Hranice nového vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32927
29.2.16 15:33

No, já osobně ex taky ustupuju, podle mínění mnoha až moc, podle jeho málo. Můj přítel to nechával na mě. Už jsme spolu chodili, ale pořád jsem bydlela s ex, pořád to oddaloval, vymýšlel výmluvy, proč teď nemůže, a že hledá..přítel by to vyřešil nejradši rychle stručně, nechat měsíc, vyměnit zámky, věci poslat k rodičům. Jenže na tohle řešení jsem nebyla připravená, bála jsem se ho..nevěděla jsem kde je ta míra, kopat za sebe, na druhou stranu obavy, že by dělal zle a odnesly by to děti..Bylo těžké to nějak ukočírovat. Přítel sice měl svůj názor, říkal mi ho, ale nechávala to na mě, musela jsem se postavit proti ex já, ve chvíli, kdy jsem na to psychicky měla. Ještě půl roku po rozvodu jsme spolu bydleli. Přítel byl trpělivý. Kdyby mi dal ultimátum, asi by nepochodil. Já jsem na to neměla, i přes jeho podporu.On taky v něčem své ex ustupuje, pro klid. Já taky. Ale učím se ozvat aspoň někdy, a nenechat sebou úplně orat. I když je to psychicky těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.16 15:56
@najdemeho píše:
Ahoj všem, nikdy bych nečekal, že se zaregistruji na podobném serveru :-). Ale zajímá mne pohled rozvedených žen, které mají nového partnera.

V jak dobrém vztahu jste se svým exmanželem? Stýkáte se? Pořádáte s ním společné akce pro děti? Setkáváte se i ve vaší nebo jeho domácnosti? A jak to zvládá nový partner? Kde je hranice vašeho nového vztahu a jak s ní nakládají vaše děti a bývalý manžel? A hlavně jak ji chápete vy?

Na vysvětlenou: S partnerkou i jejími dětmi vycházím dobře, zatím spolu nežijeme. Ona se rozvedla, protože už nevydržela manipulace a aroganci svého manžela. Ale i tři roky po odchodu a dva roky v našem novém vztahu má „dobré vycházení“ s exmanželem prostě přednost - prý kvůli dětem. A to z mého pohledu velmi ztěžuje kontrolu nad naším vztahem. Jak to je u vás?

Samozřejmě, že je třeba nad vztahem jakousi kontrolu mít. Neříkám nenechat si v klidu partnera ani utřít zadek, ale prostě o jejich bývalých partnerech mít přehled jak jsou spolu v kontaktu. Teď to píšu jako nová partnerka muže, který tu ex s děckem má.
Jediné v čem jsem ochotna manželovu ex trpět je to, že se spolu domluví kdy a kde si dítě předají, zda doma či někde ve městě či prostě záležitosti kolem dítěte. Žádné kamarádíčkování, prostě stručně, jasně, výstižně. Manželovi jsem jasně řekla zda má potřebu se s ní nějak stýkat či více kamarádit v jiných směrech než je dítě tak ať si mě ani nebere. Že by s ní šel třeba v pátek večer na kafe nepřipadá v úvahu, jasně jsem mu řekla, že jako jeho nová partnerka si nepřeji, aby udržoval bližší vztahy se svou bývalou manželkou, že je to vůči mě dosti nefér. Naštěstí on sám od sebe mi řekl, že nic takového ani nemá v plánu, maximálně je ochotný se s ní bavit na téma jejich děcko a že už by si o ní ani kolo neopřel. Důvody k tomu bohužel má. Navíc naše milá exka je pěkný zákeřák. Pořád se nám cpe zpátky do rodiny, hučí do manželových rodičů a ti zase o ní hučí u nás, konkrétně do manžela. Ať tak nebo tak ex se pokud jsou děti nezbavíš, ale moc si je nechat připustit zpět k partnerovi byť za účelem dobrých vztahů není dobré. To by sis hřál na prsou hodně velkého hada. Jinak můj manžel mě třeba pokaždé když se s ex má setkat při předání děcka bere sebou, sám za ní nikdy nejde a když já v dobu předání nemůžu tak prostě ten čas posune na dobu kdy můžu. Já se tam ale necpu, on mi řekne sám

• Citovat
  • Upravit
32927
29.2.16 15:58

Prosím tě, a jaký důvod má/te pro to, že si dítě nepřebírá sám? To slyším celkem prvně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.16 16:11
@andelka83 píše:
Prosím tě, a jaký důvod má/te pro to, že si dítě nepřebírá sám? To slyším celkem prvně. :think:

Protože manžel vyloženě nechce za ní jít sám. Kolikrát jsem mu říkala, že se mi nechce, je to přes půl města, ale to mi řekl, že v tomto případě zavolá své matce ať dítě přivede. Má proti ní hodně silnou averzi, za věci které mu provedla se ani nedivím a navíc vidí jak se nám pořád snaží cpát zpátky do manželství. Je to zákeřný člověk a on o ní odmítá promluvit natož se s ní vidět. Ale samozřejmě před tím dítětem se k ní chová slušně. Ještě přede mnou po rozvodu měl známost, tu ženskou měl rád a ex dělala co mohla, aby je rozeštvala a jeho dostala zpět ač z manželství odešla ona kvůli kolegy z práce se kterým to nevyšlo. No a povedlo se jí.

• Citovat
  • Upravit
bibi1970
29.2.16 16:43

@najdemeho Díky. Ano, máme to trošičku podobné, mě to fakt mrzí, já jsem si vždy všechno uzavřela, takto je to na prd, fakt…
Prostě patří mezi chlapy, kteří si to nedokáží vyřešit, ale to já vůbec netušila, fakt vůbec!
A to není zdaleka všechno, jenomže to sem nepatří.
Ano, rekla jsem mu že vím o tom že se vidaji, ale on se mi vysmál, že mám v hlavě bludy, že dokonce žárlím a smál se na celé kolo…
Takhle-on spíš hledá záminky, aby ji mohl navštívit, i kdyby jí měl donést já nevím co, hlavně když ji uvidí na živo.
Plno lidí mi psalo že žárlím. Nemám nic proti bývalkám, ale nesmí to z našeho vztahu dělat jakousi „nahrazku“, rozumíš mi jistě.
Nikdy, nikdy by za ní nepřestal dolézat, i kdybych kvůli tomu skákala z mostu, přísahám. Jednou se kvůli tomu tak rozčílil, ze jsem myslela, že mi skočí do xichtu, naštěstí měl v ruce volant. Podotýkám že jsem velmi klidný člověk a za každých okolností hovořím a jednám v klidu!

Držím palce, hranice jsou hranice a fakt to chápu!!!

• Citovat
  • Upravit
32927
29.2.16 16:44

Aha, tak to je zvláštní. to je jakoby potřeboval posily proti ní :P ale hlavně že to nějak funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39791
1.3.16 10:39
@Anonymní píše:
Takto :lol: Já vidím jako problém to, že on se staví před okolím jako velkorysý a starostlivý otec. Tím on přede mnou mává, ví, že si to o něm okolí myslí a já nejsem vděčná.Já netvrdím, že je manipulátor:, ale vykazuje hodně znaků, je mi to až trapné přiznat, když s tím mám pracovně co do činění.@najdemeho

No to si piš,že JE!!

@najdemeho píše:
Kdybych byl svědkem toho, co píšeš, přesvědčil bych se jedině o jediné věci…

Právě proto jsem se sem přihlásil a zahájil tuto diskusi, že nechci mít s manipulátory narušujícími můj prostor nic společného a doplatil na to i můj nový vztah. V něm jsme byli dva a ona tohle chování svého ex prostě nedokázala ignorovat a vymezit mu místo, kam by měl patřit.

A chtěl jsem si udělat představu, jak to vidí jiné ženy. A začínám být skeptický… :nevim:

To jsem snad od začátku, jde-li o Váš vztah. Mám obavu, že ona se mu nepostaví, ptž jde (její ex) o zdatného manipulátora, a to ty lidi, kteří žili dlouho po jeho boku, už jako by přestali vidět, vnímat, brát to tak…jojo, žába ve studené vodě. Nemáš to lehký. Bez odborné pomoci s tím asi Ty sám nehneš. :nevim: Jenže to musí ten člověk uznat sám, že má problém a za druhé s tím chtít on sám něco dělat. Vo to go. :,( Jinak to stále a stále bude do vašeho vztahu zasahovat a pokud si to včas neuvědomí a nic s tím neudělá, tak ne že s Tebou, ale s jakýmkoli partnerem by kv.tomu její vztah (i s někým jiným) prostě pohořel. A připadá mi, že pořád budeš jako by ten „druhý“,dokud se z jeho područí ona sama nevymaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39791
1.3.16 10:43
@andelka83 píše:
Aha, tak to je zvláštní. to je jakoby potřeboval posily proti ní :P ale hlavně že to nějak funguje.

To je - řekla bych, očividné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39791
1.3.16 10:49

@bibi1970
já jsem si vždy všechno uzavřela,…hm, a to je ten obr rozdíl mezi Vámi, to tak nepůjde. Tohle prostě musí udělat každý.

on se mi vysmál, že mám v hlavě bludy, že dokonce žárlím a smál se na celé kolo…...jak dětinské, ten smích, ale zároveň i přiznání, aniž by si to, zdá se, uvědomoval (že se tím prozradil). Prostě máš pravdu, že to tak je.

Nemám nic proti bývalkám, ale nesmí to z našeho vztahu dělat jakousi „nahrazku“,
Nikdy, nikdy by za ní nepřestal dolézat, i kdybych kvůli tomu skákala z mostu,
…a tohle by mi tedy vadilo hodně. Až tak, že bych určo zvažovala smysl vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
1.3.16 10:55
@Žirafa 69 píše:

To jsem snad od začátku, jde-li o Váš vztah. Mám obavu, že ona se mu nepostaví, ptž jde (její ex) o zdatného manipulátora,

A připadá mi, že pořád budeš jako by ten „druhý“,dokud se z jeho područí ona sama nevymaní…

Ano, přesně tak to vidím taky. To oběť manipulátora musí zjistit, že je obětí a přestat chtít jí být. Na to si musí přijít sama.

Nedávno tu někdo psal, ať počkám nějaký čas. Je zajímavé, že kdysi jsem sledoval toto uvědomění třeba až po třech letech, kdy se podobně poddajná žena vzepřela a přišla zpět se slovy „měl jsi pravdu“. Ale bylo už pozdě. A teď? Jak dlouho čekat na tuhle senzační ženskou, která zatím nechce vidět? 8o
Já vím, v tom mi nikdo neporadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
1.3.16 10:59

@najdemeho Nijak. Ona to možná i vidí, ale prostě nemá sílu to řešit :? Musí chtít sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
1.3.16 11:02
@Amys píše:
@najdemeho Nijak. Ona to možná i vidí, ale prostě nemá sílu to řešit :? Musí chtít sama.

Já vím :-). Jedině si musí uvědomit, že o něco přichází, pak ji to možná trkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
1.3.16 11:05
@najdemeho píše:
Já vím :-). Jedině si musí uvědomit, že o něco přichází, pak ji to možná trkne.

Když zvládla odejít tak tu šance je, neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
1.3.16 11:09
@najdemeho píše:
Já vím :-). Jedině si musí uvědomit, že o něco přichází, pak ji to možná trkne.

Počkala bych tak dlouho, dokud by mně ta situace nezačala natolik sžírat, že bych si společně strávený čas s tou „úžasnou osobou“ vůbec neužila. Prostě do té doby, kdy ještě dokážeš zůstat jakžtakž nad věcí a netrápit se tím. Obávám se, že ty už jsi ten čas vyčerpal, teď už se spíš trápíš. Ale to víš jenom ty sám, co jsi schopný vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
1.3.16 11:12

@Theli
Jasně, přesně tak to cítím a dělám.
A zatím se třeba prostřednictvím téhle diskuse zajímám i o to, jestli já nejsem ten divný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí