Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s I´Coo Peak Air?
Přidejte zkušenost s I´Coo Peak AirAhojky. Vnitřní rozměr korby je 80×33cm a oproti x-landeru je dost velká. Sporťák mám složený takže nevím přesně, ale myslím si že ano.
Jde do lehu, ale v te vodorovne poloze neni jakoby „v zubu“, takze kdyz bys treba prejela hodne velkou nerovnost, tak „vyskoci“ na nejblizsi zarazku - ta je ale dost lezici
Kdyz maly usne, tak mu to klopim do lehu a drzi to…
Holky díky moc. 80cm se mi zdá dobré. Větší jsem našla snad jen u DorJanu a ten nechci.
A že na úplný leh není zarážka nevadí, hlavně že nějak to jde ![]()
Teď ho ještě někde najít v obchodě ať si s ním zkusím pojezdit.
Zkus to Handy Praha, nebo detskydum.cz - oboji na jihu PH, tam ten kocar maji. Minimalne v tom Detskym dome je dost mista na pojezdeni, v tom Handy moc ne…
mochenkaa píše:
díky moc. Já jsem bohužel z druhého konce ČR
aha, tak to bohuzel neporadim ![]()
martiiik píše:mochenkaa píše:aha, tak to bohuzel neporadim
díky moc. Já jsem bohužel z druhého konce ČR
nevadí
. Budu hledat Brno, Olomouc, Ostrava a snad ho někde najdeme.
taky mame tento kocarek, zatim vyzkouseny jen v obyvaku- termin mame za tyden…objednavala jsem ho z Handy Praha a taky jsem dlouho vybirala mezi barvami…moc se mi libil fialovy- model 2011, ten ale za normalni cenu na ceskych e-shopoch nemeli a pry je vyprodan i u vyrobce. Pak jsem nasla na Handy Praha takovy stribrny- sedy. Nakolik jsme taky z Moravy, tak se mi nechtelo jit koukat na barvu, jinde ho nemeli (je to stara verze- nevim- asi 2009), objednali jsme ho rovnou s tim, ze nam poslou nejnovejsi verzi podvozku a plastenky na sportak i hlubokou korbu za 14900. Barva se mi libi, zpracovani taky hezke a myslim, ze kdyz to skombinuji s ruzovou, tak to bude pekna kombinace, uz se tesim az bude plny ![]()
Planujme pak jeste jedno ditko a kdyby0 to byl chlapecek, tak se jen zmeni barva doplnku treba na tyrkysovou..
Oproti nove verzi ma tu plosku na nozicky plastovou, nova verze ma kozenku, nevim, jak vypada po par mesicich-letech od boticek, tohle se mi zda praktictejsi..
pridavam foto
ahoj maminky,
tak já už mám taky vybráno
Po dlouhéééééééém hledání, rozhodování a porovnávání - je Icoo fakt jednička a favorit!!! Jak už tady bylo řečeno - takový malý tank, který projede jakýmkoli terénem a je to mercedes mezi kočárky ![]()
Viděla jsem ho i naživo - spokojenost!!!
Taky jsem se obávala té váhy - 20kg, ale ovládá se fakt skvěle. - Při jízdě váhu nepoznáte, ani do menšího kopečka. Samozřejmě, pokud to není nějaký příšerný strmý svah
Myslím si, že váhu kočáru NEoceníme pouze tehdy, když ho budeme několikrát za den stěhovat do auta - ale stejně nikdy nezvedáte celou váhu kočárku, když ho do auta dáváte rozložený
takže pohoda… a malá posilovačka po porodu se hodí, ne? ![]()
Abych řekla pravdu, tak na Icoo narazil manžel
Já jsem jich měla v hledáčku několik, ale tento nemá konkurenci. Takže mu za to jsem vděčná
a opakuji mu, že vybral úúúúžasný kočárek. ![]()
Také jedna z mých podmínek byla - dlouhá korbička a to splňuje. Sehnat kočárek s velkou korbičkou je nadlický úkol. Termín mám v červnu, tak doufám, že se tam náš cipísek vejde ještě v zimně se zimní fusakem…
no doufám…
Tak až ho budeme mít za několik měsíců doma, tak přidám nějaké reálné foto ![]()
JESTLI NĚJAKÉ FOTKY KOČÁRKU MÁTE, TAK SEM S NIMI ![]()
martiiik píše:
Zkus to Handy Praha, nebo detskydum.cz - oboji na jihu PH, tam ten kocar maji. Minimalne v tom Detskym dome je dost mista na pojezdeni, v tom Handy moc ne…
skvělý tip - v Handy Praha jsem byla
Je to hlavní dovozce. Měli ho tam v černé barvě. Je tam moc milá slečna/paní, ještě nám nabízela JANE SLALOM ![]()
ale ten neeee! Je to strašná, tvrdá koza…
Na nerovný chodník nebo do terénu absolutně nepoužitelný!!!!!
Chci se ještě podělit o postřehy, které jsem nasbírala podrobným zkoumáním a porovnáváním. Jsou to hodiny a hodiny sezení u netu a PAK NÁSLEDNÉ OBJIŽDĚNÍ PRODEJEN…
ALE BAVÍ MĚ TO!!!!
![]()
chtěla jsem doplnit, že jsem hodně porovnávala I'coo Peak a Mutsy Urban Rider. Už jsme stejně byli na 90% rozhodnuti pro I'coo - je to srdcovka
Ale stráááášně mě zaujal tan podvozek u Mustyho. Náprava má v prostředku kloub - a natáčejí se i zadní kola! ![]()
na těchto stránkách - (dole) je video
http://www.vase-kocarky.cz/…urban-rider/
Viděla jsem ho naživo - maminka s ním jela v obchoďáku a my jsme na ní s manželem s pootevřenými ústy zírali
Takže jsme se rozhodli, že se na něj musíme jet podívat do obchodu a podrobně si ho prohlédnout!
Ale bylo to takové malé zklamání…
Podvozek - super!!!
Ale ten zbytek… Hluboká korba - docela dobrá, ale menší než u I'coo! No, a sportovní sedačka nás totálně zklamala.
Není vůbec domyšlená. Ono to na netu není vidět, ale nebylo mi vůbec sympatické, že u sportovní sedačky mezi zadní částí a bokem jsou takové divné díry - není to prostě v celku
ale nejsou to jakoby větrací díry, je to díra o velikosti dvou dlaní!!!
to mě překvapilo - na léto dobrý větrání, ale co v zimně? tomu dítěti by nepomohl ani fusak z berana
![]()
No, a ten materiál? - nic moc. Jestli jste četli recenze, tak si maminky na ten material dost stěžovaly - že je takový klouzavý, a že jim dítě ze sportovní sedačky tak divně sjíždí dolů…
No a další věc byl prostor ve sportovní sedačce - četla jsem, že je strašně nízký, že větší děti mají stíšku naraženou na hlavičce - to se mi teda potvrdilo. Myslela jsem se, že to ty maminky moc přehánejí a že hledají „chlupy na dlani“, ale bohužel to tak je - je fakt menší! já na většinu drbů moc nedám, říkám si - co nevidím, nebudu porovnávat, něco jsou kecy, ale tohle mám vlastní zkušenost ![]()
Tak to je moje rada, kdyby se někdo rozhodova,protože tyhle kočárky si jsou fakt hodně podobné, ale co se týče materialu a propracovnosti hluboké i sportovní nástavby - I'coo je a zůstává víděz!!! Už je rozhodnuto
Po jiných kočárkách se už ani nedívám. ![]()
ALE SAMOZŘEJMĚ ZASE ZÁLEŽÍ NA NÁZORU. A CO OD KOČÁRKU OČEKÁVÁTE!!! Nikomu názor nevnucuju. Chci se jen podělit se zkušenostmi.
Stejně pak všechno ukáže čas a praxe. Já tvrdím, že žádný kočár není bez chyby. Každý má něco a dokonalý kočár prostě neexistuje - každý je vhodný na jiný terén a k jinému účelu ![]()
Jestli máte nějaký názor se zkušeností, tak sem s ním… ![]()
Ja mám kočík už skoro 10 mesiacov, najprv bol problém s aretáciou koliesok, ale dotiahla som skrutky a tuším čím ho máme dlhšie, tým lepšie to funguje. Mám farbu night ( kolekcia 2011, najprv som chcela tú modrú, ale táto sa mi veľmi zapáčila), je to taká tmavošedá a som s ňou spokojná, v lete nijak nevybledla. Korbičku som používala až kým mala dcérka 7 mesiacov, kým sama nesedela (kúpili sme ho až keď mala dcérka 5 mesiacov, lebo do korby quinny sa mi nezmestila). Som veľmi spokojná či v lete, či v zime, chodili sme von za každého počasia a do každého terénu, lesné cesty úplne v pohode. Pláštenka super schová celý kočík pred dažďom, len treba doma trocha natrénovať rýchle nasadenie
Rozopnutá strieška sa dá stiahnuť až pred dieťatko, takže naň nefučí ani nepraží slnko. Nikdy sa mi nestalo, že by malá strčila ručičku a niečo jej ju pricviklo alebo tak. Koženka sa absolútne neničí, je stále ako nová. MP3 sme neskúšali. Šporťák ide normálne do ľahu a dieťatko sa v pohode vyspí. Teraz má malá 14 mesiacov, 10,5kg a 80cm a v športiaku ju mám v zimnej kombinéze s hrubým fusakom emitex a na tom ešte nánožník a bez problému, je ako v bavlnke aj po sediačky, aj na spanie. Keď vidím mamičky s takými deťmi ako mám ja, že nemožu mať fusak, na dieťa im fučí, lebo majú malé striešky, tak si blahoželám k výberu
Ak Vás ešte niečo zaujíma, odpíšem. Aha a že je dolu malý košík na odkladanie, to mi nevadí, zmestí sa tam pláštenka a malá drobnosť k tomu, no a keďže kočík má cca 21kg a moje dieťa so všetkým cca 12kg, úplne to stačí, ak to tlačím do kopca ![]()
Aha a ešte integrovaná sieťka proti hmyzu v hlbokej korbe je paráda. Keď malá zaspala, stiahla som jej to, mohla spať na dvore a nemusela som tam behať, či po nej niečo nelozí, alebo ju neštípe, sedí perfektne.
jsem ráda, že konečně někdo napsal o té kožence
díky. Já z ní mám trochu strach. je jasné, že záleží na tom, jak se k tomu budeme chovat.
Tak snad se nebude ničit, ani po delší době ![]()
Jinak taky ještě uvažuji ještě nad barvou NIGHT - je neutrální a viděla jsem jí a opravdu není černá, ale taková hodně tmavě šedo…sříbřitá… do černa
/nebo tak nějak bych to nazvala/ - hlavně na světle vypadá dobře
- jsem ráda, že píšeš, že nijak extra nevybleda. Zase samozřejmě záleží na tom, jak hodně jezíš po sluníčku. Tmavá je prostě tmavá a sluníčko hodně přitahuje.
Ale tomu se neubráníš…
Ahoj maminky, mám otázku. Tento kočárek mám zatím nejvíc v merku, ale nikde jsem na internetu nenašla rozměry hluboké korbičky (jde mi hlavně o délku, termín mám v červnu, tak jestli se mi tam vleze dítě i v zimě), a druhá otázka je, jestli u verze 2011 jde sporťák dát až do úplného lehu?
Děkuju za odpověď.