Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kalypsoooo- kurz Jarmily probíhá na Úvoze, není to jen o porodu, ale také o tom, jak se starat o miminko, kojení apod. (9 lekcí po 3 hod. = 27 hodin + návštěva v porodnici ve Vyškově a v Nemocnici Milosrdných bratří (cca 30 min.), vybrané lekce i pro partnera/partnerku).
Je to porodní asistentka, takže je možné se s ní domluvit, aby byla u porodu a také je ochotná přijet po porodu k Vám domů a pomoci Vám s kojením apod. Samozřejmě všechno se platí, ale je fajn mít takovou možnost, budu klidnější, že kdyby něco, tak jí můžu zavolat.
U porodu bude určitě partner, bez něj do porodnice nejdu ![]()
Taky budu mit u porodu pritele, akorat mi rekl, ze u cisare byt nechce. ![]()
Ahojky vsem, tak pri vcerejsi kontrole je vsechno v poradku. Mala je hlavickou dolu, zatim ma 1,40 kg a 37 cm. Kdyz jsem byla na ultrazvuku tak se zrovna na nas koukala. Jenom me mrzi, ze mi tentokrat nedal fotecku. No co se delat. A co jinak, jak se mame?
@katanek píše:
Ahojky vsem, tak pri vcerejsi kontrole je vsechno v poradku. Mala je hlavickou dolu, zatim ma 1,40 kg a 37 cm. Kdyz jsem byla na ultrazvuku tak se zrovna na nas koukala. Jenom me mrzi, ze mi tentokrat nedal fotecku. No co se delat. A co jinak, jak se mame?
tak gratuluji
já jsem ti říkala, že bude hlavou dolů.
Ono se to vazne nepozna ale je to krasny, jak se tam hybala. Zrovna se skrabala na hlavicce. Je to hezky. ![]()
@katanek píše:
Ono se to vazne nepozna ale je to krasny, jak se tam hybala. Zrovna se skrabala na hlavicce. Je to hezky.
Když jsem to věděla oficiálně, že je hlavou dolů, uvědomila jsem si, že mě kope do žeber ![]()
Jinak, nám právě dorazil kočárek. Tak přemýšlím, co s ním. Jestli ho tu nechat, nebo ho někam přepravit.
aby nebyl doma
Dneska me pekne kopala do zeber, ja bych kocarek doma nemela, ja ho budu mit u rodicu pritele, pry to prinasi smulu ![]()
@kalypsoooo my máme kočák doma už od veletrhu Pro dítě… Je ve vedlejším pokoji a leží v něm velký plyšák
Na pověry prostě nevěřím.
Ja taky ne, akorat pritel kocarek doma nechce, takze zatim zustane u jeho rodicu ![]()
Ahoj holky,
tak už jsem také na rizikovém
Už od minulého týdne musím ležet… V práci jsem už skončila, vybrala si dovolenou, co mi zůstávala a od příštího týdne nastupuju na mateřskou. No a místo toho, abych si konečně užívala volna a sluníčka, tak ležíme… Doufám, že nás nenechají ležet až do porodu. Uvidíme ve čtvrtek na kontrole…
A co vy, už máte vše připravené? A jak zvládáte posledních pár týdnů před porodem?
Miroslava85- Ahojky, tak to mě moc moc mrzí, že jsi na rizikovým. Já už bych to chtěla mít za sebou, docela se bojím porodu. Dneska jsme byla na kontrole a vše je v pořádku. Za tři týdnu jdu na monitor, tak už se těším až uslyším srdíčko malé.
Jinak už mám skoro vše nachystané, jenom mi chybí vanička.
@Kallis jak dopadla svatba? Dej sem nějaké fotečky ![]()
Holky máte už vybranou doktorku pro mimčo? Hledám na netu v recenzích, ale nic moc…
@Miroslava85 píše:
@Kallis jak dopadla svatba? Dej sem nějaké fotečkyHolky máte už vybranou doktorku pro mimčo? Hledám na netu v recenzích, ale nic moc…
Já jsem taky zkoumala recenze, a našla jsem MUDr. Remundovou ve městě. Byla jsem tam někdy v březnu. Byla příjemna, sepsala si moji a manželovu anamnézu. A máme se hlásit, až budeme na světě. Jen teda všude psali, že chodí na první návštěvu domů. A když jsem se ptala, tak říkala, že jen při problémech, běžně domů na první prohlídku nechodí. Tak uvidíme.
Kdyby to byla uzavřená skupinka, tak sem fotku dám, ale jinak nééé. Nějak se nezveřejňuji.
Svatba byla krásná, vše nám krásně vyšlo. Byla to paráda ![]()