Hubnutí - dělám snad všechno možný a efekt nula

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Eve
28.4.16 17:53
@Bábrdl píše:
Takhle lidské tělo nefunguje. Pokud přijímáš míň než vydáš, NEMŮŽEŠ!!! si nic uložit. Proto se logicky musí dožírat.

Neco na tom bude. Mam jidelnicek s bidou polovicni jako zakladatelka a na vaze vidim, jak to ze mne odpadava jako blechy prejeteho psa. Pri doziraninse jsem nikdy nezhubla, ted jsem na sebe extra prisna a vaha vali dolu.

• Citovat
  • Upravit
1178
28.4.16 18:27

@Poison Eve @Poison Eve A můžu se zeptat na tvůj jídelníček? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
28.4.16 18:40
@Bábrdl píše:
Takhle lidské tělo nefunguje. Pokud přijímáš míň než vydáš, NEMŮŽEŠ!!! si nic uložit. Proto se logicky musí dožírat.

Presne tak..potrebovala jsem ted dat dolu 4 kg, jidelnicek jsem mela strasny, vyzivovy poradce by me roztrhal a dle zdejsich rad bych byla vlastne tlustoch :mrgreen:,ale behem tri tydnu jsem na vaze, kterou jsem chtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
28.4.16 19:03
@kopicka píše:
@Poison Eve @Poison Eve A můžu se zeptat na tvůj jídelníček? Děkuji

Neptej se, protoze to zdrave neni a neni se vubec cim chlubit :)

• Citovat
  • Upravit
21918
28.4.16 19:07
@Poison Eve píše:
Neptej se, protoze to zdrave neni a neni se vubec cim chlubit :)

Taky tak :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
28.4.16 19:11

@Poison Eve No já už taky delší dobu přemýšlím, že omezím jídlo na minimum. Jednou jsem takhle zhubla. Jedla jsem 5000 KJ +/- a za 3 měsíce jsem dala dolu 12 kg. Držela jsem si to 4 roky, ale za poslední rok jsem nabrala 8 a jsem z toho zoufalá. Mám za sebou vyšetření štítné žlázy, dietologa a jedu na KT. Všechno si zapisuji, hlídám si abych nebyla pod bazál, všechno vážím, hlídám čas kdy jíst, chodím běhat a váha se nehla ani o 1 kg. Takže už mi nezbývá nic jiného než jíst méně, ale bojím se, že když budu jíst málo tak si začne tělo ukládat. jsem z těch všech článků úplně zblblá. proto se ptám…:) Snad mi rozumíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
28.4.16 19:22

@kopicka Rozumim ;). Jim fakt spatne, dopoledne vubec nic nebo trochu ovoce, na obed tak 100g masa na prirodno, 50g ryze natural a hromadu zeleniny, vecer zeleninu, treba kousek syra nebo polevku nebo kefir. Zadny alkohol nebo slazene napoje. Jsem si vedoma, ze to neni vyvazene stravovani, ale za ta leta vim, ze toto v kombinaci se sportem mi vzdy pomohlo shodit, kolik jsem potrebovala. Jak rikal muj deda, prazdny pytel nestoji :lol:

• Citovat
  • Upravit
1178
28.4.16 19:26

@Poison Eve Děkuji :) Jinak to prostě nejde. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
28.4.16 19:34
@Anonymní píše:
Krásný den všem.

Ráda bych se poradila se všemi, co měli podobný problém, jak na hubnutí, protože se přiznám, že jsem už zoufalá :-(
V těhotenství jsem děsně přibrala - ani ne tak stravou, jedla jsem poměrně málo, protože mi bylo všem zle, spíš ani hormony, či nevím, doktor si s tím tenkrát také nevěděl rady, protože jsem v přibírala třeba 4-5kg za týden ke konci těhotenství.
Od porodu se snažím hubnout, ale bez efektu. Přiznám se, že dokud byla malá se mnou doma, byla jsem na ní víceméně sama a nebylo kdy cvičit, vymýšlet nějaké bláznoviny k jídlu a podobně.
Nicméně teď už se rok a půl snažím aktivně a nic. Nejdříve jsem zkusila načíst různé články, rady, tipy a triky, ale samotné mě to moc nešlo. Tak jsem na podzim zašla k výživové poradkyni. Zvážila mě, změřila, probrali jsme můj jídelníček a řekla mi, že jím málo bílkovin. Takže dle jejích doporučení 5× týdně cvičím - rotoped, dlouhé procházky svižným tempem; jím 5× denně - hlídám si tuky, jím tolik bílkovin, že už mi to ani nechutná a kolikrát nevím, kdy to jíst; piju neslazené nápoje - 3-4 litry denně - tolik mi bylo doporučeno, kolikrát už nemám ani vůli to pít. Nejdřív jsem byla nadšená, váha lehounce klesla, ale pak se to stoplo a teď to nejde dolů. Navíc jsem teď vysadila antikoncepci, protože jsme si s manželem řekli, že bysme mohli začít pracovat na druhém dítěti, čekala jsem, že mi váha klesne(odvodním se a tak, ale naopak mi denně naskakuje 0,5kg, i když jím pořád stejně) :-( Už fakt nevím jak dál. Někdo, kdo má podobné zkušenosti a popřípadě rady, jak z tohohle ven a začít hubnout? Předem avizuji, že nemám možnosti vyvářet jak blázen.

Moc děkuji všem za rady.

@Syringa snad zakladatelka promine, že se taky vtírnu se svým problémem…já to mám podobné. Od začátku února 3× týdně fitko- silový trénink, kardio, hlídám si tepovku a NIC! Naopak, váha šla ještě nahoru. Bazál mám spočítaný na 1449 kcal/ 6063 kJ. Jídelníčky mám sestavené zvlášť na tréninkové a netréninkové dny.
Tzn. kolem 6780 kJ když necvičím a při tréninku skoro 9000kJ…problém je v tom, že je to strašně jídla, které se nedá skoro sníst…čočky plný talíř apod. Připadá mi, že pořád jen jim…kdybyste viděly to ohromný břicho, vypadám jak těhotná.
Vůbec nevím, jak dál…už uvažuju nad jídelníčkem kolem 1200 kcal.
Normálně mi připadá, že to celý nefunguje. Dost se tím trápím, váhu mám 74 ruce nohy zadek docela v pohodě, ale to obrovský břicho…jak to mám sundat? Od 2. února na sobě makám, máme skoro květen a výsledek žádný. Je to pro mně strašně demotivující. Každý den stojí u plotny a vařím a vařím a nic se neděje. Jo a zdravotně jsem v pořádku, štítná žláza ukázková. Navrhuje někdo něco?? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
28.4.16 19:37

Zakladatelko, jis malo, musis zvysit prijem, aby ti fungovalo spravne spalovani. Neni mozne prijimat min, nez jako je tvuj BT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
28.4.16 19:38

@Poison Eve já tomu taky už začínám věřit, že prostě míň jídla a že bez toho se nehnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.4.16 20:02

Matení hlavy s kaloriemi

Počítat kalorie je podle mě zbytečné. Akorát to plete a zatěžuje mozek. Stačí nejíst „odpadky“. Zeleniny člověk může sníst kolik chce.
Nejlepší je jíst co nejčastěji během dne a co nejvíce zeleniny. Zelenina eliminuje i občasný kousek masa, pokud mu neumíte říci ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26924
28.4.16 20:18

@Poison Eve Nejak podobne to mam i ja. Akorat toho ovoce na snidani jim dost. Hromada zeleniny k obedu a veceri mi zase zarucuje bezproblemove vyprazdnovani 3× denne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26924
28.4.16 20:26

Mozna me ted ukamenujete, ale cvicenim se nehubne. Cvicenim se zpevni a vytvaruje postava. Neco malo tuku se spotrebuje na rust svalu. Ale zhubnout lze jen upravou jidelnicku.
Uz jsem to psala. Stahnete si z uloz.to Proc tloustneme, prectete to a zkuste nad tim popremyslet. Moje osobni zkusenost je takova, ze to funguje.
Hodne pizitivniho jsem cetla i o Whole30. Ale neznam osobne nikoho, kdo to zkusil.
A kolega (ano chlap) ma dobrou zkusenost s detoxem Macingove. Za mesic sundal 7 kg. Od te doby moc nemusi cervenou repu, ale vahu si drzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.4.16 20:35

Souhlas

@cecetka moje řeč. Jak někdo může cvičit a pak říct, že to nemá efekt? Hmotnost neřešit! Svaly jsou těžší! Cvičením svaly rostou. Svaly jsou strašně energeticky náročné. Tělo pak zpracuje víc energie, ale základ je jídlo!

Hodně čerstvé zeleniny co nejčastěji! To je moje jednoduché pravidlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková