Hlídání - babičky na to kašlou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
10.11.12 13:27

Já bych se na mámu vykašlala a nejezdila tam. tohle opravdu neznám, já mám 16-ti měsíční dítě, moje sestra má půlroční. bydlí vedle mě a když je moje máma u ní, většinou přijde za mnou, vezme oba kočárky a v každé ruce tlačí jedno dítě. Aby to prý bylo spravedlivé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
10.11.12 13:27

No, bude to znít zle, ale já nemám rodiče, tchán je těžký invalida a tchýně bydlí daleko… takže hlídání neznám, mám dvojčata a nejmladšího jsem rodila, když klukům byl rok.

Pokud tě to štve, tak to mámě normálně řekni a nejezdi tam, tím jí jen ukazuješ, že jí potřebuješ..nepotřebuješ,,, ženská, když musí, zvládne všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.11.12 13:30

Tak co tam jezdíš? Ať máti přijede za tebou, pokud chce vidět vnouče a pomůže tobě v tvý domácnosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
10.11.12 13:30
@novo123 píše:
@tonj jo, nechci být zlá, ale švagrová má snad svoji matku, ne? Protože porodila dřív než já, tak se máti naučila jí dělat debila a švagrové se to strašně hodí. Už kolikrát jsem mamce říkala, že by si měla uvědomit, že její dcera jsem já a že teď potřebuju pomoct já, jako když hrách na zeď hází. Já vím, že je strašně unavená z práce (má fakt hnusnou práci), ale já se taky doma neválím :nevim: Když mi slibuje, že mi pomůže s dvojčatama, až se narodí, tak vždycky začne, no, my s Patričkem a Sárinkou budeme chodit na návštěvu - jinými slovy, já budu mít novorozený dvojčata, kluka 16. měsíců a do baráku mi ještě přijde návštěva s dalšíma dvěma dětma, abych se náhodou nenudila, co je tohle za pomoc?

Jojo nemáš to jednoduchý, myslím, že jsi hodná dcera a mamka si možná ani neuvědomuje jak ti to ubližuje. Mně je taky líto, že máma nemá čas (taky kvůli práci a ještě jiným věcem)ale já mám jedno dítě, malou domácnost a zvládám, tak už to ani neřeším a beru to jak to je. Ale ty budeš mít s dvojčátky mazec - to bych si s ní zkusila ještě v klidu promluvit - když má energii hlídat švagrové, aby si mohla vypalovat zobák, tak by měla v rámci možností pomoct i tobě.

• Citovat
  • Upravit
23847
10.11.12 13:31
@la lupe píše:
Já bych se na mámu vykašlala a nejezdila tam. tohle opravdu neznám, já mám 16-ti měsíční dítě, moje sestra má půlroční. bydlí vedle mě a když je moje máma u ní, většinou přijde za mnou, vezme oba kočárky a v každé ruce tlačí jedno dítě. Aby to prý bylo spravedlivé :mrgreen:
:mrgreen: hele, nechcete jí raděj pořídit sourozeneckej kočár? ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
10.11.12 13:34

@novo123 bych lítala za svým a její ať si zlámou třeba nohy. je to sice hnusný, ale musíš bouchnout do stolu a přestat dělat služku a chůvu. sama toho máš dost tak buď trochu sobecká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 13:37

@Lenka-K-85 já jsem prvorozená a i když jsme s máti rozdílný povahy, tak jsme spolu vždycky normálně vycházeli a co jsem dospělá (tak od 20) jsme si rozuměli čím dál líp, já nechápu, co se teď děje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:39

@Mefag-r ale to víš, že má, ale její máti je přece unavená z práce a potřebuje si odpočnout - takhle to prezentuje švagrová :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1433
10.11.12 13:39

@novo123 tak si nacvič (myslím, že aktuálně i pravdivé) divadlo a hned po Ahoj začni… Mami, mě tak strašně bolí nohy, nateklé je mám jak konve, vůbec se nevyspím, jsem unavená, že skoro lezu… ;) A trvat na tom, že posluhovat nebudeš. Jedna věc je jít udělat kafe, druhá uklízet. Kafčo bych udělala, ale úklid bych nechala mamce a švagrové… A jestli to tak nejde, tak ať mamka dorazí k vám. A předem bych stanovila pravidlo, že bez dalších dětí. A po porodu zvlášť, to bych jí řekla rovnou teď, že nechceš, aby vám tam vodila k novorozencům neteř a synovce. Pokud jim dá přednost, tak bych kontakt omezila na minimum a rozhodně bych jí tam nejezdila s miminky makat.

Ale mně se to píše, já mám mamku, která mi jezdí hlídat 2 dny v týdnu kvůli práci ze 70 km vzdáleného města a pak tu spí. A ještě mi tu doma pomůže (což mi teda spíš vadí). Jsem za to ráda, mamka je v důchodu a taťka už umřel, tak má jen nás… kdyby žil taťka, tak by určitě nejezdila, nebo jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 13:40

@j.a.n.i1 :mrgreen: asi jsem si je špatně naučila :lol:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:41

@la lupe já chci tvoji mámu, moje máti se mi vždycky snaží narvat synovce, když jdu s malým ven :palec:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:43

@jizvíková nijak zle to nezní, to je prostě o tom, že se s tím nechci smířit :think:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:44

@Gina108 jako vtip dobrý, to bych se té návštěvy nedočkala :lol:

• Citovat
  • Upravit
24320
10.11.12 13:45
@novo123 píše:
Kamarádka to má teda se svojí máti podobný, tak se uklidňuju, že v tom nejsem sama, taky potřebuje pohlídat na dvě hodiny a na oplátku umývá okna na celým baráku - to jsem mimochodem měla dělat dneska já, kdybych nechytla rapla a neodjela domů - u nás doma to dělat nebudu, protože jsem těhotná a u máti, jo? Pam mi druhá kamarádka řekne, jak jedou na týdne na dovču a obě jejich děti hlídá její máma a to ještě strašně ráda, tak to si fakt připadám jako chuděra největší :zed:

Popravde ja bych tam nejezdila za takovou cenu ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
10.11.12 13:45

@novo123 Vážně by jsi v 8.měsíci umývala matce okna? Tak teda tvoje máti nemá soudnost…to už mně přijde fakt přes čáru. Dobře, že už si se konečně nakrkla a možná by ses měla pokusit to chvíli vydržet, schválně co to udělá :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová