Vytáčí mě hodná tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.6.20 18:17
@Bubla Bůčková píše:
Tohle ale dělá každá ženská 60+ ne :nevim:

Nevím, moje babička je hodná, ale nikoho do ničeho nenutí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 19:18
@Anonymní píše:
Rozumím chápu :mrgreen: mám to podobně. Dojím oběd…přidejte si. Nechci, děkuji. Opravdu nechcete? Tak si dejte zákusek. Nechci po obědě, děkuji. Za dvacet minut :máte tam ten zákusek, dejte si.
A pak si připadám jako hnusná mrcha, že mě to vytáčí, ale je to dost otravné.

Znám to.
Z tohoto jsem kdysi vyléčila tchýni. Když po její otázce „kolik knedlíků“ mi na odpověď „2“ nandala 4, tak jsem 2 nechala. Mj. proto, že jsem věděla, že za půl hodiny na stole přistanou buchty/ dort / zákusky/ chlebíčky…
Od té doby uz mi nenadavala a jídlo vysloveně nenutila, jen nabízela. ;)

Bohužel, musím v tomto krotit manžela, protože to dělá úplně stejně našim dětem :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 23:26
@boball píše:
Je to hrozné. Kdysi k nám zajížděl snad každý den tchán, také bez ohlášení, zazvonil, vzbudil mi dceru, popil kafíčko v pracovní době, a spokojeně odfrčel. Říkala jsem mu, že mi to nevyhovuje, bez ohlášení, ale nedbal. Mobily tehdy naštěstí ještě nebyly, ale měli jsme pevnou, mohl zavolat, ale to bych také mohla říct, že nejsem doma a to mu nevyhovovalo.Tak jsem si udělala na zvonek vypinač, a byl klid. Trochu mrzuté tedy bylo, že se nedozvonila ani jiná návštěva :D Nejspíš bych tvé tchýni nezvedala telefon a na návštěvu šla, v danou dobu co bylo domluveno.Ted je otázka, zda by se nepřihnala sama, poté co by jste jí ten telefon nezvedli.

Přihnala. To už máme taky vyzkoušeno. A přižene se klidně i poté, co odsouhlasí, že se neuvidíme tedy, že my za ní nemáme v plánu ten den přijít. Je to děs :nevim: Jak tu někdo psal, nad tímhle se asi fakt nedá vyhrát. Co tu tak čtu nějaké relevantní příspěvky a zkušenosti s podobnými typy babiček, tak jediné řešení by bylo odstěhovat se, jenže pro nás to momentálně nepřipadá v úvahu. Ale asi na tom začnu pracovat, až bude dítě starší a začnu chodit zase do práce.

• Citovat
  • Upravit
11565
21.6.20 09:13
@Ram16G píše:
A manžel drží ústa. Chudák, mezi dvěma mlýnskými koly.

Manžel je rád taky. Už když jsme se dali dohromady, říkal, že s jeho matkou je to složitý a pije, a že se s ní vídá minimálně. Já se jí v první chvíli zastávala :mrgreen:, že to třeba má jen dočasně těžký, ale brzy jsem se připojila k jeho názoru.

Furt jsem to teda já, kdo mu připomíná, že má mamince zavolat nebo že má svátek :) ale sama už se jí vyhýbám. Dítě jsme k babičce začali dávat až ve chvíli, kdy mělo víc rozumu než ona, tzn. asi v sedmi letech (aby se dokázalo obstarat v případě, že by se něco stalo: zavolat příbuzným v místě nebo nám apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.20 10:06

Tak u nás se už třeba hádáme, která z „maminek“ je horší… :zed:
Ani jedna už nemá protějšek. A mezi mlýnskými koly si přijdu já… chlap poslouchá, jídlo dostáváme… já už to ani nejím. Je pořád stejně smažený :mrgreen:,
A brzy se přidáme asi k těm párům, kde bude rozchod. Vidím za tím po 10 letech kastrolků od nich a nevyžádaných rad od nás… velkou úlevu. :srdce:
Hranice nerespektuje ani jedna tchyně.
Jediná rada je se odstěhovat daleko a mobil zapínat jen na omezený čas.

• Citovat
  • Upravit
19388
22.6.20 18:10

Malá cestinarská… Říká se mezi mlynskymi kameny, ne koly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
22.6.20 20:41
@g.sandova píše:
Malá cestinarská… Říká se mezi mlynskymi kameny, ne koly.

Hnidopichu! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.6.20 20:47

@Chytrak tak já vím, ale když se tu píšou takové kraviny :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.20 21:06
@Anonymní píše:
Rozumím chápu :mrgreen: mám to podobně. Dojím oběd…přidejte si. Nechci, děkuji. Opravdu nechcete? Tak si dejte zákusek. Nechci po obědě, děkuji. Za dvacet minut :máte tam ten zákusek, dejte si.
A pak si připadám jako hnusná mrcha, že mě to vytáčí, ale je to dost otravné.

Hele nemáš tu moji? Jestli vám to alespoň trochu chutnalo, tak si přidejte 3×, nechceš ještě omáčku? Mas to suchý (sakra čum do svyho talíře) mate dost? Nechceš ještě? Reknes 2 knedliky, dostaneš 3 a ty největší… na pití se s obmenou zeptá 5×. Víc jak deset let se ptá několikrát denně jestli nechceme jejich kafe. Ne, jihlavanku do me fakt nikdo nedostane. Už jsme i říkali několikrát, ze nám to nechutna a cizině si vlastní… a co myslíš… dáte si s nama prekapavanou? Neeeee.. a milost a vlezlost má jako bonus. Až teď se mi daří kompromisy - beru 2 banány a 3 rizky. Zbylé kilo banánu a řízky pro zbytek sousedů už nám nevnucuje. Vezmu jedny lentilky asi z 5 čokolád co da za víkend synovi a zbytek tam buď necham nebo odnesu chalapum do práce a ti jsou šťastní.

• Citovat
  • Upravit
133
30.6.20 15:46
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že se to tu hemží stížnostmi na tchyně, ale nemůžu si pomoct a musím přispět i já :D Když tu někdy čtu, jak strašné máte některé tchyně, tak si říkám, že mám vážně štěstí a nemám si na co stěžovat. Jenže ta moje je tak strašně hodná a štědrá, že bych jí nejradši už někdy poslala na Mars.

Já nevím, jestli jsem přecitlivělá, řekněte sami, ale připadá vám normální, že každý den prudí s jídlem? Pořád vyvařuje a cpe nám jídlo nebo neustále očekává, že u nich budeme obědvat (bydlí od nás kousek). Jasně, je to občas fajn, ale každý den mi to leze na nervy, i když vaří skvěle a je u nich příjemně.

Nejvíc mi ale vadí ta její „spontánnost“. Jako třeba dneska. Manžel odjel na služební cestu, tak jsem si říkala, že si udělám čas pro sebe v klidu. Bylo mi jasné, že tchyně zase bude lákat na oběd nebo na kafíčko u nich. Tak jí píšu, že děkuji, ale že už na zítřek něco mám a že se uvidíme až v neděli, kdy přijede muž zpátky, že se tedy stavíme na oběd. Ona mi odepíše OK, tak se těšíme. No a dneska jsem to unavená zalomila už kolem půl deváté večer. V jedenáct v noci se probudím, kouknu na mobil a vidím tam zmeškané hovory od ní a pak dvě sms z půl desáté v noci, že mi její známý veze houby a že za pět minut je u mně. Pak další sms, že se mi nemůže dovolat, tak že mu ty houby nechali. Já už fakt nemůžu! :nevim: Ano, mám ráda houby, a je od ní hezké, že mi nějaké chtěla poslat, ale to musí dělat v tento čas a ještě to posílat po někom a nahlásit to 5 minut předem??! :cert: A to je jen jeden z mnoha příkladů. Už jsem unavená z toho, jak se s ní na něčem domluvíme a ona druhý den udělá něco úplně jiného. Manžel se tomu směje, já už jsem na ni vysazená, i když to ona pochopitelně myslí dobře a rozdala by se, ale já už mám toho jejího vlezlého chování a otravování po krk. Nemůžu jí nějak sprostě odpálkovat, je hrozně přecitlivělá a plačka, takže bych byla za megeru. Navíc ona mě hrozně „zbožňuje“ a myslí si, že jsme úžasné kamarádky :roll:

Nejsi přecitlivělá, a tchyně je cvok.
Každý psychicky normální jedinec reepektuje soukromí a druhé lidi kolem sebe.

Tchyně nebývají normální, bohužel.
Někdy to může být demence, až jsem ztratil veškerou snahu být vstřícný k chuderkám, přiblblým tchýním, a jiným divným, někdy duševně nemocným, kteří se nezmůžou na nic víc, než otravovat.
Když chce být tchyně fajn, může, ale jen pokud mě bude respektovat.
Jinak jí radši neznám.
Není horší babička, než tyhle odrůdy hodných a nenahraditelných.
Jak lej-no na podrážce.

Typická chudinka, která se upnula na syna a otravuje.
Znám osobně. Tyhlety labilní urážlivé matky nemají žádné hranice.
Patří na psychiatrii, protože když se s někým nelze dohodnout, tak je to blázen. Pokud navic poslouchá kromě sebe zas jen svoje otravné nápady, jak vás kontrolovat a nenechat vám soukromí, je to jasné.
Ma-gor-ka.
Zablokovat mobil, neřešit, občas naplno poslat někam.
Moje matka je totéž.
Stále na sebe něčím upozorňuje, vyvařuje, z úklidu a kapiček vody v koupelně a v kuchyni se zbláznila dávno.
Se-re s tím celé okolí, hystericky vzdychá, lže, přetvařuje se, vnucuje se, a je nepostradatelná.
Je to hnusné.
Klidně to může být i hysterická porucha osobnosti.
O nesnesitelné ženě nebudu psát, že je strašně hodná. Není hodná, když otravuje.
Kafíčko si vypiju s chutí bez tchyně, na pivo půjdu bez tchyně, žádná tchyně mi nesmí rušit blábolením pohodu.

A jestli nikoho nemá, tak je to opravdu „strašné“, ale je mi to úplně u zadku.

O návštěvy stojím, ale musí to být normální ženská, ne blázen. Normální člověk se nevnucuje, neblbne, a neopruzuje.
Normální člověk se nechová jako de-bil, a je s ním pohoda.
To s hysterkami nejde.

Problém má tchyně. Sama se sebou. Není normální. A pokud je to ještě navíc manipulátorka a generálka, s jakoukoli vstřícnosti bych rychle přestal.
Na tyhle super ženy platí jen ostrá slova a přerušení kontaktu a jasné vymezení hranic.

Ať si bába poradí bez vás.
Jinak budete donekonečna trpět, kecy, kecy, kecy, telefony, protože ona vás přece tak hrozně moc potřebuje, protože se pro vás dokonce obětuje, a vy to nechcete ocenit. Blázen.
Hysterie. Bohnice hadr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová