Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
28.1.15 09:30

@Lena0 cela ja, chytra jak radio :D

@Pomka u starsiho byla krev denne, ale tam dieta nezabrala, drzela jsem ji 3mesice, vcetne bezlepkove, v podstate jsem jedla jen par surovin jak pro prvni prikrmy, ale bez efektu - tam byla ale jina pricina. U mladsiho jsem uz vedela, ceho si mam vsimat, tak jsem drzela dietu uz od prvniho vyskytu hlenu (v jeho dvou tydnech), tedy cekala jsem 14 dni, aby bylo jiste, ze to neni neco jineho (vyter u lekarky) a ze to neni nahoda. Krev nemel nikdy, dieta zabrala po mesici a i presto se hlen z casu na cas objevil (hlavne kazde ockovani to opet rozhodilo), nejvic pomohlo az nasazeni prikrmu. Dietu jsem na doporuceni pediatricky opustila okolo 7m a uuuuplne v pohode. To je ale vyjimka, u vetsiny deti dojde k vyraznemu zlepseni nebo uplnemu vymizeni okolo 1r.
Prvne bych nechala vysetrit stolici na bakterie a rotaviry, pak bych zacala uvazovat o diete, nejprve prisne bezmlecne a bezsojove a bezhovezi, pokud do 14 dnu ani naznak zlepseni, tak vynechat i vejce a kureci.
Znam deti, co jim vadi i jine veci, ale to uz je vyslovene detektivni prace - snaz se jist pestre, abys mohla priadne vysledovat zhorseni a zlepseni. Doporucuju psat si denicek - cos jedla a jaka byla stolice - predjde se tim paranoickemu stavu, kdy budes podezirat i ryzi a vodu :)
No a na zaver, kdyz se ten bobek po diete zlepsi, to je tak uzasny pocit, az euforie, ze to za to stoji zkusit. Lepsi nez si pak vycitat, zes to vzdala bez boje nebo ze jsi treba neco zanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
28.1.15 09:52

@JaLa no jo, ale ona má stolici v pořádku pořád. Ta krev byla jen dvakrát, měsíc nebylo nic a to jsem jedla úplně všechno. Takže nějakých 14 dní nebo měsíc mi vůbec nic neřeknou. Jde mi právě o to, že asi těžko poznám, jestli je to ta alergie, protože jí budou 4 měsíce a nic ve stolici nemá, kromě dvou případů. Jak píše Křupka, jestli to vůbec řešit dietou, když to není pravidlem. Budu to muset probrat s doktorkou, ale nejsem si jistá, jestli to bude řešit a jestli bude vůbec dělat nějaký vyšetření stolice.
Právě jsem nevěděla, jak se ta alergie zjišťuje, jestli je to jen dietou a pozorováním stolice, tak se obávám, že nic nevykoukám, protože tam normálně nic nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
28.1.15 10:10

@Pomka a hleny skutecne nema? Ono se to nekdy blbe pozna, u starsiho jsem hleny ignorovala, prislo mi to ok, dokud se neobjevila krev.
Hlen = kdyz vezmes pokakanou plenku a prilozis k sobe, stolice by se nemela tahnout - asi jako syrovy bilek nebo vodnata ryma, uvareny skrob. Az u mladsiho jsem pochopila, jak vlastne vypada normalni stolice - zahustena svickova nebo horcice.
Pokud i po takovem prozkoumani bude stolice vypadat skutecne v poradku, tak bych dietu neresila, zrejme slo jen o nahodu, ono staci vic zatlacit, napraskne konecnik a hned tam muze byt krev. Rekla bych, ze typicka alergicka krev je ve forme cervenych nitek s primesi hlenu. Jednorazovou tupku krve v normalni stolici bych za alergii nepovazovala - ale hlidej to a priste koukni na zadecek jestli tam nema ragadku, ktera vzdy praskne a ta krev muze byt z ni - ragadky se pak spatne hoji, muze to trvat i tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
28.1.15 10:17

@JaLa stolici má jako hořčici. Hlenu jsem si nevšimla, právěže nevím, jak se pozná, ale vyzkouším. Poprvé měla krve dost, nebyly to nitky, podruhé to byly nepatrné nitky. Koukala jsem na zadeček, žádné poranění jsem neviděla. Uvidím, za dva týdny máme kontrolu u doktorky, tak co mi na to řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
30.1.15 09:05

@Pomka drzim palce, aby to bylo v poradku a uz se to neopakovalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.15 14:48

@JaLa poprosila bych o dokument :) Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.15 14:57

Zdravím a přidám se s naším trápením, malá má 4 měsíce a týden, ekzém skoro po celém těle (naštěstí jen suchý a vlastně jí to asi ani nevadí), zelený vajíčka s nitkama krve už snad pořád…:( a to jsem skoro 3 týdny bez mlíka toho jasného, pár dní hlídám i to skryté, vyloučila jsem hovězí, rajčata a kakao což byly věci které jsem hodně jedla…no a mám pocit že minimálně za poslední týden se to zhoršilo…mě taky zlobilo trávení a to beru týden a půl laktobacily…Tak nevím, mám nějakýho bacila nebo jí vadí něco dalšího? Doufám že ne mateřský mlíko… Pije často, třeba i po hodině, v noci se budí po 1,5 hodině a teď už někdy zůstane delší dobu vzůru a bolí ji bříško…taky dost blinká, to jsem řešila už někdy ve 2. měsíci, pak se to zlepšilo…Je mi z toho smutno a hlavně mě mrzí, že mi to všechno nedocvaklo dřív :(
Tak nevím, mám jí dát třeba tu Biogaiu ať se jí uleví? Je docela v pohodě ale jak říkám, trošku se to zhoršilo a někdy ji to asi trápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.15 15:00

A k té sóje - vyloučit i tofu a shoya omáčku? takhle fermentovaná by ta sója měla být podle některých zdrojů v pohodě ne? sójový jogurt Sojade? a vyloučily jste tedy úplně i kozí a ovčí výrobky? (bez sýra a čokolády je to těžký…resp. víte že vašim malým vadilo kakao?)
děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.15 15:16

Jo o pro kompletnost dodám že s mudr jsem mluvila, jdeme tam příští týden tak nechám udělat výtěry a tenhle týden hodně omezím potenciálně škodlivé potraviny a budu jí hodně mazat kůži…Očkovaná ještě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
2.2.15 15:51

@Grainne ahoj, posli mi na sebe mail (pres SZ), at Ti to mam kam poslat. Vynechala bych soju ve vsech formach, stalo by za to vyloucit i vejce a kureci maso a mlecne slozky vyloucit urcite prisne (cist peclive slozeni u vseho). I bez kakaa se da zit, co takhle susene ovoce, banany, skoricove susenky z lidlu nebo mandlovou tycinku tamtez, ovocne muesli s kokosovym (opet lidl) zalite ryzovym mlekem z dm drogerie, mne to chutnalo a chute na sladke to zahanelo spolehlive…moznosti je hodne, jen hledat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.15 17:21

@JaLa Děkuji, vejce ok, kuře stejně nejím (i když za poslední 1,5 měsíce jsem ho měla asi 3× protože mi přestala chutnat krůta..)Místo kakaa mám karob ;) Co ořechy? a co jíte za zdroj bílkovin kromě masa? já právě jsem hodně zvyklá na tofu aspoň, a tofu pomazánky…zrovna jsem si koupila takové dobré.. :think: Luštěniny? A mléko kokosové vyrábím doma, peču chleba…Já jsem to pojala totiž ještě tak blbě, že jsem vysadila cukr a pšenici. No, nějaký cukr to bude chtít :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
2.2.15 22:45

Ta sója bude asi dost zásadní, dcera se mi po 3 týdnech bez mléka, vajec, hovězího a kuřecího hodně vzpamatovala - myslím stolici- :) pak padnul jeden sojový dezert na večer a do rána byla v pleně zase krev :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.15 22:59

No jo, dala jsem si na oběd tofu a blinkala pak hodně…tak jsem zvědavá jaká bude noc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
2.2.15 23:21

V tom dokumentu od Janči se určitě hodně inspirujete, jak se dá jíst :-) Člověk si toho sice musí hodně odepřít, ale vše se dá nějak nahradit… tak přeji hodně štěstí, hlavně ať je prďolce co nejdříve dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.15 23:40

@Lena0 moc děkuji! už ani nevím co bylo první, jestli vyrážka nebo změna stolice…řešil u někdo k tomu ekzém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek