Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla_Bučková Tak protože ke sve vlastní matce ma vetsinou každý blíž…to bude asi tim… ![]()
@Anonymní píše:
Přijela jsem si pro děti v přesně stanovený čas - hned po skončení pracovní doby. Věděli přesný čas. No a už stáli nachystaní u kol a tchán mě seřval - myslím opravdu na mě řval, kde jsem. Udělalo se hezky a oni nebudou hlídat, když svítí sluníčko. A to se mi tenkrát sami nabídli. A takhle je to pořád. Asi jsem vztahovačná, ale když na mě řvou a vyčítají mi to, tak mě to štve. Netuším, jakou budou mít náladu. To je jedno. Nemyslím si, že by byla chyba ve mně. Já se snažím až moc vyjít ve všem. Nechci zabíhat do podrobností. Dělám vše až moc, jak chtějí, aby byl klid.
Ano, to bývá většinou ta chyba.
Ale jinak, pokud by na mě nějaký příbuzný řval a ještě před dětma, tak bych se distancovala. Buď by to vyřizoval manžel, nebo smůla. Máš to zapotřebí?
Myslím, že zbytečně chráníš děti před konflikty. Ony stejně budou cítit, že něco není v pořádku a takto z toho budou jen zmatené.
Zakladatelko tak nechat na sebe rvat snad nemas zapotrebi, ne? Takhle daleko bych to nenechala dojit. Nechteji hlidat, nemaji cas, nazdar. Detem rekni, ze babi s dedou nemuzou a dalsi poznamky jak malo jezdite ignoruj. Neni zkratka mozne se zavdecit vsem.
Máme to obdobně. Babička vykládá, jak hlídá a jak pojede s vnučkami do Francie a jak si užívají spolu… No, nevezme je ani do ZOO, nechce je ani v sobotu na odpoledne, nepohlídá moc, ani když jsme ve srabu. Jednou se kasala před známým, jak by hlídala ještě víc, ale mladší jí moc nechceme půjčovat - nechce jí sama, prý je s ní moc práce. Když to manžel slyšel, šel k ní a i před známým jí řekl, proč lže, že nehlídá a mladší nechce sama. Urazila se a po pár dnech poslala sms, že chce mít vítr ve vlasech a vnoučata jí vlastně omezují a hlídat je nechce. Tak to máme aspoň černé na bílém a nemůže se vymlouvat a chlubit jak hlídá. ![]()
Já nepotřebuju takhle časté hlídání - třeba tři dny v týdnu. Jde opravdu o třeba 1 den v měsíci. Naposledy hlídali na začátku března. Nemají nic důležitého typu zubař. To je mi jasné, že to nejde a ani bych se neodvážila to řešit. Jde mi o to, jak neublížit dítěti, které to nechápe. Pořád ho zvou, strašně se mu tam líbí, ale maminka ho tam neodveze. Já jsem ta zlá.