Hranice nového vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
23.2.16 09:31

Nejspíš předpokládal, že to není napořád, že se to časem poddá a když vidí, že ne, je zoufalý. Mně to teda divné vůbec nepřijde. Poznat, že někdo s někým manipuluje, nemusí být nijak lehké, proč asi spousta lidí je s manipulátorem a ani o tom neví? Kdyby to bylo takto jednoduché… Holt každý to na první pohled nevidí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
23.2.16 09:32

Ještě jinak. V současné době má prioritu řešení výchovných záležitostí, jejího dítka s jejím ex. A až na druhém místě, je například plánování dovolené.. Abych nebyl pochopen špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.2.16 09:34
@Honza 12 píše:
Tak když si najdeš ženskou s dítětem, tak nikdy to nebude jen váš vztah. Protože do vašeho vztahu patří hlavně její ex a i jeho rodina. Takže vždy musíte být připraveni řešit věci s jejím ex, a mezi to patří i to, že si nemůžete například naplánovat na pevno dovolenou, jak ve vztahu, když jste jen dva. To je daň a její minulost, kterou buď bereš a nebo nech bejt. Pořád je to otec jejího dítěte. Ať už on je manipulativní, a nebo ne..

Promiň, ale málokterý zaměstnavatel zvládne dovolenou nahlášenou den předem, takže tohle je fakt nesmysl. Pokud se dohodnou s ex, že bude dovolená tak a tak, tak by to tak prostě mělo být. Samozřejmě něco jiného je třeba náhlá nemoc. Ale důvod pro přesun dovolené, protože ex má pocit, že to má být jinak, to by mi teda hodně vadilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
23.2.16 09:38
@Amys píše:
Nejspíš předpokládal, že to není napořád, že se to časem poddá a když vidí, že ne, je zoufalý. Mně to teda divné vůbec nepřijde. Poznat, že někdo s někým manipuluje, nemusí být nijak lehké, proč asi spousta lidí je s manipulátorem a ani o tom neví? Kdyby to bylo takto jednoduché… Holt každý to na první pohled nevidí 8)

Ale taky to může bejt naopak. Mluví o hranicích vztahu. Tenhle typ vztahu hranice jasné nemá. Ty hranice jsou i okolo toho ex. A když si on zavelí, že je nějaký výchovný potíž, tak ženská holt poběží řešit. A tak je to správné a má to prioritu, ať byly plány s novým miláčkem jakékoliv. Tomu kdo chce vyloženě soukromej vztah, tak to může dost výrazně vadit. A může toho ex nazvat manipulátorem, ač třeba není.. Samozřejmě si netroufnu nějak předjímat, zda toho ex nějak zneužívá. Prostě novej partner se musí přizpůsobit tomu nastavení co v té rodině vládne. Prostě začíná si s ženskou se závazky. A ty závazky musí respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.2.16 09:43

@Honza 12 Já si pod hranicema ve vztahu představuju něco jiného a tím to možná bude, proč na to mám jiný náhled. Svým způsobem můžeš mít pravdu, to je jasné. Děti mají přednost, ale prostě nelze to dělat tak, že ex zavelí a celá rodina si sedne na zadek, jestli mi rozumíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
23.2.16 09:44
@Amys píše:
Promiň, ale málokterý zaměstnavatel zvládne dovolenou nahlášenou den předem, takže tohle je fakt nesmysl. Pokud se dohodnou s ex, že bude dovolená tak a tak, tak by to tak prostě mělo být. Samozřejmě něco jiného je třeba náhlá nemoc. Ale důvod pro přesun dovolené, protože ex má pocit, že to má být jinak, to by mi teda hodně vadilo :mrgreen:

Tak jistě, ale může se stát, že ex dostane nařízenou práci přesčas, nějaká nemoc, něco v práci. Prostě je spousta věcí, který ton plán dovolené můžou narušit. A mamka s taťkou si to musí nějak vyřešit. Chápu toho novýho, že ho to štve, když ex zas s něčím takovým příjde. Proto, když zjistí, že ex je manipulátor, tak to nakonec krachne protože to on nedá. Protože v rámci co možná nejklidnější atmosféry pro to dítě, ta ženská upřednostní požadavky exe. A s tím on nic nenadělá, ani na to nemá právo. Chtít dělat dusno mezi matkou a otcem. Není to správné ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.2.16 09:45
@Amys píše:
@Honza 12 Já si pod hranicema ve vztahu představuju něco jiného a tím to možná bude, proč na to mám jiný náhled. Svým způsobem můžeš mít pravdu, to je jasné. Děti mají přednost, ale prostě nelze to dělat tak, že ex zavelí a celá rodina si sedne na zadek, jestli mi rozumíš :)

Jenomže bohužel to tak bývá a on není asi jedinej koho to potkává :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
23.2.16 09:45
@Amys píše:
@Honza 12 Já si pod hranicema ve vztahu představuju něco jiného a tím to možná bude, proč na to mám jiný náhled. Svým způsobem můžeš mít pravdu, to je jasné. Děti mají přednost, ale prostě nelze to dělat tak, že ex zavelí a celá rodina si sedne na zadek, jestli mi rozumíš :)

Když občas zavelí, ona přiběhne a je dlouho klid… Než to hnát na nože? Chápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.2.16 09:50
@Honza 12 píše:
Tak když si najdeš ženskou s dítětem, tak nikdy to nebude jen váš vztah. Protože do vašeho vztahu patří hlavně její ex a i jeho rodina. Takže vždy musíte být připraveni řešit věci s jejím ex, a mezi to patří i to, že si nemůžete například naplánovat na pevno dovolenou, jak ve vztahu, když jste jen dva. To je daň a její minulost, kterou buď bereš a nebo nech bejt. Pořád je to otec jejího dítěte. Ať už on je manipulativní, a nebo ne..

přesně, s tím je třeba počítat a snažit se to vykoučovat tak, aby pokud možno vsšichni byli spokojeni 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.2.16 09:55

@Honza 12 Úplně Ti rozumím a máš pravdu stejně jako já :-). Nechci tu rozebírat podrobnosti, ale pro relativně normálně fungující vztah dvou „bouraček“, do kterého by měla vstoupit třeba i hypotéka a jiné závazky do budoucna, je potřeba vytvořit nějaký systém co nejvíce vyhovující všem zúčastněným a respektující i nově vytvořený svazek dvou dospělých. Chápu, že to je na dlouhou dobu a na hodně komunikace a hodně velké kompromisy. A je otázkou, kdo jich kolik chce dělat ve prospěch nového vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.2.16 09:57

A jak jsou vůbec děti velké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.2.16 10:00
@papajaka píše:
A jak jsou vůbec děti velké?

Její 9 a 13 let, moje 12 a 15 let. Vzájemně si vyhovují, já mám rád její a ona ty moje. Máme spousty společných zájmů a už i zážitků, jsme ideální pár, nebýt našich bývalých :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.2.16 10:01
@Honza 12 píše:
Když občas zavelí, ona přiběhne a je dlouho klid… Než to hnát na nože? Chápeš?

Mám kamarádku, které se podařilo odejít z dlouhodobého manipulativního vztahu. Ona je tedy ta, která si to velmi dobře uvědomuje a tak je schopná s tím bojovat a co od ní slyším, tak to by se ti asi nelíbilo. Ex jí dokonce i říká, kam by s dětmi měla jezdit, jak často atd. a samozřejmě to svádí na výchovné hledisko, protože on ví, co je pro děti nejlepší. To je nejspíš ten důvod, proč se zakladateli této diskuze nedivím. Pokud mluví pravdu a ta žena odešla z manipulativního vztahu, se kterým není schopná se srovnat, tak to s ní fakt nebude mít jednoduchý. V takovém případě jsou děti pouhá zástěrka pro manipulativní chování a s výchovou to nemá nic společného. Ale obávám se, že tohle se těžko vysvětluje lidem, kteří toho o manipulativních vztazích příliš mnoho nevědí. Proto se tahle diskuze bude ubírat směrem, že děti jsou vždycky nad, i když v konečném důsledku vůbec o děti jít nemusí, ale jen o potřebu nadvlády ex nad bývalou ženou.

Ale samozřejmě to tak nemusí být, do vztahu nevidím, jen čtu, co napsal zakladatel této diskuze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.2.16 10:02
@najdemeho píše:
Její 9 a 13 let, moje 12 a 15 let. Vzájemně si vyhovují, já mám rád její a ona ty moje. Máme spousty společných zájmů a už i zážitků, jsme ideální pár, nebýt našich bývalých :mrgreen:

Tohle co píšeš je přece ono :) prostě to chce pár let hodně sebezapření a vydržet to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.2.16 10:08
@papajaka píše:
Tohle co píšeš je přece ono :) prostě to chce pár let hodně sebezapření a vydržet to :)

Každý má nějaké hranice a sebezapření nemůže jít už na hranice vlastní důstojnosti. Ale právě proto jsem se tady začal ptát, abych se i na sebe podíval „zvnějšku“ a mohl pracovat na sobě a posouvání svých možností ve prospěch vztahu, který jednoznačně stojí za snahu. Teď ještě aby to podobně trklo i partnerku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí