Vytáčí mě hodná tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.6.20 00:55

Mam to podobne at jde o jidlo, darky nebo obleceni. Vetsinou se nezepta a kona. Kdyz se nahodou zepta a ja reknu, ze dite potrebuje teplaky, tak koupi tricka, boty aniz by ji o ne nekdo rikal koupi bez zkouseni uzka/siroka noha -je ji vse jedno, dite to pak nechce nosit, protoze mu nesedi. Nekdy si rikam, ze zkousi co ja na to. Kdybych se nejak vic ohradila, coz jsem si jednou dovolila, tak byl taky plac manzelovi do telefonu a ja byla ta spatna. Jsem tehu, u prvniho nemela tolik prilezitosti, protoze jsme nebyly na dosah. Uz ted je u nas kazdy den, co bude pak si ani nechci predstavit, protoze u prvniho delala “Neee nedam te mamce”. Dite rvalo jak sileny a ji to snad delalo radost. Jestli to zopakuje tak po ni asi skocim jak tygr. Ano taky mi vadi jeji chovani, proste clovek je nejak vychovan rodici a pak vyfasuje “nove” a musi si zvykat, ze je vse jjinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 01:05
@Anonymní píše:

Kdyz se maly narodil, cihala uz za dvermi porodniho salu. Pak eskalace denniho kontaktu- ale ja musela chodit k ni a hodiny vysedavat, na kafe k nam zajit nechtela.

Cekam to stejne s tim porodnim salem. Vymysli jmena a vnucuje je, protoze prece tohle jmeno se prece hodi nejvic k prijmeni. Opravdu pobavila, kdyz nutila jmeno Martina a nejak ji nedocvaklo, ze urcite takove jmeno nedam, kdyz se tak jmenuje jeji druhy syn-manzeluv bratr. Asi to tady pak zahltim nespoctem “zabavnych” prihod s tchyni.

• Citovat
  • Upravit
14108
20.6.20 06:12

Teda, to by mě zničilo. Takže svou tchyni, kterou moje děti nezajímají, nedám ani nepujčím.
:mrgreen:

Jo a uklízet bych přestala. :D Tedy myslím před návštěvou tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
20.6.20 06:38

Hranice, hranice, hranice - a prostě na nich trvat. Jestliže někam odcházím, tak přece neměním plány kvůli neohlášenému příchodu tchýně/kohokoliv 8o pokud spustí emoční vydírání, klidně říct, že to není výraz nelásky vůči ní, ale že si chceš sama uvařit atd. A že dojdete na oběd tehdy a tehdy. Nenechat se zatáhnout do výčitek. A hlavní je v tom mít podporu chlapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.6.20 06:53

Mela jsem tchana podobneho razeni. Byl opecovavaci povaha a v duchodu se nudil.
Ono je to sice hezke, ale prilis pec dusi a stokrat nic umirilo osla.
Slusne a narovinu jste s ni s muzem mluvili, aby se nastavili hranice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 07:12

„Hele díky, jídlo nechci, vaříme, zbytečně mi to zbývá a je to škoda. Ale jasně, v neděli na oběd rádi zajdeme.“

„Promiň, já prostě na SMS rychle nereaguju a úplně nemůžu vždycky překopat denní plány - tak kdyžtak se musíme domluvit aspoň den předem.“

A trvat na tom. A trvat. A trvat.

Ono to už je opravdu takové spíš pasivně agresivní, zvlášť když je v tom slzičková vydíračka. Dokážu si představit, že tchýně je třeba dost sama, s dětmi jí z domu odešel smysl života a teď co teď s časem… Ono to taky není snadný. Pokud je to jinak rozumná a milá baba, nebála bych se s ní o tom citlivě porozprávět. A možná otevřít o nějaké jiné možnosti trávení času.

Pokud je to trochu cvok jako ta moje, která pocity považuje za nepotřebný harampádí, dokud jí to nepřemůže a nezačne se chovat jak malý děcko… Tak tam je třeba jen budovat vlastní obrany a zajíždět hranice :D

• Citovat
  • Upravit
19388
20.6.20 07:14

No a kdy chodite ven?
Nikdo by mě neudržel, když bych byla připravena jít ven.
A navíc mám psy. No tohle nepříjemné, neumím si to představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
20.6.20 07:17

Soucítím, opravdu. Takováhle opičí láska je zlo. Ono si člověk řekne „co bych za to dal, protože ta moje na mě kašle“ ale když je něčeho moc, tak je to taky hrůza. A je to o to horší, že se člověk cítí provinile, protože ví, že to ta osoba nemyslí vůbec špatně.
V prvé řadě bych si promluvila s manželem, že on se tomu sice směje, ale tobě už to regulérně vadí a že plánuješ prostě nastavit pevné hranice. Tak ať se chudák může taky připravit na to, že mu matka bude pořád volat a brečet, že něco nechceš. Aby to pak nedopadlo tak, že ty něco odmítneš ale ona to přes synka stejně protlačí.
Tady potřebujete stát oba dva na stejné lodi a oba se snažit to nějak zkorigovat. A jak už tady píšou - prostě nastavit hranice. Nakoupit si dost hořčíku a vydržet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
20.6.20 07:26

Spontanni tchyne a vse zabalene do vseobjimajici lasky. Jo to si umim predstavit. V nasi rodine byla zasada, ze navsteva se ohlasi predem a vecer se nikam nevola ani nejezdi, pokud nejde o zivot. Rodice meho manzela zasadne sve navstevy neohlasuji, naopak jsou li pozvani neprijdou, zpozdeni 2 hodiny pro ne neni problem a zazvonit u rodiny s miminem v 8 vecer, protoze sli nahodou kolem taky povazujou za normalni. Kdyz jsem se ozvala, byla jsem pochopitelne cerna ovce rodiny. To neni dukaz, ze se tchyne nikdy nezavdeci. To je jenom buranstvi a nevychovanost nad kterou ale nemuzes vyhrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
20.6.20 07:29

My meli babču, a ta byla neco podobneho.

Moje babča k nam chodila kazdy den v dobu, kdy mamka přijížděla z prace na kafe. Take nám pořád neco nosila. Kdyz jsem si hned nedala jeji koláč, rekla aspon mi, ze mam vše a co by za to na dala jakou měla bídu :mrgreen:.. Pokud mamka nekam jela, letela se zeptat kam.. Jooo, a kdyz k nam prisla na navstevu zasadne nezvonila a mela nejvetsi radost nas pozorovat co delame „kdyz o ni nevime“… :mrgreen:. Joo, sice jsem byla dítě, ale i me to prislo moc :mrgreen:p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 08:02
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:

Kdyz se maly narodil, cihala uz za dvermi porodniho salu. Pak eskalace denniho kontaktu- ale ja musela chodit k ni a hodiny vysedavat, na kafe k nam zajit nechtela.

Cekam to stejne s tim porodnim salem. Vymysli jmena a vnucuje je, protoze prece tohle jmeno se prece hodi nejvic k prijmeni. Opravdu pobavila, kdyz nutila jmeno Martina a nejak ji nedocvaklo, ze urcite takove jmeno nedam, kdyz se tak jmenuje jeji druhy syn-manzeluv bratr. Asi to tady pak zahltim nespoctem “zabavnych” prihod s tchyni.

Jen zahlt, uz to pomuze. Ja se citila jako zly sobec - jeste pod vsemi hormony, dokud jsem opatrne nenasdilela par pribehu. Samozrejme, neporovnatelne horsi jsou nenavistne, agresivni zeny, alkoholicky a nevim co. Ale tyhle jdou hned za nimi.

A my bojujeme s vlastni vychovou, ze proti starsim se nejde, a slzy starsi zeny - zvlast, kdyz je hodna- proste boli a fungujou dobre. Mely by se pridelovat snacham, co se v materstvi nenajdou a touzi zachovat puvodni zivot co nejvic, nebavi je varit atd. Idealni symbioza, obe se realizuji jak potrebuji. Ja bych mela radsi kritizujici generalku - mam takovou mamku, vlastne i tchana, s tim umim pracovat a vyjit :mrgreen: vydirani placem jsem poznala az ted a je to des

• Citovat
  • Upravit
7961
20.6.20 08:11

Zbytečně se trápíš. Přijmi to tak jak to je. Jsem trochu starší, a máme také takovou tchyni, ale dnes jí je 90. Nejlepší by bylo, převzít iniciativu a úkolovat ji, tak jí budeš mít pod dohledem.. K těm houbám: myslím, že přecitlivělou ji vidíš zbytečně, stačilo říct, že na ty houby nemáte chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.6.20 08:17

Čím víc to čtu, tím je mi jasnější, jaké to má řešení.

Já všude říkám: Moje tchyně je 350 km daleko, a je to ideální vzdálenost. (Moje tchyně teda chlastá, a spíš než vydírání brečením provozuje agresivitu, ale ono je to nakonec prašť jako uhoď…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
20.6.20 08:22
@Slečna Ferka píše: Čím víc to čtu, tím je mi jasnější, jaké to má řešení.Já všude říkám: Moje tchyně je 350 km daleko, a je to ideální vzdálenost. (Moje tchyně teda chlastá, a spíš než vydírání brečením provozuje agresivitu, ale ono je to nakonec prašť jako uhoď…)

A manžel drží ústa. Chudák, mezi dvěma mlýnskými koly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
20.6.20 08:24
@Janli píše:
A tohle je důkaz toho, že snachám se tchýně prostě nezavděčí… A´T je zlá nebo hodná, všechno špatně. Ona by vlastně měla vstoupit do existence, jen pokud ji mladí vyvolají, protože se jim to momentálně hodí… :mrgreen: :mrgreen:

Vidíš, já to tak dělám a jsem oblíbená tchýně :D je fakt, že když volají nemám vždy čas, ale domluvíme se na kompromisu. Nevím, proč bych měla mladé pořád s něčím otravovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová