Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bambo, s tou nemocí - čistě teoreticky to může být zkomolenina německého výrazu (resp. jeho první půlky) „Halskrankheit“ - což je záškrt. Jinak jsem nic podobného nenašel. Leda tak ještě pohledat v knížkách nějakých obrozenců, pročíst Jiráska atd… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro, mně se to zdálo divné, s těma Hýslema, do jakých map teda čumíš? ![]()
Hanu, snad jsem tě nepodivočela zbytečně a nečumím zase do něčeho jiného?
Holky, já měla v rodině úplně běžně pojmenované děti po dětech zemřelých. Bylo to asi v té době normální.
Na tu nemoc se zkusím podívat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, ja s tim nejak neumim ![]()
Poradte prosim jak se v tom hleda, nasla jsem matriku, potrebuju rok narozeni 1844, nejlip ukazat index, jak toho docilim? Jendak mi to uz asi tri minuty nacita, no uz se to konecne nacetlo. Jde v tom nejak elegantne listovat aniz bych musela jit zpet, coz mi tez nefunguje?
Chjo, zlata Trebon a Zamrsk ![]()
No nic, asi mi to chce naznacit, ze ke splneni novorocniho predsevzeti mi stale trci v inboxu 167 zprav ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blani, už mám ty správné mapy z ČUZK… Předtím jsem si otvíral digitalizované z odkazu na ACTAPUBLICA, jednak jsou „rozstříhané“ a jednak se tam nevrací zpátky zoom… No jo, byla to práce - zjistit, že jsou to dva různé zdroje skenů… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hani, pokud chceš index (jako samostatnou knihu), tak klikni na lupu u těch položek, kde je ve sloupci „index“ nějaký znak (hvězdička, kroužek nebo křížek). Všechno ostatní jsou plnokrevné matriční knihy.
A v těch matričních knihách byly „vnořené“ indexy vedené někdy vepředu, někdy vzadu. Už jsem narazil na obě varianty, ač by správně měly být asi jenom vzadu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanu, jestli chces Korycany u Kromerize, tak normalne kliknes na tu lupu a tahle matrika ma 213 stran a index je na tech poslednich…nebo jsem te spatne pochopila? Jako trva to to je desny ![]()
Index tam je, kdyz je pod indexama obrazek, ale vetsinou je soucasti primo te knihy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro dik.
Jsem z toho byla nejak zmatena, uz jsem pochopila system. Jsem prave myslela, ze kdyz kliknu na tu hvezdicku, tak jdu primo na index.. Takze klasika si ho musim najit.
Ja uz jednou narazila na index i uprostred, doted jsem nepochopila co to melo znamenat
Bylo tam indexu nekolik pro kazdy oddil /NOZ) zvlast a jeste po deseti letech zvlast ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kostelník neznal demografické prognózování a špatně odhadl spotřebu stránek…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak můžeš Hani zkusit taky „zběžný nástřel“ - do okýnka nahoře zadáš zkusmo číslo stránky (počet stránek knihy vidíš) a podle obsahu poznáš, jestli se trefíš nebo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, taky to tak dělám, do okýnka zkusmo střílím čísla stránek, až pracně najdu index, tak si zapíšu číslo stránky, abych to pak nemusela hledat znovu. Jinak je tam dobrá nástěnka, kde ti ochotně poradí, mně vždycky pomohli. Ale pravda, dlouho se to načítá, líp se pracovalo v Třeboni i Opavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyjo ta rychlost to je vazne opruz ![]()
nez se mi nacte stranka tak odpovim nebo promazu par mailu z inboxu ![]()
Tak jsem nasla co jsem hledala, akorat tchan ma napsano narozeni 1844 a ja nasla ze se narodil 1841
Jo tak prdlajs, on to neni Frantisek ale Frantiska… Frantisek zadnej ![]()
Raci znicim ty maily at se na to muzu poradne soustredit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypustím duši, než se něco na actapublice načte! ![]()
Pro dnešek končím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlasim, ze prestoze plany maji byti budovatelske, to znamena smele, tak jsem si lidumilsky povolila dojit pod 100 zprav a vrhnout se na radost v badani ![]()
Nasla jsem i Frantiska, 1843
Ted jen dostat do oka ten skrabopis a jeste v nemcine
To je jakysi dalsi level, mi to vazne pripomina nejakou pocitacovou hru ![]()
Mam pocit ze jste to tu resili, ale ptam se znovu, proc v tech Korycanech chybi tech 30 let??? To je jakesi divne, ne? V tech letech uz se psaly duplikaty jestli se nepletu. Vlastne ty jsou ulozene v Praze tak tam na ne nejak nedoslo, pokud se matrika ztratila? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ranko,Hanucho,to chceš jako říct,že matriky,které chybí na netu,tak jejich duplikáty jsou uložený až v Praha?No tak to by mě teda potěšilo.Mě v tom Žerotíně toho chybí hafol,ale myslela jsem si,že když je dole poznámka,místo uložení Olomouc,že je to tam i když ten Strukov tam prý není. ![]()
Tak mi pořát probíhá hlavou otázka,jak je možný,že máma,táta i tchán,pochází jen ze dvou dětí.Katolíci díky víře sexovali jen aby plodili děti,žádná antikoncepce(no ta teda nebyla)ale nepřipouští se dodnes nic,co by splození bránilo.Manželova máma pocházela z 10ti dětí,máma měla 11 sestřenic a bratranců,manželův děda dokonce z 16ti dětí,tož nevim.No asi si pořídili dvě děti a pak už neto…
- Citovat
- Upravit
Přeji všem vespolek krásný lednový den a hodně zdraví, štěstí a badatelských úspěchů v novém roce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
Jak dlouho mixovat ?
- 27.5.26 06:59
- Vladusxx
- 8
Těhotná v MŠ – odejít na rizikové, nebo...
- 27.5.26 05:54
- lucynka25
- 6
Jarní cibulka při kojení?
- 27.5.26 05:56
- lucynka25
- 6
Dotaz na “zahradnice”
- 27.5.26 06:21
- alisekR
- 11
Potřeba sexu, ale bez nevěry. Co mám dělat?
- 27.5.26 07:05
- K. Rocánková
- 30
Zara parfémy: Na jaké pobočce v Praze jsou?
- 26.5.26 22:06
- Aneeek
- 5
Zaujala jsem ho?
- 27.5.26 05:43
- Betty MacDonald
- 42
Chronicka pankreatitida
- 26.5.26 22:15
- Bahha
- 16
Může mít dítě ve školce opalovací krém?
- 27.5.26 05:57
- lucynka25
- 19
UPOL psychologie – přijímačky 2026
- 26.5.26 18:20
- obloha241
- 5
Nové příspěvky
Snažení 2026
- 27.5.26 07:18
- Anonymní
- 1324
Existují citově založené ženy?
- 27.5.26 07:15
- admin
- 38
Nájem nebo vlastní bydlení s hypotékou ?
- 27.5.26 07:10
- Nimie
- 299
Potřeba sexu, ale bez nevěry. Co mám dělat?
- 27.5.26 07:05
- K. Rocánková
- 30
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 27.5.26 07:01
- Venetia
- 940
Jak dlouho mixovat ?
- 27.5.26 06:59
- Vladusxx
- 8
Postvirový syndrom – zkušenosti
- 27.5.26 06:57
- Anonymní
- 11
IVF - ET/KET 2026