Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pekoni no prý je tohle lepší tak já nevím jsem ráda že to není na recept než by mě objednali na gyndu to by bylo teda. Uvidím řeknu to hned mezi dveřma:) kéž by to do pátku bylo lepší v lékárně říkali, že po 3dnech by neměl být už výtok at se neleknu a že to mám dobrat vše.
@MisTer oni v lékárně vždy doporučí co se jim zrovna hodí
ale tak po těch 3 dnech už bys měla pocítit úlevu a dr ti zítra řekne, jestli je to překážka nebo ne ![]()
No překvapil mě nabízel mi nejdřív tu levnější variantu a já řekla že chci radši ten canestan a to řikali že platím za značku jinak složení je stejná no stejně sem radši vzala ten canesten tak uvidíme co přijde zítra! Děkuju ![]()
@terulilinka
určitě se ničeho neboj, paní doktorce porozumíš uplně v pohodě, všechno nám skvěle vysvětlila. My máme spermio až příště, čekám na MS a druhý den cyklu tam jedu na odběry krve tak to vezmem při jednom… sestřičky nám ale daly na vybranou - mohli jsme mít spermio už při vstupní konzultaci, ale přece jenom je ten první den rozkoukáváš
napiš pak jak jsi dopadla, držím palce ![]()
@hondicka no tak to jsem moc ráda!! a kdy jdeš cca příště?
no tak pokud to takhle jde, tak spermio si necháme hned a zbytek pak, my hned po tom jedeme na dovču a já budu mít těsně po MS ![]()
taky držím palce!!
jsem na to zvědavá ty jo ![]()
Ahoj holky tak jsem se vrátila šla jsem tam s nadšením, ale odcházela jsem už hůř. BRečela sem celou cestu zpátky do práce ještě že sem měla brejle. Zákon se změnil a IUI už není hrazené pojištovnou. Bud se musí platit (4500kč) nebo se odečtítá z pojištovny jako pokus IVF:(. Věděla sem, že to tak je ale mělo to být jen na stimuaci injekcama ale nějakej kretén na ministerstvu stanovil, že všechny stimulace. Takže teď v pátek IUI nebude ještě se na to musejí posílat žádosti na pojištovnu. No a mám 2× folík 14mm vpravo máme to zkoušet teď celý víkend a celý týden u moře a prostě uvidíme. Pokud to nevyjde další cyklus uděláme spermio pokud by bylo dobrý jako že fakt dobrý zkusíme odečíst jeden pokus a jít na IUI pokud bude v normě tak akorát jak bylo v březnu prdíme na to do září doberu clostík budem se sami snažit a po září uvidíme co dál.
@terulilinka
ještě přesně nevím kdy tam jdu, počítám tak příští týden, sestřička mi píchla Aglutin takže nevim kdy se MS laskavě dostaví
2-5 den cyklu musím ty odběry a rovnou si necháme udělat spermio. dej pak vědět jaký z toho „máš pocit“ doufám že bude dobrý jako u mě ![]()
@Paja01 píše:
AhAhoj,
Ahoj holky,nevím, zda si ještě na mě vzpomínáte. Přidala jsem se do této diskuze, protože jsme chtěli podstoupit IVF. Stihli jsme jednu konzultaci a já zjistila, že jsem těhu, ale bohužel v 7tt nám dotlouklo srdíčkoDr. říkal, že to mohla být nějaká vývojová vada. Než se po nějaký době vrhneme do IVF, tak bych chtěla podstoupit genetické testy, ale ty se prý dělají až po několika potratech. Chtěla bych si testy vydupat, protože nechci jít do IVF, když by to třeba kvůli genetické mutaci dopadlo špatně. Nevíte, kde by nám tyto testy udělali bez remcání?
Ahoj, moc mě mrzí co se vám stalo, je to smutné. Nám genetiku dělali přímo v Iscaru a bez přemlouvání. Manžel měl v rodině lehčí rozštěp rtu, tak asi z toho důvodu. Po neúspěšném IVF (neoplodnili se vajíčka) nám doporučili i imunologii. Zkus se tam nějak domluvit, oni to nechtějí moc dělat, protože je to hodně drahé (to nám tam všichni několikrát zdůrazňovali!) a je pravda že se na to docela čeká, protože genetička je tam jenom nějak sporadicky a pak se ještě zase čeká měsíc na výsledky… Ale taky bych to chtěla být tebou, tak držím palce ať je vše v pořádku.
Jinak my jdem do Iscaru zítra ![]()
@Yanka
moc děkuji. Já bych něco platila? Jinak jsem se z toho tak nějak dostala. Jdeme dál. Moc mi pomohlo, že jsem se svěřila mé sestře a hlavně mamce, která jednou potratila ve třetím měsíci a dokonce jí pár dní po porodu zemřel syn
Život je někdy opravdu krutý.
@MisTer cožeee?? takže i s clostylem se bude platit anebo strhávat jako IVF? to si fakt dělaj srandu ne?? v dnešní době má tolik párů problém otěhotnět a oni udělaj tohle.. Kreténi! (pardon!)
@hondicka tak na Tebe budu myslet! a zítra určitě napíšu..
Snad to bude fajn, jsem nachcípaná tak potřebuju nějakou potěšující zprávu ![]()
Terulinka no ano bohužel je to tak!!Samotnou mě to sebralo, protože sem si dávala šance že to tak vyjde.
No s tím pojištěním je to špatné, člověk měl alespoň nějakou jistotu.. já jsem bohužel také musela veškeré pokusy hradit v plné výši, protože v zahraničí je to ještě složitejší, než u nás.
Paja: to mě moc mrzí. Vím, jak moc to bolí.
Holky, konečně jsem to dostala!!!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.