Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ale oni ikdyby sem nejakej takovej dum dali, muze byt, proc ne.. Ale furt k tomu musis poridit pozemek, zektery muze byt klidně drazsi nez celej dum..
Koukni třeba tady https://www.retail-house.cz/…-na-klic-503 od ty firmy tu stavi dost lidi, jedni malej domek no meli bydlet loni na vanoce, vypada to, ze nebudou ani letos a dost se s tou firmou ted tahaj.. Ale jsou to jedny z nejlevnějších domu co jsem tak videla..
Kazdopadne porad tenhle dum o velikost asi 63m² nebo kolik, není za milion, nehlede na to, ze v tech domech na klic je zahrnuto jen to nejlevnější a casto bez zakladovky ikdyz takhle uz ji ma v cene..
No, tohle je přesně jedna z těch katastrof a paradox je v tom že když to mám srovnat třeba s tím 2+kk bytem, který je plochou menší, tak se tam vejde mnohem víc věcí než do tohohle pidi nesmyslu. Proto jsem chtěla aby teda některá z nich přišla s půdorysem, který bude opravdu fungovat když tvrdí že to jde ![]()
Jinak jasně… s tím rozpočtem… ono je v konečném důsledku jedno kolik dáš za pozemek, protože ten milion ti padne skutečně na samotnou stavbu toho pidi domku. Nemáš v tom ani ten pozemek, ani plot, stání, sítě, prostě nic… proto by mě zajímalo jak se s tím vším chce někdo vejít do toho zmíněného milionu. I kdyby v naprostém základu.
@Nimie píše:
No, tohle je přesně jedna z těch katastrof a paradox je v tom že když to mám srovnat třeba s tím 2+kk bytem, který je plochou menší, tak se tam vejde mnohem víc věcí než do tohohle pidi nesmyslu. Proto jsem chtěla aby teda některá z nich přišla s půdorysem, který bude opravdu fungovat když tvrdí že to jdeJinak jasně… s tím rozpočtem… ono je v konečném důsledku jedno kolik dáš za pozemek, protože ten milion ti padne skutečně na samotnou stavbu toho pidi domku. Nemáš v tom ani ten pozemek, ani plot, stání, sítě, prostě nic… proto by mě zajímalo jak se s tím vším chce někdo vejít do toho zmíněného milionu. I kdyby v naprostém základu.
@Anonymní píše:krásný 3kk za, super cenu
https://www.vextadomy.cz/vexta-b50
@Nimie píše:
A to máš dum 50m² záchod s koupelnou hned v zádveří, to mi přijde sileny.. Zajimalo by me, kam v takovym dome daj třeba kocarek, sotva se tam vejde botnik a na všech stenach jsou dvere.. Ještě by tam nekde mela bejt skrinka na elektriku, kotel.. A vylezt z pokoje rovnou do obyvaku mi teda taky prijde šílený ![]()
Nehlede na to, ze do takovy baraku prostě dve deti nedas.. Do mensiho pokoje by se nevesla manzelska postel aby měli vetsi pokoj a do mensi by se nevesli ani s palandou.. Fakt by me zajímalo kde by vsichni meli oblečení, deti hracky.. Kde by děti meli prostor na hrani? Kdyz vidím nakres toho obýváku tak ani tam by pomalu neměli na zemi prostor na rozlozeni nejakych hraček.. A kdyby sli v noci na zachod tak se prizabijou o konferencni stolek ![]()
@Anonymní píše:
A to máš dum 50m² záchod s koupelnou hned v zádveří, to mi přijde sileny.. Zajimalo by me, kam v takovym dome daj třeba kocarek, sotva se tam vejde botnik a na všech stenach jsou dvere.. Ještě by tam nekde mela bejt skrinka na elektriku, kotel.. A vylezt z pokoje rovnou do obyvaku mi teda taky prijde šílený
Spíš ta předsíň je opravdu katastrofa. U domu takových rozměrů tam bude jednak věčně zima, neskutečný svinčík (tím spíš s dětmi) a kolik protopí to nechci vidět. Jasně, mohli by mít trvale zavřeno do předsíně, ale vzhledem k té velikosti je to dost úlet. A prostor tam záhadně není vůbec na níc. Na rovinu… měla bych tam kam dát cca polovinu věcí které jsme měli v bytě.
@Nimie píše:
Spíš ta předsíň je opravdu katastrofa. U domu takových rozměrů tam bude jednak věčně zima, neskutečný svinčík (tím spíš s dětmi) a kolik protopí to nechci vidět. Jasně, mohli by mít trvale zavřeno do předsíně, ale vzhledem k té velikosti je to dost úlet. A prostor tam záhadně není vůbec na níc. Na rovinu… měla bych tam kam dát cca polovinu věcí které jsme měli v bytě.
Prave, přijde mi, že v každým byte co jsem byla byl celkem slusnej prostor na chodbě na vestaveny skrine, kam se klidne mohlo naskladat veškerý oblečení.. Ale tady proste neni vůbec nic ![]()
Máme souseda, co si postavil malý skromný domeček kromě základové desky svépomocí. Do milionu se nevešel ani náhodou. Založil rodinu a postavil k němu stejně velkou podsklepenou garáž ![]()
V současné době si myslím že domek za milion už fakt nejde. Ani svépomocí, prostě cen materiálu to nedovolí. A to jde fakt jen o dům, kde je zbytek - pripojky, plot, zpevněné plochy. Dispozice těch typovych domů jsou tragédie sama o sobě. Přesto je lidé chtějí. Protože cena. Takže pak dělají kompromisy tam, kde b je dělat skutečně neměli. Osobně bych si nikdy typový nevzala. Radej připlatit na dokumentaci, a ušetřit na vnitřních dveřích třeba. Dveře časem vyhodím, dispozici nezměním.
Dají se sehnat i menší pozemky, klidně i 400 metrů. Některé obce nebo jiní majitelé je mají.
@inkakřivák jo, terénní úpravy, zasítování, radon… teď jsi mi připomněla, kolik jsme zaplatili předtím, než jsme kopli do země. Ale ty obrázky domečků za milion jsou tak hezké, a když se najdou penízky, zrušíš pár oken a dveří a přibouchneš unimobuňku, a máš další pokojíček.
Na takových naivních lidech se dobře vydělává. Já už ten výraz použila, jsou to dojné kravičky
Setkávám se s nimi stále. Protože jsem od fochu. Ale to jim nevysvětlis prostě. Třeba zde ten domek s obytnou kuchyní, plocha 21 metrů. Jediné co jakž takž funguje, je ukázat jim mistnost o takové ploše. Anebo pokud bydlí v paneláku, tak říci to je panelákový obývák a vy tam ještě dáte kuchyň. A stejně to casto nepomůže. Ti lidé chtějí dům kdyby je to zničit mělo. Jdou do dluhů a nesmyslů. A třeba my jako dva duchodci máme dům větší a je to tak akorát. Máme 3+1, a chtělo by to větší komoru. Bohudiky máme velikou půdu a pak ještě samostatný objekt na zahradě.
@inkakřivák my máme domek malý, plánovali jsme ho, když jsme spolu bydleli 3, máme asi 40m obývák, kuchyň-jídelna, 3 panelákové ložnice (dohromady asi 35 m), koupelnu a holčičí wc asi 10m. K tomu předsíň s úložnými prostory, šatnu na všechno možné, technickou (pračka, suška, bojler, potřeby pro úklid). Dohromady asi 100m obytné plochy. K tomu, žebřík na půdu- tam toho je hafo, hlavně sezonní věci. Příští týden tam polezu pro vánoční žďorba, pokud nasněží pro boby, lyže, běžky, boty k nim. Jak začnou mrazy, slituju se nad naší kočkou a snesu jí i wecko. Garáž máme plnou, jen auto v ní nestojí
On nám ten poslední prďola udělal trochu čáru přes rozpočet, barák jsme stavěli s tím, že bagrista brzy vyfičí (což je pravda) a my budeme mít bydlení jen pro sebe. Tak to ne, navíc musím skladovat spoustu věcí, kterých bychom se už mohli zbavit (třeba sportovní potřeby), taky bychom už nestavěli na léto bazén, který musí být mimo sez=onu někde uskladněný…
Asi jsme měli výhodu v tom, že jsme bydleli v bytě 38m, tak jsme si to dovedli představit.
@inkakřivák píše:
Setkávám se s nimi stále. Protože jsem od fochu. Ale to jim nevysvětlis prostě. Třeba zde ten domek s obytnou kuchyní, plocha 21 metrů. Jediné co jakž takž funguje, je ukázat jim mistnost o takové ploše. Anebo pokud bydlí v paneláku, tak říci to je panelákový obývák a vy tam ještě dáte kuchyň. A stejně to casto nepomůže. Ti lidé chtějí dům kdyby je to zničit mělo. Jdou do dluhů a nesmyslů. A třeba my jako dva duchodci máme dům větší a je to tak akorát. Máme 3+1, a chtělo by to větší komoru. Bohudiky máme velikou půdu a pak ještě samostatný objekt na zahradě.
My mame loznici 20m².. A fakt si nedovedu predstavit, ze bych do ty místnosti narvala obyvak, kuchyň a jeste jidelnu ![]()
Ale máme to v 31m² a je to teda na hrane.. Sedacku jsme chtěli vetsi, rohovou aby se vesla i návštěva, ale uz sem zas nedame nejaky větší stul, fakt nejkou klasickou velikost pro 4 lidi.. A to jsme jeste nakonec neudelali barovej pult v kuchyni jak byl puvodne v planu, to uz by stul byl skoro na gauci a zabira by i dost mista v prostoru ktery je volny aby se dalo pohodlne projit do kuchyne a deti mely trochu rozlet..
Ale jo, gauč by se dal ještě soupnout dopředu, ale zase, hrajou si v tom volnym prostoru deti a taky nechceme koukat na tv ze dvou metru
Jenže my se právě setkávali s lidmi, kteří zili v malém bytě a měli treba pocit, že ve velkém domě se nebudou hádat, nebudou problémy. A ony se naopak jem zvětšily. Anebo zjistili, že na velký dům nemají, tak aspoň maličký, ale budouv něm šťastní jak ta rodina v reklamě na tofife či jak se to jmenuje. Smutné, ale teď ke konci už to těm lidem ani nevysvetluju. Nakresl jim vybavení, kočár do předsíně, věšák, botník, nabytek v reálné velikosti a tady se na to koukněte. Když chcete mít kočár v obýváku a do postele lézt přes postýlku, vaše věc. Už nemám sílu ani náladu. Hlupáci mne unavují, proto i zde na ně reagují nepříliš soucitně.
My mame gauč v prostoru a děti to milují. Jen přijedou a už budují bunkr.