Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1063
21.12.10 14:21

Batato :potlesk: :potlesk: a když jsou uváděni rodiče neznámí, kdoví, co to bylo za sirotu, kde sloužila, bydlela, jsou to zajímavé osudy. Dřívější doba byla opravdu hodně nespravedlivá a zejména k ženám.
Bambo, takové prkotinky bych chtěla řešit. :lol: :srdce: :huban: Ale vážně. Změna tvaru příjmení byla a je běžná. My jsme byli Miller, Myller, Miler, Muller. A v rodině ve slovenské větvi jsme byli Kirschovi a v r. 1950 úředně změněno na Kirš. Krejčí a Krejčová bude něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
21.12.10 14:29

Novaka neresim, ten je tam vsude ve vsech starsich matrikach, ze jako Souček rodem Novak, asi se nekdy prejmenovali z Novaku na Součky :nevim: Ale aspon vim, ze jsou to stale ty stejny Souckovi :-)
No nic, jdu delat konecne naky to testo na cukrovi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
21.12.10 19:19
hanucha píše:No nic, jdu delat konecne naky to testo na cukrovi :roll:

To máš teda nejvyšší čas. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
21.12.10 20:00

Holky, ja bych zase potrebovala to testo zpracovat…ale nejsou lidi :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
21.12.10 21:04

Milarka a latina - neeee. Ale něco jsem tam přelouskala:
dítě - Joannes illegitimy
matka - Mariana Mullerin (neumím tu přehlásku), Advena Jagerndorffio (opět přehláska, J je stejné jako u Joannes) ignoto genitore
kmotři - D. Leopoldy Maranda Reg. annona Official , Maria Theresia Kutener (přehláska nad u) u??? chirurgi phalangis Buday
Překlad - Marie Mulerová, přišlá či pocházející z Jagerndorfu (Moravu se nevyznám), neznámí rodiče
Kmotři - Reg. Annona Official - napadá mě nějaký roční úředník
A bacha, u Leopolda je maličký písmenko, vypadá jako g, tak jestli je to y ve slově Leopoldy (což je divné) nebo je to Gannona (což taky nenalézám).

Řekla bych, že kmotři byli něco „lepšího“, když jim tam vypisoval farář povolání, ostatní mají jenom jména.
Zkus to dát na genphorum, tam latiníci chodí.
A že byli matčini rodiče neznámí bych řekla, že byli neznámí v místě narození toho dítěte, nemusela to být zrovna sirota kdovíodkud.

Na latinu je dobrý slovník na http://www.slovnik.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
22.12.10 11:55

Milarko, díky za pomoc při překladu, až budu mít trochu čas, mrknu na to genforum. Tady ještě odkaz na latinský slovník http://www.paichl.cz/…SL-LACS0.htm a na překlady křestních jmen http://www.volny.cz/jasr/jmena.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
23.12.10 01:18

Ahojte,
tak ja dnes badam ted vecer, dvoje cukrovi napecene, zitra uplacam rumove kulicky, uly a pernikovou chalupu a snad pojedem i lyzovat s malou.
Doufam ze tchan bude mit radost z toho vseho, co jsem pro nej nasla a jeste najdu.
Ted exportuju gedcom, nekdo na genephoru mi poradil jak udelat cely tchanu rodokmen tak, aby tam bylo jeho vse, ale ne ta moje cast. Tak jsem na to zvedava - pry si to pretahnu do Ancestry a tak jde mazat a pridavat rychleji nez v FTB. Dam pak vedet jak jsem dopadla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
23.12.10 08:54

Hanu, ty jsi akcni…na me strasne negativne pusobi ta noc i pres den :-( a deticky jsou nejaky moc zivy..no nic, dneska dodelame s klukem pernicky a rohlicky…ucili se ve skole ve vareni, tak mi pomuze :palec: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
23.12.10 16:55

Holky a Juro, přeji krásné vánoční svátky, bohatého Ježíška a do nového roku hodně zdraví a radosti a také badatelských úspěchů. :huban: :kytka: Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
23.12.10 18:02

Všem tadyHezké vánoce,hodně dárečků,pohody a do nového roku hlavně zdraví .{color: red}přeje Soňa.

• Citovat
  • Upravit
18305
23.12.10 21:12

Taky přeju všechno nej nej nej… A doufám, že teď nějakou dobu budeme mít čas na sebe, na svoje zábavy a svoje koníčky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
24.12.10 00:55

Vsem vam preju moc krasne Vanoce a zitra neco pekneho najezino a hlavne ty rozzarene oci deti :mavam:

A prikladam dnesni fotku moji male lyzarky, abyste videli jak plnim zavazky :lol: Jen tu pernikovou chalupu se mi dnes nepovedlo ozdobit, to me ceka jeste zitra ( tady je odkaz na lonskou, letos bude polovicni, pac zbytky tamte jsem ted v listopadu drobila ptackum do krmitka :?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.12.10 08:20

Hanucho,máš krásnej domeček,já ho zkoušela jednou,rozjelo se mi to a víckrát tedy raděj ne.Mohla bych poprosit o recept?Ačkoliv nevím,mě se rozjedou snad všechny perníčky.Jo a lyže,tiše závídím,ale pro mě už to není,musela bych si pro případ pádu sehnad jeřáb,aby mě zvedl.

• Citovat
  • Upravit
3790
24.12.10 13:36

Krasne Vanoce vsem !

tady u nas budou darky az zitra rano, takze dneska relativne klid ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.10 15:48

Ahoj,koukám,všichni si užíváte svátky.No já začnu pátrat,bo jsem se konečně spojila s rodinou manžela a někoho bych mohla najt v Praze,tak jdu na to.
Dotaz pro Juru,na Žižkově je ulice,nazvaná podle nějakého známého kočího,nevíš náhodou jméno?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny