Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahojte,
u nas pohoda, mala dostala pulku hrackarstvi
tak dnes nechtela jit ani ven… hlavne od tatinka tri kuchynky a spoustu ruznych serepeticek, no ja jsem se taky nejak moc odvazala
kam vsecky ty kramy dame tak to vazne netusim, asi toho necham vetsinu tady u nasich ![]()
Tchan moji snahu neocenil, misto aby se podival na to co jsem udelala, tak stoural do toho co tam chybi, jako bych mohla za to, ze ty moravsky matriky nejsou jeste naskenovany
No nic, aspon jsem se trochu naucila ten zpropadenej kurent
a navic me to bavi, tak budu pokracovat.
Zrovna jsem dosla k roku 1772, jak byly ty velky hladomory, tak jim pomrela vic jak pulka rodiny, v podstate zustali nazivu jen 15-lety syn a jeho dve nebo tri sestry, jinak vsichni umreli
Hrozna doba, a to mi pripadlo ze to byla na tehdejsi pomery pomerne bohata rodina. Tak jsem se pak jeste zacetla do clanku o tehdejsim klimatu, pekne je to popsane napr tady
Bambo posilam obrazek receptu, je to prefocene z casopisu Albert
delala jsem loni i letos a testo je dobre, hned mekke.. To podstatne na te jedne strance je, kdybys chtela zbytek, tak poslu SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hani, co se týká skladování, nejvíc volného místa máš na stropě…
Ale to už jsme myslím probírali.
V tom článku, na který odkazuješ, mě daleko nejvíc zaujal rok 1763 (konec sedmileté války - kdy Marie Terezie přišla o Slezsko, ale v tom roce ještě její generálové dokázali nařezat Prušákům v bitvě u Kolína…) Vidím to tak, že vojáci neměli co do pusy - takže se přestalo válčit… No a možná i ta neúroda a pak roky 1770-72 byly podkladem k pozemkové reformě a vzniku tereziánského katastru (podklad pro výběr daní z půdy?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bambo, tak mapu Žižkova i seznam pražských ulic jsem projel - ale Kočí nikde žádný. V Praze je jenom Kočova - u psychiatrické léčebny v Bohnicích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Bambo, tak mapu Žižkova i seznam pražských ulic jsem projel - ale Kočí nikde žádný. V Praze je jenom Kočova - u psychiatrické léčebny v Bohnicích.
Juro,jde mi o jméno,ne o název kočí.Je to ale fuk,jinak díky za ochotu.
- Citovat
- Upravit
Jo, pochopil jsem, že hledáš ulici pojmenovanou po nějakém Kočím. Ale fakt jsem nenašel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Jo, pochopil jsem, že hledáš ulici pojmenovanou po nějakém Kočím. Ale fakt jsem nenašel.
Aha,no nevadí,třeba si bratránek vzpomene.Ještě jednou moc dky.A jak prožíváš vánoce?Doufám,že ne sám.
- Citovat
- Upravit
Ahojte vseci, doufam, ze jste vanocni svatky prezili a uzili si. Nase deticky sice zlobily, ale nakonec na ne Jezuch nezapomnel, tak potom volali z okna pres celou ulici: Dekujeme Jeziskuuu…rozkosne ![]()
Pridavam aspon jednu fotku, jake je nadseni z darecku…
Mimochodem, Hanu, taky nevim, kam s tema dareckama uz…sklepy nam vzali a uz je 2 roky rekonstruujou (nejak to neni videt) no a mame jeste teda zahradku no
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, prosim pomoc, co je to probuh za jmeno ?
je to treti radek odshora vlevo, c.p. 13. Ja to ctu Fluorozia (Saučková) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanu, to asi nebude…niz je Jozef a z je jiny…este do teho budu chvilku koukat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hani, já bych to viděl na Florencia… S tím že to n-c-i je strašně nepořádně napsané a je jakoby na výšku „sražené“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Florencia by opet s trochou fantazie davalo smysl…bylo to v te dobe caste jmeno, ale ja v tom vidim uplne jiny pismenka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v tom ze začátku taky viděl něco jiného, ale rozepsal jsem si to na papír hlásku po hlásce a šel jsem vylučovací metodou. „l“ bylo jednoznačné, zrovna tak jako „ia“ na konci. No a mezitím jsem to musel dokombinovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanu, jasně čtu Eleonora.
Tak máme vánoce za sebou, bádání jsem šidila, není čas. Nejdřív spousty práce, organizování, nakupování a pak samá návštěva, obžérství a kila navíc. Vánoce nejsou svátky pro mě. Ale když vidím děti, jak jim svítí očička a jsou šťastné z dárků, tak si říkám, že ten běs stál za to.
Pochvalte se, co vám nadělil Ježíšek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bianco
ted je to uplne jasny…ja uz i chvili premyslela, jestli to prvni neni Ch
…jak se clovek upne na jedno pismenko, tak se toho pak tezce vzdava. Ja na konci -ia nevidela, tak jsem si rikala, ze uz to se mnou neni mozny…
Dneska u nas byla mati se strejdama, tak jsme s ebavili o rodine jejich tatinka…od jednoho pribuznyho mam jejich komplet vetev nacmaranou na papir, ale nic neni overene. Matriky jeste pred 14 dny nebyly ani jedna naskenovana…dneska jsem koukala, ze uz tam nejakej naznak je, tak jsem to otevrela a co odesli, do toho cucim…
ale opet sem v obdobi, kdy v kazdym druhym baraku bydleli lidi stejnyho prijmeni..tak si je radeji pisu vsechny pod sebe, kdybych to pozdeji potrebovala. No a prave jsem narazila na chaos…jsem v obdobi cholery (cca 1855). V kazdym baraku nekdo umiral na choleru a u nas umreli behem mesice rocni dvojcala a jedno ma napsany cholera a druhy uplavice. By me zajimalo, jestli jim delali testy, aby vedeli, ze jedno umrti zpusobila cholera a druhy shigela
jaaaaaj…delaji v tom zbytecne hokej…sice to neni tak dulezity, ale nechapu proc si komplikovali zivot ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
Jak dlouho mixovat ?
- 27.5.26 05:39
- Betty MacDonald
- 5
Těhotná v MŠ – odejít na rizikové, nebo...
- 27.5.26 05:54
- lucynka25
- 6
Jarní cibulka při kojení?
- 27.5.26 05:56
- lucynka25
- 6
Dotaz na “zahradnice”
- 26.5.26 22:49
- AndrejkaN91
- 10
Potřeba sexu, ale bez nevěry. Co mám dělat?
- 27.5.26 05:41
- Alušáček
- 29
Zara parfémy: Na jaké pobočce v Praze jsou?
- 26.5.26 22:06
- Aneeek
- 5
Zaujala jsem ho?
- 27.5.26 05:43
- Betty MacDonald
- 42
Chronicka pankreatitida
- 26.5.26 22:15
- Bahha
- 16
Může mít dítě ve školce opalovací krém?
- 27.5.26 05:57
- lucynka25
- 19
UPOL psychologie – přijímačky 2026
- 26.5.26 18:20
- obloha241
- 5
Nové příspěvky
Nemocenská v těhotenství a dovolená
- 27.5.26 06:03
- lucynka25
- 8
Pečovatelka, sanitář (budoucí zaměstnání)...
- 27.5.26 06:01
- Ani123200
- 24
Může mít dítě ve školce opalovací krém?
- 27.5.26 05:57
- lucynka25
- 19
Jarní cibulka při kojení?
- 27.5.26 05:56
- lucynka25
- 6
Těhotná v MŠ – odejít na rizikové, nebo...
- 27.5.26 05:54
- lucynka25
- 6
Sex na pracovišti, hrozí vyhození z práce
- 27.5.26 05:52
- izabe
- 124
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 27.5.26 05:50
- Havlova
- 936
Zaujala jsem ho?
- 27.5.26 05:43
- Betty MacDonald
- 42
Potřeba sexu, ale bez nevěry. Co mám dělat?
- 27.5.26 05:41
- Alušáček
- 29
Jak dlouho mixovat ?
- 27.5.26 05:39
- Betty MacDonald
- 5