Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
28.12.10 21:59

Jo, Blani - baron = Seidl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.10 22:04

Batato - když se řekne Metoděj Šebela, tak se mně tak nějak neurčitě vybaví 311. bombardovací peruť Royal Air Force. Ale zkusím vyhledat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.10 22:12

Batato, hledal jsem a našel. K tomuto textu se opravdu nedá nic doplnit.

http://www.praha14.cz/…/sebela.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.10 22:16

Jinak Metoděj Šebela je vzpomínaný i v knížce Františka Louckého „Mnozí nedoletěli“, vydalo Naše vojsko, Praha 1989.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
28.12.10 22:21

Juro, tu knizku neznam, ale mam doma Biskajska dramata, kde ma jednu kapitolu. Je po nem pojmenovana ulice i v Praze i v Bilovicich nad Svitavou a na dome, dke bydlel je amnetni deska. Byl to bratranec babicky…takze v rodine vyznamna osobnost. Ses dobrej :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
28.12.10 22:26

Jo a jeste ma Cyrda (Metodej) pomnik ve Velke Britanii…to jsem taky nasla na netu a pak mi to potvrdil jeden nadsenec z rodiny, ze tam i byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
28.12.10 22:29

Bianco, diky :huban: ale nic tam neni :nevim: …ale buh vi, kde se narodil…mohla bych tam zavolat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.10 22:39

Batato, trochu upřesním. Metoděj Šebela nemá v Británii svůj pomník. Na stěnách památníku v Runnymede (těch stěn je prý víc jak čtyřicet!) jsou vzpomenuti vojáci, kteří padli v obou světových válkách v britské uniformě, ale nemají svůj hrob. Třeba ti, kteří byli roztrháni granátem a nic se z nich nenašlo, námořníci, kteří se potopili spolu se svou lodí nebo právě letci, kteří zmizeli nad mořem nebo v džungli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.10 22:42

Pokud jsi Metoděje Šebelu hledala v té databázi padlých čs. vojáků v 2. světové válce, tak já jsem ho tam našel. Ale ze všech údajů je asi nejzajímavější odkaz na tu knížku Františka Louckého. A ta obsahuje jen základní data (mám ji ve své knihovně). Mnohem zajímavější je ten článek na Praze 14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
28.12.10 22:47
Jura007 píše:
Někteří lidi mají přímý užitek z toho, že nás oblbujou. No a já to oblbování nejlíp poznám na tématech z historie 20. století. Tam je pro mě nejjednodušší takového člověka odhalit.
Jeste jsem k tomuto chtela dodat, ze ja zase rostu z temat meho oboru, co se pise za neuveritelny kravoviny, vymysly ci naprosta demagogie, takze si dovedu predstavit, ze v jinych oborech o kterych nemam ani paru to bude podobne. Proto pokud neco ctu, at uz kdekoliv, beru to s rezervou…
batata píše:
Juro, babicka mela byt taky nasazena, nakonec ji dali pracovat asi uz tehotnou do fabriky na pruziny do otomanu…

A kdyz jsme u tohoto tematu, tak moje babicka aby se vyhnula totalnimu nasazeni, tak se radeji vdala, za nejakyho idiota, se kterym se pak tahala o deti (mela s nim 3 hned po sobe) a rozvadeli se 20 let, kdyz tu ctu vsechny ty rozsudky a veci z jeji pozustalosti, tak me je smutno az fakt k vzteku a je mi ji hrozne lito, co musela vytrpet. Mozna kdyby radej sla makat, treba by byla stastnejsi :nevim: Moji mamku pak mela s nakym myslivcem, co ji udajne svedl pri honu na lisku :mrgreen: ale neprihlasil se k ni, a tak byla svobodna matka. Fakt nelehkej osud :think:
Bohuzel pro me jsem tak trochu zdedila po babicce nazor na muze (radeji nebudu ventilovat), no to ze jsem s malou spokojene sama asi mluvi za vse :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.12.10 23:05

Myslím si,že to ženy v těch dobách neměly lehké,no moje babi ovdověla ve 41 letech a hned si našla chlapa a dokonce nechala syny samotný a odešla za chlapen(opilcem)jak jinak,že a když zemřel,našla si zase jinýho.Já su potřetí vdaná :oops: .Druhá babi taky brzo ovdověla,sice se taky záhy vdala,ale po pár letech se rozvedla a byla víc jak 30 let sama.Moje segra je sama už 15let :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
3645
28.12.10 23:34
Jura007 píše:
Batato, trochu upřesním. Metoděj Šebela nemá v Británii svůj pomník. Na stěnách památníku v Runnymede (těch stěn je prý víc jak čtyřicet!) jsou vzpomenuti vojáci, kteří padli v obou světových válkách v britské uniformě, ale nemají svůj hrob. Třeba ti, kteří byli roztrháni granátem a nic se z nich nenašlo, námořníci, kteří se potopili spolu se svou lodí nebo právě letci, kteří zmizeli nad mořem nebo v džungli.

jj presne tak…neni tam jen jeho jmeno, ale je jich tam spousta…na tech strankach jsem nehledala tam Cyrdu, ale toho babicina mileho :-( …asi opravdu prezil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
28.12.10 23:45

Hanu, moje babicka si nakonec vzala taky alkoholika, protoze jako svobodna matka byla nevhodna partie. Nejaka kamaradka z te tovarny ji „doporucila“ nejakyho rozvedenyho a dala je dohromady…no kdyby ne, nebyla bych na svete, ale jinak bych te kamaradce pekne podekovala. Babicka mu porodila 4 deti a on chtel dalsi, aby nemusel makat a stat ho zivil…Babicka se taky rozvadela, ale nekdo ji poradil, aby rekla, ze deda decka obtezuje a slo to rychleji (o trochu)..nakonec si myslim, ze to byla i pravda :think: oni jsou vsichni takovi zvlastni :oops: jezisi…tady povidam takovy veci :oops:
No a kdyz jsme u tech chlapu (Jura promine)…taky jsem jednoho odzkousela a poslala dal, zustal mi po nem kluk, na kteryho neplati alimenty, ale leze mu do zadku (pardon)…asi aby byl proti me, az ho budu opet davat k soudu :pocitac: no ale pak jsem potkala chlapa s nebeskou trpelivosti a obetavosti, obcas me prijde, ze je jak baba :mrgreen: s jinym bych nevydrzela…i s timto je to obcas na hrane… :lol:
Bambo, tak mame kazdej neco, ze? Hlavne ze jsme uplne normalni a ostatni jsou letadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
29.12.10 00:48

Jo jeste jsem chtela, ohledne presmycek u prijmeni…vcera jsem cucela jak puk…vsichni jsou Belohoubkovi a hle, najednou ve stejnym dome je Beholoubek :mrgreen: a taky mi nesedi cisla domu u jinych..jednou je to dum c. 76 a pak 67, nebo 53 a 35, ale rodina urco ta sama :cert: :cert: :cert: grrrrrrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.12.10 04:40

Asi se budu opakovat, ale málokdo chce dneska slyšet, kolik dobrého pro nás udělali komunisti tím plošně dostupným vzděláním. Nad otevřenýma matrikama vidíme, jací lidi se taky mohli dostat k takové veřejné službě… :cert: No ale matriky se vést musely a když nebyl nikdo vzdělanější (nebo k tomu třeba nebyl připuštěn), tak výsledky vidíme v těch archívech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny