Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s I´Coo Peak Air?
Přidejte zkušenost s I´Coo Peak AirTak to se obávám, že nemáte šanci, sama unést kočár i s dítětem po schodech tramvaje :-/ Je hodně težký, právě kvůli váze jsem si do města pořídila jiný a tento používám jen po vesnici. Dávat 23 kilo do kufru auta je síla, vynášet 23kg + třeba 10kg dítěte a další taška na madle a věci v košíku po schodech do tramvaje dle mého nejde…mám co dělat se 7,5kilovým kočárkem a 12kg dítětem těch pár schůdků - navíc dost úzkých - minule se mi seklo kolo o schod a málem jsem letěla zase dolů… ![]()
Dobrý den maminky,
prosím vas uvažuju o koupi tohohle kočárku, ty co ho maji dele, jak jste spokojené? bydlíme v lese, tezky teren, hodne snehu
Mimiska cekame v breznu takze v korbicce bude v lete, je dobre vetrana? a co sportak vleze tam pak v zime v pohode i s fusackem??
mají ho tady dnes je nan 20% sleva takže myslim moc hezké penízky…
http://www.handypraha.cz/…-detail.html
co myslíte? děkuju všem!
Máme ho, malá se taky narodila v březnu. Odvětrávání na léto moc dobré nebylo, ale dá se jakoby otevřít prostor mezi korbou a kočárkem, jinak je tam moskytiéra, kterou jsme moc nepoužili. Když byly megapařáky, nasadili jsme sporťák a v tom bylo příjemně. Na cesty v lese a po lesních cestičkách bude parádní, na terény je fakt machr, sníh zatím taky nevím. Jinak pořád jezdíme v korbičce, do sporťáku půjdeme možná po novém roce a jestli se tam vejde fusak vám musí napsat někdo jiný, ale já věřím, že ano ![]()
Když už jsem tady, taky se zeptám, jak dlouho vám vydržela pláštěnka na hlubokou korbu? Já už jí mám opravovanou a nejspíš koupím univerzální pláštěnku třeba v DM. Nemáte někdo zkušenost? Díky
Do snehu dobry a fusak se samozrejme vejde v pohode…ale ten jejich je na prd, moc nizkej ![]()
Holky prosím o radu jakou jste měli autosedačku? Já bych k němu chtěla koupit maxi cosi citi sps s adaptérem, psali, že tahle tam sedí! ![]()
Takže za nás určitě do terénu ANO. Taky bydlím na vesnici a zvládáme všechny terény, vč zoraného pole
Malá se narodila v únoru. Přes léto v největších vedrech jsme dávala do sporťáku, jde totiž do úplného lehu. Od srpna jsme ve sporťáku trvale malá mi z korby vystupovala a nebavilo jí to.
Teď už máme ve sporťáku i fusak. ten origo jsme používala jen na podzim, přišel mi dost slabý na zimu. Teď jsem koupila od Emitexu na zimu. Bez problému se tam vejde fusak i mimčo
jen u starších modelé byli krátké popruhy.
Pláštěnku na hl. korbu jsme reklamovala po půl roce, byla malá a proto se roztrhla. Dostala jsme hned v obchodě novou. Na sporťák mám neoriginál a v pohodě.
Citace] @Andysek83 píše:
Holky prosím o radu jakou jste měli autosedačku? Já bych k němu chtěla koupit maxi cosi citi sps s adaptérem, psali, že tahle tam sedí! ![]()
Mi měli klasickou jejich a zatím spokojenost. malá je drobná v 9,5měsících 7,5kg takže se vejde v pohodě. Kupovali jsme set vč. autosedačky. Kdyby nebyla volila bych taky maxi cosi.
Děkuju holky, nevím zatím jsme ho nekoupili, mame porad dilema jestli neni novy kocar zbytecny, kupovali jsme totiz hodne drahe kvalitne golfky maclaren a ty jsou vhodne už od narození, jdou do lehu, maji i takove bocnice na nozky, vlozku pro mimi..tak jestli pres lete nevydrzi drobecek v tutom a pak si stejne uz bude sedat a koukat takze nejsou tak tezke jak sportak..jedina nevyhoda a velka je ze nejde otocit abych na mimi videla, jen pres prusvitne casti ale neni to jak v korbicce..tak uvidime zase je konec roka, mozna je po novem roce budou vyprodavat a prijdou i jine barvicky, vylepseni tak mozna pak koupime ![]()
dekuju vsem za rady!!
Ahojte, napíšem názor na tento kočík, pretože aj mne pri rozhodovaní o kúpe kočíka pomohli diskusie:
Mám ho už dva roky, vozím v ňom dvojročnú dcéru alebo 5 mesačného syna, okrem toho mám aj súrodenecký kočík peg-perégo.
spokojnosť: - veľké kolesá, veľmi dobre odpružený, nemá problém v snehu, keď sa zaretujú kolieska prejde aj po hlbokom, ale zdá sa mi, že má nižší podvozok /keď porovnám s peg-perégom/, do terénu nemá chybu, veľmi rada s ním chodím von - veľmi priestrann vanička /8- 9 mesačné veľké dieťa mi spávalo vo vaničke aj s fusakom/ - ľahká manipulácia, otočenie v smere a protismera jazdy /aj s ľahším dieťaťom, ale opatrne…/ - bez problémov odvezie ľahší nákup, pri ťažšom náklade v nákupnom košíku sa ťažšie tlačí, ale dá sa - vysoká rukovať
trošku sklamanie: - vyšedivel mi hneď v prvé leto, používala som ho od januára/2011 /máme tabaco 2010/ čo ma najskôr mrzelo, ale tá farba je teraz zaujímavá, taká zvláštna melírovaná… - veľmi mi chýbalo polohovanie vaničky, lebo dcéra mala silný reflux, ale vyriešili sme to podložením vankúšika pod matrac vo vaničke, ale teraz mám pri druhom dieťati aj peg-perégo s polohovateľnou vaničkou, a môžem povedať, že v i´coo mi to vlastne nechýba /používam obidve vaničky na striedačku/ - pri športovej časti mi zo začiatku, pri malom dieťati vadilo, že chýba bočné čalúnenie bokov pri hlavičke, hlavne, keď malá spinkala, mala som pocit, že vypadne, aj keď bolo pripútaná /dá sa to vyriešiť kúpením originálnej prenosnej tašky/ -čo mi ale chýba je: že zakrytie vaničky nemá vyššiu zábranu proti vetru /napr. ako navetta xl peg-perégo/ - model 2010 nemá zateplený nánožník - dieťa pri výške 95 cm už nechce striešku, lebo si o vrch striešky šúcha hlavičku
Autosedačku som nemala, nepáčila sa mi. S autom nemám problém, lebo mám veľké auto a ani z výťahom, lebo bývam v dome.
Ale aj tak ho ODPORÚČAM, som s ním veľmi spokojná. Striedam ho aj s Peg-perégo duette SW a I´coo je proste mašina… Som rada, že som si ho vybrala. Dúfam, že to niekomu pri rozhodovaní pomôže.
Kočárek jsme si koupili teď v lednu nový, model 2012, barva Night a jsem nadšená, rozhodně nelituji. Kočár je opravdu prostorný, má perfektní velká kola, které hlavně teď v zimě obzvlášť oceňuji, protože v pohodě projíždím i ve sněhu atd. Je to prostě kočár, který zvládne jakýkoliv terén a přitom vypadá velmi elegantně. Co se týče barvy ve variantě Night, na obrázcích vypadá jako černá, ale na světle je spíše tmavě šedá, až do černa (hlavně autosedačka). Co se mi líbí je, že kočár je sice tmavý, ale uvnitř je v krémové barvě a pěkně propracovaný. Korbička je poměrně velká, malý se do ní vejde i v zimním fusaku a ještě má dost místa. Oceňuji také, že se s ním dá houpat.
Jediné nevýhody co mám - doporučuji spíše těm, kteří nejezdí denně MHD, protože kočár je poměrně těžký. Pro cesty autem však ideální - skládá se jednoduše. Další nevýhodou je, že fusák je docela nízký, takže při velké chumelenici do korbičky občas fouká. Jinak naprostá spokojenost, nemůžu se kočárku nabažit!!! ![]()
A jak zvládá nájezdy na vyšší obrubníky a schody? Nevadí tam ten nákupní košík? Dá se kdyžtak úplně odendat?
@mmrk píše:
taky mame tento kocarek, zatim vyzkouseny jen v obyvaku- termin mame za tyden…objednavala jsem ho z Handy Praha a taky jsem dlouho vybirala mezi barvami…moc se mi libil fialovy- model 2011, ten ale za normalni cenu na ceskych e-shopoch nemeli a pry je vyprodan i u vyrobce. Pak jsem nasla na Handy Praha takovy stribrny- sedy. Nakolik jsme taky z Moravy, tak se mi nechtelo jit koukat na barvu, jinde ho nemeli (je to stara verze- nevim- asi 2009), objednali jsme ho rovnou s tim, ze nam poslou nejnovejsi verzi podvozku a plastenky na sportak i hlubokou korbu za 14900. Barva se mi libi, zpracovani taky hezke a myslim, ze kdyz to skombinuji s ruzovou, tak to bude pekna kombinace, uz se tesim az bude plny
Planujme pak jeste jedno ditko a kdyby0 to byl chlapecek, tak se jen zmeni barva doplnku treba na tyrkysovou..
Oproti nove verzi ma tu plosku na nozicky plastovou, nova verze ma kozenku, nevim, jak vypada po par mesicich-letech od boticek, tohle se mi zda praktictejsi..
pridavam foto
Ahoj chci se zeptat jak jste spokojené s touto řadou? Ten starší typ s rovnou a plastovou opěrku na nohy. Mě se také moc líbí, ale nabídli mi pouze hnědou barvu, jelikož už nechci boudičku ale spoťák a k tomu je taška pro miminko, které nevyužiji ale za 12tisíc mi to přijde jako dobré volba.
Děkuji za info..
Ahoj. Nemáte, prosím, některá zkušenosti s tímto kočárkem vs. MHD? Mám obavy kvůli váze kočárku. Nechci neustále někoho oslovovat, aby mi pomáhal z/do tramvaje. Moc děkuji za případné odpovědi.