Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim holky. Jdu sem pro radu. Dochazim do Reprofitu od 1/2021. Po vysledcich hormonalniho profilu mi byla zjistena spatna stitna zlaza a po sledovani Utz dvou cyklu, ze u me nedochazi k ovulaci- folikul nepraska a tvori se z nej cysta. Po 4 mesicich lecby stitne zlazy, 23.4 vysledky hormonalniho profilu ok. 30.4 UTZ 9DC 12 mm, v pondeli 3.5 dalsi UTZ, v utery pripadna IUI. Ale dotaz zni, dochazela sem k jine lekarce a na patecni kontrole byla jina dr a vubec nevedela, ze neovuluji, byla prekvapena, kdyz jsem se ji ptala, zda mi podpori hormony ovulaci. Na to mi rekla, ze mi pichne ovitrelle, ale ze mi nic jineho nepomuze. Premyslela jsem, jestli by probehla IUI aniz bych ji neupozornila, ze mam v predeslych zpravach ze NEOVULUJI..? Zacinam mit obavy, aby to nebylo jen kvuli penez z pojistovny. Moc dekuji za vase odpovedi. ![]()
@KKEE Ahoj, asi reaguju trošku pozdě, ale většinou se to IUI potvrzuje právě 1-2 dny předem. Podle toho, že jsi měla 9dc 12 mm, tak lékařka neměla jak poznat, že bys neovulovala. Spíš to vypadá, že ti zabraly léky na tu štítnou žlázu a folikuly se začínají tvořit. Ovitrelle pak pomůže k dozrání folikulu a hlavně zajistí, aby praskl (a nerostl dál a nestala se z něj cysta).
@andilek89 šance je pořád. Sice je ta možnost otěhotnění přirozeně nižší, ale není nemožná. Jen je teda docela průšvih, že vám udělali IUI před tím, aniž by znali výsledky. Fakt bych se porozhlédla po jiné klinice a do chlapa začni rvát nějaké vitamíny, jinak se to nezlepší. A na další IUI jděte za 3-6 měsíců (tak dlouho trvá než dozrají nové - lepší spermie).
@BrnackaM vitamíny do nej cpat nemůžu má ulcerózní kolitidu bere silný kortikosteroidy to bych se musela domluvit s jeho doktorkou a na středu jsem objednaná do reprofitu ale chlapovi se to nelíbí že máme nejdřív počkat co nám řeknou v eurofertilu a pak se uvidí ![]()
@BrnackaM Dekuji za odpoved. Kdyz jsem mela spatnou stitnou zlazu, tak sem mela vzdy krasny dominatni folikul, ale bez ovulky - vse potvrzeno UTZ. Ted mam stitnou v poradku a vcera 15dc a stale 12mm a sliznice nepovyrostla, pry mam spoustu malych folikulu, ale dominantni neroste. Mam pockat do ctvrtku, pote na novy cyklus s Clostilbegytem 1-0-1, doporucila mi jeste Nosifol, a mluvila jeste o nejakych hormonech s silenym nazvem, ktery i vypadl, ale tentokrat jsem byla zase u jine dr, ktera si na me udelala cas a vse mi vysvetlila a uklidnila, asi zalezi na doktorce no…
@KKEE ahoj, já ten Clostilbegyt taky brala ( od 3 DC na pět dní) a měla jsem 11 DC tři folikuly, jeden byl 18 mm, druhý 16…13 DC večer jsem si píchala Ovitrille a 14 DC jsem šla na svůj první IUI. No a teď čekám a modlim se, aby to vyšlo ![]()
@Blanche8 Drzim palce moc! Ja jdu jeste ve ctvrtek na UTZ, jestli jeste porostl, pokud ano, v patek IUI, pokud ne, zacneme od pristiho mesice a uz s hormony.
@KKEE Jen chci reagovat na ten Nosifol…Minulý cyklus jsem ho začala brát po tom, co mi na UTZ potvrdili, že mi nedorůstají folikuly, a na další cyklus naordinovali ještě clostylbegit…Nicméně aktuálně mám již týden zpoždění menstruace (těhotná 100% nejsem) a mám podezření, že je to tím Nosifolem, protože jinak mám pravidelnou M téměř na den 27 dní. Takové zpoždění jsem neměla snad co si pamatuji 15 let zpět…Jsem z toho teda dost otrávená a zklamaná…měla jsem stimulovat také na svou první IUI…a teď místo toho budu muset řešit tohle ![]()
Takže jen jsem chtěla říci svou zkušenost, že já už do Nosifolu nejdu, nechci si rozházet pravidelný cyklus…
@andilek89 aha, tak to bych rozhodně probrala s Dr.,protože ty léky můžou mít samozřejmě vliv na kvalitu jeho spermií. Navíc pokud má ulcerozní kolitidu, tak to je další věc, ve střevech je půl zdraví/imunity. To byste určitě měli začít řešit jako první. A podle mě není určitě na škodu si zajít i jinam, poslechnout si další názor na váš stav a možnosti řešení. Nikdo neříká, že k nim musíte pak přejít. Tak ať chlap nevyšiluje.
@BrnackaM Popravdě mi jsme pár k pohledání
Přítel má ulcerózní kolitidu a ja mám osteoporózu
Dr. O tom ví a nějak to neřeší
Jinak včera vyšiloval proč pojedu ve středu do reprofitu když to ještě nemám vyřešený v eurofertilu. Pořád si myslí i přes ten špatný spermiogram že bych mohla být těhotná, protože jsem v sobotu dobrala ten utrogestan a je úterý a ještě jsem to nedostala já stojím nohama pevně na zemi a je mi jasný že zázrak se u nás opravdu nenastal ![]()
Ahoj holky, tak i já se k vám přidávám.
Po šesti letech snažení a pěti potratech doufám, že se IUI povede a celkově těhotenství dopadne dobře.
V pátek jdu na ultrazvuk před prvním IUI, tak jsem na to zvědavá a nervozita mírně stoupá.