Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@KlaraBoch píše:
@kve-tinkajestli muzes pridat svuj nazor z praxe, jak je nahlizeno na to, kdyz da clovek v obchode diteti treba rohlik nebo kus neceho jineho s tim, ze to pak samozrejme nahlasi u pokladny?
Ja to treba bezne delam, protoze mi pripada lepsi mit dite v klidu, nez tam pobihat s jecicim kojencem/batoletem, ale technicky vzato na to nekdo muze pohlizet jako na kradez, kdyz dite ji neco, co jeste nebylo zaplaceno…Normalne uvazujici clovek to pochopi, ale zajimalo by me, jestli jsou i takova „hovada“, ktera kvuli toho pak muzou dotycneho buzerovat.
Já myslím, že můžou, ale hovady bych je nenazývala a taky bych to nenazývala buzerací. Protože ne všichni co na prodejně něco jí a sní to ve finále taky zaplatí
. A to by jako ti co tam hlídají měli za každým kdo něco jí celou dobu chodit a kontrolovat jestli to nakonec zaplatil? To je dost nereálné
.
Tak si mě představte v Tescu. „Nejhorší“ jsou ty košíky, co vypadají jako autíčka.
V autíčku jede starší, toho tlačím a za sebou táhnu kočár, kde sedí mladší…jak soumar
![]()
To bylo na odlehčení…
![]()
K těm hovadům…
pamatuju si, že kolovalo video, jak se někdo v uličce „vys.al“… ![]()
@blecha72 píše:
Diskuzi jsem pojmenovala já, proč je uvedeno v úvodním příspěvku. Za hovada nepovažuji těhotné, matky ani důchodce.
Když se vám nezdá vozík dost čistý, máte na výběr ze stovky jiných.
Za hovadu považuji každého s nečistými zvyky bez ohledu, zda tak činí těhotná, matka či důchodce.
@blecha72 píše:
Diskuzi jsem pojmenovala já, proč je uvedeno v úvodním příspěvku. Za hovada nepovažuji těhotné, matky ani důchodce.
Když se vám nezdá vozík dost čistý, máte na výběr ze stovky jiných.
Oni jaksi ty bakterie nejsou vidět… ![]()
@Lenka512 píše:
Tak si mě představte v Tescu. „Nejhorší“ jsou ty košíky, co vypadají jako autíčka.V autíčku jede starší, toho tlačím a za sebou táhnu kočár, kde sedí mladší…jak soumar
![]()
![]()
![]()
To bylo na odlehčení…
K těm hovadům…![]()
pamatuju si, že kolovalo video, jak se někdo v uličce „vys.al“…
Toto je objektivní hovado ![]()
A k těm rohlíkum…já malé taky kousek odlomim abych mela klid na nákup. Jednou jsem ji rozbalila i brumika nebo pitíčko
u pokladny samozřejmě všechno. hlásím a problém nikdy nebyl. Nevidím na tom nic špatného ![]()
@Lenka512 píše:
K těm hovadům…
pamatuju si, že kolovalo video, jak se někdo v uličce „vys.al“…
Ja myslim, ze to ukazovali i ve zpravach ![]()
@Crystal87 píše:
No vidíš je sice fajn že máš možnost hlídání ale to nemá každý…a sedátka moc prostorná nejsou…neumím si představit tam cpát většinu 3letých dětí
tak nám se tam vejde 17kg 4,5 leťák, 115cm vysoký, docela v pohodě, nijak extra rvát ho tam nemusím. vím že často je to jen do 15 kg, někde do 18, ale ten plast na mě působí natolik pevně, že to radši risknu..nikdy se to pod mním ani trochu neprohlo, furt lepší než v botech do vozíku, to mi fakt přijde jako prasárna ![]()
@slavuska1 píše:
tak nám se tam vejde 17kg 4,5 leťák, 115cm vysoký, docela v pohodě, nijak extra rvát ho tam nemusím. vím že často je to jen do 15 kg, někde do 18, ale ten plast na mě působí natolik pevně, že to radši risknu..nikdy se to pod mním ani trochu neprohlo, furt lepší než v botech do vozíku, to mi fakt přijde jako prasárna
ale máš hubenoura ne:))když vidím některé děti…ty by se tma nevešly ani náhodou ![]()
@slavuska1 píše:
tak nám se tam vejde 17kg 4,5 leťák, 115cm vysoký, docela v pohodě, nijak extra rvát ho tam nemusím. vím že často je to jen do 15 kg, někde do 18, ale ten plast na mě působí natolik pevně, že to radši risknu..nikdy se to pod mním ani trochu neprohlo, furt lepší než v botech do vozíku, to mi fakt přijde jako prasárna
![]()
Tak velký dítě neumí chodit po svejch?
@Krasavicaa píše:![]()
![]()
![]()
![]()
Tak velký dítě neumí chodit po svejch?
ve 4,5 letech sedí ve vozíku???
@Krasavicaa @slavuska1 My si taky užíváme, že se malý ještě vejde
Ale lepší je autíčko a vede malý nákupní vozík.
@KlaraBoch ty, když jsem ještě neměla dítě, tak jsem to nechápala, ale teď s radostí zacpávám rohlíkem.
Ale jenom půlkou, druhou dám normálně na pokladnu, i otevřené pití pochopím. Ale kolikrát jsem už markovala prázdný obal od tatranky, či něco zcela snězené dospělým.
Ale nekomentuji, ještě se slušně zeptám jestli obal můžu vyhodit. ![]()
@Burj Chalifa píše:
ve 4,5 letech sedí ve vozíku???
Prostě se chce vozit, nevidím na tom nic divného, vidím to dnes a denně v obchodech
.
@KlaraBoch Nechápu, proč nedáš dítěti něco na uklidnění už před vstupem do obchodu. A dítě ti ječí neustále i doma a všude jinde? Takže je v klidu jen když jí? U nás v některých odchodech mají vysloveně napsáno - zákaz konzumace před zaplacením zboží.