Hloupé řeči rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
8.12.14 21:37

@Cooolooorka 8o super mít takovou milující mámu, co umí podpořit :poblion: :poblion: :poblion: Mít takovou, už by mě nikdy neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.14 12:56
@Hoa Mai píše:
@Cooolooorka 8o super mít takovou milující mámu, co umí podpořit :poblion: :poblion: :poblion: Mít takovou, už by mě nikdy neviděla.

Přesně tak, nebo kontakt omezit na nezbytné minimum (počasí, počasí a zase počasí) a až bude něco potřebovat a chtít? Tak ani ň. Ař se prostě obrátí na ty, o kterých má lepší mínění. Občas je to těžký, když se NErodič chová hnusně, ale… nejde to jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.14 15:27

Mně kdysi řekla, že se mnou radši na začátku těhotenství skákala, že by tím jako potratila, protože měla nějaké potíže, aby se mnou nemusela celé těhotenství proležet v nemocnici. Došlo mi to pořádně až po letech a moc se nestýkáme, nemám k ní vůbec důvěru.

• Citovat
  • Upravit
76
14.12.14 19:58

Jako v té naší famílii to smrdí alergií. I když venku není nějak moc velká zima, přece jen topíme. Bydlíme u rodičů, my jsme v patře. Když jsem teď byla ve sklepě hodit pár polínek do kotle, teplota nastavená na 60 stupňů, tak slyším naši matku, jak říká tátovi: " běž jí něco říct, ona je uplně blbá, tady za chvíli budu chodit v triku, ať tak netopí" Nechápu, proč si teda nepřiškrtí radiátory. Já teplotu u nás nahoře neovlivním, ona dole jo. Nejsem zimomřivá, ale těch 22 stupňů bych tady ráda měla, zvlášť, když se mají děti koupat. Nebudu taková, nenene, nikdy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
3.5.18 16:05
@D. C. píše:
Tchýně je v důchodu, neumí se sama zabavit, nudí se a tak otravuje ostatní, to bude asi klasický případ :D. Jo, určitě to chce naučit se říct jí ne, ale třeba vás napadne, čím ji zaměstnat či zabavit, aby na vás už čas neměla… asi tak.

Takoví jsou nejhorší. Neustále se vnucují, otravují, mají jedovaté kecy, včechno je špatně, nadávají na vládu, na politiky, a když se podíváte na jejich životy, tak celkově nic moc… ubohé řečičky a sami nemají ani smysl pro humor, přejí druhým zlo, jsou nesnesitelní, jen oni vše vědí nejlépe… bla bla bla, a za 35 let se duševně nikam neposunuli. Fakt jim není co závidět. A už vůbec ne jedovaté řeči poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.11.18 17:26
@Tahina píše:
Ahoj zajímalo by mne, jestli se tu najde taky někdo, kdo má lepší vztah s tchýní než třeba se svojí mámou, nebo co vám vaše rodiče řekli kdy „pěkného“, mě se třeba neustále moje matka plete do života, pořád musí někoho dirigovat, organizovat a celkem pravidelně mi musí dávat najevo, že já jsem ta, co nic neumí, nezná a nebýt jí tak chcípnu ve špíně a svrabu…Já jen jestli jsem na tom takhle sama nebo ne :zed: :zed: :zed:

Mě se moje matka taky plete do života. Otec to samé. Každé stáří není jen moudré.
Na nevyžádané rady není nikdo zvědavý, hloupý člověk se projeví nejčastěji tím, že stále radí, vnucuje se, a jedovatě otravuje. A že je to rodič? A co jako má být. Nebrat vážně a neposlouchat, stejně jsou to většinou jen bláboly o ničem. Ztráta času se s takovými vůbec bavit. Jsou prostě moudří rodiče, no a jsou i hloupí rodiče. Bla, bla bla, kecy kecy kecy, a skutek utek. Někteří rodiče prostě nejsou schopní rozdýchat fakt, že už není rok 1980. Fakt není. Vyprdnout se na tyhle nevyžádané kecy, neposlouchat, neřešit, a hotovo. Nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
22.11.18 18:33
@Tahina píše:
Ahoj zajímalo by mne, jestli se tu najde taky někdo, kdo má lepší vztah s tchýní než třeba se svojí mámou, nebo co vám vaše rodiče řekli kdy „pěkného“, mě se třeba neustále moje matka plete do života, pořád musí někoho dirigovat, organizovat a celkem pravidelně mi musí dávat najevo, že já jsem ta, co nic neumí, nezná a nebýt jí tak chcípnu ve špíně a svrabu…Já jen jestli jsem na tom takhle sama nebo ne :zed: :zed: :zed:

Ahoj.

Myslíš přímo, že Tvá matka má debilní kecy. :)

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
3.10.19 13:12
@Tahina píše:

No to bych nedal. To není matka, ale buzerbába. Není to normální. Neumí přinést pohodu, bere energii, kazí náladu? A co Bohnice?
Moje matka je to samé, sobecká sebestředná trapná chudinka.
Je důvod si to brát osobně? Není. Nebrat vážně, neposlouchat, neřešit. Vyprdnout se na takovou trubku a občas jí pěkně sprdnout. Ať se třeba urazí a nebo praskne. Její problém. Tyhle maminky… k pohledání. Není vyrovnaná sama se sebou a neumí s lidmi jednat. Prostě baba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
3.10.19 13:25
@Cooolooorka
@Cooolooorka píše:
Máma mi po prvním potratu řekla :"Jsi píča co si naprcaa fracka, je dobře, že se Ti to stalo.. takže super, žijeme spolu v dvojdomku.

No týbrďo. To už je buď demence, nebo neví, co mluví, nebo byla opilá, a nebo je to zlomyslná baba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
3.10.19 13:38
@Hoa Mai píše:
To zní celkem logicky, ale třeba já to mám naopak. Jsem povahově hodně po mamce, bohužel hlavně co se týká špatných vlastností a to jsou u nás velké třecí plochy. Ona je ten typ mámy, co má sice dobrý úmysl a snaží se být užitečná, ale nezná míru a neumí poradit a nechat to na mě, vyžaduje plnění rad až do neuvěřitelné dotěrnosti. Pak to nevydržím a hádáme se. Naštěstí už teď celkem pochopila, kam až může zajít a co je už nežádoucí a daří se nám v těchto mezích se jakž takž držet.
Pak má vlastnosti, které teda nejsou předmětem našich sporů, ale které zhoršují náš vztah a tyhle vlastnosti jí v mnohém znepříjemnily život, bohužel ona si je neuvědomuje. Jde hlavně o to, že si není schopná přiznat svoje chyby, ona dělá všechno dobře a všichni ostatní (teď nemyslím sebe, ale sousedy, kolegy, její rodiče, bývalého manžela, jeho rodiče atd atd.) jsou špatní a zlí a snaží se ji podvést. Výsledkem je, že ji nemá nikdo moc rád.
Já jsem bohužel tady tyhle vlastnosti zdědila po ní. Naštěstí ale ona pro mě funguje jako zrcadlo, na kterém si uvědomím, že když se sebou nebudu pracovat, tak dopadnu jako ona a budu pro své okolí osinou v pr.deli. To mě naučilo nad sebou sama přemýšlet, identifikovat problémy, snažit se vidět to, co dělám z pohledu svého okolí a hodně mi to pomohlo. Díky tomu jsem schopná žít normální život se spokojenou rodinou, přáteli, dobrými vztahy s kolegy, sousedy atd., jen s tou mámou se to nedaří.

Přesně stejní jsou oba moji rodiče. Oni totiž nikdy v ničem nechybovali a všechno vědí lépe. No, jsou trochu blbí. Mojí matku nevyžádané komandování živí, vyžaduje plnění úkolů jako magor. Přestávám ji poslouchat úplně, přišel vych o nervy, protože ona se vždycky chovala jako rozmazlený nenahraditelný spratek. Otec totéž, nejsou takové jen ženy. Takže plně chápu zakladatelku. Proto spolu někdy děti a rodiče nemluví. Není o čem a není důvod přijít o nervy kvůli rodičům. Tedy není důvod přijít o nervy kvůli nikomu, protože život má být pohoda a když někdo neví, že otravuje, protože nic jiného v životě ani neuměl, tak je to výhradně jeho problém a ne moje starost. Nežijeme proto, abychom řešili druhé, ale abychom řešili sebe a děti jen v případě, že to opravdu potřebují. Tohle ovšem protivné kyselé báby nechápou, takže si kvůli tomu nekažme náladu a nenechme se otrávit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
29.1.20 18:15
@Hoa Mai píše:
Tchyně požadovat může, ale pokud jste s přítelem zajedno, že chcete být na Štědrý den sami, tak prostě buďte a šmitec. Jste dospělí lidé, ne? Tak se tak chovejte a naučte se říkat ne.Nejste povinní do konce života skákat, jak rodiče pískají. Pokud se nejsou ochotni domluvit na kompromisu přijatelném pro obě strany, tak asertivně trvejte na respektování vašeho rozhodnutí. Tchýně se s tím bude muset smířit.

No přesně. Nevím, jakým právem se tchyně vůbec dožaduje, aby bylo jen po jejím. By možná potřebovala trochu srovnat do latě. Nechat si s-át na hlavu a zkazit si svátky?? Co to jako je? A to jako jen kvůli sobecké tchýni? Proč pořád ustupovat kvůli mladšímu věku? Je snad tchyně Bůh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
29.1.20 21:31
@VitHan píše:
Musím se smát, když tato generace mluví o raspektu. Podle mě ještě nežila méně tolerantní generace. Matky z EM mluví za vše. Jedné se otevírá kudla v kapse, když slyší o chdítku. Další se nestýká s kamarádkou, protože posazuje dítě/podotýkám svoje/.Na další je tablet v rukou tříleťáka, jak červený hadr na býka. Jiná mluví všude o škodlivosti cukru a je schopná kvůli jednomu bonbonu nemluvit s rodinou. A tak bych mohla pokračovat. A tyto matky budou tolerantní babičky? Ale možná to bude jednodušší. Až vyrostou dnešní respektovaní egoisti, pošlou své matky na příslušná místa cobydup.

Ježíš, to je krásný příspěvek, děkuji :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
29.1.20 23:06
@aleaa píše:
Ježíš, to je krásný příspěvek, děkuji :palec: :palec:

Prdlačku. To je zaujatý a silně neobjektivní příspěvek. Vždycky byly a budou nesnášenlivé, a vedle nich milé a vnímavější ženské. Lidi jsou pořád stejní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
9.6.20 16:53
@Tahina píše:

Hloupých matek je tolik, že je to dnes snad standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová