Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paola white to by ty děcka už byli mrtví, oni se všichni někam zdejchnou (zatopit, na cigáro) a já tam zůstanu se třema dětma sama. co s tím? Nechat je popadat ze schodů?
@novo123 píše:
@tonj já to teď taky zvládám - když pracuju, mám placený hlídání, jinak beru malýho všude s sebou - straší mě, co budu dělat, až se malý narodí
Jejda, nemyslela jsem to tak, že bys to ty nezvládala. Myslela jsem to tak, že toho máš víc, když ještě chodíš do práce a jsi vysoko březí jak říká jedna moje známá ![]()
@novo123 Ty jo, tak nejvyšší čas s tím udělat krátký pročes.
Mamce asi nedochází, že je tak trochu nespravedlivá, tak je třeba jí to říct zcela narovinu. Normálně bych jí to hystericky vyčetla
Jako těhotenství s dvojčaty není žádná prdel, to by měly ony dvě - se švagrovkou k tobě naběhnout, vygrumtovat a navařit aspoň jednou týdně. Záleží jaká je máma povaha. Třeba bude sice týden načuřená, ale chytí se za nos. ![]()
Já teda tvrdím, že hlídání není povinnost babiček, ale když hlídá švagrovce a tobě ne, tak to fakt naštve ![]()
Příspěvek upraven 10.11.12 v 13:53
@tonj s těma oknama začala máti otravovat minulej tejden a určitě to v týdnu neudělala, takže to čekalo dneska na mě ![]()
@tonj já jsem se neurazila, je fakt, že mě to teď štve víc, protože vím, že to teprve bude problém a bojím se toho ![]()
@novo123 píše:
@tonj s těma oknama začala máti otravovat minulej tejden a určitě to v týdnu neudělala, takže to čekalo dneska na mě
No to si děláš kozy
Okna nemeju pomalu i když nejsem těhotná
![]()
@Gina108 já si myslím, že by to nepomohlo. on nám teď totiž tatka hodně pomáhá na baráku a máti má asi pocit, že na oplátku budu pomáhat já jí. minulej tejden mi vyčetla, že nám brácha sehnal auto a já nechci vzít na procházku jeho syna - tohle ale přece není o tom, že když mi brácha pomůže, já budu dělat jeho ženě služku? Nebo nemám pravdu a měla bych?
@novo123
co zatraceně dělá v tu dobu ta švagrová?
strč svoje děti jí a prostě zmiz.At se s tím popere jak umí.
Máma má zřejmě výčitky za bráchu ne? Nebyl on ten koho měla o trošičku víc ráda když jste byli malí? Nepřenáší to ted třeba i na jeho děti?
Každpodádně každá rada drahá že. Pokud ti to vadí a jsi rozhodnutá s tím něco udělat a mamka není dohody schopná, tak není jiné cesty než tam nechodit, zatnout zuby a vydržet to tak dlouho dokud jim tam nedojde že se něco děje. A připravit se i na variantu že máma za tebou možná nikdy nepřijde.
@novo123 Ale mamínka by si měla uvědomit, že jsi kurde v 8. měsíci!!! Moje švagrová si v 8. měsíci už ani neuvařila čaj a jen hekala a to čekala jedno. Tak když vám pomáhá táta na baráku, tak jim to proboha vrátíte třeba jinak a jindy, ne tím, že ty se z toho pos…
@jitkabokule spíš to bude tím, že se synovec narodil první, zavedl se systém, že je u našich každej den a už se to nikdy nezmění
Zní to drsně, ale asi na tom co píšeš něco bude ![]()
@tonj píše:
@novo123 Ale mamínka by si měla uvědomit, že jsi kurde v 8. měsíci!!! Moje švagrová si v 8. měsíci už ani neuvařila čaj a jen hekala a to čekala jedno. Tak když vám pomáhá táta na baráku, tak jim to proboha vrátíte třeba jinak a jindy, ne tím, že ty se z toho pos…
Ahojky, žádná babička sice nemá povinnost hlídat, ale když vidíš, že to dělá švagrové denně a je to tvoje mamka o to víc to zamrzí. Já bych buď za ní dojela na dopoledne/odpoledne a dětí bratra si moc nevšímala, pomáhala mamce max. po obědě umýt nádobí, uvařit kafe,..A pokud by to ani tak nefungovalo, tak ať začne jezdit ona k vám, pokud bude chtít vidět tvoje děti, ale bez dalších vnoučat, aby byla „nucená“ venovat se výhradně tvým dětem.
@tonj já to teď taky zvládám - když pracuju, mám placený hlídání, jinak beru malýho všude s sebou - straší mě, co budu dělat, až se malý narodí