Hranice nového vztahu

99
23.2.16 08:16

Hranice nového vztahu

Ahoj všem, nikdy bych nečekal, že se zaregistruji na podobném serveru :-). Ale zajímá mne pohled rozvedených žen, které mají nového partnera.

V jak dobrém vztahu jste se svým exmanželem? Stýkáte se? Pořádáte s ním společné akce pro děti? Setkáváte se i ve vaší nebo jeho domácnosti? A jak to zvládá nový partner? Kde je hranice vašeho nového vztahu a jak s ní nakládají vaše děti a bývalý manžel? A hlavně jak ji chápete vy?

Na vysvětlenou: S partnerkou i jejími dětmi vycházím dobře, zatím spolu nežijeme. Ona se rozvedla, protože už nevydržela manipulace a aroganci svého manžela. Ale i tři roky po odchodu a dva roky v našem novém vztahu má „dobré vycházení“ s exmanželem prostě přednost - prý kvůli dětem. A to z mého pohledu velmi ztěžuje kontrolu nad naším vztahem. Jak to je u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
23.2.16 08:20

Ctu spravne „kontrolu nad vztahem?“ Jak je to mysleno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.2.16 08:27

Kontrola nad vztahem

@BellinkaX píše:
Ctu spravne „kontrolu nad vztahem?“ Jak je to mysleno?

Možnost plánovat si naše akce, do kterých nám pak nevstoupí „náhlá potřeba“ ve vztahu k exmanželovi. Při uvažování o společném postupu mít nový vztah za „první volbu“, samozřejmě s následným ohledem i na přání všech okolo. Vědět, co v našem soužití očekávat a ne často jen reagovat na to, že se změní podmínky, protože do nich zasáhne i exmanželovo přání. Respektive je to skoro vynucená povinnost, většinou zdůvodněná výchovou dětí, a tedy bezvýhradně akceptovaná partnerkou.
Nevím, jestli to je srozumitelné :-)

Příspěvek upraven 23.02.16 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.2.16 08:31

@najdemeho ex do mého bytu nesmí, nevidím důvod, proč by měl, může max před dům :mrgreen: nescházím se s ním, nepořádáme společné akce, nic. Předáváme si dítě a základní informace, tím to hasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
23.2.16 08:44
@najdemeho píše:
Ahoj všem, nikdy bych nečekal, že se zaregistruji na podobném serveru :-). Ale zajímá mne pohled rozvedených žen, které mají nového partnera.

V jak dobrém vztahu jste se svým exmanželem? Stýkáte se? Pořádáte s ním společné akce pro děti? Setkáváte se i ve vaší nebo jeho domácnosti? A jak to zvládá nový partner? Kde je hranice vašeho nového vztahu a jak s ní nakládají vaše děti a bývalý manžel? A hlavně jak ji chápete vy?

Na vysvětlenou: S partnerkou i jejími dětmi vycházím dobře, zatím spolu nežijeme. Ona se rozvedla, protože už nevydržela manipulace a aroganci svého manžela. Ale i tři roky po odchodu a dva roky v našem novém vztahu má „dobré vycházení“ s exmanželem prostě přednost - prý kvůli dětem. A to z mého pohledu velmi ztěžuje kontrolu nad naším vztahem. Jak to je u vás?

Že by udělala dvakrát tu samou chybu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.2.16 08:44

Já mám děti už dospělé, takže ta komunikace s ex je už jen o tom, co ještě potřebujeme dořešit a to je vypořádání majetku. Dříve se snažil mě zvát na kafe, ale to jsem odmítla. Nevidím jediný důvod se s ním potkávat. Něco jiného by asi bylo, kdyby byly děti malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.2.16 08:53
@pohledzdruhestrany píše: Že by udělala dvakrát tu samou chybu? :think:

Myslím, že ne :-). Myslím tím společnou kontrolu nad společným soužitím, samozřejmě i s ohledem na všechny zúčastněné. Viz můj pokus o vysvětlení o kousek výše. Problém je v tom, že já se o ohled snažím a z druhé strany to moc necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.2.16 09:00

@najdemeho Přečti si něco o stockholmském syndromu. Zřejmě se pořád nebyla schopna vymanit z jeho manipulativního chování a pořád je tam vytvořena závislost. Oni to manipulátoři velmi dobře zvládají i na dálku. Tvoje přítelkyně to možná nebude chtít slyšet, ale bylo by dobré si o tom s ní promluvit. Protože jinak vám to do vztahu bude zasahovat pořád. Tohle je něco, co ty za ni nevyřešíš, ona to musí sama vidět a sama se odpoutat. Napadá mě pomoc psychologa. Zvládáte se spolu bavit bez emocí o takovýchto věcech? Protože současně jí taková promluva bude nepříjemná, nejspíš ji bude i bolet a nebude si to chtít přiznat, takže asi to bude muset být velmi opatrný a diplomatický rozhovor. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.2.16 09:07

@Amys Máš stoprocentní pravdu, to všechno je evidentní. Bohužel rozumná rozmluva možná není, brání svoje manipulátory a já jsem ten špatný. Nemá potřebu to řešit, je manipulovaná dokonce z více stran ve své původní rodině a necítí potřebu se postavit na zadní. Mám obavu, že bude dlouho trvat, než na to přijde. Zatím to vypadá, že radši obětuje vztah se mnou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.2.16 09:14

Nikdy bych nevěřila, jak těžké je žít ve vztahu s někým, kdo má už ex a děti. Každý jsme tím předchozím vztahem nějak poznamenaní. Hlavně to chce komunikovat a komunikovat. Pro děti je rozhodně lepší když spolu rodiče vycházejí a umějí se domluvit, ale nesmí to překračovat mez, kterou je ochotnej partner zkousnout. A tady jak vidím, tak to tu mez asi překračuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
23.2.16 09:22

@najdemeho
Dobré vycházení s ex a vyjití vstříc potřebám dětí bych viděla spíše jako klad. Nemohu v tomto směru sloužit, můj exmanžel a otec dcery zemřel, ale se svými ex mám nadmíru dobré vztahy a jsme přátelé. A být v tom děti, bude to kvůli nim ještě hlubší.
Nechci se tě dotknout, ale spíše bych si být jí dala pozor na tebe. Ani spolu nebydlíte a už se snažíš mít kontrolu nad tím, s kým bude či nebude vycházet nebo jak má vypadat její vztah a chování k ex. Zdáš se mi ho dně žárlivý.

• Citovat
  • Upravit
20777
23.2.16 09:23

@najdemeho Z toho, co píšeš, je jasně vidět, že je na manipulativní chování zvyklá od mala, to se pak těžko bourá. Napadá mě jeden způsob, jak jí otevřít oči. Je to kniha, která se jmenuje Láska a manipulace, přečti si to a dej to přečíst i jí s vysvětlením, že je to velmi důležité pro zachování vašeho vztahu.

http://www.ulozto.cz/…nipulace-zip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.2.16 09:26

@káťa Dobré vztahy s ex a problém s manipulací ze strany ex, je docela rozdíl. Taky by se ti nelíbilo, kdyby se současný partner ve všech ohledech řídil tím, co chce ex a kazilo vám to všechny plány na rozumné soužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
23.2.16 09:28

Kdyby se současný partner řídil tím, co chce ex a kazilo nám to všechny plány na rozumné soužití, tak by se ani nestal mým partnerem.
Předpokládám, že u zakladatele to nebude takto vyhrocené, když s paní začal budovat vztah.

• Citovat
  • Upravit
30126
23.2.16 09:29

Tak když si najdeš ženskou s dítětem, tak nikdy to nebude jen váš vztah. Protože do vašeho vztahu patří hlavně její ex a i jeho rodina. Takže vždy musíte být připraveni řešit věci s jejím ex, a mezi to patří i to, že si nemůžete například naplánovat na pevno dovolenou, jak ve vztahu, když jste jen dva. To je daň a její minulost, kterou buď bereš a nebo nech bejt. Pořád je to otec jejího dítěte. Ať už on je manipulativní, a nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí