Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
1.1.11 14:14

Dobré odpoledne, poprosil bych o radu ty, které jsou při smyslech a kterým to myslí… Mám takový problém. Římskokatolický farní úřad Osvětimany, okres Uherské Hradiště, matriky mezi roky 1826 a 1861 - kde je najdu??? ACTAPUBLICA mlčí jak hrob… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
1.1.11 14:21

Juro, Osvetimany tam jsou, ale jeste nejsou digitalizovane…jen narozeni 1652-1673 a oddani 1671-1674 …a neboj, jsem pri smyslech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
1.1.11 14:23

Aha Juro, mas pravdu…ted jsem koukala detailne…tak bud jim to nekde uhorelo, ztratilo se, nebo, coz teda nepredpokladam, je to jeste soucasti zive…ale to by bylo aspon zapsane, takze se to spis nekam ztratilo…zkus kontaktovat jejich ourad…oni ti to vysvetli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
1.1.11 14:27

Ale vis co Juro? Je mozny, ze to tam jeste neni poradne oznaceny. Dole je uvedenej index, tak bud je k dispozici jen index (jeste nedigitalizovanej) a nebo se to tam potom doplni..fakt bych se poptala, zkus klidne zavolat i primo do archivu. …ale vazne jsem pri smyslech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.1.11 14:42

Batato, já bych taky tipoval na požár osvětimanského kostela… No uvidíme. V lednu bych měl mít dost volna a když nepojedu do Bohunic na transfúzku, tak si aspoň do toho archívu zajedu. V nové budově jsem v badatelně ještě nebyl. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
1.1.11 14:45

Ja jo, je tam booozskej klid a prijemne, tak to urco zrealizuj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
1.1.11 19:51

Jo Juro, já tak čekám na Ježov. Jak není v tom posledním chlívečku lupa, tak není digitalizováno. Vůbec ten náš rajón nějak zaostává. Obávám se, že při snižování stavu úředníků to ani tak rychle zdigitalizované nebude. Nezbývá, než osobní návštěva, což si já nyní dovolit nemožu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.1.11 19:59

Tak já ty osobní návštěvy v lednu zrealizuju za tebe… :mrgreen: Tak mě napadá, že bychom mohli založit třetí diskusní téma - „Nalezené rozpory v matrikách“; tam by patřila třeba ta moje chybějící matrika, Haniny chybějící (nevedené) indexy nebo třeba to (schválně na to mrkni), že určité ježovské matriky mají psaný „počet vesnic:1“ (tím asi myslí Ježov), ale zápisy v nich určitě obsahují vesnic vícero. Vezmi si, jak je ježovský kostel velký (a myslím že je takový už od 18.století) a že by byl jen pro jednu vesnici, to mně nesedí. Ale je zas fakt, že v průběhu staletí byly některé vesnice přifařeny ke Kostelci. No, ještě se v tom Ježově pošťárám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
1.1.11 23:13

Když chvilku postojíš na tom čísle tř. 1 tak ti to napíše, které obce v té době byly přifařeny k Ježovu, myslím. :think: Anebo je to nějak jinak? Asi to budeš muset zjistit na místě. I pro mě. Pravda je, že kostel tam vyhořel a tento je nový, někdy ze zač. 20. st. Tak se možná digitalizace nedočkáme, protože není co skenovat. Ale zase byla povinnost vést knihy NOZ ve dvou provedeních, tak někde zápisy snad existují. Pochází odsud celá větev od otcové babičky, tak bych s tím ráda pohnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
1.1.11 23:23

Hezky svatecni novorocni vecer!
Tak jsem si dala novorocni predsevzeti, ze zlikviduju mailovy inbox a nez to udelam, tak na rodokmen nesahnu.. tak uz jen 362 mailu… Proc ty lidi porad neco pisou? :think:
Jinak mam dobrou zpravu z genealogie.phorum.cz: Vyvěšeno v Zámrsku: k 5.11.2010 kromě již zveřejněných matrik na webu jsou zdigitalizované a v badatelně na PC přístupné ještě matriky farností : Horní Jelení, Janov, Javornice, Karle, Klášterec nad Orlicí, Kunštát, Kunvald, Květná, Litomyšl, Lovčice, Lužec nad Cidlinou, Mikuleč, Pěčín, Rybná nad Zdobnicí, Slatina nad Zdobnicí, Studnice, Těchonín, Trstěnice, Třebovice, Žamberk.
Tyhle matriky by mely byt kazdym dnem na netu :dance: No mne se tyka jen Javornice, odkud pochazi jedna z prababi, ale aspon neco :-)
Tak ja jdu zas na ty zpropadeny maily :roll:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.1.11 08:16

Dobré ráno,Taky mám problém s matrikou,která prostě není ani v archivu.Juro nevim,ale jestli kostel třeba vyhořel,i když ten ve strukově určitě ne,tak si myslím,že i kdyby bylo knih nevím v kolika vyhotoveních,tak shoří všechny. :nevim:
Asi jsem udělala chybu,zapisovala jsem předky do MyHeritagea už jich tam mám 248 takže končím,jenže jsem to chtěla překopírovat do FTB a jaksi to nejde.
Zvažuju nějakej kurz na PC,bo se v tom fakt plácám a asi na čas vyměním bádání za studium AJ,bo mě to pije krev,téměř vše je v AJ a já vím prd,co dělat.Jasně,že něco už za tu dobu co si s Pc hraju už vím,ale moc toho není.

• Citovat
  • Upravit
1063
2.1.11 10:05

Bambo, taky jsem kopírovala z MH do FTB a myslím, že zrovna podle tvého receptu a zvládla jsem to. Určitě to dáš taky. Návod je na nástěnce. Na FTB mám 280 osob a snad bude přibývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.1.11 10:19

Jo,jenže bych to chtěla nacpat do toho externího disku a asi raději do Ancestry,ale je to nad moje síly.Prostě si s tím krámem nevím rady. :zed: :pocitac: Pro mě to byly vyhozený peníze,bo fakt si s tím hraju jakou dobu a furt to mám prázdný :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
bamba
2.1.11 10:31

Před chvílí se mi ozval další Kratochvíl,kterého jsem kontaktovala a zase nic.Chjo mám to ale smůlu.

• Citovat
  • Upravit
3645
2.1.11 10:58

Ja bych rekla, ze z tech Jurovych osvetiman tam bude jen index. Protoze tam dole na strance neco je, ale neni to uplne oznaceny, jen, kdyz se na to najede. A myslim, ze kdyby nekde meli druhou knihu, tak by ji dali do archivu isto te zhorele, ne? Asi bude fakt nejlepsi se zeptat v tom archivu nebo i na ourade na matrice. Tam by to taky mohli vedet. Ja jsem byla v Jedovnici na matrice a pani tam vedela spoustu veci i z doby pred matrikou zivou.

Bambo, ja bych ti tak rada poradila :huban:

Hanu, ja cekam na Uhrice jako na smilovani. Maji tam jen 17.stoleti nejaky roky a pak az zemrele na konci 19.stol. no a ja mam od strejdy nejakej rodokmen, jak se tradoval po rodine, ale neni overeni a rozhodne mi ti zemreli nepomuzou, jen dospeli, ale z tech se neda poradne dedukovat kdo je kdo, protoze to byl samej Josef a Jakub a Frantisek. Jedine Vendelin je tam asi jen jeden :palec: no a deti co umreli, zase nemohli zapladat rodiny, takze do pocu je mam, ale potrebuju ty narozeny a oddany taky a pak smerem dal (starsi matriky)…a ta nejstarsi co tam je je na lusteni silena :poblion:
Nic, mela bych se radeji venovat trochu uctareni, abych nedelala priznani na posledni chvili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny