Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Crystal87 píše:
já ho teda neviděla ještě nikde…
Taky jsem to neviděla ![]()
@Deninina píše:
Já už viděla v globusu větnamce, jak přebalovali posraný dítě mezi dětským oblečením
Kdyz uz tak je to VIETNAMEC ![]()
Edit: jeste dodam, ze kdybych byla uprostred nakupu a dite postebovalo prebalit, tak to udelam taky ![]()
@Antonie Bolavá píše:
aha. Takže fakt schválně markujou některý věci dvakrát, protože je k tomu někdo nutí, jo? To je divný. Mně se párkrát stalo, že mi pokladní něco namarkovala dvakrát, já si toho ani nevšimla a ona hned bez vyzvání volala vedoucí, aby to stornovala. To si tedy musím příště všimnout, jestli tam pak ještě bude pracovat, když je tak nechutně poctivá
Pokladní musí volat storno, protože když si toho zákazník všimne, tak na dalším školení je pojeb to bych nepřála nikomu slyšet, pokud má storno často, na každém školení je pojeb, nepřeji nikomu to slyšet, neskutečné neustálé psychické átlaky na pokladní aby markovaly co nejrychleji, kasu si smí počítat jen v Globusu a pokud něco chybí ihned uhradit, pokud něco přebývá a vezme si to je vyhozena za krádež - v kauflandu nevidí jak jí kasu počítají v Tescu také ne. Znám případ, kdy v Kaufu pracovala na hlavní pokladně paní co sem tam nějaké pokladní ukradla pětikilo, či tícku, většinou brigádnicím, to že je pak vyhodili to už bylo pro ní jen další změna brigádnic. Co vím, ještě stále tam „pracuje“ jen ty brigádnice tam nevydrží déle než měsíc či dva…třeba v Tescu sice nepodepisujete hmotku, ale pokud pokladní chce pracovat dál, tak při každém schodku pokladny je donucena podepsat dlužní úpis a peníze jí strhávají.
Já po zkušenostech z marketů bych už nešla nikdy pracovat na pokladnu.
Uf, tak jsem vás dočetla a ze začátku jsem se fakt pobavila. Co se týče konzumace nezaplaceného jídla, tak to teda nepraktikujeme, ale když jsem byla těhotná, tak jsem se třeba napila z flašky a taky si ji zaplatila. Synovy bych do ruky rohlík nedala, nosím mu v sáčku vždycky nějaké křupky na zabavení a když máme třeba v tašce tu přesnídávku do ručičky ( rozuměj, časově nákup vyjde na blbou dobu) tak si nechávám na informacích polepit obal a na pokladně ukazuji. Už nějaký čas nekupujeme nezabalené potraviny a po tom, co jsem se dnes dočetla si nechám zajít chuť na ten občasný salát a raději si ho vytvořím sama doma
Pečivo kupujeme jen v pekárně ( i když to taky někdy není záruka ) a maso máme domácí, nebo nakupuji u místního řezníka. Co mě nejvíc vytáčí je asi, když na vyhrazeném parkovišti pro rodiče s dětmi parkují bezdětní
Dokud byl syn ve vajíčku, tak jsem pár aut kolem sebe odřela, ale co má člověk dělat, když prostě místo není že. A nechápu, proč je u některých obchodů tolik vyhrazených míst pro vozíčkáře. Nejsem žádný necita, ale třeba u našeho globusu je za druhým vchodem celá lajna pro vozíčkáře a před tím vchodem ještě 3 místa ukrojená z reservé pro rodiče s dětmi. To fakt nechápu, chodíme na nákup asi 2× týdně a vozíčkáře jsem tam za celou dobu viděla jen jednou. Taky nenávidím, jak v DMku za mnou furt leze sekuriťák, chápu, že dělá svou práci, ale nedávno jsme tam byly dvě s kočárama. Neříkám, že jsem hvězda, ale řekla bych, že o sebe dost pečuji, oblečení mám čisté, kočár docela drahý a dítě pěkně oblečené, beru si košík a vše dávám do něj. Druhá paní ve špinavých teplákách, kočár zaprasený, jak kdyby ho vybrala u popelnice, mastné vlasy, prostě typická špína ze sídliště a sekuriťák celou dobu za mnou
Nikdy jsem nic neukradla, jsem tak poctivá, že když mi prodavačka špatně vydala a já to zjistila za pokladnama, tak jsem ji ty peníze šla vrátit ( je mi pokladních líto a věřím, že práci mají fakt blbou ). Hrozně mě uráží, když mě někdo podezírá, že jsem zlodějka, vždycky, když se na mě takhle někdo z ochranky pověsí, tak jsem nervózní a z obchodu urychleně vystřelím.
Jo ted jsem si vzpomnela, uz nevim kde jsem ty brambory kupovala, ale kdyz jsem dosla na dno toho pytle, tak tam byl docela velkej sutr…takze kdyz clovek kupuje 5kg brambor neznamena to, ze tam tech 5kg brambor opravdu je
![]()
@Deninina no se securiťákama taky špatné zkušenosti, spíš mi přijde že čumí ženským na zadek, než co strkají do košíku, asi proto se na tebe tak lepil, jednou jsem se s jedním sakra zhádala, dokonce jsem si na něj i stěžovala ne těch nejvyšších místech a myslím že měl kvůli mě sakra problém, dneska mě obchází obloukem, já žádala aby ho vyhodili.
A třeba sekuriťáci u nás v Kaufu seřezali kluka co „údajně“ kradl ( já u toho nebyla) ale byli na něj dva a opravdu ho zmlátili že zůstal ležet na zemi a pracují tam ještě dnes. Tuhle práci dělají duševní chudáci, kteří by u policie neprošli.
@S.Ivanka u nás jeden týpek ukradl maso a sekuriťák si toho ani nevšiml. Takže tady je vyloženě k ho.nu ![]()
@hami1 píše:
@S.Ivanka u nás jeden týpek ukradl maso a sekuriťák si toho ani nevšiml. Takže tady je vyloženě k ho.nu
No právě, tady se soustředí na bezďáky co konzumují rohlíky a ostatního si nevšimnou
@S.Ivanka No ten v Ostravském DMku je od pohledu úchylák, to zase jo ![]()
@Hanka79 píše:
Jo ted jsem si vzpomnela, uz nevim kde jsem ty brambory kupovala, ale kdyz jsem dosla na dno toho pytle, tak tam byl docela velkej sutr…takze kdyz clovek kupuje 5kg brambor neznamena to, ze tam tech 5kg brambor opravdu je![]()
Třeba byl z Měsíce ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, tak se předem omlouvám, jestli se budu opakovat. Hlídači v DM mi taky děsně vadí, protože se za mnou už kolikrát táhli jako smrad. Ptala jsem se několikrát i manžela, jestli opravdu vypadám tak podezřele nebo mám tak blbej ksicht, že si mě vždycky vyberou ![]()
No jinak mojí známé se stalo to, že si v DM koupila barvu na vlasy a když si to doma naplácala na hlavu, tak zjistila, že v tom originálním balení byla ůplně jiná tuba s jiným odstínem. Místo „světle plavé“ si na hlavu dala jakousi mahagonovou nebo tak něco a byla na infarkt. Šla si samozřejmě stěžovat a zjistila, že není první ani jediná
Pak se přišlo na to, že se parta puberťaček bavila tím, že v krabicích s barvami na vlasy přehazovaly tuby s barvícím krémem!!! ![]()
No a jiná známá, která pracovala v nejmenovaném supermarketu mi vykládala, jak ráno vybalili smradlavé oslizlé párky, ty vyprali v teplé vodě, aby z nich umyli tu slizkou hmotu, namazali je olejem aby se leskly a vesele je prodávali jako zaručeně čerstvé!
Prošlé a zčásti zelené maso pomleli, nasypali do něj kořenící směs a prodávali zabalené jako „směs na hamburgery“ ![]()
Jsem přesvědčená o tom, že těch „fíglů“ bude určitě víc, ale možná je lepší o nich nevědět ![]()
@Deninina píše:to mám tak pocit že píšeš o DM co je za carefurem byla jsem tam před cca 5 dny a držel se mě jak klíště a to jen pro to že jsem vyrazila konečně bez dětí a byla tam snad hodinku tak jsem mu nedala asi spát
Uf, tak jsem vás dočetla a ze začátku jsem se fakt pobavila. Co se týče konzumace nezaplaceného jídla, tak to teda nepraktikujeme, ale když jsem byla těhotná, tak jsem se třeba napila z flašky a taky si ji zaplatila. Synovy bych do ruky rohlík nedala, nosím mu v sáčku vždycky nějaké křupky na zabavení a když máme třeba v tašce tu přesnídávku do ručičky ( rozuměj, časově nákup vyjde na blbou dobu) tak si nechávám na informacích polepit obal a na pokladně ukazuji. Už nějaký čas nekupujeme nezabalené potraviny a po tom, co jsem se dnes dočetla si nechám zajít chuť na ten občasný salát a raději si ho vytvořím sama domaPečivo kupujeme jen v pekárně ( i když to taky někdy není záruka ) a maso máme domácí, nebo nakupuji u místního řezníka. Co mě nejvíc vytáčí je asi, když na vyhrazeném parkovišti pro rodiče s dětmi parkují bezdětní
Dokud byl syn ve vajíčku, tak jsem pár aut kolem sebe odřela, ale co má člověk dělat, když prostě místo není že. A nechápu, proč je u některých obchodů tolik vyhrazených míst pro vozíčkáře. Nejsem žádný necita, ale třeba u našeho globusu je za druhým vchodem celá lajna pro vozíčkáře a před tím vchodem ještě 3 místa ukrojená z reservé pro rodiče s dětmi. To fakt nechápu, chodíme na nákup asi 2× týdně a vozíčkáře jsem tam za celou dobu viděla jen jednou. Taky nenávidím, jak v DMku za mnou furt leze sekuriťák, chápu, že dělá svou práci, ale nedávno jsme tam byly dvě s kočárama. Neříkám, že jsem hvězda, ale řekla bych, že o sebe dost pečuji, oblečení mám čisté, kočár docela drahý a dítě pěkně oblečené, beru si košík a vše dávám do něj. Druhá paní ve špinavých teplákách, kočár zaprasený, jak kdyby ho vybrala u popelnice, mastné vlasy, prostě typická špína ze sídliště a sekuriťák celou dobu za mnou
Nikdy jsem nic neukradla, jsem tak poctivá, že když mi prodavačka špatně vydala a já to zjistila za pokladnama, tak jsem ji ty peníze šla vrátit ( je mi pokladních líto a věřím, že práci mají fakt blbou ). Hrozně mě uráží, když mě někdo podezírá, že jsem zlodějka, vždycky, když se na mě takhle někdo z ochranky pověsí, tak jsem nervózní a z obchodu urychleně vystřelím.
@Antonie Bolavá píše:
aha. Takže fakt schválně markujou některý věci dvakrát, protože je k tomu někdo nutí, jo? To je divný. Mně se párkrát stalo, že mi pokladní něco namarkovala dvakrát, já si toho ani nevšimla a ona hned bez vyzvání volala vedoucí, aby to stornovala. To si tedy musím příště všimnout, jestli tam pak ještě bude pracovat, když je tak nechutně poctivá![]()
Tak to víš, že zase naopak v několika případech se snaží ukázat svůj podnik v tom nejlepším světle, aby bylo vidět jak jsou poctiví, ale jinak kvůli zisku udělají i některé věci, které jsou nepochopitelné.(a že jsme toho četli již víc než dost).
Ale musím dodat, že v žádném příspěvku tady jsem nepsala, že bych se osobně domnívala, že pokladní schválně některé zboží markují vícekrát, odpovídala jsem pouze na to jak tu někdo psal, že se takto snižuje manko.
(V případě potřeby příspěvky vyhledám.)
Na dokreslení - ve všech supermarketech se nejen mně již stalo a většinou ne jednou (v Bille docela pravidelně), že mi namarkovali více (vyšší cena než deklarovali). Vždy se vymlouvali, že jim zákazníci přendávají zboží, že zboží mělo být u jiné cenovky. Případně, že v PC dosud nebyla ještě nastavena cena, kterou deklarovali na cenovce. Největší a možná nejkurioznější případ ještě v býv. Delvitě, kdy mi lahůdky v ceně 67 Kč markovali ve výši 670 Kč.- Ani jednou se nestalo, že by markovali cenu nižší.