Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BrnackaM píše:
@Blanche8 chci se domluvit v CAR, že by manželovi udělali kontrolní spermio. Nemá cenu tam chodit, pokud jsou ty čísla nízká. Kleslo mu to o 75 %, předtím měl fakt luxusní spermio a pak úplnej propadák. A to jsme se dozvěděli, když už jsem ležela na sále s nohama do prakuTakže nám to prostě už udělali, ale s tím, že Dr. říkal, že je to spermio fakt dost slabé. [/citace
No to je taky něco, už připravena na věc a až pak se dozvíš tohle
@BrnackaM píše:
@Blanche8 chci se domluvit v CAR, že by manželovi udělali kontrolní spermio. Nemá cenu tam chodit, pokud jsou ty čísla nízká. Kleslo mu to o 75 %, předtím měl fakt luxusní spermio a pak úplnej propadák. A to jsme se dozvěděli, když už jsem ležela na sále s nohama do prakuTakže nám to prostě už udělali, ale s tím, že Dr. říkal, že je to spermio fakt dost slabé. [/citace
No to je taky něco, už připravena na věc a až pak se dozvíš tohle
@Vladka2905 píše:
Ahoj holky. Dnes jsem 14ty den po 3ti IUI… Zacala jsem krvácet. Už jsem z toho nešťastná. Manžel ma ukazkove sperma. Mne nastartpvali konečně, protože jsem vubec neovulovala a teď ne a ne aby se to chytlo…
Po kolikátý se vam povedlo?Ahoj, to se nedivím, že si nešťastná, člověka to hrozně vyčerpává
Ale tak když muž má ukázkové sperma a ty ovuluješ, tak se to určitě brzo povede, přeji pevné nervy
Jinak tady je nás hodně v začátku, teď se holkám po prvním nezdařilo, já jsem taky po prvním a v pondělí se dozvím asi dozvím jak jsem dopadla
@KKEE píše:
@Blanche8 Tak dnes 15DC, DF 14 mm, sliznice 6mm, na 10.5 se chystam na prvni IUI. V nedeli pichnout ovitrille a uvidime, dr rikala, ze nevadi, ze mam posunutou “ovulaci”, ze dulezity je pry, ze je dominantni folikul. Tak uvidime..
A nevíš jestli ti ještě před tím budou dělat UTZ? Asi to běžně nedělají nebo ne?
Tak 17.05 v 9:15 mám jít na utz a chtěli zkusit 2 pokus IUI ale já to zamítla že nevidím důvod proč zkoušet druhý pokus když spermiogram dopadl katastrofálně tak v pondělí bude přítel volal přímo doktoru a vysvětlí mu ty výsledky podrobně a domluví se co a dál tak jsem zvědavá
@Blanche8 Ptala jsem se, rikala, ze nedelaji. Jsem ale objednana na UTZ 4 dny po IUI, zda probehla ovulace.0
@andilek89 aha, to bych čekala, že vám to vysvětlí oběma naráz, když půjdeš na ten utz. Manželovi kdyby někdo vysvětloval, co a jak, morfologie, počty apod, tak jemu to vůbec nic neřekne a hlavně si z toho nebude nic pamatovat. No, držím pěsti, ať se to u vás posune dál správným směrem. U nás jde manžel na kontrolní SPG v úterý a já pak v pátek 14.5. na utz. Podle toho SPG uvidíme, zdali v pondělí IUI nebo ne.
@Blanche8 tak z kontroly jsem odcházela zklamaná. Můj doktor měl v pátek volno, takže jsem byla u nějaké doktorky, která byla příjemná jak vřed na zadku
. Celá kontrola trvala asi dvě minuty a závěr je ten, že mám přijít v úterý jelikož mám nízkou sliznici (5 mm) a o folikulu nic neříkala..
Na podporu mi nic doktor nedal, jelikož to nebylo potřeba. Tak uvidíme co mi řekne můj doktor v úterý.
@Blanche8 Tak mam po prvni IUI, predstavovala jsem si to trosku jinak. Mela jsem pred tim same mile, ochotne doktorky, ale prisel doktor, ktereho zajimalo, jen zda jsem uz zaplatila. Behem IUI mi ani nerikal, co presne bude delat, bylo to pro me dost bolestive, az jsem pri zavadeni spermatu vyhrkla bolesti, pote nastaly jakoby ms bolesti, ale ty odeznely po par minutach. Byla jsem akorat zaskocena s tim, ze pritel si delal pred rokem a pul spermiogram a mel
excelentni vysledky s 4% normalnimi spermiemi, ted ma 1% normalni, 70% pohyblivost, doktor mi rekl jen, ze ma horsi morfologii a tim to skoncilo. Co si o tom myslite? ![]()
Ahoj holky, to mě mrzí to chování doktorů je fakt hrozný o to si teď víc vážím, že já mám fajn doktora i sestřičky. Jak to, že si za to platila?
Já dneska nemám moc dobrou náladu, jsem 29 DC (15 dní po IUI) dělala jsem si test a je negativní…na klinice mi řekli, že mám Utrogestan brát dál a čekat jestli přijde MS nebo ne, že negativní test nemusí ještě nic znamenat…ale já tomu moc nevěřím ![]()
@Blanche8 To ja na kontrolach mela vzdycky taky uzasne doktorky. Nemam s tim zatim zkusenosti, ale myslim si, ze 15 dni po IUI je porad dost brzo, vajicko se mohlo oplodnit treba az 2 nebo 3 dny po IUI, drzim palecky, at uvidis dve carky! Ja treba zadny Utrogestan nedostala, treba se pocita s tim, ze tam nabehnu zase za mesic.. Co se tyce placeni, tak prvni IUI zdarma, pak 1500,– za vycisteni spermii.
@KKEE děkuju moc za podporu, ale pořád si říkám jestli ten Utrogestan mi nedrží MS a neberu ho zbytečně. Člověk je z toho už praštěnej no ![]()
Nevím jak komu ho dávají, ale myslím, že většinou ano.
1500 za vyčištění spermií? To jsem myslela, že normálně dělají k IUI a to se neplatí.
@Blanche8 Taky me to prekvapilo, ze jsem nedostala vlastne nic. Ovulaci jsem nemela ani nemapatuji, tak na tu jen ovitrille a to je vse. V patek kontrolni UTZ jestli vubec probehla… Tak uz si zase jedu svuj film, ze zadna nebyla, ale mela jsem vcera nejaky vytok, spise do hneda, tak kdo vi, co se tam dole vubec deje… Takhle mi to rekli. ze od 2 IUI 1500,–.. je to v Reprofitu.
@BrnackaM tak vcera přítel mluvil s doktorem a pan doktor je uplne mimo a nevi která byje
v počítači vůbec neměl všechny výsledky ze spermiogramu a už vůbec že jsem byla na první inseminaci
příteli doporučil nenosit těsné věci a Teplé koupele, a za 3 měsíce ma přijít na kontrolu jestli se to zlepšilo Nebo ne no holky začínám mít z něho špatný pocit ![]()
@andilek89 Hm, tak kdyby stačilo jen nenosit těsné prádlo a vynechat teple koupele, tak by asi ani žádný kliniky nebyly potřeba. Chtela bych mít jeho optimismus
@andilek89 promiň, ale mě to taky přijde všechno nějaký divný, přinejmenším bych k nim neměla důvěru a šla bych jinam.