Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@KlaraBoch píše:
@BAZÁREK ANGIE ale ja jsem psala, ze to pak samozrejme zaplati u pokladny- takze mam na mysli takove slusne lidi, kteri proste decku daji behem nakupu rohlik a nemaji v umyslu obchod okrast o ty dve tri koruny. Takze pokud by tohle nekomu vadilo a dovolil by si matku/jineho dospeleho za takovou vec servat, je to podle me nesmyslna buzerace@kve-tinka taky davam pulku nebo pulky ze dvou rohliku, aby bylo jasne, ze byly nakousnuty dvai to otevrene piti… u toho ditete to plne chapu, ovsem u dospeleho ne ( i kdyz mozna ten s tou tatrankou byl diabetik a musel si rychle doplnit cukry
ale presne jak pises- kdyz jsem nemela dite, nechapala jsem, proc ty matky cpou detem nevyzivne a nezdrave bile rohliky
![]()
A jak ten securiťák pozná, že to zaplatí? Jedině by za onou osobou musel celou dobu až do zaplacení chodit, jinak to nelze
.
@checule píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, tak se předem omlouvám, jestli se budu opakovat. Hlídači v DM mi taky děsně vadí, protože se za mnou už kolikrát táhli jako smrad. Ptala jsem se několikrát i manžela, jestli opravdu vypadám tak podezřele nebo mám tak blbej ksicht, že si mě vždycky vyberou
No jinak mojí známé se stalo to, že si v DM koupila barvu na vlasy a když si to doma naplácala na hlavu, tak zjistila, že v tom originálním balení byla ůplně jiná tuba s jiným odstínem. Místo „světle plavé“ si na hlavu dala jakousi mahagonovou nebo tak něco a byla na infarkt. Šla si samozřejmě stěžovat a zjistila, že není první ani jedináPak se přišlo na to, že se parta puberťaček bavila tím, že v krabicích s barvami na vlasy přehazovaly tuby s barvícím krémem!!!
No a jiná známá, která pracovala v nejmenovaném supermarketu mi vykládala, jak ráno vybalili smradlavé oslizlé párky, ty vyprali v teplé vodě, aby z nich umyli tu slizkou hmotu, namazali je olejem aby se leskly a vesele je prodávali jako zaručeně čerstvé!Prošlé a zčásti zelené maso pomleli, nasypali do něj kořenící směs a prodávali zabalené jako „směs na hamburgery“
Jsem přesvědčená o tom, že těch „fíglů“ bude určitě víc, ale možná je lepší o nich nevědět
Tak to je drsný.
@Helga2 no ale kdyby ty pokladní chtěly snížit manko, tak by to přece musely dělat schválně, ne? ![]()
Nebo to co popisuješ. Jak si myslíš, že ti namarkuje víc, když jen sjíždí ty kódy? Ona nemá šanci si k té cifře přihodit nulu. Vyjede tam ta cena, kterou má v počítači. Takže ty „výmluvy“ asi budou pravdivé. Ona prostě jen sedí za pokladnou a markuje, ona nechodí po obchodě a nedává tam cedulky s akcemi, ani nezadává do systému ceny zboží, ani nepřehazuje zboží v regálech ![]()
Kdysi, ještě na gymplu, jsem byla na brigádě v tom Globusu a taky mi tam někdo nadával, že jsem namatkovala víc, že zboží má být v akci. Marně jsem vysvětlovala, že já za to nemůžu, jaká cena mi tam vyjede. Lidi to prostě potřebují hodit na někoho, kdo je po ruce a bohužel to často slízne pokladní, která s cenou zboží nemá co dělat
Holky me se jednou stalo byla jsem s kocarkem v tesku a kupovala malymu kinder pengui a sla k samoobsluzne pokladne zaplatim blbec si nevezmu listek vyjdu od pokladen rozbalim malymu kinder a najednou sekuritak a ze jsem to nezaplatila. No krve by se ve me nedorezal v tu chvili pripadala jsem si jako zlodejka tak mu rikam ze zaplatila ale ze listek nemam nastesti se se mnou vratil k tem pokladnam a listek tam byl. Takze odesel s prazdnou. Jen jsem si rikala kolikrat vozim nejaky jidlo pro deti co mdybych vytahla svoje kinder pengui za pokladnama.
Holky me se jednou stalo byla jsem s kocarkem v tesku a kupovala malymu kinder pengui a sla k samoobsluzne pokladne zaplatim blbec si nevezmu listek vyjdu od pokladen rozbalim malymu kinder a najednou sekuritak a ze jsem to nezaplatila. No krve by se ve me nedorezal v tu chvili pripadala jsem si jako zlodejka tak mu rikam ze zaplatila ale ze listek nemam nastesti se se mnou vratil k tem pokladnam a listek tam byl. Takze odesel s prazdnou. Jen jsem si rikala kolikrat vozim nejaky jidlo pro deti co mdybych vytahla svoje kinder pengui za pokladnama.
Holky, pracovala jsem v několika obchodech za pokladnou a nikde k tomu nenabádali, je pravda, že nadřízení nebyli nadšení ze storen, ale o to horší pak bylo hodnocení, když přišel zákazník s reklamací na info…V posledním hypermarketu, kde jsem pracovala, mě nikdo nenabádal, naopak, dělali se kontrolní nákupy, pravidelné stopkasy a testy plůček, dělali pravidelná hodnocení, kritizovali manka, storna, ale také velké a časté přebytky hotovosti. Právě pokladní je nejvíc buzerována a je na tom nejhůře, protože jediné co ona může ovlivnit, je správný počet namarkovaných věcí a plůček a když je něco špatně, zejména cena, často to od zákazníků snáší ona, přesto, že ona to neovlivní. A jinak, když se něco namarkuje omylem vícekrát, často se raději volí varianta slušného zeptání, zda by si ty věci nechtěli vzít dvě, ale nikdy to, že by to nechali být na účtence..Jinak k ostatnímu, to že pokladní naúčtuje místo jedné mouky dvě a neřekne to, rozhodně nemá vliv na rozdíl hotovosti v pokladně, dále pak to. že pokud zákazník projde přes pokladnu s pastou za 100, ale v obalu pasty za 20 a přijde se na to, tak je negativně hodnocena i pokladní, že na to nepřišla. Co se týče braní zboží zezadu a jeho důvod, no ženy to nové zboží se dává dozadu z určitého důvodu a to že budete brát zboží s delší expirací, rozhodně tím nezabráníte, že se nebude obchodník snažit vám za každou cenu prodat zdánlivě závadný výrobek. Chápu poničenou, nebo pomačkanou věc, ale pokud tam saháte bez důvodu, jen pro sichr, děláte si to sami. Nemluvím o prasárnách v lahůdkách a tak, to je jiný a záměrný kalibr… K pojídání věcí, před zaplacením se moc vyjadřovat nechci, spousta by mě tu za to sežrala, ale jen stačí zmínit fakt, kolikrát se za směnu stane, že neprojde karta, zapomenutá hotovost, peněženka, nebo fakt, že jsme jen lidé a prostě občas zapomeneme a fakt druhý, že to není vaše, dokud nezaplatíte
nedávná zkušenost, kdy se se mnou přetahovala ženština pochybné existence o obložený chléb, a rychle se do něj zakousla, protože věděla, že nezmůžu nic, ale to se panenka přepočítala…No a závěrem k úvodnímu příspěvku, je to blbé, ale v krámě není tolik lidí, kteří by uhlídali to, že jeden hermelín je zevnitř vydloubaný, normálně bych jim to jela reklamovat a stejně tak kapesníky, hezky bych jim to tam donesla. Je pravda, že určitý věci vidím jinak, než ostatní, demence z povolání
, ale chápu a vím, že některým obchodníkům je třeba zakroutit krkem a když vidím záměr, tak jim to většinou nedaruji, narozdíl od přítele, který si spoustu věcí nechá líbit..Zrovna včera mě opět dožrali na táborském drivu u MC, přítel to chtěl nechat být, ale tak trošku jsem ho donutila..
![]()
@roksy25
díky za pohled pokladní. Mně je vás fakt kolikrát líto, co jsou lidi schopní vám vyčíst. Prostě jste na ráně ![]()
@Antonie Bolavá Jojo, to mi povídej, ale teď už tam díky bohu nejsem, pracuji na čerpačce, a to má taky svoje, proč je ta nafta tak drahá? to se jim to na nás vydělává, co? proč nemáte tohle? to ta voda stojí tolik? a jiné
Ty jo a nejlepší jsou ti, co si z čerpačky dělají hypermarket a diví se, že nemáme jogurty, mražené kuře, jednou na vánoce po mě chtěli rolničku a vánoční ozdoby
Ale zase oproti hypermarketu máme super šéfovou, která chápe a říká nám, že je máme směle poslat za ní
že jim to vysvětlí ![]()
@checule píše:
No a jiná známá, která pracovala v nejmenovaném supermarketu mi vykládala, jak ráno vybalili smradlavé oslizlé párky, ty vyprali v teplé vodě, aby z nich umyli tu slizkou hmotu, namazali je olejem aby se leskly a vesele je prodávali jako zaručeně čerstvé!Prošlé a zčásti zelené maso pomleli, nasypali do něj kořenící směs a prodávali zabalené jako „směs na hamburgery“
Jsem přesvědčená o tom, že těch „fíglů“ bude určitě víc, ale možná je lepší o nich nevědět
Humáč, lepší nic u pultů nekupovat
![]()
@checule tak to s tou barvou je dobrý, to mě rozsekalo
a jako duší puberťákovi mi to přijde jako dobrej vtip
zase lepší, než kdyby něco kradli..úplně vidím ty ženský, obarvený místo na blond načerno, a naopak ![]()
Někteří lidi jsou fakt hrozně ofrklí. Já to nesnáším. Když chodím s malou do obchodu, většinou chce bagetu nebo koblihu. Než nakoupím, tak ji sní. Ale VŽDY to na pokladně nahlásím jako první!
Nedávno jsem potkala v Tescu takový „solidní“ postarší manželský pár. Chlap nabral v zelenině plnou hrst vážených pistácií a během nakupování si je tam pojídal jak doma u televize. Podle mě už je ta česká mentalita tak pokřivená, že to lidem přijde už normální. ![]()
To ja byla jednou s babickou (tenkrat to byl julius meinl ted je tam z toho albert ale hygiena stejna) pro parky k obedu. A u pultu babicce rikam(byly mi 3) ze jeden si snim cestou a druhy necham ke kasi. Zenska zbledla a rika vy to mate pro dite? Tak pockejte a sla je vymnenit. Myslim ze matka co se v ni hnulo svedomi. Bohuzel prasarny se delali a delat budou a prodavacky musi mlcet jinak leti. A uprimne radeji mlcet budou pokud nechteji aby se jejich deti chodili pást a bydleli v domecku z kartonu.
@Tereza01 píše:
To ja byla jednou s babickou (tenkrat to byl julius meinl ted je tam z toho albert ale hygiena stejna) pro parky k obedu. A u pultu babicce rikam(byly mi 3) ze jeden si snim cestou a druhy necham ke kasi. Zenska zbledla a rika vy to mate pro dite? Tak pockejte a sla je vymnenit. Myslim ze matka co se v ni hnulo svedomi. Bohuzel prasarny se delali a delat budou a prodavacky musi mlcet jinak leti. A uprimne radeji mlcet budou pokud nechteji aby se jejich deti chodili pást a bydleli v domecku z kartonu.
No. To je síla. Pro prasata asi.
Já byla jednou nakupovat s kolegyní z práce a chtěly jsme jablka a ještě nějaký ovoce. Tak ona začala ochutnávat hroznové víno jestli je dobrý a pak se vrhla na jablka. Normálně obcházela všechny koše a z každýho vzala jablko kousla do něj a pak ho tam zase tou nakousanou stranou vrátila zpátky. Pro mě to byl nezapomenutelnej zážitek, studem bych se nejradši propadla.