Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
2.1.11 19:07

Batato, myslíš Uhřice ve východních Čechách nebo tady ty mezi Kyjovem a Slavkovem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
2.1.11 19:10

S těma Osvětimanama je to divný, že chybí celý řádek s těmi roky a ne jenom lupa. V aktualitách na actapublice píšou, že zdigitalizovali zase kousek okresu Hodonín, mně už konečně Dubňany :dance: . Pomalu teď na Hodonínu pracují, tak se to třeba za chvíli objeví. A nebo je to chyba a zapomněli na jeden řádek.
A co se týká těch opisů matrik, byly zakládány někde na vyšších místech-konzistoře, právě kvůli tomu vyhoření. Řekla bych, že problém nebude ve shoření příslušné knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.1.11 19:32

Jojo, Blani, Hodonínsko se zaplňuje - tak bych mohl do jara udělat generální revizi svých poznámek ohledně Želetic a Stavěšic…

Ještě mám prosbu - když jsem si dal zobrazit skicu stabilního katastru, obec Hýsly (rok 1827), tak byl střed obce nakreslený mimo zákres katastru, vlevo dole. No a když jsem to přehnal se zvětšením, tak se mně zobrazilo velký kulový… Nevím jak udělat, abych čísla a popisy k domům dostal do čitelné velikosti. Poradí někdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.1.11 19:42

Juro,podle mě to zvětšit nejde.
Zase mám problém,narazila jsem na nějakou chorobu(halias,haldias,halas?)nemůžu to vyluštit,ale během jednoho roku na ni zemřely 4děti mých předků r.1817.

• Citovat
  • Upravit
1063
2.1.11 19:48

Juro, mně se to normálně načte i dá zvětšit. http://archivnimapy.cuzk.cz/…6_index.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.1.11 19:54

A nevite kdy prijde na radu primo Brno?
A taky bych potrebovala Korycany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.1.11 20:01

Myslíš rokycany?Po těch taky toužím,mám tam celou tátovu rodinu.
Právě jsem zjistila,že mi ten můj ing.řekl špatně měsíce,tak mám o zábavu postaráno,bo budu muset projít spoustu lidí,abych to opravila.
Jo a musím se pochlubit,že jsem konečně zdolala ten externí disk a rodokmen mám tam,akorát se mi tam nenačetly fotky.

• Citovat
  • Upravit
1063
2.1.11 20:05
hanucha píše:

Koryčany jsou zdigitalizované krom těch 23 roků. Jak naschvál potřebuješ právě ty. To známe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.1.11 20:30
Bianca123 píše:
Juro, mně se to normálně načte i dá zvětšit. http://archivnimapy.cuzk.cz/…6_index.html

Blani, tak to se ti zobrazuje jiná mapa z jiného zdroje… Ale i tak už jsem zjistil, co chci vědět. Šlo mně o č.p. 1, 2 a 3…

Příspěvek upraven 02.01.11 v 21:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
2.1.11 20:34

Juro, muslim ty druhy, tesne pred vanocema tam pribyla ta matrika zemrelych a tu uz mam zpracovanou. Takze si rikam, ze ted by mohlizase kousicek pridat :think:

Bambo, chorobu netusim, zkus to nekam zadat…treba neco najdes. Ja jsem asi pred mesicem narazila na diskuzi na geneforu a hnedle 3 tydny na to, se mi to strasne hodilo. Konkretne teda totok:
"To já mám záhadnou chorobu. V matrikách se co příčina smrti objevuje příležitostně a umíraly na ni malé děti i staré babky.

V patřičné kolonce bývá zapsáno, že dotyčný zemřel „an gewöhnliches“. Jako němčinářka vím, že se to dá přeložit zhruba jako „na to co obvykle“. Ale jaká že obvyklá nemoc to byla? Kdo ví…"

Cela diskuze je zde:
http://genealogie.phorum.cz/viewtopic.php?…

treba by tam bylo i to tvoje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
2.1.11 20:36

Hanu, jakozto Brnacka na Brno docela taky cekam, ale nektere veci tam jsou…no zrovna se mi teda nehodi, takze vyderzat pijanjeer vyderzat :think:

Příspěvek upraven 02.01.11 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.1.11 20:49

Se picnu,nejenom,že umíraly děti jedno za druhým,ale v březnu jim zemřela dcera Mariana a v červnu se jim narodí druhá,pojmenují ju jak jinak než Mariana a ona jim hned zemře.Už jsem narazila,že dali 3× za sebou Agnes,ale pak dají zatím 2× Marianu.

• Citovat
  • Upravit
3645
2.1.11 20:53

Bambo, taky jsem to mela i nekolikrat v rodine…ja bych to asi v dnesni dobe nedala, ale mozna to bylo jako napocest nebo co?? Nebo to jmeno chteli v rodine za kazdou cenu??? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.1.11 21:01

No pokud makali od slunka do slunka a řešili tak maximálně sebe a svoje děti… Asi máme štěstí, že žijeme v době, kdy nám zbývá čas a energie na hrabání se v matrikách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.1.11 21:05
Bianca123 píše:
hanucha píše:
Koryčany jsou zdigitalizované krom těch 23 roků. Jak naschvál potřebuješ právě ty. To známe.

pockat fakt? 8-o Jsem tam cumela nekdy cca mesic a pul zpatky a byly tam jen do roku 1838 jestli se nepletu :think: Hned na to jdu mrknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny