Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Batato - když se řekne Metoděj Šebela, tak se mně tak nějak neurčitě vybaví 311. bombardovací peruť Royal Air Force. Ale zkusím vyhledat víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Batato, hledal jsem a našel. K tomuto textu se opravdu nedá nic doplnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak Metoděj Šebela je vzpomínaný i v knížce Františka Louckého „Mnozí nedoletěli“, vydalo Naše vojsko, Praha 1989.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro, tu knizku neznam, ale mam doma Biskajska dramata, kde ma jednu kapitolu. Je po nem pojmenovana ulice i v Praze i v Bilovicich nad Svitavou a na dome, dke bydlel je amnetni deska. Byl to bratranec babicky…takze v rodine vyznamna osobnost. Ses dobrej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a jeste ma Cyrda (Metodej) pomnik ve Velke Britanii…to jsem taky nasla na netu a pak mi to potvrdil jeden nadsenec z rodiny, ze tam i byl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bianco, diky
ale nic tam neni
…ale buh vi, kde se narodil…mohla bych tam zavolat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Batato, trochu upřesním. Metoděj Šebela nemá v Británii svůj pomník. Na stěnách památníku v Runnymede (těch stěn je prý víc jak čtyřicet!) jsou vzpomenuti vojáci, kteří padli v obou světových válkách v britské uniformě, ale nemají svůj hrob. Třeba ti, kteří byli roztrháni granátem a nic se z nich nenašlo, námořníci, kteří se potopili spolu se svou lodí nebo právě letci, kteří zmizeli nad mořem nebo v džungli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi Metoděje Šebelu hledala v té databázi padlých čs. vojáků v 2. světové válce, tak já jsem ho tam našel. Ale ze všech údajů je asi nejzajímavější odkaz na tu knížku Františka Louckého. A ta obsahuje jen základní data (mám ji ve své knihovně). Mnohem zajímavější je ten článek na Praze 14.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:Jeste jsem k tomuto chtela dodat, ze ja zase rostu z temat meho oboru, co se pise za neuveritelny kravoviny, vymysly ci naprosta demagogie, takze si dovedu predstavit, ze v jinych oborech o kterych nemam ani paru to bude podobne. Proto pokud neco ctu, at uz kdekoliv, beru to s rezervou…
Někteří lidi mají přímý užitek z toho, že nás oblbujou. No a já to oblbování nejlíp poznám na tématech z historie 20. století. Tam je pro mě nejjednodušší takového člověka odhalit.
batata píše:
Juro, babicka mela byt taky nasazena, nakonec ji dali pracovat asi uz tehotnou do fabriky na pruziny do otomanu…
A kdyz jsme u tohoto tematu, tak moje babicka aby se vyhnula totalnimu nasazeni, tak se radeji vdala, za nejakyho idiota, se kterym se pak tahala o deti (mela s nim 3 hned po sobe) a rozvadeli se 20 let, kdyz tu ctu vsechny ty rozsudky a veci z jeji pozustalosti, tak me je smutno az fakt k vzteku a je mi ji hrozne lito, co musela vytrpet. Mozna kdyby radej sla makat, treba by byla stastnejsi
Moji mamku pak mela s nakym myslivcem, co ji udajne svedl pri honu na lisku
ale neprihlasil se k ni, a tak byla svobodna matka. Fakt nelehkej osud ![]()
Bohuzel pro me jsem tak trochu zdedila po babicce nazor na muze (radeji nebudu ventilovat), no to ze jsem s malou spokojene sama asi mluvi za vse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si,že to ženy v těch dobách neměly lehké,no moje babi ovdověla ve 41 letech a hned si našla chlapa a dokonce nechala syny samotný a odešla za chlapen(opilcem)jak jinak,že a když zemřel,našla si zase jinýho.Já su potřetí vdaná
.Druhá babi taky brzo ovdověla,sice se taky záhy vdala,ale po pár letech se rozvedla a byla víc jak 30 let sama.Moje segra je sama už 15let
.
- Citovat
- Upravit
Jura007 píše:
Batato, trochu upřesním. Metoděj Šebela nemá v Británii svůj pomník. Na stěnách památníku v Runnymede (těch stěn je prý víc jak čtyřicet!) jsou vzpomenuti vojáci, kteří padli v obou světových válkách v britské uniformě, ale nemají svůj hrob. Třeba ti, kteří byli roztrháni granátem a nic se z nich nenašlo, námořníci, kteří se potopili spolu se svou lodí nebo právě letci, kteří zmizeli nad mořem nebo v džungli.
jj presne tak…neni tam jen jeho jmeno, ale je jich tam spousta…na tech strankach jsem nehledala tam Cyrdu, ale toho babicina mileho
…asi opravdu prezil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanu, moje babicka si nakonec vzala taky alkoholika, protoze jako svobodna matka byla nevhodna partie. Nejaka kamaradka z te tovarny ji „doporucila“ nejakyho rozvedenyho a dala je dohromady…no kdyby ne, nebyla bych na svete, ale jinak bych te kamaradce pekne podekovala. Babicka mu porodila 4 deti a on chtel dalsi, aby nemusel makat a stat ho zivil…Babicka se taky rozvadela, ale nekdo ji poradil, aby rekla, ze deda decka obtezuje a slo to rychleji (o trochu)..nakonec si myslim, ze to byla i pravda
oni jsou vsichni takovi zvlastni
jezisi…tady povidam takovy veci ![]()
No a kdyz jsme u tech chlapu (Jura promine)…taky jsem jednoho odzkousela a poslala dal, zustal mi po nem kluk, na kteryho neplati alimenty, ale leze mu do zadku (pardon)…asi aby byl proti me, az ho budu opet davat k soudu
no ale pak jsem potkala chlapa s nebeskou trpelivosti a obetavosti, obcas me prijde, ze je jak baba
s jinym bych nevydrzela…i s timto je to obcas na hrane… ![]()
Bambo, tak mame kazdej neco, ze? Hlavne ze jsme uplne normalni a ostatni jsou letadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jeste jsem chtela, ohledne presmycek u prijmeni…vcera jsem cucela jak puk…vsichni jsou Belohoubkovi a hle, najednou ve stejnym dome je Beholoubek
a taky mi nesedi cisla domu u jinych..jednou je to dum c. 76 a pak 67, nebo 53 a 35, ale rodina urco ta sama
grrrrrrrrr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi se budu opakovat, ale málokdo chce dneska slyšet, kolik dobrého pro nás udělali komunisti tím plošně dostupným vzděláním. Nad otevřenýma matrikama vidíme, jací lidi se taky mohli dostat k takové veřejné službě…
No ale matriky se vést musely a když nebyl nikdo vzdělanější (nebo k tomu třeba nebyl připuštěn), tak výsledky vidíme v těch archívech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
Potřeba sexu, ale bez nevěry. Co mám dělat?
- 26.5.26 20:14
- Klávesa289
- 24
Zara parfémy: Na jaké pobočce v Praze jsou?
- 26.5.26 20:09
- Knihakniha
- 3
Zaujala jsem ho?
- 26.5.26 20:22
- 884135
- 38
Chronicka pankreatitida
- 26.5.26 16:35
- makovka95
- 14
Může mít dítě ve školce opalovací krém?
- 26.5.26 20:24
- Klávesa289
- 12
UPOL psychologie – přijímačky 2026
- 26.5.26 18:20
- obloha241
- 5
Pečovatelka, sanitář (budoucí zaměstnání)...
- 26.5.26 20:14
- Mimoň94
- 20
IVF embryo KM/Morula – úspěšnost
- 26.5.26 15:46
- Mišice88
- 2
Cytologie – růst buněk
- 26.5.26 15:00
- lilith1
- 2
Přítel poslal mé nahé fotky kamarádovi
- 26.5.26 20:24
- mado
- 127
Nové příspěvky
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 26.5.26 20:32
- jege
- 895
Přítel poslal mé nahé fotky kamarádovi
- 26.5.26 20:32
- arinecka
- 132
Sex na pracovišti, hrozí vyhození z práce
- 26.5.26 20:31
- Klávesa289
- 122
Snažení o miminko - měření bazální...