Hlídání - babičky na to kašlou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
10.11.12 15:50

@Bábrdl pohlídá, ale na 20 minut, ne na celý odpoledne :mrgreen: A to jdu do toho obchodu vystresovaná jak ratl, co zase bude, až se vrátím - mimochodem jdu do obchodu pouze v případě, že jsem blbec, co zapomněl vzít plínky nebo ubrousky pro malýho - lak nebo řasenku si kupovat nechodím - to není dostatečný důvod a další věc je, že na máti není vůbec spoleh, domluvím se týden dopředu, že potřebuju jít na finanční úřad tj. pohlídat kočár pár minut před budovou a ona mi ten den ráno zavolá, že nestíhá, takže už ani nevolám a všude chodím s dítětem, ale je to vážně vyčerpávající. Když si vezmu, že tenhle týden šla švagrová na hodinu do školky a celá rodina se může po, aby se někdo postaral o děcka a ona tam nedej bože nemusela jít s nima, tak to teda nechápu a jsem strašně vytočená :pocitac: Dokonce odkládá tu mladší automaticky našim, když si jde vyzvednout synovce ze školky ( je na mateřské, děcka věčně u našich a nechává tam synovce do 16.00 - to je něco, co nechápu já), přece nepůjde ty dvě ulice s kočárem :nevim: Dneska mi leze na nervy všechno, takže jsem asi nespravedlivá :jazyk: Myslíš si, že když nám brácha pomáhá na baráku, já bych se měla automaticky starat o jeho děti? Jako na oplátku? Máti to tak staví a já nevím, co si o tom myslet.

• Citovat
  • Upravit
26093
10.11.12 16:00

@novo123 a co se stane, když se za 20 minut nevrátíš? :oops: :mrgreen: My jsme takhle nedávno jeli kupovat kuchyň, původně jsme mysleli, že jsme tak za 4 hodiny zpátky (maximálně)a protáhlo se to a vrátili jsme se po 8 hodinách… :oops: Prostě se nabalovala spousta věcí, co nás o „trošku“ zpozdila a nakonec z toho byla taková doba… :zed: Tak kdyby ty ses vrátila za 2 hodiny? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.11.12 16:08

@novo123 Hmmm, fakt zapeklitá rodinná situace. Ano, je možné, že očekávají něco na oplatku, za to, že vám brácha pomáhá. To by mi přišlo i logické, ale MUSÍ SE TO DOMLUVIT NA ROVINU.

Já si vážně myslí, a teď se nenaštvi, že tvoje máma řeší na to, že se neumíš tak prosadit jako švagrová :nevim: Kde je řečeno, že musíš být na nákupu 20 minut. Ona by to dítě asi neodložila do babyboxu, kdybys tam byla tři čtvrtě hodiny, nebo i hodinu a půl. Ale ty se bojíš „keců“, které by následovaly. Kdybys to uměla hodit za hlavu a maximálně říct, „prosím tě mami Ferdu a Anču tady máš celej den Bertík je taky tvoje vnouče, hele co jsem si koupila…“ třeba by si máma kecy odpustila.

Je možné, že tvoje mamka je z těch, které si vybírají plat za laskavost v podobě toho, že musíš poslouchat kecy a být jí vděčná. jenže ke švagrové si to nedovolí, celkem logicky. Tak to odnášíš ty.

já bych si taky nelajsla říct snaše, že mi musí být děsně vděčná, protože by klidně mohla říct, tak já si to zařídím jinak a vnuka mi přestala dávat. :think: Ale s vlastní mámou se takhle nerozejdeš a ona to ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.11.12 16:08
@kate02 píše:
@novo123 a co se stane, když se za 20 minut nevrátíš? :oops: :mrgreen: My jsme takhle nedávno jeli kupovat kuchyň, původně jsme mysleli, že jsme tak za 4 hodiny zpátky (maximálně)a protáhlo se to a vrátili jsme se po 8 hodinách… :oops: Prostě se nabalovala spousta věcí, co nás o „trošku“ zpozdila a nakonec z toho byla taková doba… :zed: Tak kdyby ty ses vrátila za 2 hodiny? :-D

Přesně. Myslím, že maminka hřeší na to, že se bojíš těch keců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
10.11.12 16:10
@novo123 píše:
Myslíš si, že když nám brácha pomáhá na baráku, já bych se měla automaticky starat o jeho děti? Jako na oplátku? Máti to tak staví a já nevím, co si o tom myslet.

tak tohle je otázka, na kterou je těžký odpovídat. jako ano, kdyby můj chlap makal někomu na baráku (zadarmo) a neměl kvůli tomu čas na naše děti, očekávala bych něco na oplátku. Jak jsi psala o té stavbě, že tam švagrovka přivedla kluka a chtěla ho tam nechat, ťukala jsem si na čelo, co je to za krávu. Ale on na té stavbě byl kluka tatínek, ten tam chtěl zůstat s ním a celou cestu domů pak brečel, protože tátu skoro nevidí a ten pak ani nechce, aby se koukal a pomáhal mu, co? Takže v tomto případě ano, pokud vám brácha pomáhá na stavbě, tak je to na úkor jeho volného času a švagrovce zavázaná jsi. Druhá věc je, že kdyby byla rozumná a solidární, tak by chápala, že při svém současném stavu jí to těžko budeš splácet.
Ale pořád je to mezi tebou a švagrovou, mamka by se do toho vůbec neměla plést. Ona není babičkou proto, aby vyvažovala nějaké (skutečné či domnělé) nerovnováhy v široké rodině a měla by měřit všem vnoučatům stejně. A že jí máš zrovna ty mýt v 8. měsíci těhotenství okna a smýčit barák, to už je vůbec nad mé chápání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 16:13

@kate02 tak už mě nikdy nenechá odejít :-)

• Citovat
  • Upravit
36556
10.11.12 16:14

@me2dova Jo, to dává tomu jak nechala kluka na stavbě trochu jiný rozměr.
Ale přesně, je to o komunikaci. Taky by tu švagrová mohla psát svoji verzi azas by to vypadalo jinak. :nevim: nakonec, třeba jí to vadí a babička se to fakt snaží „vyvážit“. Na druhou stranu jsou prostě situace, kdy není možné čekat něco na oplátku a rodina není tržiště služeb, kde je to vždycky něco za něco. A situace, kdy je někdo v 8. měsíci s dvojčaty k nim patří.

Ostatně, švagrová chodí do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 16:15

@Bábrdl Když já jsem pitomá a chtěla bych, aby si malýho vzala, protože chce být s ním a ne proto, že já ji k tomu donutím nebo přelstím - to si radši zaplatím hlídání - já prostě nechápu, proč s ním nechce trávit čas a pomoct mi :nevim: Asi bude něco na tom, že ke švagrové si to nedovolí, tak si vybíjí na mě.

• Citovat
  • Upravit
36556
10.11.12 16:18
@novo123 píše:
@Bábrdl Když já jsem pitomá a chtěla bych, aby si malýho vzala, protože chce být s ním a ne proto, že já ji k tomu donutím nebo přelstím - to si radši zaplatím hlídání - já prostě nechápu, proč s ním nechce trávit čas a pomoct mi :nevim: Asi bude něco na tom, že ke švagrové si to nedovolí, tak si vybíjí na mě.

Chápu. Tak nezbývá než jí položit otázku tohoto znění: Proč nechceš trávit čas s mým synem a pomoct mi?

Ale je možné, že nechce trávit tolik času ani s dětmi švagrové, ale ta nemá tvoje ohledy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 16:20

@me2dova právě že se taky zamýšlím nad tím, jestli tím, že brácha věnuje svůj čas nám, bych pak neměla věnovat svůj čas, já jeho dětem, ale já na to fakt momentálně nemám energii - jsem ráda, že udělám všechno, co je potřeba (práce, moje dítě, domácnost) a padám na hubu - prostě teď nezvládám přebírat povinnosti ještě po švagrové. Navíc s tou pomocí to je spíš asi tak, že oni počítají, že zůstanou na baráku našich, mě vyplácet nebudou a tak to asi ta pomoc tak nějak kompenzuje (zatím se to moc neřešilo, ale v podstatě takhle zní plán), takže nevím, jak moc by musel brácha dřít, aby si odpracoval půl megabaráku na náměstí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Takhle já to, ale zase neberu, prostě si má rodina pomáhat a celkem to fungovalo, ale te´d prostě potřebujeme pomoct my, no :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 16:20

@Bábrdl Na to mi řekne, že je unavená z práce, to už jsem zkoušela a co se na to dá říct?

• Citovat
  • Upravit
36556
10.11.12 16:21

@novo123 Ona švagrová a její děti žijí s nimi v domě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 16:22

@Bábrdl ha ha ha, teď jsi mě opravdu pobavila, švagrová za celý život pracovala půl roku a následujících pět let tráví na mateřské, kdy jí děti hlídají naši v kombinaci se školkou :roll: Když jsme děti neměli, hlídali jsme i my - když šli do hospody nebo tak - takový jsme my idioti 8o

• Citovat
  • Upravit
36556
10.11.12 16:23
@novo123 píše:
@Bábrdl Na to mi řekne, že je unavená z práce, to už jsem zkoušela a co se na to dá říct?

Děvče moje, co bys jí na to asi řekla? TO CO VYKLÁDÁŠ CELOU DOBU NÁM! „A jak to, že teda máš dost energie na Ferdu a Anču? “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 16:23

@Bábrdl jo, naši se přestěhovali z horního patra do přízemí a brácha s rodinou jsou nahoře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová