Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, můžu se k Vám přidat?
Zatím jsem jen nakukovala ale teď bych se chtěla zeptat..jak víte kolik kcal (KJ) má třeba krajíček chleba, a prostě takové věci, na kterých se to nepíše
Víte o nějaké tabulce kde bych tyto údaje našla ? díky díky ![]()
Alunko, no práce s dřívím prý je na spalování kilojoulů jako dělaná.
Jinak se ti nedivím že banány nemůžeš, kdybych je po malým furt dojídala, taky by mi lezly i ušima, ale my právě tak 2 měsíce banán vůbec neměli, tak jsem měla absťák a teď si to užívám. ![]()
Kallkapa, na první nebo druhé stránce diskuze jsem dávala odkazy, kde si můžeš spočítat kJ, nebo si zadej do vyhledávače „energetické tabulky“ a vyplivne ti to hafo odkazů, chce to mít doma váhu na potraviny a vážit je.
Tak holky, dneska jsem dělala nakonec to kuřecí na žampionech (manželovi na hrášku, páč houby nejí) a k tomu jsem místo rýže udělala těstoviny, párkrát jsem od prcka ochutnala, teda to bylo žrádlo, mňam, budu to vařit častěji.
I malej se olizoval až za ušima a snědl celý stehno s omáčkou+4 vrchovaté lžíce těstovin, no plnej talíř. ![]()
Teď přemýšlím co si dám já, nemám na teplý chuť jak jsem stála u sporáku, tak nevím co si dát. ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak mám za sebou páté kilo
![]()
Nějak mi to ted nešlo, ale je to tak ![]()
Jupí, jupí a pokračuji dál.Dneska si dám jen houstičku se sýrem, protože v tomhle se jíst nedá ![]()
Krásný den ![]()
Ivčo, moc gratuluju
No 5 kilo už je znát, tak ať se ti takhle daří i nadále
Já měla k obědu nakonec chleba s vajíčkem, teplý mi v tomhle počasí prostě nejede.
Kallkapa píše:
Ahoj holky, můžu se k Vám přidat?Zatím jsem jen nakukovala ale teď bych se chtěla zeptat..jak víte kolik kcal (KJ) má třeba krajíček chleba, a prostě takové věci, na kterých se to nepíše
Víte o nějaké tabulce kde bych tyto údaje našla ? díky díky
Je toho spousta,já se řídím dle této ![]()
http://jidelnicky.merrylinka.cz/
Nety, Miriamm děkuji moooc
až budu mít chvilku kouknu na to.. ![]()
NETY-ještě těch pět kilo znát moc není. ![]()
Jen se cítím lépe.Já to na sobě vidím, ale ostatní ještě ne. ![]()
Ale určitě si jednou všimnou ![]()
Dneska jsem si dala jen bramborovou kaši s pažitkou a moc jsem si pochutnala ![]()
A jak jste na tom vy holky? ![]()
Ivčo, taky miluju bramborovou kaši, klidně jen tak samotnou s pažitkou nebo petrželkou. O víkendu jsme na chatě vařili rybízovo-malinovou marmeládu, je tak úžasná, že jsem neodolala a snědla jsem za víkend nejmíň 3 chleby s tou marmeládou
Ale jinak jsem se krotila, takže linie neutrpěla ![]()
Hm, to by nebylo taky špatný marmeládička na chleba ![]()
my jsme dneska měli vepřové řízečky
, ty prostě milujeme ![]()
Večer jsem měla hroznou chuť na vajíčko, musela jsem si ho uvařit ![]()
Krásně se nám ochladilo, to se nám bude spát.Konečně 24 stupňů na teploměru.Jinak tady pořád máme tak 30 až 32
a ještě je tady jak v prádelně.Ale co, je léto.V zimě si zase budeme stěžovat na zimu ![]()
Krásné dobré ráno ![]()
Tak dneska budu vařit cikánskou a pro kačenku máme španát s bramborem
![]()
Váha se nám stále drží, což je dobře, ale mohlo by to jít dolů rychleji ![]()
Krásný den ![]()
ahoj holky jak pokračujete?
Já se snažím to nějak dodržovat, ale v to horko moc chuť k jídlu není, tak je to spíše ovoce, zelenina a hlavně dostatek tekutin.
Ale okolí si všímá víc, že se se mnou něco děje.
Včera jsem byla na koupáku s malým. Sice jsme tam byli sotva 3 hodinky, ale pěkně jsem se připekla. Tak dnes se vyvaruju jakéhokoli pobytu na slunci ![]()
Přeji všem pěkný víkend ![]()
Ahoj holky, tak jsem po dlouhých týdnech tenhle víkend porušila zdravé stravování a držení linie, protože v sobotu jsem se koukla do zrcadla ve spodním prádle a říkám si, že už musím brzdit, už se mi rýsovaly žebra a bylo to nehezký, na váze jsem měla 61,8kg, tak jsem si řekla, že mám stejně už přes 3 kila pod vahou, kterou jsem chtěla mít, tak se o víkendu nebudu žinýrovat a dám si na oslavě tchýniných šedesátin pořádně do nosu. Taky jo, pila jsem tam panáky, pivo (alkohol má hrozně moc kalorií), dala jsem si pečený prase s chlebem, pak dort, zákusky, nějakej ten chlebíček… Pak v neděli po oslavě jsme dojídali, takže zase dortíky, chlebíčky, prase, pak ještě doma k večeři dokonce hranolky… No dneska ráno stoupnu na váhu a měla jsem tam pořád těch 61,8kg, nějak to nechápu. Dlouhý týdny zdravá strava, pak o víkendu se nacpu samým sladkým a smaženým, bych čekala aspoň 2 kila navíc a nic. No ne že by mi to nějak zvlášť vadilo. ![]()
Jinak dneska v noci odjíždíme na týden k babičce na Slovensko, tak tam můžu na zdravou stravu taky zapomenout, to budou samý omáčky s knedlíkama, koláče, buchty… No tak uvidíme co to se mnou udělá.
Až přijedu, dám vědět, zatím se tu mějte. ![]()
ahoj holky,
tak se na týden loučím - odjíždíme na dovolenou. Takže snad své stravovací návyky zachovám a nějak moc nevybočím ze zaběhlých kolejí
![]()
Mějte se všechny pěkně a za týden ahoj
![]()
jé, vy se všechny máte ![]()
Já pojedu letos do
, pryč ![]()
Až za rok vyrazíme s prckem, jupííííííííí.Hlavně se tam opatrujte a budeme vás čekat v plné síle
![]()