Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1879
30.8.11 22:29

Já ti říkala, že to bude Vojtovka. A je fakt, že někteří doktoři to neuznávají my chodili ke dvěma neuroložkám a jedna nás tam poslala u té jsme byli náhodně a druhá „naše“ nám to rozmlouvala, ale už jsme tam byli objednaní, tak jsme tam šli. Snad malej u toho nebude plakat, já když chodila s malou cca 2-4 měsíc, strašně plakala, když s ní dělala ty „pokusy“ ale to asi, že byla tak malá, různý úchopový reflexy a reflexy těch miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
31.8.11 10:20

Ahoj, jojo, já tušila, že to tak dopadne a že to nebude jen nějaká „stimulace“, jak říkala doktorka - mám doma knížku Rozvíjej se, děťátko a tam je to všechno popsané i s obrázky.
Malej u toho cvičení řve jako lev a ne pokaždý se mi to daří odcvičit - je už silnej a dá práci ho udržet, ale radši tohle několikaměsíční trápení, než aby ho pak bolely zádíčka po celej život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
31.8.11 10:59

Jojo to je pravda, tak ať se vám oboum cvičeníčko daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.9.11 10:37

Acho jo teď ut,st,čt má malá ty krvavné ťupinky v plínce sice úplně málo,ale jsou tam :cry: minulý týden to tam měla jen jednou,jak se nasadil ten NAC1 zpátky,tak bylo zlepšení. Ale napadlo mě, že po,ut,st jsem malé dávala masozel příkrm a obsahuje celer, tak že by alergie na celer?ale nevím jestli se potravinové alergie prejevují taky tak, nebo jen ekzémem,osypáním.?teď jí to dávat nebudu a uvidím,jestli se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.9.11 11:08

Tak jsem volala doktorce a ta říkala, že to asi bude tím celerem, že je to velký alergen. Mám nechat trávení malé uklidnit a pak přijít na očkování. Takže maminky buďtě chytřejší než já :roll: a celer radši nedávejte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.9.11 15:09

Ahoj holky. Melisso: To je mi líto, celer je aromatickej,ale že by až tak :think: No, tak už vím, že se mu rozhodně vyhneme.
Jinak jsem byla s kamčou na gastru a nestačila jsem koukat.Mudře jsem řekla, že chci potvrdit nebo vyvrátit alergii/intoleranci a že chci kdyžtak mléko dostávat na recept, Ona na mne koukala jak na jojo, jak to, že ho na recept nedostávám, tak jsem ji řekla, že Mudra nám ho nechce napsat a ona mi řekla, že Nurtilon digestive nebo alergy care může psát kde kdo i obvodní pediatr ale že se jim do toho nechce, protože je to drahý jako prase. A že to je teda ke mne nefér, okamžitě mi dala recept na 3Ks (dala alergycare, protože už má příkrmy) a mám si zajít k naší Mudře pro recept-je povina mi ho dát. Za 14 dní jdem na kontrolu, tak mi dá další recept a Mudra to zase dorovná do další kontroly. Takže holky, je to všechno opravdu jen o penězích :cert: :cert: :cert:
Jinak s příkrmama mi říkala, že když už jsem začala od toho 4tého měsíce, tak nemám nijak moc chutě měnit a spíš dávat to samé. Ovoce se má začínat až od 7mého měsíce ale prý když už jsem začala, mám se vyprdnout na přesnídávky a nstrouhat jablko s banánem čerstvé. Ty sklenky s masem se mají dávat až od 8mého měsíce i když tam píšou už od ukončeného 4tého tak prý nebrat.
Jinak dnes jsem byla u naší Mudry. Už věděla že sjem byla na gastru a prubovala obyč.nutrilon(primář ji psal) no a tak jsem ji řekla, že na gastru říkala, že mi recept má vystavit a „nedržkovat“ (tak jsem to přesně neřekla) tak byla ticho a vypadá to, že mi bude stačit u ní zaklepat a dostanem ho :dance: No, Křemilka je po očkování, takže nevrlost sama o sobě jdu se ji trochu věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
1.9.11 17:15

Ahoj holky, u nás jsem definitivně identifikovala alergii na brokolici - řidší stolice s hleny a suché zarudlé tváře (jako atop). Doktorka říkala, že alergie se může projevovat všelijak - hleny, krev ve stolici, osypání, atop, zvracení, kašel, dušení, rýma apod. Je mi líto, že vás to postihlo, celer je opravdu velký alergen, příště už budeš chytřejší.

S těma příkrmama určitě opatrně, my se vyhýbáme všem skleničkám (kromě ovocných jednodruhových z DM drogerie) a vařím - tím se vyhneš alergenům (celer, rajčata, koření, které tam často dávají). Malému je 8 měsíců (za týden) a zatím jsme zkusili 6 druhů zeleniny (brambor, mrkev, cuketa, patizon, dýně, brokolice), maso kuřecí a z ovoce hrušky a jablka. U ovoce to ale dopadlo neslavně - z hrušek měl taky trochu zarudlý tváře a po jablkách zase tu tmavou stolici. Po lepku měl taky zarudlý a suchý tváře. V následujících dnech se chystáme na květák, pastiňák, kedlubnu a švestky a zase prubnu jablka a lepek.
Opravdu buďte opatrné, vše nasazujte veeeelmi opatrně a zvolna.
Ono s tím vaření to celkem není problém - vše nakrájím do hrnce, uvařím, rozmixuju, naplním via pohárky od Aventu, jeden nechám v lednici na další den a zbytek zmrazím. A mám navaříno na celý týden. S masem dělám totéž - koupím na trhu bio kuře, celé ho uvařím, oberu, maso rozmixuju s trochou vývaru a tuku, naplním malé plastové panáky nebo tvořítka na led a je to jedna porce.
Nic proti skleničkám, ale pro alergické děti se moc nehodí.
Uju, tos mě překvapila s tou gastro a dělala vám nějaký testy nebo vyšetření?
Nám teď NADC vydrží celkem dlouho (vypije denně max 500ml), a doktorka nám ho občas napíše, s potvrzenkou od gastra by možná mohla i častěji.

Jinak cvičení.. musí mi pomáhat tchán, jinak bych to nezvládla. On drží příslušnou nožku a já cvičím s tělíčkem, tak nám to jde rychleji, malej se tak nespotí a hlavně to dobře odcvičí :-) Akorát teda nevim, jak to budu dělat každé pondělí a úterý, kdy jsem doma sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.9.11 17:56

Já právě malé mrkev,brabory,cuketu,jablko,banán dávám domací, až nám doktorka řekla to maso, tak jsem právě koupila ty skleničky a ejhle problém na světě :roll: tak začnu i to masenko vařit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.9.11 19:26

jAlO Vůbec nám žádný vyš. nedělala. Prostě jsem ji řekla, jak na tom malá byla, jak je to teď s obyč. nutrilonem, asi podle toho co jsem řekla si udělala obrázek a napsala nutrilon alergy care (jen prohmatala bříško)
Jinak Křemilka z ovoce měla-jablko,broskev,meruňku,banán,švestku,hrušku,a teď i jahodovou přesnídávku - vše snáší zatím dobře.
Ze zeleniny měla jen brambor,mrkev, brokolici a občas dám do polévky malinko kořenové petržílky.
Jinak jednou jsem ji do přesnídávky nastrouhala 4 piškoty(to jsem na gastru nepřiznala) - no, nic se ji nestalo ani ten lepek nepoznala(ťuk,ťuk)
Jinak co dál ze zeleniny vyzkoušet nevím, já se přiznám, že moc vařit neumím ,třeba vůbec netuším jak bych měla připravit dýni ??? :nevim: A patizon jsem dokonce v životě nejedla ani já, takže vůbec netuším, jak na něj :nevim:
Jinak na květák a dokonce i kedlubnu pozor-nadýmá to.

Melisso: No, holky u nás v uzavřené skupině právě psaly, co všechno se tam najde. Já to koupila proto, že tam bylo od 4tého a obsah jsem nijak neřešila(tak nějak jsem spoléhala na to, že to bude OK) ale nám teda to nic neudělalo, jen Mudra mudrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.9.11 19:48

Taky nejsem moc dobrá kuchařka, mě radí mamka, já ani nevěděla, že u cukety musím vyřezat střed ty semínka, ještě, že tu mamku mám. Je mi 22 a s přítelem , 4.září rok s manželem ,žiju pět let a je fakt,že on uměl vařit líp jak já,než jsem se do toho dostala. Na dýni taky nevím jak a patizon jsem taky sama nejedla nikdy. Vypadá to, že nás Jala bude muset zaučit ve vaření :lol: A brokolice,květák atd ty nadýmavé taky mám strach, protože mě samotné to dělá problémy. Ale mimčům to třeba nemusí. Jak píše Jala zkoušet a hlavně opatrně. A v piškotu je lepek? to ani nevím, já na piškoty zatím ani nemyslela, protože jsem si právě nebyla jistá, jestli neobsahují mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
1.9.11 20:24

Tak to já vařim celkem dobře a ráda. Patizon je vlastně takový příbuzný cukety, možná trošku sladší, upravuje se stejně. Pokud jsou malé plody (cuketa velká a tlustá asi jako okurka hadovka a patizon jako pěst), tak se ty středy vyřezávat nemusí - to se dělá jen u velkých plodů, kde jsou tvrdá semínka. Dýně je to samé. Můžete je nakrájet a péct spolu s masem a bramborami, grilovat, opékat a pod. Z dýně můžete dělat i koláče, kompoty apod. Moje mamka pěstuje malou dýni - butternut, která má úžasnou oříškovomáslovou chuť, klasicky ji vařím s bramborem, mrkví a pak rozmixuju (jako příkrm pro malého), ale báječná je i do polívky nebo pečená s olivovým olejem a solí, mňam :-))

Holky pozor na klasické piškoty, obsahují celá vajíčka a tak jsou vhodná až od 1 roku. Vhodnější jsou spíš kojenecké piškoty nebo ty speciální sušenky pro kojence (Sunarka), ale ty možná obsahují mléko. Lepek spíš vyzkoušejte pomocí bezvaječných (italských) těstovin - uvařit klasicky se zeleninou a mixnout.
Melissso - lepek je ve všem, kde je mouka nebo škrob z obilí (ječmen, oves, žito, pšenice) - podle toho se to dobře pozná :-)

Uju, buď ráda, že Ti malá na tu zeleninku a ovoce tak dobře reaguje, to je naděje, že i s tím mlékem nebudou do budoucna potíže. Já se obávám, že mám doma alergika a potíže budou furt..

A když jsme u toho věku, tak v srpnu mi bylo 30, už jsem stará bába, ale co nadělám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.9.11 20:43

Jaká stará baba prosím tě :mrgreen: je to věk akorát na dítě si myslím. Protože, když se dívám kolem sebe, moje kamarádky atd courají po diskotékách, řeší kluky a já plínky,mlíko :lol: ale nelituju,snad ani mýho muže nemiluju,tak jak malou :srdce:
Já si myslela, že v těch piškotech něco bude.
Dýni chci taky vyzkoušet, ale potřebuju,ať mi někdo dá ze zahrádky, ještě musím pozjišťovat, kdo má. Zatím malé nic novýho dávat nebudu, nechám ji zklidnit po tom celeru a až příští týden bych zkusila tu dýni pokud seženu, nebo ten patizon.
Jinak díky za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.9.11 21:21

jE JALO, TAK TO PRUBNU, KDYŽ SI NEBUDU VĚDĚT RADY A BUDU V KONCÍCH, TAK PÍSNU :mrgreen:
Jinak mě je taky 30( i když jsem se zasekla na 25letech :mrgreen: )Ale mám ještě 9ti letou dceru :-) S maželem jsme spolu 9.5 roku :-)
Meliso: Taky jsem to měla tak s první dcerou, bylo mi krátce 21 když se narodila a Bohužel jsem se od všech odcizila a nakonec zůstala s malou sama, no, teď je to podobný,ale už mám víc starostí i s tou starší(asi jde na ni puberta) a tak mi to tolik nepřijde.

No, jsem ráda, že na jíslo nijak zle nereaguje. Tyhle trable s mlékem mi bohatě stačí. Teda doufám, že nepřijde něco co ji začne vadit. Při našem štěstí by to bylo zrovna něco co není možné jen tak vypustit :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
2.9.11 12:42

Co se týče vaření, tak ráda pomůžu nebo poradim. Čím jsem starší, tím vařím líp a víc věcí, i když na českou klasiku mě zrovna neužije :-)
My jsme s manželem spolu už od tanečních (cca 13 let), svoji jsme 3 roky. :mrgreen:
Jinak dýni nebo patizon seženeš na trhu od pěstitelů, už i tady u nás (obec 5tis obyvatel) se jednou za 14 dní pořádají a tam jde sehnat kde co včetně bio kuřat a vajíček.
Prcek se probral, tak ho jdu nakrmit, zatim paaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
2.9.11 19:55

Mi tady žádný trhy nemáme, jen supermarkety nebo ťamany :nevim: …ale když bude nejhůř koupím to bio. Dnes po půl roce, jdu večer vyrazit na „kafčo“ a manžel hlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek