovost.
Holky, mně už z toho také solidně hrabe, střídavě krvácím, špiním nebo velmi silně špiním strarou krví už téměř 5 týdnů, z toho poslední více než 2 týdny nepřetržitě, vycházejí ze mě jednou za čas i dost velké sraženiny. Hematom mám zanedbatelný (do 1cm), mám nízko položené základy placenty). Břicho mě pobolívá, čím více mě pobolívá, tím více špiním. Jsem 10+4, naposledy jsem byla na UZ 10+2, miminko bylo v pořádku, velikostí odpovídalo 10+4, v děloze nic zvláštního, hematom se prý zmenšil, dokonce ten den bylo špinění slabší, ale od vyšetření je zase silné. Už jsem z toho opravdu nešťastná. Prý si toho nemám všímat, ale copak to jde
?
Ono to mžůeš mít z z čípku já poprvní kontrole od nalezení hematomu asi 3 dni špinila hědou krví prostě ten čípek byl nějaký citlivější ted je to ok
Crystal87 píše:
Ono to mžůeš mít z z čípku já poprvní kontrole od nalezení hematomu asi 3 dni špinila hědou krví prostě ten čípek byl nějaký citlivější ted je to ok
Děkuji za informaci, manžel mi také něco takového říkal. Myslíš, že je teoreticky možné, že bych měla tak překrvenou dělohu, že by mi třeba hodně praskaly cévky? Na to, že jsem terpve 11tt, tak mám opravdu hodně břicho vyklenuté, takhle bych ho čekala až tak 16tt
. Doktora jsem se tedy na to neptala, protože se vždy klepu jako ratlík, aby bylo miminko v pořádku a pak jsem v takové euforii, že prakticky nevnímám. Hledám už fakt různé možnosti a důvody …
Naima píše:Crystal87 píše:Děkuji za informaci, manžel mi také něco takového říkal. Myslíš, že je teoreticky možné, že bych měla tak překrvenou dělohu, že by mi třeba hodně praskaly cévky? Na to, že jsem terpve 11tt, tak mám opravdu hodně břicho vyklenuté, takhle bych ho čekala až tak 16tt
Ono to mžůeš mít z z čípku já poprvní kontrole od nalezení hematomu asi 3 dni špinila hědou krví prostě ten čípek byl nějaký citlivější ted je to ok. Doktora jsem se tedy na to neptala, protože se vždy klepu jako ratlík, aby bylo miminko v pořádku a pak jsem v takové euforii, že prakticky nevnímám. Hledám už fakt různé možnosti a důvody …
ono možné je oprvaud všechno pokud je to stará hěndá krev tak bych to nehrotila zobala bych oascorutin a odpočívalapokud by začala červenat tak byhc jela…hele já bříško ěmla vdžy vidět brzo a ted sjem v 15tt a vypadám už hodně těhotně ale u ěm to bdue už i tímž e přece jen třetí dítě děloha je vytahaná…hlavně aby tě nebolelo hodně břichoa nebyla to červená krev…někdo takhel špiní hodně dlouho…jsou to nervy co,já se tkay hrozně bála ae ono tím si člověk nepomůže…
Crystal87 píše:Naima píše:ono možné je oprvaud všechno pokud je to stará hěndá krev tak bych to nehrotila zobala bych oascorutin a odpočívalapokud by začala červenat tak byhc jela…hele já bříško ěmla vdžy vidět brzo a ted sjem v 15tt a vypadám už hodně těhotně ale u ěm to bdue už i tímž e přece jen třetí dítě děloha je vytahaná…hlavně aby tě nebolelo hodně břichoa nebyla to červená krev…někdo takhel špiní hodně dlouho…jsou to nervy co,já se tkay hrozně bála ae ono tím si člověk nepomůže…Crystal87 píše:Děkuji za informaci, manžel mi také něco takového říkal. Myslíš, že je teoreticky možné, že bych měla tak překrvenou dělohu, že by mi třeba hodně praskaly cévky? Na to, že jsem terpve 11tt, tak mám opravdu hodně břicho vyklenuté, takhle bych ho čekala až tak 16tt
Ono to mžůeš mít z z čípku já poprvní kontrole od nalezení hematomu asi 3 dni špinila hědou krví prostě ten čípek byl nějaký citlivější ted je to ok. Doktora jsem se tedy na to neptala, protože se vždy klepu jako ratlík, aby bylo miminko v pořádku a pak jsem v takové euforii, že prakticky nevnímám. Hledám už fakt různé možnosti a důvody …
Teď už je to týden jen hnědá krev, červená a sraženiny byla naposledy v sobotu v noci minul týden…to jediné mě zatím uklidňuje. Břicho mě bolí, ale neumím moc rozeznat, jestli je to v normě, nebolí mě pravidelně, spíš nárazově (možná i jakoby tvrdne) a není to podle mě silnější než mé standardní obtíže při MS. No, jsou to nervy, jak říkáš, ale musíme to zvládnout
. Jinak poctivě ležím už 2 týdny, beru Utroš i Ascorutin, víc pro to už asi fakt udělat nemůžu. První těhotenství dopadlo špatně, jedno dvojče „zmizelo“ a druhé skončilo jako zamlklé někdy v 9-10tt. Také jsem různě krvácela a špinila, ale daleko, daleko méně, než tentokrát. Jinak doktor mi dělal hned po prvním nezdaru genetický rozbor krve, mám jen zhoršené výsledky u MTHFR mutace po jednom z rodičů, ale to by mělo být vykompenzováno tím, že beru naštěpenou listovku ve Femibionu (začala jsem ji tedy brát 3 měsíce před početím). No jak říkám, víc se asi dělat v této chvíli nedá. Jinak paráda - už třetí dítko
, to je asi doma radosti a veselo
.
J8 se musím přiznat že co sjem ležet nemohla chlap mi prostě nepomůže a se dvěma malýma dětma to moc nešlo …hemaotm mám po dvojčeti byli prý dvě a z jednoho zůstal hematom.....jsem ráda že se druhé drží a roste jak má a je v pořádku......já beru jen ascorutin utroš mi nedalia mjů dr mi endla nic ascorutin mi dali v nemocnici můj řekl že bud se udrží nebo ne
jen ten hemaotm by mohl už zmiznout už je menší ale pořád tma je ale nešpiním nic naštěstí
Crystal87 píše:
J8 se musím přiznat že co sjem ležet nemohla chlap mi prostě nepomůže a se dvěma malýma dětma to moc nešlo …hemaotm mám po dvojčeti byli prý dvě a z jednoho zůstal hematom.....jsem ráda že se druhé drží a roste jak má a je v pořádku......já beru jen ascorutin utroš mi nedalia mjů dr mi endla nic ascorutin mi dali v nemocnici můj řekl že bud se udrží nebo nejen ten hemaotm by mohl už zmiznout už je menší ale pořád tma je ale nešpiním nic naštěstí
Kolik toho Ascoorutinu bereš? Jsi dobrá, že to dáváš takto sama. Já opravdu jen ležím, vše dělá manžel a naši se taky snaží pomáhat, jsou v tomto všichni zlatí
Naima píše:Crystal87 píše:Kolik toho Ascoorutinu bereš? Jsi dobrá, že to dáváš takto sama. Já opravdu jen ležím, vše dělá manžel a naši se taky snaží pomáhat, jsou v tomto všichni zlatí
J8 se musím přiznat že co sjem ležet nemohla chlap mi prostě nepomůže a se dvěma malýma dětma to moc nešlo …hemaotm mám po dvojčeti byli prý dvě a z jednoho zůstal hematom.....jsem ráda že se druhé drží a roste jak má a je v pořádku......já beru jen ascorutin utroš mi nedalia mjů dr mi endla nic ascorutin mi dali v nemocnici můj řekl že bud se udrží nebo nejen ten hemaotm by mohl už zmiznout už je menší ale pořád tma je ale nešpiním nic naštěstí
měla jsem 3× denně 2 ae jak nešpiním nic tam beru jen 2× denně 2
ono nemám na výběr no chlap musí do práce ale když tak pomáhá mojemáma nebo tchýnka ale domácnost musím dávta sama no ted mám konečně auto tak apson to ale ještěmusím vyjezdit dlouho jsem nejela a bojím se…jinak nákupy vše musím tahat sama což je někdy nářez
To ežení ti závidím já když sithnu ráno uklidit uvařit t tohle to tka si jdu s maldíšm lehnout po obědě kdžy nejde starší do školky…to je ejdiný co mi vadí že prostě školku flákáme neb to nedávám
ale co no ono je to i počasím.....a dnes se už vidím dodělám druhý jídlo poklizeno mám tka až půjdu hajííí ![]()
Holky držím nám palce,ať je všechno v pořádku a hematomy mizí.Já čekám trojčátka a jsem v 10tt a byla jsem už 2× v nemocnici s krvácením.Ascorutin mi dali jen jeden den v nemocnoci,jinak mi ho nenapsali.
MAKINACB píše:
Holky držím nám palce,ať je všechno v pořádku a hematomy mizí.Já čekám trojčátka a jsem v 10tt a byla jsem už 2× v nemocnici s krvácením.Ascorutin mi dali jen jeden den v nemocnoci,jinak mi ho nenapsali.
Ascorutin je volně prodejný lék - respektive je to spíš vitamínový preparát. Můžeš si ho klidně koupit, já ho také nemám předepsaný.