Hlídání dětí prarodičema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
28.4.19 14:10
@Anonymní píše:
Přesně. Ale někdy jsem kvůli práci v zoufalé situaci. Nemůžu si vzít práci domu a práci z domu jsem žádnou nenašla. Kdybych byla bez práce, tak by to bylo snad ještě horší s nima, to by mi neodpustili. Celou dobu na rodičáku jsem to poslouchala, jaký je jejich syn chudák, že mě a děti živí a já nic. Já ale měla našetřeno dost, abych měla rezervu - samozřejmě jsem ji vyčerpala. Ale to neřeším. Řeším ty děti, že nevím, co jim říct.

Ty prostě nemáš tchánovce od začátku ráda, nebo OK nemáte dobrý vztah vzájemně :roll: takže těžko někomu radit, těch důvodů, proč se akorát štěkate bude víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.19 14:17
@Bubla_Bučková píše:
Ty prostě nemáš tchánovce od začátku ráda, nebo OK nemáte dobrý vztah vzájemně :roll: takže těžko někomu radit, těch důvodů, proč se akorát štěkate bude víc.

No tak rychle bych nesoudila. Já mám s tchyní dobrý vztah, často chodí ona k nám nebo já k ní, ale o děti si nikdy neřekne. Je v důchodu, její oblíbená je jen první vnučka od dcery, tu má doma, kdy to jen jde, a to bydlí 100 km daleko, my jsme 5 minut chůze a prostě naše děti ji moc neberou. Na spaní nechce ani 4,5 letého, když jsme teď jeli po dvou letech do hospody, tak syna udržela do 22,30 vzhůru, že si ho máme vzít na spaní dom…

• Citovat
  • Upravit
44197
28.4.19 14:20

Zakladatelko, je to typ lidí, který nezmenis. Budes se tím muset propasovat s taktem a diplomacii, řeči jedním uchem tam, druhym ven. Pro klidné svědomí bych jim nabídla jedno odpoledne v týdnu, kdy mohou mít deti u sebe, s jiným hlídáním se na ně nespoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
28.4.19 14:21

Dala bych dítěti mobil, ať zavolá samo, pokud je schopno se natolik vyjadřovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.4.19 14:24
@Anonymní píše:
No tak rychle bych nesoudila. Já mám s tchyní dobrý vztah, často chodí ona k nám nebo já k ní, ale o děti si nikdy neřekne. Je v důchodu, její oblíbená je jen první vnučka od dcery, tu má doma, kdy to jen jde, a to bydlí 100 km daleko, my jsme 5 minut chůze a prostě naše děti ji moc neberou. Na spaní nechce ani 4,5 letého, když jsme teď jeli po dvou letech do hospody, tak syna udržela do 22,30 vzhůru, že si ho máme vzít na spaní dom…

No a důvod? On nějaký bude ale vidět ho nechceš… Neposloucha, nesmí TV, nesmí jídlo, zlobí třeba :nevim: (samozřejmě, že v tvých očích neee) zvládá jedno dítě a logicky má blíž k dceři než třeba k synovi, co je protiva. Jako to že teď až píše, že vlastně od narození děti ji tchýně uráží, že se nechá živit jejím synem :roll: co to zas je za cicovinu? Jakoby většina ostatních ženských vydělávala na rodičáku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.19 14:37

@Bubla_Bučková duvod, ve spani pry sebou mrska a rozhazuje rukama. Ale to dela i ta oblibena vnucka. Urcite nezlobi vic nez zlobila jeji oblibena vnucka ve stejnem veku. K dceri rozhodne bliz nema (to zase soudite rychle), jen proste prvni vnucka je prvni vnucka. Je v duchodu, cely den kouka na tv, kdyz prijdu, je rada, ale proste ji to s detma asi neba, ma jen prvni vnucku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.19 14:39
@Bubla_Bučková píše:
Ty prostě nemáš tchánovce od začátku ráda, nebo OK nemáte dobrý vztah vzájemně :roll: takže těžko někomu radit, těch důvodů, proč se akorát štěkate bude víc.

Já se s nima nestekam. Mně je líto, že nevím, co říct dětem. Nechci jim to říct na ferovku. Starší dítě bylo svědkem mého dotazu a už ví, že ho nechtějí. A mě to mrzí. Ja se jim snažím vyjít vstříc ve všem, i čas jim přizpůsobuju, protože oni nemají čas. Ale si bys musela vedet i další souvislosti. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.19 14:46
@Sany80s píše:
Dala bych dítěti ma, ať zavolá samo, pokud je schopno se natolik vyjadřovat..

Tak oni by třeba se vymluvili někdy. Někdy by řekli, ať prijedou a dali to pak sezrat mne, že se jim to nehodilo a mají moc práce. Jde mi jen o rekonvalescenci děti, jindy se o ně postaram.

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
28.4.19 15:16
@Anonymní píše:
Tak oni by třeba se vymluvili někdy. Někdy by řekli, ať prijedou a dali to pak sezrat mne, že se jim to nehodilo a mají moc práce. Jde mi jen o rekonvalescenci děti, jindy se o ně postaram.

Z toho, jak píšeš, mi připadá, že tchánovci už nemůžou říct ani dobrý den, aniž by ti to „dali sežrat“. Není problém spíš v tom, že vše bereš jako výčitku a jsi vztahovačná?
Mně kdyby takhle ex post tchyně řekla, že něco slíbila, i když se jí to nehodilo, tak na ni hodím udivený výraz se slovy " a proč jsi to teda slibovala, když se ti to nehodilo?" Konec konverzace. Je to její problém, ne tvůj.

• Citovat
  • Upravit
6445
28.4.19 15:22
@Anonymní píše:
Přesně. Ale někdy jsem kvůli práci v zoufalé situaci. Nemůžu si vzít práci domu a práci z domu jsem žádnou nenašla. Kdybych byla bez práce, tak by to bylo snad ještě horší s nima, to by mi neodpustili. Celou dobu na rodičáku jsem to poslouchala, jaký je jejich syn chudák, že mě a děti živí a já nic. Já ale měla našetřeno dost, abych měla rezervu - samozřejmě jsem ji vyčerpala. Ale to neřeším. Řeším ty děti, že nevím, co jim říct.

No a ja jsem na rodicaku vlastne ani nebyla, vracela jsem se do prace hned po materske, coz bylo samozrejme taky spatne. Pomahala mi moje mamka a platili jsem slecnu na hlidani a veskere prazdniny a volna jsme s manzelem zvladali sami.

Taky by se mi libilo odvezt kluky aspon na tyden o prazdninach k babicce, i vikend by stacil, ale proste to neslo se domluvit. Nikdy. Detem jsem rikala, ze nemaji cas, coz byl fakt a kolikrat se stalo, ze jsme byli pozvani na obed a tchanovci ani nebyli doma.
Nejvetsi ironie je vzdycky poslouchat jak jejich synove, manzel a svagr, travili cele leto u babicky na venkove a jak to bylo bajecne, zatimco my deti od mala tahame po svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.4.19 16:27
@Anonymní píše:
Mám dvě děti. Chodím do práce a hlídání potřebuji často, protože děti jsou často nemocné. Převážně hlídají mi rodiče. Tchyně s tchánem pořád chtějí hlídat, ptají se děti, kdy přijedou, chtějí je vzít na dovolenou… Já jsem ta špatná, která jim děti nepůjčuje. Když potřebuji nutně pohlídat, tak nemají nikdy čas. Poprosím je o hlídání, ale většinou nemůžou nebo už odpoledne jsou nachystáni, že hned odjíždí a ja je zdržuju (přijedu podle nich asi pozdě z prace). Jsou v důchodu a hlídají v průměru tak jednou za měsíc. Když jsem byla nemocná, tak pohlídali jedno dítě, ale bylo kolem toho řeči. Já bych neřešila, že nechteji hlídat, ale to, že to všem vykladaji a hlavně dětem. Mladší dítě tam pořád chce a já jsem vždy ta špatná, která mu to nedovolí. Už mám na jazyku to, že ho tam nechtějí. To prece nemůžu, ale jsem už z toho nešťastná. Kolikrát jsem už slyšela, že by pohlídali, že jsem měla zavolat, když se třeba dozví, že jsem musela vzít dítě do práce nebo skončit dřív, hlídali mi nemocní rodice… Jen o tom mluví, ale až kdyz to nehrozí. Děti pořád zvou. Já už nevím, jak to dětem vysvětlovat, že nikdy nemají čas.

A co na to tvuj muž??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.4.19 16:29
@Anonymní píše:
No tak rychle bych nesoudila. Já mám s tchyní dobrý vztah, často chodí ona k nám nebo já k ní, ale o děti si nikdy neřekne. Je v důchodu, její oblíbená je jen první vnučka od dcery, tu má doma, kdy to jen jde, a to bydlí 100 km daleko, my jsme 5 minut chůze a prostě naše děti ji moc neberou. Na spaní nechce ani 4,5 letého, když jsme teď jeli po dvou letech do hospody, tak syna udržela do 22,30 vzhůru, že si ho máme vzít na spaní dom…

Tak to v nekterych rodinach chodi…ze se uprednostnuje jedno vnouče pred ostatnima :nevim: z nejakeho důvodu. Co slysim je to dost časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.4.19 16:58
@Annabela11 píše:
Tak to v nekterych rodinach chodi…ze se uprednostnuje jedno vnouče pred ostatnima :nevim: z nejakeho důvodu. Co slysim je to dost časté.

Jo jo dost častý je taky upřednostňování jedné maminky, té manželčiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.4.19 17:28
@Anonymní píše:
Mně nevadí, že nehlídají, ale to, že strašně chtějí hlídat - pořád o tom mluví, jak děti chtějí vidět, ale nemají čas se na ně ani podívat.

Pokud tam nejde o to, že hlídat opravdu chtějí, ale jen nejsou schopní zajistit last minute hlídání - což víš nejlépe ty sama, jak to je, tak bych řekla, že to jsou prostě typické slibotechny. Tuhle vlastnost úplně nesnáším, ale ze zkušenosti bych řekla, že tyhle lidi nepředěláš. Takže bych příště na stížnosti reagovala stejnou mincí, tedy stížností a sliby - že jsi nutně potřebovala hlídat v pondělí, středu a sobotu, a bohužel oni neměli čas, a že doufáš, že to příště vyjde a že určitě budou hlídat hned za týden. Děti bych vyřešila tak, že bych před nimi tchánům zavolala, poprosila o hlídání a když to jako vždy nevyjde, tak bych jim řekla, že bohuže babička musí zase k zubaři nebo prostě jaký důvod ti oni řeknou, a že snad příště to klapne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.19 17:54
@Elenloth píše:
Z toho, jak píšeš, mi připadá, že tchánovci už nemůžou říct ani dobrý den, aniž by ti to „dali sežrat“. Není problém spíš v tom, že vše bereš jako výčitku a jsi vztahovačná?
Mně kdyby takhle ex post tchyně řekla, že něco slíbila, i když se jí to nehodilo, tak na ni hodím udivený výraz se slovy " a proč jsi to teda slibovala, když se ti to nehodilo?" Konec konverzace. Je to její problém, ne tvůj.

Přijela jsem si pro děti v přesně stanovený čas - hned po skončení pracovní doby. Věděli přesný čas. No a už stáli nachystaní u kol a tchán mě seřval - myslím opravdu na mě řval, kde jsem. Udělalo se hezky a oni nebudou hlídat, když svítí sluníčko. A to se mi tenkrát sami nabídli. A takhle je to pořád. Asi jsem vztahovačná, ale když na mě řvou a vyčítají mi to, tak mě to štve. Netuším, jakou budou mít náladu. To je jedno. Nemyslím si, že by byla chyba ve mně. Já se snažím až moc vyjít ve všem. Nechci zabíhat do podrobností. Dělám vše až moc, jak chtějí, aby byl klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová