ICSI květen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
15.6.12 19:50
@handa30 píše:
Tobě taky hodně štěstí :hug: Dej vědět, jak si v pondělí dopadla. Já zítra napíšu, jestli mi ty dva bojovníčci vydrželi.
  • jo to budu ráda :)

Budu na tebe myslet :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.6.12 19:53
@Marfuš píše:
Díky. Katarinash a jak dlouho jsi stimulovala? A holky máte prodlouženou kultivaci? Asi jo když jdete na ET až příští týden. Jak to přišlo cenově?

Já měla nejprve nepovedenou stimulaci - nevím asi 2 týdny a pak za další 3 týdny nový pokus rovnou s Gonalem a to bylo šup šup a je to :) Strašně rychle. Začala jsem vlastně 1.6, ať se to dobře pamatuje a včera byla na OPU. Jo a PK máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
15.6.12 19:56
@ivik99 píše:
Holky, nezapomente taky, ze kdyz si prvni dva IVF date jen jedno, tak vam pak hradi 4 pokusy. Ale asi kdyby mi zbyly jen 2 vajicka, tak si je asi necham zavest obe dve. Jedno nema cenu zamrazovat a u dvou je vetsi sance na uspech. Ja si stejne rikam, ze nez budeme resit 4. pokus, tak treba zmeni zakon a uz 4 pokysy hrazene nebudou. Tak hodne stesti, at to vyjde na poprve :)

Díky, Iviku za názor. Máš pravdu, že nemá cenu mrazit jedno. Ach jo, to ještě bude akce. Manžel o dvojčatech nechce ani slyšet :) Uvidím zítra, co mi řeknou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.6.12 19:56
@ivik99 píše:
Holky, nezapomente taky, ze kdyz si prvni dva IVF date jen jedno, tak vam pak hradi 4 pokusy. Ale asi kdyby mi zbyly jen 2 vajicka, tak si je asi necham zavest obe dve. Jedno nema cenu zamrazovat a u dvou je vetsi sance na uspech. Ja si stejne rikam, ze nez budeme resit 4. pokus, tak treba zmeni zakon a uz 4 pokysy hrazene nebudou. Tak hodne stesti, at to vyjde na poprve :)

Iviku, někdo mi právě říkal tady na fóru, že není u dvou větší šance na úspěch, jak si lidi myslí. Může a nemusí.. Proto to dilema. Taky jsem ze začátku myslela, že půjdu rovnou do dvou, že jako jedno určitě vydrží, ale pak mětu někteří vyvedli z omylu, ale přesnou definici už nevím.. Ty jsi ve 4. pokusu?
My u toho 1. pokusu máme ještě zkreslené představy..
Ale taky tobě přeju MOC ať se vám to teď podaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
15.6.12 19:57

Marfuš, já stimulovala jen 8 dní a za dva dny bylo OPU. Měla jsem to naprosto bezproblémové, ale měla jsem málo folikulů. Držím palce, ať dojdeš ke zdárnému OPU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.6.12 19:58

Ale samozřejmě, kdyby zbyly 2, tak si taky nechám zavést obě..
Tož uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
15.6.12 19:58
@Katarinash píše:
Iviku, někdo mi právě říkal tady na fóru, že není u dvou větší šance na úspěch, jak si lidi myslí. Může a nemusí.. Proto to dilema. Taky jsem ze začátku myslela, že půjdu rovnou do dvou, že jako jedno určitě vydrží, ale pak mětu někteří vyvedli z omylu, ale přesnou definici už nevím.. Ty jsi ve 4. pokusu?
Ale taky tobě přeju MOC ať se vám to teď podaří :kytka:

Káťo, mně Dr. říkal, že u dvou je 45% šance na otěhotnění a u jednoho 30%.
Znám holky, co jedno potratily a druhé se jim tam uhnízdílo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
15.6.12 20:05

Holky tak už to mám za sebou. A je to fakt hračka :lol: Ale je jasný že dokuď to nepoznáš tak nevíš. Jinak mě Dr říkala že i 1 embrio zamrazí a že teď je trend zavádět jen jedno. To se asi člověk rozhodne podle situace. Ale je jasný že pokud někdo dvojčátka nechce tak si dá zavést pouze jedno. Aspoň to si myslím. Horší je když člověk neví. Nebo jeden z dvojice chce a druhý ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.6.12 20:08
@Katarinash píše:
Ale taky tobě přeju MOC ať se vám to teď podaří :kytka:

Ono opravdu zalezi na te prirode. Nekdo mel tri a neuchytilo se ani jedno. Je to pokazde jine. Pri dvou vlastne mas teoreticky jakoby dva 30% pokusy :). My kvuli zdravotnim duvodum musime zavadet jen jedno, takze je za nas rozhodnuto. A taky mame maly vytah a bydlime v 7.patre :mrgreen:. I kdyz pritel by do dvou sel, ale pro me je to rizikove. My jsme jinak po 2.IVF, po prvnim jsem mela 2 zamrazene, jedno prezilo rozmrazeni na KET, ale neuchytilo se. Hodne zdaru pri rozhodovani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.6.12 20:10
@handa30 píše:
Díky, Iviku za názor. Máš pravdu, že nemá cenu mrazit jedno. Ach jo, to ještě bude akce. Manžel o dvojčatech nechce ani slyšet :) Uvidím zítra, co mi řeknou..

Kdyz zbydou dve, tak ho musis premluvit, ze to jedno preci nezahubi :mrgreen: A vysvetli mu to nejak technicky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.6.12 20:11

Tak jsem to našla.. ;) tu komunikaci. Je to stránka 6 a jeden hlavní příspěvek je od Hanca0 někde uprostřed. V podstadě @handa30 má pravdu, ale jsou tam i jiné faktory.
U nás je to taky tak, že já bych chtěla i dvě a manžel uvažuje realisticky a nechce, abych to přeháněla, proto se přiklání k jednomu. Ale když jsme teď byli v tom centru včera, tak když doktorka řekla automaticky jedno na zavedení, tak bylo vidět, že uvažoval i nad dvěma. Takže mi to vůbec nikdo neulehčil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.6.12 20:14

No, stejně se musíme rozhodovat každá za sebe s manžely samozřejmě :D

A Marfuš, jsi šikovná, žes to zvládla! Uvidíš, teď to půjde líp a líp. Já už to pak uměla i poslepu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
15.6.12 20:16

Asi je třeba uvažovat realisticky. Je to roztomilá představa mít dvojčátka. Ale je s nimi rozhodně víc práce a určitě i finančně je to náročnější. Ale zase kdo chce mít 2 děti tak prč ne. Akorát si to člověk při dvou najednou moc neužije. Je to těžké rozhodování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.6.12 20:16
@Katarinash píše:
Tak jsem to našla.. ;) tu komunikaci. Je to stránka 6 a jeden hlavní příspěvek je od Hanca0 někde uprostřed. V podstadě @handa30 má pravdu, ale jsou tam i jiné faktory.
U nás je to taky tak, že já bych chtěla i dvě a manžel uvažuje realisticky a nechce, abych to přeháněla, proto se přiklání k jednomu. Ale když jsme teď byli v tom centru včera, tak když doktorka řekla automaticky jedno na zavedení, tak bylo vidět, že uvažoval i nad dvěma. Takže mi to vůbec nikdo neulehčil :D

A co chces ty? Nekdy ten chlap potrebuje cas na to,aby to rozhodnuti zpracoval a stravil. Treba by se do dvou nechal premluvit. Pokud nejsi rozhodnuta a budes mit jeste 2-3 na zamrazeni, tak si dej jen jedno, pojistis si tim pokus u pojistovny a kdyby to nahodou nevyslo, tak si pri KET muzes dat 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
15.6.12 20:24

Iviku, uvažuju stejně jako Marfuš, už jsem to tu i psala.. Představa dvojčátek je krásná - hlavně když vás baví fotit a tak.. ;) taky jsem při jednom čekání u dr četla časopis Maminka a tam jedna hvězda měla přes IVF taky dvojčátka a nemohla si je vynachválit. Ona to brala jako dvojité štěstí. A taky jsem zase slyšela, že je to stejná práce jako s jedním mimčem, že se ty mimča přizpůsobí jeden druhému, akorát to asi zezačátku trvá. Nevím :nevim: Ta představa se mi moc líbí, ale bydlíme ve 4. poschodí bez výtahu :mrgreen: a asi to určo bude nákladnější.. Ale chceme dvě děti, akorát když je jedno po druhém, tak jedno dědí od druhého a takhle by se to muselo kupovat dvojmo.. Tož vyber si, že? :mrgreen:
Ale v každém případě Iviku děkuji za radu. :) Uvidíme, kolik jich zbyde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí