Hitparáda tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
291
12.11.05 06:22

Anko, napsalas to moc hezky, souhlasím.
Když jsem četla tvůj příspěvěk, vzpomněla jsem si jak tady proběhla před časem bouřlivá diskuze na téma „nemůžu se dívat na to jak se jiné matky špatně starají o své dítě“…přesné znění si nepamatuji, ale bylo to něco v tomto smyslu.
Z těchto „dokonalých matek“ pak rostou neskutečně protivné tchyně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
12.11.05 08:23

No koukám, že si opravdu některé užíváte! Já mám tchýni v pohodě v rámci možností, že své dva kloučky miluje a jednoho jsem jí „odvedla“ a někdy některé hlášky opravdu vydýchávám! S manželem jsme spolu 5let myslím nejhorší byl začátek, kdy jsem zřejmě procházela jejím testem odolnosti :? Naučila jsem se rozdýchávat některé názory a hlášky zejména o jídle! Teď čekáme miminko a je to jejich první vnouče, splnili jsme tchýňovo přání kluka (byla jsem na amniu, takže 100%), tak máme relativní klid, až na pár hlášek „pozor ať nic nestrká do zásuvek“ a jiné. V té chvíli si připadám, ve svých 30letech a 4-násobná teta, jako totální magor! No jsem zvědavá jak to bude vypadat až se prďola narodí, ze začátku to bude asi náročný! Už teď se v některých názorech neshodujem a někdy vím, že je to věkem( je jí 62 let).
Jen můžu napsat, že taky znám tu nejsuprovější tchýni a to má můj manžel, tedy moje maminka :D a manža opravdu nemůže říct nic špatného! Mám dvě sestry, a ani jeden švagr na ní nedá dopustit, tak beru moji maminku jako mustr a vím, že budu svýho kloučka milovat, ale taky se budu snažit být v názorech střízlivá a spravedlivá jako moje mamča!Tak snad se mi to povede :P
Holky přeji pevné nervy s tchýněma, některé to opravdu nemáte lehké, a nenechte je vyhrát, když vám budou chtít rozcuchat nervy (a že se jim to někdy daří :twisted:
Danny 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
16.11.05 11:37

jj

Děvčata, k tomuhle se mileráda přidám :lol:

Tchýně měla nedávno padesátiny a my si pořád lámali hlavu, co jí koupit. Ona totiž nedělala žádnou ofiko oslavu a taky nikdy nic nechce (samozřejmě je to je póza). Já jsem zvyklá, že si v rodině dáváme knihy, ať je to k čemukoli, ale manžel, že to není dárek pro ní. Šperky nenosí, parfémy nepoužívá. Tak mě napadlo, koupit značkové pero, nějaké elegantní, hezké, že to bude mít jako na pořád. Manžel tedy koupil Parkera za litra a že jí to dá jednu neděli před narozkama, protože měl u ní přespat, jelikož jel v pondělí ráno pracovně do Brna a od nás by nestíhal.

Tchyně to věděla týden, že tam má spát, ovšem když tam dorazil, byt byl prázdný, psal mi, že je mamka určo v hospodě a že si tedy zajede do kina. V půl desátý jsem měla zajímavý telefon - volal mi, že když se vrátil z kina, mamka byla doma, ale že si myslel, že spí. Tak že jí tam chtěl nechat vzkaz a ten dárek, že se jako minuli a že jí bude ještě volat. Když někde vyštrachal papír, tak máma stála za ním a začala ječet, co si to dovoluje, jen tak vlézt do bytu, že se tam vkrade jako zloděj a že tam nemá co dělat. A na co chce ten papír, že cokoli si tam vezme, tak jí zaplatí, i ten papír. Tak manžel se jí zeptal, kolik ten papír stojí, načež ona začala ječet ještě víc, že ať si uvědomí, že je její syn a dokud se podle toho nebude chovat, že tam nemá co dělat a kdesi a cosi. Když mi tohle manžel volal, tak jsem mu řekla, ať se sebere a jde spát k babičce, která bydlí 5 minut chůze od ní a bude to v klidu, tak on že jo a šel.

Druhý den ráno mi pak sdělil, že mu máma volala v jedenáct v noci a ječela, že našla ten dárek, že na takovej dárek nám sere, co si prý o sobě myslíme, dát jí něco takového. A že je jí jasné, že jsem to vybírala já, takže ona má teď doma věc, která je jako ode mě a že tu věc nenávidí a ať si pro to okamžitě přijede, že to nechce mít doma.

O pár dní později, když si tam manžel šel pro klíče od babičky, dárek mu vrátila s tím, že takových věcí může mít stovky. A mezi dveřma mu vynadala, že jsme blbci, protože chceme kluka pojmenovat Hynek, kdo prej by se chtěl jmenovat Hynek, že mu zkazíme život a dítě nás bude nenávidět, protože jsme z něj udělali idiota na celej život. No, tak to mě fakt pobavilo. I když budeme mít s největší pravděpodobností Anežku, chvíli jsem si fakt přála, ať je to spíš kluk, aby mohl bejt Hynek :lol:

Tak asi tak… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.05 11:59

Tak to je síla. Nechceš ji prodat? Tu „propisku“? :oops: Jestli dáš slevu a pošleš foto, tak se jí můžeš zbavit. Písni mi na mail Dainty@seznam.cz. Sháním hezkého Parkera pro nastávajícího švagra, tak by mi to káplo do noty.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
944
16.11.05 12:18

jj

Radko,

jelikož já si Parkera vždycky přála a nikdy jsem si ho nekoupila, tak jsem si tuhle „propisku“ nechala :lol: A musím říct, že mi vyhovuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
16.11.05 13:18

Ahoj Vaclavko,
to snad ne!!! To nebyla urcite jeho matka, ale nejaka carodejnice :oops: ???
To si nedovedu nic takoveho ani predstavit.
To bych uz asi jezdila na navstevu jen k babicce a u ni bych ani prah neprekrocila.
Ja mam nastesti budouci tchyni v poho. VIm, treba ze si na jejiho syna u ni postezovat nemuzu, tak to rozebiram se svoji mamcou. Kdyz nejaky problem vyvstane.
Zitra prave jedeme za tchynkou a v nedeli si ji privezeme domu na tyden je az z Vysociny a do Karvine je to dost daleko. Potrebujeme ji zneuzit:-) aby nam udelala-sestrihala videa. Podotykam sama se nabidla. Jsou to filmy z manzelova detstvi. Jak bych videla naseho Honzika pres kopirak v cernobilem filmu:-)
No prestanu se rozplyvat a koncim. Musim po obede umyt nadobi ceka na me.
Pa Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.05 14:47

ahoj maminky, ráda bych se taky vyjádřila. Já mám klid, ale musím bezcitně říci, že jsem se při některých pasážích docela nasmála. Já mám občas taky teror, hlavně když jsou na mě dvě ona a její dcera. Krmení malých dětí, obě jsou jak ze staré školy. Taky jsme bydleli kousek od ní. Manžel jí má moc rád, tak se držím zpátky. Prostě jsem po pár letech docílila, že jsme se odstěhovali do jiného města. Musím přiznat, že jsem kolikrát skřípala zubama, když se do mě navážely. Nepočítám to, jak mě všude pomlouvaly, bohužel jsem se přistěhovala za manželem nemám tu svoji rodinu, své kamarády. Nemusím ani říkat, jak je to těžké, manželovi chudinky napovídaly, že za všechno můžu já a že já jsem ta potvora, ale manžel mě má rád a já ho taky. Jediné co dělám a co se osvědčilo částečně něco vrátit a taky mít stále dobrou náladu nic vás nesmí vykolejit a veřte že to funguje. Nic nenasere tolik, jako dobrá nálada a toho se dřžte a ještě něco ony tu nebudou věčně!!!!!

• Citovat
  • Upravit
375
16.11.05 14:56

čau holky,

já mám tchýni dost v pohode, nějaké ale se najde, ale ted o tom ALE, co mě docela ranilo a jen tak na to nezapomenu:

Když jsem byla v porodnici, tak manža hlídal staršího syna (bylo mu 20 měsíců), první den, aby mohl přijít na návštěvu nám ho na odpoledne pohlídala, pak už tam bral manžel Matěje sebou, ale poslední den jsme Matěje potřebovali pohlídat a tchyně pravila, že nemůže, neb se MUSÍ opalovat!!! Byla to sobota. Měla jet za pár dní k moři a přeci nepojede sejratá. Matěsa pohlídala moje máma, která ten den u sebe doma měla ještě 2 děti od ségry a dost co dělat. Nu, hlavně že mám opálenou tchýni :-))

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
16.11.05 16:52

Ahoj holky,
teda některé z vás upřímně lituju… a doufám, že já taková tchýně, která vnucuje své názory stylu „tak se to dělalo a ty to tak taky dělej“ nebudu!!
Jinak k té mé tchýni - ta je celkem moderní, ale taky mě někdy vytáčí.
Začalo to jménem - tajili jsme pohlaví ač jsme ho věděli a to při každé návštěvě vyzvídali, no nic odolali jsme - ale to jméno - tohle nedávejte, to bude chudák, žádný cizokrajný ani podle filmů… což naše Anna Amelie je :) Ale po porodu to zkousli.
Jezdíme k nich celkem často - každé tři neděle na celý víkend, a to jsou 120 kilometrů od nás.
Já jsem totiž taková beraní hlava…dělám vše po svém, a když nevím, zeptám se… jinak mi určité rady vadí… A navíc, je to moje dítě a já si ho vychovám a naučím na nočník (to je další kapitola). Tchyně má děti dvě a vychovala si je a tím to hasne..mě ať do toho nekecají… ale takhle jí to samzřejmě nikdy nepovím…
No někdy je to na bednu, ale mohlo to být i horší…
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
16.11.05 19:09

Ahoj holky,tiez mam super svokru :roll: samozrejme,ze to myslim v uvodzovkach.prestali sme sa navstevovat,stretavat no proste prerusili sme vsetky kontakty.Uz 15mesiacov sme sa nevideli a mame pokoj,je nam tak urcite lepsie.Svojho najmladsieho jedineho vnuka(ma 4vnucky)ani nevidela a tak skoro ani neuvidi :! :evil: A to vsetko zacalo skrz jej podrezany jazyk,zlomyselne reci na moju adresu.No hlavny dovod boli peniaze.Je to nechutne ale je to pravda,ze peniaze dokazu narobit velke zlo.Zije s manzelovym bratom v jednej domacnosti a on si pozical od nas peniaze.Nebola to velka suma(cela moja materska).Povedal,ze za 3dni nam ju vrati.Z 3dni sa stalo 8mesiacov.Manzel ostal bez prace a ked sme si boli uz po niekolky krat pytat co nam patri lebo sme prakticky boli bez penazi nasa mila :twisted: svokra nam vynadala,ze co stale otravujeme jej Petricka.Ze sme obycajny vydriduchovia a nic nam neda lebo vraj ona nam uz vsetko vratila.Moj muz sa hned pohadal buchol dvermi a odisli sme.Potom som mala par sms v tom zmysle,ze som obycajna.....to nebudem ani rozpisovat.Aj muz mal telefonaty,ze pri mne pride aj o posledne nohavice. :lol: To bola posledna kvapka a povedali sme si dost :! Nakoniec nam peniaze po 8mes.vratili.No aj tak sa dalej nebavime a ani nebudeme.Takych ludi pri sebe neúpotrebujeme mat. viem,ze je to muzovi niekedy luto a zvlast ked sme u mojej rodiny.Moja mama nam vzdy ked potrebujeme pomoze.Myslim,ze moj manzel sa na svoju svokru nemoze stazovat.Maju super vztah a niekedy my povie,ze preco on nema taku mamu.Hmmmm no kazdy to nema jednoduche :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
16.11.05 19:14

Ahoj holky,

moje budouci tchyne (zatim jsme se s pritelem nevzali, ale uz to planujeme) je takova, ze do vseho musi rypat. Pred par mesici jsme se s pritelem prestehovali s Prahy do Plzne a asi po tydnu jsme prijeli na navstevu, prave za jeho maminkou a jeji prvni bylo: „Ty jsi ale zhubnul! Ona ti urcite nedava najist a ji to sama vypada ze pribrala“ A jsou tu i takovyhle dalsi poznamky na moji osobu :) ale uz jsem si zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.11.05 21:39

Tchyne

Patrim mezi ty stastne. Tchyne bydli 300 km od nas. Takze navstevy zvladame tak 5× do roka a myslim, ze je to tak akorat. Vzdy jen na prodlouzeny vikend.

Moje mamka byla zpocatku jako tchyne silena, takze jsme moc styky neudrzovali, ale vloni po spolecne dovolene s obema tchynema, kdy nam moje mama skolabovala v Bulharsku a manzel vse zajistoval (sanitku, hostitalizaci, pojisteni atd.) nasli spolecny jazyk. Jo u nas plati,ze vsechno spatne je k necemu dobre.

U nas je vyhoda, ze manzel jasne vymezil nase role a diskuse nepripousti. Je to takovy muj maly despota, ale mame klid - vsichni. Ani jedna tchyne se nam nepletou do zivota a my se nepleteme do zivota jim.

Na druhou stranu pokud potrebuji muzu si s tchyni popovidat o vsem a dokonce si malinko na manzela i postezovat. Ona mu pak bajecne domluvi tak jak to umi jen maminky.

No uvidime co nas bude cekat po narozeni nase prvorozeneho Huga. Obe maminy jsou ze stare skoly, ale nebojim se, zvladneme to - urcite!!!

Mejte se bajecne a at nase deti maji jen same bajecne tchyne :wink:

Jarka + Hugo 31tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
20.11.05 12:31

Holky,
musím napsat, že některým z vás skutečně nezávidím. Vaše tchýně jsou asi pěkné fúrie.
Moje tchýně - oslovuji ji maminko - je ten nejbáječnější človíček pod Sluncem. Přestože svým věkem by mohla být mou babičkou, velmi jsme si padly do oka. Manžel mě občas ze srandy podezřívá, že si s ní rozumím lépe než s ním.
Bohužel již přes rok bojuje se zákeřnou chorobou, takže nám teď nezbývá nic jiného, než doufat, že tu s námi ještě nějaký čas pobude.

Přeji vám hodné tchýně… anebo alespoň takové, se kterými byste se snesly.

Hezký sněhový den.

Vlasta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.11.05 11:04

Jó mít bezva tchýni se nepoštěstí každému :cry:

Držíme palce !!!
NiKi

• načítám...
  • Citovat