Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hanhe ne, dělají to v Podolí, musíš se tam objednat, jdete oba společně, čekací doba cca 1,5 měsíce. Pak se měsíc čeká na výsledky. Doporučení může napsat i obvodní gyn. či praktický mudr. Případně to jde i jako samoplátce bez doporučení za 8 tis., ale rozhodně se tím v případě prokázání protilátek ušetří sposta času a nervů z nevyšlých pokusů. Mně dokonce protilátky na vše našli, až když už jsem zjistila, že testy //, takže stejně beru léky, aby se imunita nebouřila.
@Yasmi moc Ti děkuju za info, jsi zlatá. Už jsem volala do ISCARE a krásně to vyšlo, hned v úterý ráno jsi jdu pro doporučení a na poradu k Jaržembovské co dál. Už mi to leze na palici…
Ahojky holky,
tak to tedy čumim, co to vymysleli, to snad ani není možné. Uvidím jak to bude po prázdninách, snad nebudu muset na IUI stimulovat injekcemi. Ty zákony jsou ![]()
Tak holky toto mi odepsaly je to k nasrání.
Dobrý den,
Od dubna novela zákona přinesla změny, které jsou pro některé pacientky příznivé, ale některé změny spíše přináší pocit nespravedlnosti.
V současné době je to tak, že pojišťovna započítává do hrazených cyklů i IUI, ale pouze ty stimulované hormonálními injekcemi.
IUI v nativním cyklu bez injekcí se do toho nezapočítávají, nezapočítávají se ani IUI podpořené např. Clostilbegytem.
Žádné jiné informace zatím nemáme, IUI zatím pojišťovny hradí.
Od pojišťovny jsou hrazeny 4 pokusy( IVF a stimul. IUI dohromady ) za podmínky transferu jednoho embrya u 1. a 2. cyklu.
Jsou to změny, které se nám také nelíbí a přijdou mi nespravedlivé, ale pokud Ministerstvo zdravotnictví nezmění zákon, nemůžeme pro vás více udělat.
Držím moc palce a s pozdravem
Markéta Brandani IVF
Ahoj holky, tak dnes jsem v ISCARE dostala 1 čtyřbuněčné embryjko, druhé se dál kultivuje a uvidí se, zda se zamrazí. Embryoložka Teplá nechtěla čekat do pondělí, prý se mu u mě v děloze bude líbit víc. Myslela jsem, že jsou spíš pro PK a proto mě překvapil její názor, že už ho chtěla zavést 2 dny po OPU. Tak jsem ji poslechla a uvidíme.
@handa30 píše:
Ahoj holky, tak dnes jsem v ISCARE dostala 1 čtyřbuněčné embryjko, druhé se dál kultivuje a uvidí se, zda se zamrazí. Embryoložka Teplá nechtěla čekat do pondělí, prý se mu u mě v děloze bude líbit víc. Myslela jsem, že jsou spíš pro PK a proto mě překvapil její názor, že už ho chtěla zavést 2 dny po OPU. Tak jsem ji poslechla a uvidíme.
Tak držím palce, ať se chytne ![]()
@handa30 Ona má prodloužená kultivace smysl pouze pokud vypadají všechna embrya stejně. Pak se přistoupí k této,,selekci'' toho nejsilnějšího. Jestliže tam byl už jeden favorit, tak opravdu nemá smysl čekat. Je to pravda, že umělé podmínky laboratoře nedokáží simulovat podmínky v děloze. Děloha je děloha ![]()
@handa30 držím palce… já měla kromě ISCARu vždy ET min. 8 buněčných, tj. 4 dny po OPU. Byla to i pro mne větší jistota, že se dobře dělí.
@Yasmi píše:
@handa30 držím palce… já měla kromě ISCARu vždy ET min. 8 buněčných, tj. 4 dny po OPU. Byla to i pro mne větší jistota, že se dobře dělí.
No právě, takhle vlastně nevím. Takže jsem z toho zklamaná. Osobně bych čekala na dnešek, ale embryoložka Teplá mně poradila šoupnout ho tam už v sobotu.
@lilia81 - to asi ne
tak třeba příště, já tam určitě nejdu naposled
@handa30 - moc držím palce. Zkus důvěřovat, že to bylo dobré doporučení, teď už se to stejně nedá změnit ![]()
Jo jinak holky, napsal mi primář Hulvert k té mé stížnosti moc hezký mail a kdyby náhodou 3. vajucho bylo taky v pořádku, tak mi ho zamrazí zdarma!!! jako Iscare fakt dobrý!!! tomu říkám přístup!!!
![]()
@lilia81 píše:
Jo jinak holky, napsal mi primář Hulvert k té mé stížnosti moc hezký mail a kdyby náhodou 3. vajucho bylo taky v pořádku, tak mi ho zamrazí zdarma!!! jako Iscare fakt dobrý!!! tomu říkám přístup!!!![]()
![]()
Tak super, Lili!! Hulvert je třída ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.