Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
A jak jsi na tom se stresem a se spánkem? Já když nemám dostatek spánku a jsem ve stresu, tak hubnout nebudu ani kdybych se přetrhla.
@Anonymní píše:
Krásný den všem.Ráda bych se poradila se všemi, co měli podobný problém, jak na hubnutí, protože se přiznám, že jsem už zoufalá
Moc děkuji všem za rady.
V těhotenství jsem děsně přibrala - ani ne tak stravou, jedla jsem poměrně málo, protože mi bylo všem zle, spíš ani hormony, či nevím, doktor si s tím tenkrát také nevěděl rady, protože jsem v přibírala třeba 4-5kg za týden ke konci těhotenství.
Od porodu se snažím hubnout, ale bez efektu. Přiznám se, že dokud byla malá se mnou doma, byla jsem na ní víceméně sama a nebylo kdy cvičit, vymýšlet nějaké bláznoviny k jídlu a podobně.
Nicméně teď už se rok a půl snažím aktivně a nic. Nejdříve jsem zkusila načíst různé články, rady, tipy a triky, ale samotné mě to moc nešlo. Tak jsem na podzim zašla k výživové poradkyni. Zvážila mě, změřila, probrali jsme můj jídelníček a řekla mi, že jím málo bílkovin. Takže dle jejích doporučení 5× týdně cvičím - rotoped, dlouhé procházky svižným tempem; jím 5× denně - hlídám si tuky, jím tolik bílkovin, že už mi to ani nechutná a kolikrát nevím, kdy to jíst; piju neslazené nápoje - 3-4 litry denně - tolik mi bylo doporučeno, kolikrát už nemám ani vůli to pít. Nejdřív jsem byla nadšená, váha lehounce klesla, ale pak se to stoplo a teď to nejde dolů. Navíc jsem teď vysadila antikoncepci, protože jsme si s manželem řekli, že bysme mohli začít pracovat na druhém dítěti, čekala jsem, že mi váha klesne(odvodním se a tak, ale naopak mi denně naskakuje 0,5kg, i když jím pořád stejně)Už fakt nevím jak dál. Někdo, kdo má podobné zkušenosti a popřípadě rady, jak z tohohle ven a začít hubnout? Předem avizuji, že nemám možnosti vyvářet jak blázen.
Měla by jsi jít k doktorovi, který ti udělá vyšetření, třeba na štítnou žlázu, mě ji těhotenství rozhodilo a začala jsem hubnout až s lékama na štítnou žlázu. Je toho potřeba zkontrolovat více. Když půjdeš k nějakému odbornému, nebude tě tos tát nic, hradí to pojišťovna a je to lepší než výživový poradce.
Dle té doktorky mám bazální metabolismus 2160 kcal, doporučení k hubnutí je jíst 1600kcal denně. Strava je hlavně bílkovinná - takže příklad jídelníčku:
snídaně: cottage (celá mistička) + plátek celozrnného chleba
svačina: 100g 20% eidamu
oběd: kuřecí plátek se zeleninou a kuskus - masa 100g a přílohy do 100g dle doporučení
svačina: kefír
večeře: zeleninový salát s mozzarelou
takhle mi to sestavila… samozřejmě jídla se střídají
Upřímně, další konzultace je dobrovolná, opět za 2000kč a po tom, co takhle „hubnu“ nevím, zda to u ní má cenu.
Štítná žláza vyšetřena několikrát a je v pořádku. Nicméně můžu zkusit poprosit svoji lékařku o vyšetření.
Kolik teda měříš a vážíš??… Mě teda úplně nejvíc brutální přijde ty 3-4 litry denně
![]()
@Anonymní píše:
Dle té doktorky mám bazální metabolismus 2160 kcal, doporučení k hubnutí je jíst 1600kcal denně. Strava je hlavně bílkovinná - takže příklad jídelníčku:
oběd: kuřecí plátek se zeleninou a kuskus - masa 100g a přílohy do 100g dle doporučení
večeře: zeleninový salát s mozzareloutakhle mi to sestavila… samozřejmě jídla se střídají
Upřímně, další konzultace je dobrovolná, opět za 2000kč a po tom, co takhle „hubnu“ nevím, zda to u ní má cenu.
Štítná žláza vyšetřena několikrát a je v pořádku. Nicméně můžu zkusit poprosit svoji lékařku o vyšetření.
A opravdu takhle jíš? Mi to přijde strašně málo. Kdybych měla jíst to, co popisuješ, tak druhý den vyluxuju ledničku (nebude tady zakopaný pes?)Fakt to neber ve zlém, ale opravdu takhle jíš 2 měsíce?
@Anonymní píše:
večeře: zeleninový salát s mozzareloutakhle mi to sestavila… samozřejmě jídla se střídají
Tak jsem si to naházela do kaloricketabulky.cz a vyšlo mi něco málo přes 1000kcal
..
Ten jifelnicek mi přijde dost prestreleny. To je jako fakt doktorka nebo co to je?
Třeba tvoje tělo zadržuje vodu. Možná by ti pomohly lymfomasáže. ![]()
@Syringa píše:
Už jen to, že jí klidně pošle pod bazál, sestaví jí jídelníček bez sacharidů… Já nevím, a ještě si za to řekne 2000, že se nestydí.
No bílkoviny mi třeba zčervenaly už při psaní obědu
A vypít denně 3-4 litru mi taky moc OK nepříjde…
Zakladatelku, podle mýho bude hlavně chyba v jídelníčku…
@carsa píše:
A opravdu takhle jíš? Mi to přijde strašně málo. Kdybych měla jíst to, co popisuješ, tak druhý den vyluxuju ledničku (nebude tady zakopaný pes?)Fakt to neber ve zlém, ale opravdu takhle jíš 2 měsíce?
Jasně, že kdyby takhle fakt jedla, tak by strašně rychle hubla (hlavně svaly).
Takže potíž bude v tom dojídání se.
@veria @Syringa Holky, zákon zachování energie funguje. Není možné hladovět a přibírat. Ano, trápí se hlady, ale pak to „dojí“, jinak to není možné.
To je silene hladovy jidelnicek. To je sarlatanka dr a kontultace za 2000? ![]()
Nesmis jist pod bazalni metab. To je hodnota, pri ktere telo bezne funguje a tys mu to takhle zkrouhla, takze hladovi a dela zasoby. Mrkni na stob.cz maji tam i metodu talirku. Pridala bych ovoce, zeleninu ke kazde porci. Stridat sladke a slane snidane, svaciny a seminka. A zkusila bych jinou poradkyni - nejakou co ma vysledky treba od kamaradek a tak.